Sinirlerim Bozuldu (Halüsinasyon)

Benimde aklıma bu geldi. Zamanında Tantum draje vardı, bu yan etkilerinden dolayı kaldırıldı diye hatırlıyorum.
Halen bu tarz yan etkileri olan bir çok ilaç var. Bazı antibiyotiklerde, ağır ağrı kesicilerde falan okuyorum bazen. Yan etkilerini okumadan ilaç kullanmıyorum. Hoş eli mahkum kullanıyoruz ama en azından başımıza ne geleceğini biliyoruz. Gelince bırakıyoruz. Ben de hayal meyal hatırladım birden. Kullandığım bir ilaçta görmüştüm bu yan etkileri.

Sanırım parçalar birleşiyor, sahiden en azından bir neden bulup rahatlayabileceğim..... Benim çocukluğumda, arı sokmasına alerjim vardı, daha doğrusu bir kaç kez yaşadım ve bilincim kapanmıştı, cocuk halımle hatırladığım ise, bir gittiğimde dr.2 arı aynı anda soksa ölebilirdi, başka zaman gittiğimiz dr. yetişmeseniz ölebilirdi demişti.Gözümü hastanede açmıştım tum arı sokmalarında ve nasıl hastaneye gıttıgımı hatırlamıyordum. Ama arı sutunu bal gibi dusunmustum, hıc aklıma gelmedı, bala alerjım olmadıgından sutune olabıleceği hiç gelmedi.... Eger bu ıse cok sevınecegım....
Ben arı sutunu bırakayım, doktora da bir anlatayım durumu en ıyısı, çok teşekkürler....

Olabiliyor işte, çok dikkatli olmak gerek. Benim antibiyotik konusunda favorim agumentin bid'dir. Hayatımda bir kere içtim, herhalde antibiyotik içmeye de alışık olmadığımdan dolayı, ağır bir sarhoşluğun verebileceği bütün fizyolojik davranışları göstermişim, lavabo hadisesi dahil.Hastaneye götürmüşler bizimkiler, sabah gözümü orada açıp şaşırmıştım.

Ben folbiol kullanıyordum onda uyku düzeninde değişiklik, sinirli ruh hali, bunalım gibi yan etkiler vardı ama halüsinasyon olacak kadar da değildir herhalde. Bunlar da içindeki maddelere alerjisi olanlarda görülüyormuş. Alerjin vardır belki arı sütüne. Hemen bırak bence. Bu halüsinasyonlar ciddi alerjik reaksiyonlarda da görülüyormuş. Doktora bir görün bakalım. Alerji testi yaptır.

ben de folbıol kullanıyorum, alerjı ıle ılgılı az once yorumda yazdım arıya alerjım vardı, hıc aklıma gelmemıstı, sahıden cok teşekkür edıyorum, oldukca rahatlattı bu durum tam anlamıyla nedenın arı sutu oldugunu bılmesem de :)

Vallahi aklımdan anaflaksi geçti. Tam da alerjik reaksiyon olarak yazmıştım zaten de sizi endişelendirmemek için anaflaksi yazmadım. Hemen bırakın bence arı sütünü. Anaflaksi olan insanlarda halüsinasyon görme durumuna sık rastlanır. Benim kız kardeşimin arı sokmasına ve penisiline alerjisi vardı. İki kere hastanelik oldu bu yüzden. Halüsinasyonlar falan görüyordu. Sizin de arı sokmasına alerjiniz varsa sütten olmuş olabilir bunlar. Sakın bir daha içmeyin

Mesajının hemen altında bir anımı paylaştım antibiyotik ile alakalı. Bu da bir zehirlenme anısı mesela. Alerji, zehirlenme bunların hepsi sebep olabilir.

Kötü bir örnek vereceğim ama bazı mantar türleri özellikle halüsinasyon görmek için kullanılıyor, aşırı doz olmadığı sürece tek yan etkisi halüsinasyon ve sebebide kontrollü zehirlenme yapması. Arı sütü böyle bir etkiye sebep oluyor olabilir. Aslında kullandığınız ürün aslında bayat olup yeniden paketlenmiş bir ürün bile olabilir. Dediğim gibi alerji, zehirlenme bu durumlarda ilk şüphelendiğimiz şeyler.

Haklısınız, hıc aklıma gelmeyen bır nedendı bu... Benım de arı sokması ve kırmızı et.... Kardeşinize de geçmiş olsun, çok berbat ve acı verici bir durum biliyorum.....

Allah korusun ya. Verilmiş sadakanız varmış. Benim bünyem biraz daha kuvvetli. Biraz iri yapılı ve lipitliyim Kolay kolay ilaçların yan etkileriyle karşılaşmıyorum çok şükür. Ama dediğim gibi farklı bir bünyem olduğu için midir nedense düşük dozlu, hafif ilaçlar pek tesir etmiyor. Hep yüksek doz ve yan etkisi yüksek ilaçlar kullanıyordum. Allah kimseyi hastane kapılarına düşürüp, sağlıkla imtihan etmesin ya.

Anaflaktik şok değil herkes rahat olsun

O goruntu sonrası gozluk ıcın muayene olmustum, acaba olsa sorun gorur muydu dr., yoksa ayrıyeten retına ıcın mı gıdeyim bilginiz var mı?
Kesin bilgim yok ama tekrar görünmenizde fayda var. Belki şikayetinizi söylerseniz o konuya odaklanarak muayene eder. Bir de bu zamanla ilerleyen bi durum, umarım yoktur ama varsa o zaman farkedilmeyecek boyutta olabilir.

Büyük ihtimalle arıya alerjin varsa sebebi odur ama uzman hekim değiliz sonuçta. Sen mutlaka bir uzmana görün.

Doğru tahmin, ben sırık gibi bir boy ve kuş kadar kiloya sahip olduğum için çok kolay etkileniyorum. Biliyorsun antibiyotiklere karşı sadece hastalık etkenleri değil vucutta bağışıklık kazanır. Eh hiç antibiyotik kullanmayan bir insana 1000 lik ilaç içirirsen ne olur sabaha kadar hastane odasında Türk Sanat Musikisi icra edersin benim gibi, üstelik sesim de çirkindir

Anaflaktik şok değil herkes rahat olsun
Yok canım o olsa zaten burada işi olmazdı da Allah göstermesin anaflaktik şokun belirtileri arasında bunlar da var. Bu daha hafif, alerjik bir reaksiyondur. Birden adrenalin salgılayıverdim. Kız kardeşimin başına iki kez geldiği için korktum. Arı sütü arı sokması kadar zararlı değildir herhalde ama yine de şimdilik ara vermesinde fayda var. Allahım manyak gibi kanıt izleyip duruyorum. Her şeyden korkmaya başladım

İşte ben de çok kullanıp alıştığım için hiç biri fayda etmiyor sanırım.

Oo çok şaşırtıcı, istiridye mantarı çok severım haftada 1-2 mutlaka yıyorum...Çok yararlı bılgıler paylastınız, oncelıkle cok teşekkür edıyorum ve tum bunları not alıyorum. Yararlı,doğal,lezzetli dıye aldıgımız yedıgımız yıyeceklerın bu yonlerını hıc duymamıstım.
Daha dikkatli olacağım bundan sonra, gebeliği öğrendikten sonra yeme düzenimi çok değiştirdim, sanırım abartı oldu...

Gerçekten zor bir durum, kızkardeşine de geçmiş olsun.Zehirlenme mi yoksa alerji mi bunu anlayacağız ama dediğin gibi şüpheli olan herşeyi bırakması en doğrusu. Kanıt iyiymiş, severdim o diziyi...

İşte ben de çok kullanıp alıştığım için hiç biri fayda etmiyor sanırım.

Mümkün olduğunca kullanmamak lazım ama gerekli durumlarda farklı etken maddeli ama aynı işe yarayan bir antibiyotik kullanmak gerekiyor. Birde sizin bilmediğiniz bir şey var. Diyelim; eşin grip oldu ve antibiyotik kullanıyor, ardından sna bulaştırdı. Onun kullandığı antibiyotiği kullanarak iyileşemezsin, yukarıda yazdığım gibi farklı bir etken madde gerek. Günümüzün bakteri ve virüsleri ilaçlara karşı bağışıklığa sahip.

Örnek verdiğim mantar istiridye mantarı değil, Hollanda işi diyeyim sen anla. Yinede mantara karşı alerjisi olan veya mantardan zehirlenen bir kişide bu etkilerin görülmemesi için bir sebep yok.

Unutmadan, gerekli miktar alındığında her madde bir zehirdir. Su dahil...

Abooooooo. Sihirli mantarlardan Türkiye'de var mıdır yaw? Ben de duydum o mantarları ama yediğimiz mantarlardan olmaz herhalde ya. Gerçi çok ilgimi çekmişti, dün kanıtta duymuştum. Şu gebelik bittikten sonra bir baksam mı falan demiştim. İnsan uçtuğunu zannediyormuş ama uçuyorum sanıp balkondan düşüp ölen bir çok insan olmuş o mantarlardan

Fiyuuufittt... Sihirli mantaaaaar... Dün kanıtın bir bölümünde bahsetmişlerdi. Kız mantar sürülmüş gitarı çalıp balkondan düşüyordu. Valla bu mantarları çok merak ediyorum ama korkuyorum da. Cinayet işleyen bile varmış kullandıktan sonra, zaman ve mekan algısını değiştiriyormuş. Sesi renk, rengi ses olarak algılıyormuşsun.

Şimdi yorumları okuyunca merak ettim, baktım mantara, çok ilginç geldi, acaba bağımlılık yapar mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…