• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirlenmeyen insan, sanki sinirleri alınmış

Arkadaşlar çok ciddi bir şekilde soruyorum, gerçekten ortada sinirlenecek bir konu varsa sinirlenir misiniz yani bir insanın sinirlenmemesi normal mi sizce? sadece kendiniz sinirli olduğunuzda acaba sorun bende mi hissiyatı oluşuyor mu sizde de? Bir arkadaşım var yakınız, geçenlerde ikimiz ortak bir çalışma yürütürken bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı çalışmamız ertelendi. tabii normal olarak insan sinirleniyor çünkü hani bir emek veriyorsun gidiyorsun plan yapıyorsun ve o günkü işlerini ona göre ayarlıyorsun ama çalışamadık. ben de normal olarak sinirlendim ama öyle kırıcı bir şekilde değil. kendi kendine söylenme gibi, moralim bozuldu sonuçta. Arkadaşım hiç sinirlenmedi zaten genelde de sinirlenmeyen bir insan sanki sinirleri alınmış ya da dünyayı o kadar önemsemiyor ki hiçbir şey sinirlendiremiyor. ben de dedim ki acaba biraz sende mi sinirlensen ya da kızsan en azından bir belirti versen bu kadar sinirleri alınmış gibi davranma, ben kendimi sorunlu hissediyorum dedim. o da şaşırdı, sonra tamam dedi ben de sinirleneyim dedi sinirlen-miş* gibi yaptı ve bunu yapan bir erkek tabii ki çok kaba davransın istemiyorum ama en azından bir tepki versin sizce bunu istemem normal mi anormal mi
Ben de nadir sinirlenirim. Dunyayi umursamama kismi bana cok yatkin. İnsanlari da pek umursamam olaylari da. Belli seyler vardir beni harekete geciricek ve onun disinda dunya yansa pek umrumda olmaz acikcasi. Arkadasiniz da boyle olabilir. Normal yani. Kimi insan boyledir.

Ben aşırı tepkisizligin normal olduğunu düşünmüyorum.Gerektigi yerde gerektiği kadar tepki vermeli.Asiri olmamak kaydıyla tâbi ki.Yoksa bu çok sakin tepkisiz sinirlenmiyor diye bir ton yük altında kalabiliyoruz.Yada zamanında tepki gösterilmeyince hep aynı olmamız bekleniyor.

Arkadaşlar çok ciddi bir şekilde soruyorum, gerçekten ortada sinirlenecek bir konu varsa sinirlenir misiniz yani bir insanın sinirlenmemesi normal mi sizce? sadece kendiniz sinirli olduğunuzda acaba sorun bende mi hissiyatı oluşuyor mu sizde de? Bir arkadaşım var yakınız, geçenlerde ikimiz ortak bir çalışma yürütürken bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı çalışmamız ertelendi. tabii normal olarak insan sinirleniyor çünkü hani bir emek veriyorsun gidiyorsun plan yapıyorsun ve o günkü işlerini ona göre ayarlıyorsun ama çalışamadık. ben de normal olarak sinirlendim ama öyle kırıcı bir şekilde değil. kendi kendine söylenme gibi, moralim bozuldu sonuçta. Arkadaşım hiç sinirlenmedi zaten genelde de sinirlenmeyen bir insan sanki sinirleri alınmış ya da dünyayı o kadar önemsemiyor ki hiçbir şey sinirlendiremiyor. ben de dedim ki acaba biraz sende mi sinirlensen ya da kızsan en azından bir belirti versen bu kadar sinirleri alınmış gibi davranma, ben kendimi sorunlu hissediyorum dedim. o da şaşırdı, sonra tamam dedi ben de sinirleneyim dedi sinirlen-miş* gibi yaptı ve bunu yapan bir erkek tabii ki çok kaba davransın istemiyorum ama en azından bir tepki versin sizce bunu istemem normal mi anormal mi
Yani ben hayatımda gördüğüm otokontrolü en sağlam insanım kolay kolay parlamam sinirlenirim ama tutarım kendimi fakat bu kontrol baskılama durumu bazen taşabiliyor mesela geçen hafta okul,aptman,eş dost içinden geçtim desem yeridir,hepsinde onlar hatalıydı uzun zamandır ben idare ediyordum ama sınır fazla aşılınca üstelik fazla sakinseniz bir yerde toplu şekilde bu patlamalar oluyor,mizacı böyle bazı insanların,anlattığınız kişide bu özellikte gibi kimse sinirlenmez değil bazı insanlar kendilerini çok ciddi kontrol eder ama bu tip insanlar olaylar fazla gelincede baya sert tepki verirler.

Bu şekilde iki kişi var şu anki çevremde. İkisi de iş ortamında sinirleri alınmış,tepkisiz insan olarak bilinir. İkisinin de ortak özelliği krizli ortamda-kaostan beslenen anne ile büyümüş olmaları. Aileleri tarafından sinirleri o kadar oynatılmış ki normal insanların verecekleri hiçbir tepkiyi vermiyorlar sosyal ve iş ortamında. Ama onların da damarları var yani bazı konularda, sadece onlara denk gelmemişsinizdir. Hiçbiri değilse güzel antidepresan içiyorlardır :)

Aaaa çok ilginç geldi. İş ortamımda kolay sinirlenmem. Kaos seven kavgacı bir babam var. Öyle ki lakabı bile aksi Ahmet mesela. 😂

Aaaa çok ilginç geldi. İş ortamımda kolay sinirlenmem. Kaos seven kavgacı bir babam var. Öyle ki lakabı bile aksi Ahmet mesela. 😂

Alakasi yok. Ben eskiden çok sinirlendim sonra bana bir aydinlanma geldi amaaan diyorum bana ne ben neden sinirleneyim diyorum. Sinirlensen sinirlendigin insanlari ve olaylari degistiremezsin e ben neden enerjimi tuketeyim modundayim.

Maalesef ben çabuk sinirlenen biriyim. Erkek arkadaşım da tam tersi sakin, asla sinirlenmez hatta derim her gün papatya çayı mı içiyorsun, papatya tarlası mı yiyorsun ne bu sakinlik :D O da bana der bir gün seni sinirin yüzünden karakollardan toplayacağım diye korkuyorum :D İkimizin ki de anormal ama bence kabul etmek lazım herkes aynı tepkileri verse çok sıkıcı olurdu.

Ben aşırı tepkisizligin normal olduğunu düşünmüyorum.Gerektigi yerde gerektiği kadar tepki vermeli.Asiri olmamak kaydıyla tâbi ki.Yoksa bu çok sakin tepkisiz sinirlenmiyor diye bir ton yük altında kalabiliyoruz.Yada zamanında tepki gösterilmeyince hep aynı olmamız bekleniyor.
Kesinlikle katılıyorum, yakındığım kısmı da tam olarak bu.

normal bence bazi insanlar asla sinirlenmezler
benim birkac erkek arkadasim da oyleydi. ben de sinirli değilimdir ama onlar 0 noktasinda olunca yanlarinda agresif duruyordum. birgün o kadar gıcık oldum ki biriyle ormana gitmistik bagirma pratigi yaptik🤣🤣
esim de sinirleri alınmış gibidir. trenle gece yolculuğu yaptığımızda mesela bir kadin görüntülü aramayla saatlerce konustu. hem onu hem karsidindaki kisiyi duyuyorduk son ses. ben deli oldum sinirden, kac kere gorevli cagirdim ettim kadin kapatip yeniden basladikca yolacaktim az kaldi. esim (o zamanki secgilim) hic rahatsiz olmadi bile. o hic rahatsiz olmayinca ben takintili gibi görünüyorum ama takilmayacak birsey degil. ya da piknik yaptigimiz masanin yakinina keko bir grup geldi onlarin anırmaları, salak muzikleri vs beni delirtiyor, herseyi tekrar toplayip masa tasiyorum onlardan uzaga. ama esim cidden rahatsiz bile olmuyor, kulaklarını mi kapatiyor ne yapiyor bilmiyorum. o rahatsiz olmayinca ben durduk yere basina is cikarmis gibi oluyorum ama neyse ki sinirlenme huyu olmadigi icin bana da sinirlenmiyor, normal karsiliyor.
örnekler cogaltilir
babam da ayni böyle biridir coook zor sinirlenir, o hic sinirlenmedigi icin itiraz edilecek herseye annem sinirlenir. haliyle annem herkesin gözünde esktra kavgaci biri olmustur.
ben de sansima hep boyle insanlar buldum durdum. Ama alistim artik. Bazen kavga cikarmak yerine yolun en basinda "gercekten rahatsiz oldum, sen cozer misin?" diyorum bastan hallediyor, boylece ben sinirlenip ejderha moduna gecmeden sorun çözülüyor
Bundan sonra bende bu yöntemi deneyeceğim biraz da o uğraşsın😂

Belki onun için sinir eşiğine ulaşacak bir durum değildir. Bazı insanlar çok sabırlı. Ben sabırsız biriyim her şey bir an önce olsun bitsin isterim. Annem çok sabırlı bir kadındır. Beklentisini yüksek tutar ondan çabuk sinirlenmez.
Arkadaşınız da olan bu olay karşısında sabrını korumuştur. Bu haftaya olmazsa diğer haftaya olsun ne olacak sanki diyerek düşünmüş olabilir.
Birkaç sefer sinirlenme gerektiren bir olay yaşadık aslında yoksa aniden bende yargılamam🥲

Kardeşlerimden biri gerçekten sakindir. Onu sinirlendirmek kolay değil, sinirliyse son raddededir.
Diğeri sinirlenir ama sabırlıdır, duygularını iyi kontrol eder.
Ben alev alev biriyim. Yoğun yaşarım.
Aynı hızlada durulurum.
Hepsinin bir yeri var. Yeri geldimi sinirleneceksin bu insanı koruyan bir şey. Ve onu iyi yönetmek, yönlendirmek lazım ki işe yarasın. Ama ne kadar çok 'bırak gitsin' dersek o kadar kafamız rahat olur. Hayatta kontrolümüz dışında çok fazla şey oluyor. Ve değiştiremeyeceğimiz şeylere gereğinden fazla öfke duymak kendimizi duygusal anlamda cezalandırmak.

Belki arkadaşınız neyin işe yarayıp yaramadığını erkenden çözmüştür.
Olabilir yaşça benden de büyük, belki de dediğiniz gibi

erkekse konuyu senin kadar takmamıştır bence bacım, yoksa kesin sinirlenirdi bence
Yok gerçekten onu ilgilendiren konulara dahi sinirlenmiyor birisi gelse sana bilerek çarpsa sinirlenmez misin diyorum, yok onun seviyesine inemem diyor, ama senin canın soz konusu diyorum olsun yapsın diyor, cennetten inen melek mi, yoksa manyak mı bilemedim

Hemen sinirlenmeyen insanların sinirlendiği anlar beni korkutuyor. Babam öyledir. Öyle kolay kolay her şeye sinirlenmez ve normal karşılar. Sinirlenmesi için büyük bir şey olması lazım. Sinirlendiği zaman da bir fare deliği bulup gir. Gözü hiç bir şeyi görmez. Siniri de hemen geçmez. Günlerce kan kusturur.

Muhtemelen arkadaşınız da babamın türünden. Bırakın sinirlenmesin, sinirlenirse ortada ne iş bırakır ne proje.

Aile ortamında kriz yönetmeyi öğrenmişsiniz işte, referans noktanız çok ileride başkalarına göre. Diğer kişiler,şeyler sizde artık çerez oluyor. Bu da ne ki diyor sisteminiz 😂

Ben sinirlenmeyen insanları gayet sağlıklı buluyorum.

Hem hormonal, hem zihinsel, hem bedensel sağlıklı lar ve dikkat ettim bu tarz insanlar uzun ömürlü de oluyorlar.

Birsey olmuyorsa olmuyordur ne yapabilrisinki. Sinirlenmek yada buna tepki göstermek bana delimi dedirtirdi.
İncik cincik olaya sinir olmak normal degil bence.

Relax, hem daha agir durursun yerinde

Back
X