Sinirlerim bozuk..

Ben şey diyorum mesela
Sana vurmaya çalışırsa ellerini tut ve “bana vuramazsın” diye bağır herkes duysun
Tutamıyorsan iterek kendinden uzaklaştır
Bana, babana ya da öğretmenine söyle
Bir daha onunla konuşma,oyun oynama
Benim kzımda bu sene ilkokula başlayacak çok korkuyorum çok hassas duygusal
En iyi okullardan birine yazdırdım ama gene de içim hiç rahat değil
aslında çok mantıklıymış
ben de bunu söyleyebilirim kızıma
Allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın evlatlarımızı

Niye sana biri vurduğunda sen vurma gel bize söyle diyorsunuz, tamam sizin çocuk da saldırganlaşmasın ama en azından ittirsin eliyle ya da hayır, uzak dur benden diye bağırsın karşıdakine..benim bahsettiğim komşumun kızı, benim kızımı ittirdiğinde komşum “ bırak alışsınlar” diyordu, süreklilik arzedince kızımı tembihledim “X sana yaklaştığında, hayır deyip ittireceksin” diye..sonra komşum koşa koşa gelip kendi müdahale etti..kızım 2 yaşında bu arada..lütfen kaç yaşında olursa olsun, ufak da olsa kendini savunmasını bilsin, siz yanında olun yine uzak kalmayın ama sen bişey yapma bize gel de demeyin bence.
Tabiki eliyle kendini savunmasini zaten biliyor. Ben bize gel annesine soyleyelim o uyarsin, karsiliginda sen de ona vurma anlaminda soyledim onu. Zaten eliyle itebiliyor ya da elini kaldirip dur diyor zaten.

Bende oğlumdan biraz çektim.
Her kucak yapana koşan bir oğlum var.
Aşırı uysal,kolay kolay ağlamayan,kendi çağında hareketli,evde yaramaz bir çocuk.

2.5 yaşında.
Dayak yediğinde elleriyle yüzünü kapatan,karşılık vermeyi asla bilmeyen oğlum.
Türkiye’ye tatile gittik.
Orda dayak ye,burda dayak ye derken,
Akıllandı. Kendini korumayı öğrendi.

Geçen arkadaşımın oğlu koşarak oğluma sarılmak istedi. Yanaştığı an,oğlum elleriyle itti ve çocuk yere düştü (çok dayak yedi bu çocuktan da)
Çocuk sen ağla. Kötü düştü tabi.

Oğluma sırf bu sebepten tepki vermek istemiyorum.
Belki yanlış ama kendini korumak zorundaydı.
Şimdiler de üzerine yürüyen çocukları iten,onlardan kaçan,eskisi gibi çabuk ısınmayan oğlum var.

Bu bir süreç diyorum. Biraz kendi haline bırakıyorum. Gözlemliyorum şimdilik.

Ben şey diyorum mesela
Sana vurmaya çalışırsa ellerini tut ve “bana vuramazsın” diye bağır herkes duysun
Tutamıyorsan iterek kendinden uzaklaştır
Bana, babana ya da öğretmenine söyle
Bir daha onunla konuşma,oyun oynama
Benim kzımda bu sene ilkokula başlayacak çok korkuyorum çok hassas duygusal
En iyi okullardan birine yazdırdım ama gene de içim hiç rahat değil
Benim oğlum birisi vurduğunda vurmasana vurma bana diyo 3 yasinda ama vurulan taraf oluyolar her şekilde maalesef. Komşumuzun oğlu 4 yasinda dışarda karıncalara bile al sana diye vuruyo surekli you tube izliyo. Oglum vurmayı felan ondan öğrendi uzak tutamıyorum ya hep pesimizdeler dışarıya dolaşmaya çıkıyoruz hemen balkondan görüp geliyolar neyse ki tasiniyoruz ay dolmuşum bende kusura bakmayın içimi döktüm 😓

Bende oğlumdan biraz çektim.
Her kucak yapana koşan bir oğlum var.
Aşırı uysal,kolay kolay ağlamayan,kendi çağında hareketli,evde yaramaz bir çocuk.

2.5 yaşında.
Dayak yediğinde elleriyle yüzünü kapatan,karşılık vermeyi asla bilmeyen oğlum.
Türkiye’ye tatile gittik.
Orda dayak ye,burda dayak ye derken,
Akıllandı. Kendini korumayı öğrendi.

Geçen arkadaşımın oğlu koşarak oğluma sarılmak istedi. Yanaştığı an,oğlum elleriyle itti ve çocuk yere düştü (çok dayak yedi bu çocuktan da)
Çocuk sen ağla. Kötü düştü tabi.

Oğluma sırf bu sebepten tepki vermek istemiyorum.
Belki yanlış ama kendini korumak zorundaydı.
Şimdiler de üzerine yürüyen çocukları iten,onlardan kaçan,eskisi gibi çabuk ısınmayan oğlum var.

Bu bir süreç diyorum. Biraz kendi haline bırakıyorum. Gözlemliyorum şimdilik.
Benim oglumda iste aşırı hassastı asla vurmayı bilmiyodu. Çocuklar vura ite öğrendi simdi parkta birisi çarpsa vurma bana diye sinirleniyo itiyo felan. Çocuk yetiştirmek zor ya. Nasi davranacağımı sasirdim şiddetten uzak tutmaya çalışıyorum ama her yerde karşısına çıkacak sanırım boyle öğrenecekler

O kadar küçük çocuğu dibinizden ayırmayın .
İttirip kafasını çarpsaydı .Olan olmuş artık sıkmayın canınızı.

Benim oğlum birisi vurduğunda vurmasana vurma bana diyo 3 yasinda ama vurulan taraf oluyolar her şekilde maalesef. Komşumuzun oğlu 4 yasinda dışarda karıncalara bile al sana diye vuruyo surekli you tube izliyo. Oglum vurmayı felan ondan öğrendi uzak tutamıyorum ya hep pesimizdeler dışarıya dolaşmaya çıkıyoruz hemen balkondan görüp geliyolar neyse ki tasiniyoruz ay dolmuşum bende kusura bakmayın içimi döktüm 😓
Benimde var öyle bir komşum
Yaşıt değiller ama arkadaş olmak istiyor
Aslında oynamalarını istemiyorum pek kötü örnek oluyor kızıma
Allahtan seneye taşınacaklar

Park evinizin yanında bile olsa 4 yaşındaki bir çocuğun orada yalnız kalmaması lazım. Tabi siz bilirsiniz , yazmadan duramadım.
Yok canim birakirmiyim her an yanindayim benim evimle parkin arasi iki metre bile yok ve site ici birinci kat her an kontroldeyim o gun cam kenarindan kim bulasiyor diye kontrol ediyordum. Ama yanliz birakanlar var malesef.

Back
X