Sinirlenince ağlamak.

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Kızlar pek duygusal biri değilim. Hatta duygusallık konusunda sıfırım da denebilir ama sinirlenince ağlama gibi bir huyum var. Bir şeye sinirlendiğim zaman hemen gözlerim doluyor. Kıpkırmızı oluyorum. Özellikle de hassas olduğum bir konuysa -ailem, haklı olduğum durumlar, tuttuğum takım gibi- . Bu kötü bir şey mi bilmiyorum ama birisi ile tartışma halindeyken çok güçsüz gösteren bir şey gibi geliyor.
Düşünsenize biriyle tam tartışma halindesiniz, haklısınız da ve gözlerinizden yaşlar akmaya başıyor. Üzüldüğünüz için mi ? Hayır. Korktuğunuz için mi ? Hayır. Tedirginlik mi ? Hayır. Sadece sinirlendiğiniz için. Haklı olun ya da olmayın karşıdaki kişide bir "güçsüzüm" imajı çiziyor. Ağlamak biraz da olsa sakinleştiriyor tabii ki , o ayrı.

Bilmiyorum ne kadar normal ama özellikle de haklı olduğum zamanlarda ağlamaya başlayınca kendime gıcık oluyorum. Peki ya siz, sizde de var mı böyle bir durum ? :31:

ağla en azından rahatlıyorsun...

ben ağlayamadığım için fişe sokulmuş gibi titriyorum emin ol bu daha güçsüzce görünüyor...

bende öyleyim direk ağlamaya başlıyorum.eminim çevremde beni tanımayanlar falan korktugum için ağlıyorum ssanıyodur ama sinirlendiğim için ağlıyorum.bence bu sadece bizde yok twitter da falan da bu durum çok konuşuluyo.'sinilenince ağlayanlar olarak yaşamak zor 'falan sadece sen değilsin yani emin ol.zaten yorumlardan da anlayacaksındır bizim gibiler çoooooooookkk

Demek ki belli bir sınırınız var . O sınır aşılınca da vücut tepki gösteriyor . Çok sinirlendiğinizde bir 1o sn hiçbir şey söylemeyip içinizden (inanca göre) bir dua okuyup yada geri sayım yapıp biraz da olsun sakinleşmeyi sağlayabilirsiniz .

Bir senedir bende boyleyim. Ofke patlamasi yasayabiliyorum. Sinir eden olaydan kacinmak,ortami degistirmek ve baska seyler dusunmek benim cozumum.

haklı oldugumda hak etmediğim bi durumla karsılaşıp da kendimi ifade edemediğimde
gururumu inciticek bişi söylendiğinde kendimi savunmaya gectiğim an dudaklarım büzülüp sesim titrer
hemen aglarım
konuşmaya çalıştıkça aglarım sonra da kırarım dökerim
yapım bu sanırım
derin nefes almaya calısıyorum o sırada telkinlerde bulunuyorum kendime ama imkansız
normalde çok çok iyi konuşurum iletişim gücüm iyidir
her türlü tartışmaya girerim fakat konu bu yukarda saydığım şeylerse aglamamam mümkün deil

Kendimde en sevmediğim huyum budur herhalde.:44:
Karşımdaki insan değer verdiğim ve de yaşça büyüğüm olduğu zamanlar gösteriyor kendini. Böyle cevap veremeyince sinirleniyorum, ağlamaya başlıyorum falan.

bu sorun bende de var canım eğer karşımdaki insan çok sevdiğim biryse onun sözlerine tahammül edemyorum ve genellkle ağlıyorum ,
ağlamak iyidir ama ben gibi migren hastası olanlar için çokda iyi olmuyor. Ağlayacak olduğunda çık dışarı yakın bi alışveriş merkezine
git seni sinir eden kişiden uzak dur bi müddet.
Ve karşındaki insana sürekl, ağlayarak ortamı yumusatmaya çalışma çünkü o seninle sorunlarını paylaşmamaya başlar ağladğın için.
yani ağladığını belli etme en azından. Ama dışarı çıkmak çoğu zaman işe yarıyor dene derim...

Tam olarak beni anlatmışsın:26:

Ben hayatımda hiç öyle kavga etmiş bi'insan değilim, düşünün kız lisesi mezunuyum bi'de:27:
Kavga oldu mu sadece cümlelerimle delip geçmek isterim ancak yeterli gelmeyinceee sinirimi çıkaramam ve gözlerim dolmaya başlar:31:

biz kızların ortak özelliği herhalde bu ağlamak :1:
ben o an ne kadar sinirli olursam olayım bişey bulup gülerim
böylece ağlamam
hem de karşıdakinin sinirlerini bozarım ehehheh

Kızlar pek duygusal biri değilim. Hatta duygusallık konusunda sıfırım da denebilir ama sinirlenince ağlama gibi bir huyum var. Bir şeye sinirlendiğim zaman hemen gözlerim doluyor. Kıpkırmızı oluyorum. Özellikle de hassas olduğum bir konuysa -ailem, haklı olduğum durumlar, tuttuğum takım gibi- . Bu kötü bir şey mi bilmiyorum ama birisi ile tartışma halindeyken çok güçsüz gösteren bir şey gibi geliyor.
Düşünsenize biriyle tam tartışma halindesiniz, haklısınız da ve gözlerinizden yaşlar akmaya başıyor. Üzüldüğünüz için mi ? Hayır. Korktuğunuz için mi ? Hayır. Tedirginlik mi ? Hayır. Sadece sinirlendiğiniz için. Haklı olun ya da olmayın karşıdaki kişide bir "güçsüzüm" imajı çiziyor. Ağlamak biraz da olsa sakinleştiriyor tabii ki , o ayrı.

Bilmiyorum ne kadar normal ama özellikle de haklı olduğum zamanlarda ağlamaya başlayınca kendime gıcık oluyorum. Peki ya siz, sizde de var mı böyle bir durum ? :31:

Bendede oluyor öyle sinirlenince ağlıyorum çok kötü bişey..Aslında güçsüz değiliz ama karşı tarafa o imajı veriyoruz...Napcaksak böyle..Dr gitsen belki çözülür psikolojk malesef.

haklı oldugumda hak etmediğim bi durumla karsılaşıp da kendimi ifade edemediğimde
gururumu inciticek bişi söylendiğinde kendimi savunmaya gectiğim an dudaklarım büzülüp sesim titrer
hemen aglarım
konuşmaya çalıştıkça aglarım sonra da kırarım dökerim
yapım bu sanırım
derin nefes almaya calısıyorum o sırada telkinlerde bulunuyorum kendime ama imkansız
normalde çok çok iyi konuşurum iletişim gücüm iyidir
her türlü tartışmaya girerim fakat konu bu yukarda saydığım şeylerse aglamamam mümkün deil

kesinlikle bende böyleyim. cok sinir bozucu bir durum. ağlamamak için kendimi tutmaya çalıştığımda dahada kötü olurum hatta. özellikle annemle tartışıcağım sırada cok oluyo annem uyuz oluyo bu halime. kendini haklı cıkarmak için yapıyosun der ama aslında sedace sinirden...

Kendimde en cok nefret ettiğim huyum.. Kendimi ne kadar sıkmaya calışsamda, engel olamıyorum ne yazık ki..

Hırstan mıdır nedir özellikle de tuttuğum takım hakkında tartışmaya girdiğim zaman oluyor bu. :1: Karşımdaki üstüme gelir gelir gelir gereken lafı söyler sustururum ama sonunda yaşlar akmaya başlar. Bi keresinde de "hiç hoşlanmadığım" bir hocamla tartışmaya girdikten sonra sinirlenip ağlamıştım. Adam bana şaşkın şaşkın bakmıştı lise öğrencisi mi bu diye.. :27:

Aynı durum bende de oluyor canım normal birşey bu :/ Ağlayamazsan içinde birikir zaten en güzel ağlamak rahatlamak. Bırak hayatta tek güçsüzlüğün sinirlenince ağlamak olsun. Çok takma kafana tatlım.

Yaşın kaç bimiyorum canım ama senin bu durumun bende 4-5 yıl evveline kadar atynı idi ama hayat ve yaşadıklarım beni pişirdi şimdi ağlamadığım gibi karşımdaki ile kavga etsem tepkisiz kalıyorum konusması bitince gülüp bittiyse hadi defol git diyorum.Bana gıcık verecek dolduracak şeyler söylesede gerçekten dolmuşsam çığırdan çıkıyorum yoksa o kadar sakin oldum ki.Aslında bu iyi şeylerin habercisi değil ama şükür çok böyle durumlar içine girmediğimden bend esorun olmuytor.Şu an senin durumunda kızım.Oda aynı şeyleri yaşıyor :)

hiçbir şeyde fanatik değilim.O konuda rahatım takım şu bu yok öyle tutkularım :)

Son düzenleme:
Çok duygusalım bende yaa:17: reklamlara bile ağlarım düşünün artıkın:5::5::1: ama kötü bişi değil ki bu, bu insanca olduğumuzu göstermez mi? birgün hiçbişiye ağlayamamaktan çok korkuyorum:31:

Puufff :19: aynen ya bendede bu huy var ve sevmedigim huylarımdan bi tanesi.... cünkü karsı taraf gücsüz görüyo beni gibi düsünüyorum halbuki sinirdenn ve bisi yapamamazlıktan.... duygusal degilim bnce ama ne bilim yanımda biri aglasın sevdiklerimden dayanamam bende aglarım... bide ben hem güler hem aglarım deli gibi bişeyim bide üstüme geldiklerinde neden aglıyosun felan daha cok aglarımmm ay cok garip huylarrrr bunlarrr ya :52:

Bende eskiden böyleydim, konu ne olursa olsun karşımdakiyle bi tartışma yaşadığımda kendimi tutamayıp ağlıyordum ve karşımdaki o an susuyordu ve bu beni daha da sinirlendiriyordu, yenilmiş gibi hissetmek. :41:

Sonra yıllar geçtikçe kendime bu konuda engel oldum sanırım farketmeden, çok sinirli biriyim hemen sinirleniyorum herşeye..

Öyle bi tartışma veya herhangi bi olay olduğunda bağırıyorum ve ellerimi sıkıyorum, çok ağır cümleler kuruyorum ( küfür vs. yok )sonrada uzaklaşıp ağlıyorum. Ağlayamayacağım bi ortamsa yüksek sesle müzik dinliyorum. ama eskisi gibi karşılarında ağlamıyorum.

Hatta bazen beni üzecek şeyler olduktan sonra beni görenler bu soğukkanlılığını takdir ediyorum, güçlü duruşun hiç bozulmasın falan diyorlar, bilmiyorlar ki tek başınayken hıçkıra hıçkıra ağladığımı :14:

Bunu yenmek çok kolay bişi değil biraz zaman alıyor ama ağlayacağınızı hissettiğiniz zaman uzaklaşın o ortamdan, herkesin içinde ağlamak asıl olaydan daha çok üzüyor çünkü biliyorum.. :ssz:

Aynı dertten muzdaribiz, direk ağlamaya başlıyorum biriyle tartışırken ve dolayısıyla da tartışamıyorum. Bence çok zor bir durum :(

Back
X