Sinirlerim bozuldu, yeğen sevgisi de bir yere kadar!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birde hanımlar köye gitmeyi hiç istemiyorum şuanda, 2-3 ay önce gittiğimizde kaynım 2 küçük çocukla karısını köye gönderdi. Eşim eltime yemek yapmadım diye, eltim kahvaltı vs yaparken yemek yerken rahat yemek yesin diye bebeğiyle hamile halimle ilgilenmedim diye benimle kavga etti. Yaşadığımız o tartışma ve bana o zaman ettiği laflar dolayısıyla da onlarla birlikte gideceğimizi duyunca aklıma bana söyledikleri o gün yaşadıklarım aklıma geliyor ve çok üzülüyorum.
Bu eski konunuzda sizin mesajınız.

Kocan tam bir el iyisi ev ayısı. Hamile karısına neden yengemin çocuğuna bakmıyorsun da, o da keyifle yiyemiyor diye kavga çıkaran adam, kusura bakma ama bebeğin doğduktan sonra da ilgilenmez, belki de sevmez.

Üzerime hiç kıyafet almıyorum, asla gezmiyorum, hamileyim bebeğime ihtiyaçlarımı bile kısıyorum ikinci el alıyorum ama yaranamıyorum, o da bize harcamayıp abisi ve yengesiyle tatile gitmemizi istiyor demişsin. Kocan çocuğunun ve senin hiç bir ihtiyacınla ilgilenmiyor ki adamda zerre öyle bir duygu, heves, heyecan, sevgi yok. Bunun düzeleceğini de hiç sanmıyorum.

Çok yanlış bir kişiyi koca yapmışsın, yetmemiş üstüne bir de baba yapmışsın. Şuan sızlanmaya da hakkın olmadığını düşünüyorum.
Burada sadece doğacak çocuğuna üzülürüm.
Umarım çocuğun ileride babasının yeğenlerini sevdiği, öptüğü, kendisini de sadece kızıp eleştirdiği bir ortamda büyümez.

Bu gözler daha neler görecek acaba yeğen de kıskanılır mi yahu ?
Evladını zaten daha farklı sever.
Evlat bambaşka.
Ben kadın olarak bende yegenlerimi çok seviyorum.

Çocuklarım olunca sevgim azalmadı ama çocuklarımı daha çok sevdim.
Çocuk sevilmez mi ya.
O yeğenler de benim canımın canları ayy kalbim sızladı arayıp özledim diyeyim bari 🤣🤣🤣

Valla ben geçeni bizzat gördüm. Var böyle hastalıklı tipler, hatta bir taneside arkadaşımın babasıydı, tüm malvarlığının yarısını üç kızı varken erkek kardeşinin oğluna bırakanı gördüm.

O yeğen sevgisi degil de erkek cocuk sevdasidir.

Konu sahibi, belki unutmuştur dedikleri gibi, cocuk dogunca yeğenlerini daha çok sevecegini sanmiyorum ben. Cocugum yok ama kardeste olsa elalemin cocugu sonuçta kendi cocugu gibi olmaz.

Bebeğiniz daha doğmadığı içindir belki ya da aklına gelmedi. Yeğen sevgisini de kıskanmayın artık. Doğunca devam ederse söylersiniz. Ben de yeğenlerimi çok severim.

Bence erkekler evlenince ailesine el gibi olsun istiyorsunuz. Sizin istediğiniz kadar ailesiyle görüşsün. Sizin istediğiniz kadar sevsin. Sizin istediğiniz kadar arasın falan. Iyi dayanıyor bazen erkekler diyorum ve erkeğe de acayip psikolojik şiddet uygulandığını düşünüyorum. Yazık ya

İyi halt yemiş, ne kadar ayıp yaptığı şey. Sizin çocuğunuz olsa ve ablaniz teyze olarak aşırı sevse ilgi gösterse , enisteniz yüzünden mesafe koymak zorunda olsa hoşunuza gider miydi ? Kadınların bu kıskançlığını anlamıyorum
Üslubunuza dikkat edin lütfen burada herkes birşeyler paylaşıyor kimseye bu şekilde davranılmamalı ben kardeşi olarak saygı duydum oda böyle bir insan lütfen bu kadar sert çıkışlar yapmayın

Son düzenleme:
Öncelikle hepinize günaydın. Sabah sabah sinirlerim bozuldu. Eşimin telefonundaki fotoğraf albümünde yeğeni ve doğacak kızımızın adına bir fotoğraf albümü açıldığını gördüm bakayım dedim, eşimin iki yeğeni var ikisinin de fotoğrafları videoları, yepenlerinden küçük olanın ultrason görüntüsü varken benim bebeğime dair tek bir ultrason görüntüsü bile yok, ona koronadan dolayı doktor odaya almadı diye kalp atışlarının videosunu atmış, renkli ultrason görüntülerini atmıştım ama bir tanesini bile telefonda tutmayıp silmiş ve ne diğer fotoğraf albümlerinde ne de o isimlendirdiği albümde kızımıza dair hiçbir şey yok. Görünce açıkçası çok üzüldüm. Ben bunları gördüğümde eşim uyuyordu. Dışarıya hava almaya çıkacaktım çıkmadan önce eşime bununla ilgili mesaj attım "Sanırım yanlışlıkla o albüme kızımızın adını yazdın telefonunda KIZIMIZA dair tek bir görüntü video yok diye." eşimin bu aşırı yeğen sevgisinden bıktım artık, ben de yeğenlerimi seviyorum ama eşim kadar abartmıyorum. Sanki kendi evladıymış gibi davranıyor ama doğacak evladının tek kalp atışı sesinin olduğu video veya renkli ultrason fotoğrafı telefonunda yok.
Evet maalesef sinirleriniz bozulmuş.
Minnacık çocukları kıskanıyorsunuz.
Fazla abartılı davranıyorsunuz.

Kızınız onunda kızı olacak.
Tabi ki herkesten çok sevecek, üstüne düşecek.
Şimdi yanında kanlı canlı yumuk yumuk yeğenleri var. Tabi ki onları sever. Bu kızınızı sevmeyecek demek değil. Yeğen sevince eşinizde sevme kontenjanı dolmuyor merak etmeyin. Eşinizin yeğenlerini de sadece çocuk olarak görün olaya öyle bakın. Ve minnacık çocukları kıskanmayın onları sizde sevin..
Keşke benimde yeğenim olsa nasıl severdim..

Son düzenleme:
Benim ablam da sikayetçiydi bu konudan eşine demiş ki ben kıskanıyorum sevmeyeceksin onları bebek doğunca da böyle yaparsan hiç iyi şeyler olmaz dediş eniştem şuan onlara mesafeli ablam daha cuma günü doğum yaptı kızı oldu eniştem şuan çok iyi bebeğine çok ilgili yegenlerine olan sevgisine mesafe koydu
Marifet gibi birde buraya yazmışsınız

O yeğen sevgisi degil de erkek cocuk sevdasidir.

Konu sahibi, belki unutmuştur dedikleri gibi, cocuk dogunca yeğenlerini daha çok sevecegini sanmiyorum ben. Cocugum yok ama kardeste olsa elalemin cocugu sonuçta kendi cocugu gibi olmaz.
Yok dediğim gibi öyle yapanlar var malesef, kendisi kıt kanaat geçinirken,evlatlarının telefonu bile yokken kız yeğenine üniversite hediyesi diye son model cep telefonu alanda duydum, ömrü boyunca kuzenini kendi evladına örnek gösterip kıyaslayıp aşağlayanda, kendi evladın üniversitede 6 kişilik odada kalmak istemeyip, eve çıkmak istediğinde para yüzünden kıyameti kopartıp, kendi evinde yeğeni ve damadı bedavaya oturtanda. Bazıları hakikaten sınırını bilmiyor. Benim kızımıda amcası çok sever ve düşkündür, ama evlendiğinde kızım için eşi ile sorun yaşamasına, kızıma bütçesini sarsacak büyük hediyeler almasına en fazla ben kızarım, zaten kızımıda hep bu yönde telkin ettim, eltimde sağ olsun iyi bir kız, şuan kızım amcasından çok yengesine düşkün. Ama her zaman sınırını bilir, odalarına bile kapıyı çalıp izin istemeden girmez.
Konu sahibinin eski konularına bakınca da eşinin o zihniyette olduğu anlaşılıyor, zira yengesi ve kendi ailesi için konu sahibini bir çok defa hiç adam yerine bile koymamış, ama burada ben suçu o adamda değil, böyle adamı koca yaptığı yermiyormuş gibi baba yapmaya çalışan konu sahibinde ararım.

Son düzenleme:
Yeğeninin ultrason fotografinimi kaydetmiş telefonuna üstelik ayri bir klasörde 😳 nasil yani mantığını anlayamadım cok ilginç

Doğmadan kucagina almadan erkekler hissedemiyor bizim gibi cocuğu . Ne guzel işte demekki esiniz cocuklari cok seviyor ..dogdugunda o albumu kendi kiziyla dolduracagina eminim

bu tarz konularda hep goruyorum asırı baglı daha dogrusu bagımlı kısıler
yegenını kuzenını annenı babanı kardesını cocugunu seversın tabı
ama bu kadar bagımlı derecesınde sevmek bana normal gelmıyor acıkcası
ve ölüm diye bır gercek var
bu tarz bagımlı ınsanlar boyle bır acı karsısında aklını yıtırebılır

yegenın ultrason vıdeosunu telefonda ozel klasorle saklamak bence normal degıl bagımlılık derecesınde
allah şifa versın
Lisabeth Lisabeth bunu begenmedı :D

Evladı ve yeğeni arasında güzelce denge kurabilirdi, araya mesafe koyması ve bunun çok matah bir şeymiş gibi anlatılması hiç hoş değil. Paylaştıkça çoğalan tek şey sevgidir.
Konu sadece bu kadar değil ama ben buraya sadece ablamın bu şekilde önüne geçtiğini yazdım zaten sadece,yeğenlerini seviyor diye böyle birşey yapmazdı ablam daha başka konularda var ama ben buraya yazmak istemedim

Benim ablam da sikayetçiydi bu konudan eşine demiş ki ben kıskanıyorum sevmeyeceksin onları bebek doğunca da böyle yaparsan hiç iyi şeyler olmaz dediş eniştem şuan onlara mesafeli ablam daha cuma günü doğum yaptı kızı oldu eniştem şuan çok iyi bebeğine çok ilgili yegenlerine olan sevgisine mesafe koydu
Allah herkesi “insan”larla karşılaştırsın. Ablanız gibilerle işi zor insanların.

Yok artık insan yeğeni de kıskanmaz artık yaa..ne demek mesafe koy.benim tel.imin ekranında yeğenimin fotoğrafı vardı.onu görmüyordum çünkü.eee çocuklarımı daha mı az sevmiş oluyordum.çok saçma bu yaa eşim de koyar bazen yeğenin fotosunu profiline hiç sorun etmedim çünkü kaynım da aynı şekilde benim kızımın fotosunu koyardı ekrana.

Nasıl insanlar var ya. Karısının (ortada bisey yokken) tek lafıyla bizimle arasına mesafe koyan kardeşe kardeş demem ben. hayatımdan çıkartırdım mutlu mesut yaşasın karısıyla. Evlerden ırak oyle eş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X