Sinirimi bastıramıyorum.....

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
merhaba arkadaşlar. son bir hafta acayip sinirlenmekle geçti... iş yerinde olan sorunlarım var, canım çok sıkkın. buradan kurtulmak istiyorum.

iş yerimde çalışmayan insanlar daha bir değerli. benim gibi çalışanların ise pek bir değeri yok.. şimdi aranızda nekadr rahat nette olduğumu söyleyenler olabilir. klavyem çok hızlı olduğu için işlerimi çok hızlı halledebiliyorum. 10 parmak kullanıyorum.

çok sinirli ve gerginim. geçen hafta bir gün sabah rahatsızlandım. acile kaldırıldım. öğleden sonra telefonda şef aradı gel diye. halbuki o günün sabahı kendi gönderdi hastaneye... araba ayarlayıp acile... iş çok gel dedi. acilde doktor rapor yazmıştı. onu gönderdim. ama tüm işler kalmış. çok iş olduğu halde hiç birine bakmamış. bu haftada izin alıp gitmiş. ama müdürler onu çok seviyor. hiç çalışmadığı halde neden yapmadın diyen olmadı... sinirliyim....

başka olay daha oldu anlatmıyacağım şimdi. eşime de aradım doktora mı gitsem çok sinirliyim gerginim diye... eşimde dinlemedi. arkadaşları ile oyun oynuyormuş mazereti süperdi... zaten sinirliyim...

nasıl düzeleceğim ben. çok gerginim. ada çayı vs içtim... strese girince rahatsızlanıyorum. napayım sizce....

iş hayatında oldukça fazla bu tip sorunlar... benim çalıştığım ofistede de sıkıntılarım oluyor çok ilk başlarda çok takardım işe bile gelmek istemezdim ama başetmeyi öğrendim onlarla... ben iş yerindeki sorunlara değilde eşinin umursamaz haline takıldım :44::44:

sağolsun zaten derdim yetmiyor üstüne ona taktım zaten. işi olsa anlarım oyun oynuyormuş beyfendi. öğle arasıydı. arayıp konuşmak istemiştim. içimi rahatlatacak bir kaç cümle istemiştim. anlatmak istediğimde arkadaşlarla oyun oynuyorum dedi... sen oyna oynunu dedim kapadım. şimdi aramaya çalışıyor ama engelli... birde çok işim var deyip dün akşam eve iş getirdi. çalıştı.... odun diyeceğim oduna ayıp olacak...

İş hayatı maalesef insanın her anını etkiliyor . İşyerinde mutlu değilsem bende eşime, arkdaşlarıma, aileme herkese karşı daha agrasif oluyorum, çünkü biliyorum ertesi gün o işe tekrar gidicem. Aynı insanları görücem vss... Sinirli olduğun ana noktayı bulup o yönde çözümler üretmen gerekiyor, eşinin yaptığını da çok önemseme on lar bizler kadar hassas olamıyor biz bayanlara dese eşimiz sıkıntılıyım dese ne varsa elimizde bırakır saatlerce dinleriz ama onlara göre bu tarz konular gereksiiz gibi geliyo galiba

eşimde sıkıntılı olduğunda dinliyorum. ama onun yaptığı çok ayıp. birde bana her akşam çok yorgunum, çok işim var. halim yok diyor... nasıl inanayım ona... öğle arası oyuna gidebiliyor beyfendi... dün eve iş getirmesine de taktım şimdi. madem işin çok çıkma öğlenleri. otur çalış... yada gün içinde sohbet etme... ben bile gün içinde yeri geliyor wcye gitmeden çalışıp işimi bitiriyorum...

öle birşey ki işe gidesim yok.. hatta ücretsiz izin almayı bile düşündüm... yada rapor.

herhalde psikolog yada psikiyastriste gitmem lazım...

evet yaptığı çok ayıp dinlemesi gerekirdi ama trip aatmak yerine sakince konuş bakalım teklarlayıp seni yine kırmasın en azından, eve iş getirme mevzusunu alışkanlık haline getirmediyse bir defaya mahsus birşeyse üstüne gitme derim. Bu aralar çok sinirliyim demişsin hassas dönemindesin sanırım şuda var eşinemi sinirlisin yoksa genel olarak sinirli olup eşinemi sarıyorsun . Bu ayrımı yaparsan olayların gidişatına daha rahat yön verebilirsin.

eğer izin verirsem sürekli iş getirir. daha önceki işinde öleydi. yüzünü göremiyordum. gene başa döneceğiz. şimdi eşimede sinirliyim. bi ona sinirlenmediğim kalmıştı.

evliliğimizin başında elinde hep iş.. gelir uzun saatler çalışırdı. getirme desem de kahvahaneye gitmiyorum yanındayım diyordu. bende çalışıyorum. ve gerçekten yoğun ve stresli işim var. ama artım hızlı iş görüyor olmam. zaten ne başıma geliyorsa da hızlı iş bitirdiğimden geliyor.

acayip gerginim. belki sebeplerinden biri kullandığım ilaçlardır. içinde sinir yapar yazıyordu... herşeyden herkezden uzaklaşıp kafa dinlemek istiyorum. ne iznim var ne mali durumum....

trip atmıyorum zaten. eğer telefonlarına cevap verirsem ağzımdan istemediğim şeyler çıkar. yatışmak için açmıyorum. engelledim.

telefonu açmaman karşı tarafı daha da sinirlendirecek, kuşkulandıracaktır.

dil dediğiniz organ sadece yemeklerin tadına bakmak için değildir.

konuşmayı deneyin.

Pardon. Forumlarda yeniyim, neyin ne olduğunu henüz anlayamadım.

Yukarıdaki ilk mesajı şimdi okudum.

Valla kardeşim.

Kimseye hak ettiğinden bir gram fazla alaka göstermeyeceksin.

İlgi ve alaka hak edene verilir.

Fazla verirsen ceplerinden taşar, ne oldum manyağı olabilir.

telefonu açmaman karşı tarafı daha da sinirlendirecek, kuşkulandıracaktır.

dil dediğiniz organ sadece yemeklerin tadına bakmak için değildir.

konuşmayı deneyin.

sinirlenen benim zaten. kuşkulanmak derken?. eşime mesaj attım "sana kırgınım, konuşmak istemiyorum" diye. oda arkdaşlarımda oyun oynuyordum konuşamadım yazmış. eşim aradığında iş yerinde konuşamam da demiştim. adam beni tınlamadı. 2 dksını arayıp sadece dinleyecekti o kadar... sürekli arayıp rahatsız eden biri değilim ben. doktora gitsem ilaç yazarmı diye soracaktım. asıl konu oydu. ve biraz yatıştırması.. çok birşey istemedim.

ben onu her akşam sakinleştriyorum. oda iş hikayelerini anlatır.

Bazıları vurdumduymazdır.

Önemli olan şu; Başından beri vurdumduymazmı, sonradan mı oldu.

Doktar, ilaç, bunlar çözüm değil.

İlaç sadece uyuşturur. Kendine döndüğünde gerçeklerle yine karşı karşıyasın.

Hayat boyu hep uyuşacakmısın?

vurdum duymaz değil. alışık değilim. evet bende ilaçlar uyuşturduğu için karşıyım. ama şimdi uyuşsam iyi olacak... konu açma sebebimde sinirimi yatıştırmak. içimdekileri biraz olsun dökersem akşama evde faciya yaşamayız. sabahki halim daha da kötüydü. frankeştayn gibi kulaklarımdan dumanlar çıkıyordu. şimdi içim dumanlı...

kaç yaşındasınız bilmiyorum ama
ben 28 yaşındayken öncelikle iş yeri stresi sonrada o strese bağlı olarak tüm hayatıma yayılan gerginliklerim sebebiyle
yüksek tansiyon hastası oldum
ve bu rahatsızlığın verdiği sıkıntılar tüm hayatımı etkiledi
hamileliğim çok riskli geçti örneğin ve normal doğum yapamadım

bu sıkıntıları yaşamamanız adına sinirlendiğiniz anda bunu dağıtacak yöntemler bulun kendinize
benim yöntemim çoğu zaman birşeyleri hesaplamak mesela
yada alışveriş listesi yapmak bazen
bu tarz bi fikir uğraşınız olursa o an sinirlendiğiniz konudan azda olsa uzaklaştıracaktır mutlaka

melisa çayıda sakinleştirici olarak tavsiye edilir diye biliyorum

Ihlamur, ada çayı veya azıcık alkol.

Ya da, varsa booool bol çene çalabileceğiniz bir kadim dostunuz :)

ada çayını içtim. dostumu aradım. konuştuk baya... yetmedi birikmiş. alkol kullanıyorum bu arada... kendimi bulmam lazım kaybetmek değil.

bahsettiyiniz videoyu bulamadım bu arada...

sizin o zamanki yaşınızdayım. 28 yaşındayım. 8 yıldır iş hayatındayım. benimde astım krizlerim oluo.. oda hayatımı etkiliyor. uğraşım var. size birşeyler yazarken iş geliyor. onları hallediyorum. yetmiyor demekki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…