Sinirlerim Tepemde!

forevermorrenk

Mustafa Kemal Atatürk
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2018
8.602
20.334
298
Günaydın sevgili kadınlar 💓

Bu aralar sıkıştım kaldım dertlerin arasında. Bugün ki sorunum kv.
Artık biliyorsunuz 10 aylık evliyim ve çalışan bir kadınım. Biz evlendikten ilk haftadan sonra haftanın birer günü anneme ve kv lere gitmeye başladık. Eşimde bende evin tek çocuklarıyız. Is çıkışı gidiyoruz yemek yiyoruz çay içip saat 11 gibi kalkıp evimize geliyoruz. Bu durum artık beni sıkmaya hatta boğmaya başladı. Ben haftanın 2 günü oraya gidince işlerim sıkışıyor. Yemek yapamıyorum düzenim alt üst oluyor. Yanı bu durumu anlatmaya çalışıyorum, koskoca kadınlar oturup ağlıyorlar biz sizi özlüyoruz diye 🤦‍♀️ dün akşam yine iç gittik eve geldim duş aldım çamaşır attım sabah kalktım çamaşır astım ve ise geç kaldım. Evet iyilik yapmaya çalışıyorlar ama bana artık batıyor kızlar. Evime, kendime , eşime vakit ayıramıyorum. Bu hafta temizlik yapacağım yapamıyorum çünkü zamanım yok. Zamanım yok derken gezmekten değil onlara gidip gelmekten 😑
Bu konu böyle uzar gider. Bir sıkıntım ise yine kv. Sürekli buzdolabıma sürekli mutfağıma mudahele ediyor. Bu aralar taktı kış için dolaba bezelye atayım, fasulye atayim istemiyorum dediğim halde dün zorla verdi. Ben bu konserve olayını çok sevmiyorum ayrıca kışın taze fasulye yemesem ölmem herhalde. Tutturuyor, tursu yaptım gel al, reçel yaptım gel al , onu yaptım gel al artık biktim. Normal de tatlı çok yiyen birisi değilim ama laftan anlamıyor, kalbini kırmak istemiyorum ama bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Yemek konusu açılıyor sen yapamazsın ben yaparım. Döndüm dedim ki yemek konusunda gayet başarılıyım oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım diye. Sürekli yarış halinde benimle. Sen yapamazsın, sen edemezsin. Çok doluyum kızlar uzun oldu kusura bakmayın 😑😔

Farkli bi bakış açısı tabi sizi bunaltan durumu ben istiyorum ..keske kv ve annem yanimda olsa haftada iki gün yemege onlarda yesemde kendim yapmaktan kurtulsam cocukla tek basima yapamiyorum yani yapiyorum ama zorla biraz ayaklarimi uzatip uyumak istiyorum offf.
Keske kısliklarimi da yapip yapip verseler ama nerdeee

Günaydın sevgili kadınlar 💓

Bu aralar sıkıştım kaldım dertlerin arasında. Bugün ki sorunum kv.
Artık biliyorsunuz 10 aylık evliyim ve çalışan bir kadınım. Biz evlendikten ilk haftadan sonra haftanın birer günü anneme ve kv lere gitmeye başladık. Eşimde bende evin tek çocuklarıyız. Is çıkışı gidiyoruz yemek yiyoruz çay içip saat 11 gibi kalkıp evimize geliyoruz. Bu durum artık beni sıkmaya hatta boğmaya başladı. Ben haftanın 2 günü oraya gidince işlerim sıkışıyor. Yemek yapamıyorum düzenim alt üst oluyor. Yanı bu durumu anlatmaya çalışıyorum, koskoca kadınlar oturup ağlıyorlar biz sizi özlüyoruz diye 🤦‍♀️ dün akşam yine iç gittik eve geldim duş aldım çamaşır attım sabah kalktım çamaşır astım ve ise geç kaldım. Evet iyilik yapmaya çalışıyorlar ama bana artık batıyor kızlar. Evime, kendime , eşime vakit ayıramıyorum. Bu hafta temizlik yapacağım yapamıyorum çünkü zamanım yok. Zamanım yok derken gezmekten değil onlara gidip gelmekten 😑
Bu konu böyle uzar gider. Bir sıkıntım ise yine kv. Sürekli buzdolabıma sürekli mutfağıma mudahele ediyor. Bu aralar taktı kış için dolaba bezelye atayım, fasulye atayim istemiyorum dediğim halde dün zorla verdi. Ben bu konserve olayını çok sevmiyorum ayrıca kışın taze fasulye yemesem ölmem herhalde. Tutturuyor, tursu yaptım gel al, reçel yaptım gel al , onu yaptım gel al artık biktim. Normal de tatlı çok yiyen birisi değilim ama laftan anlamıyor, kalbini kırmak istemiyorum ama bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Yemek konusu açılıyor sen yapamazsın ben yaparım. Döndüm dedim ki yemek konusunda gayet başarılıyım oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım diye. Sürekli yarış halinde benimle. Sen yapamazsın, sen edemezsin. Çok doluyum kızlar uzun oldu kusura bakmayın 😑😔
ben bi kötülük göremedim bu saydıklarınızda
haftanın iki gününü onlara ayırıyorsanız haftanın iki günü yemek yapmak zorunda değilsiniz demek ki
ayrıca kalan 5 günde temizliğinizi çamaşırınızı vs yapabilirsiniz
ayrıca keşke biri de bana kışlık hazırlasa da verse ne kadar pratik oluyor valla bunda da kötü birşey yok

Ay keşke benim kaynanamda çoğu şeyi hazırlayıp verse ben mutlu olurum bence kötülüğüne yapmıyorlar çalışıyorsun diye yardımcı olmaya çalışıyorlar hafta bir gitme sende 2 haftada bir gitmeye başla her iki tarafa da

Kesinlikle yardımcı olmaya çalışıyorlar ama fazla müdahele ediyorlar. Ben kendim de yapabiliyorum. Istiyorlar ki kendimize ait düzenimiz olmasın sürekli onlara bağlı olalım. Ben bundan sıkılıyorum

Bence biraz abartıyorsunuz :KK51:
bende 2 yıllık evliyim, haftanın 1 günü anneme, 1 günü kayınvalideme gidiyorum..
hafta sonu da temizliğimi yapıyorum pazar günü de bana kalıyor.. sonuçta onlarda bizleri görmek istiyor 15-20günde bir gidecek değiliz.. kışlık erzak hazırlaması da bence gayet güzel, benim kayınvalidem de hazırlar bana verir ben cok memnun olurum pratik oluyor.. yoğurduma kadar yapr verir. sen yapamazsın bana da der ama hem çalışıyorum hem evde köpek var hemde suan hamile oldugum için hiç alınmam işime gelir..

sonuç olarak oğlunu ve beni düşünüyor.. kayınvalidnize oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım demeniz hiç hoş değil.. kadıncağız belki onu kastetmedi ama yarış halinde olan sizmişsiniz gibi geldi.. tabi işin içinde olan sizsiniz ama daha makul ve sakin olabilirsiniz.. aynılarını yaşıyoru ve pozitif düşünüyorum öylede olmalı bence.. her kurban bayramında mesela etimi doğrar kavurur buzdolabı poşetine koyar dondurucuya atmamı söyler..
bunlar kötü şeyler değil.. hiç yapmayan bir kv olsa daha mı hoşunuza giderdi bilemedim.:işsiz:

Siz istemiyo olabilirsiniz ama eşiniz ister belki. Ben de kuru vs asla sevmiyorum ama nişanlımin annesi şimdiden bezelye vs atmış dolaba. Alacağım tabi ki neden almayayım ki, ben yemezsem nişanlım yer. Kötü niyet yok.

Gidip gelme olayını baştan alistirmamaliydiniz.

Farkli bi bakış açısı tabi sizi bunaltan durumu ben istiyorum ..keske kv ve annem yanimda olsa haftada iki gün yemege onlarda yesemde kendim yapmaktan kurtulsam cocukla tek basima yapamiyorum yani yapiyorum ama zorla biraz ayaklarimi uzatip uyumak istiyorum offf.
Keske kısliklarimi da yapip yapip verseler ama nerdeee

Valla hiçte öyle olmuyor üzgünüm. Sürekli iki tarafı da memnun etmeye çalışıyoruz. Bir oraya bir buraya eve gidip kendi işimi bile yapamıyorum. Hafta sonu bile bekliyorlar çok daraldım

Bence hata yapıyorsunuz aileler alışana dek idare edip tek kelime etmeyin zamanla azaltırsınız hem tek çocuk olmak kolay değil :) ayrıca böyle bir kaynananız var diye sevinin siz sevmeyebilirsiniz ama eşiniz seviyordur belki eski insanları böyle küçük şeyler için kırmaya değmez ağza bile alınmayacak şeyler alın koyun dolaba ne olacak gidin reçel yapın sevinsin eşinizin annesi herşeye kötü yanlı bakmayı bırakın

ben bi kötülük göremedim bu saydıklarınızda
haftanın iki gününü onlara ayırıyorsanız haftanın iki günü yemek yapmak zorunda değilsiniz demek ki
ayrıca kalan 5 günde temizliğinizi çamaşırınızı vs yapabilirsiniz
ayrıca keşke biri de bana kışlık hazırlasa da verse ne kadar pratik oluyor valla bunda da kötü birşey yok

Akşam 7 de işten çıkıyorum sonrasında hangisini yetiştireceğim. Valla sürekli mudahele edilmesini istemiyorum. Daha şimdiden kısa vişne bile koymuş, o kadar suyu çıktı sıkıldım

bende 2 yıllık evliyim, haftanın 1 günü anneme, 1 günü kayınvalideme gidiyorum..
hafta sonu da temizliğimi yapıyorum pazar günü de bana kalıyor.. sonuçta onlarda bizleri görmek istiyor 15-20günde bir gidecek değiliz.. kışlık erzak hazırlaması da bence gayet güzel, benim kayınvalidem de hazırlar bana verir ben cok memnun olurum pratik oluyor.. yoğurduma kadar yapr verir. sen yapamazsın bana da der ama hem çalışıyorum hem evde köpek var hemde suan hamile oldugum için hiç alınmam işime gelir..

sonuç olarak oğlunu ve beni düşünüyor.. kayınvalidnize oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım demeniz hiç hoş değil.. kadıncağız belki onu kastetmedi ama yarış halinde olan sizmişsiniz gibi geldi.. tabi işin içinde olan sizsiniz ama daha makul ve sakin olabilirsiniz.. aynılarını yaşıyoru ve pozitif düşünüyorum öylede olmalı bence.. her kurban bayramında mesela etimi doğrar kavurur buzdolabı poşetine koyar dondurucuya atmamı söyler..
bunlar kötü şeyler değil.. hiç yapmayan bir kv olsa daha mı hoşunuza giderdi bilemedim.:işsiz:

Oda sizin bakış acınız saygı duyarım ama ben bu kadar mudahele edilmesinden rahatsızım. Çocuk değilim kendime güvenmesem evlenmezdim zaten. Bazı şeyler yapılır verilir ama fazlasına hayatıma müdahale etmeye gerek yok. O lafı da söylememin sebebi en iyi yemeği kendinin yaptığını söylediği için söyledim. Kimseyle yarıştığım yok çünkü

Haftasonları gitseydiniz aa evet yetişmez derdim de, şimdi işler yetişmiyor kısmı bence olmaz. 2 kişisiniz. Bir gün işinizi yapın ertesi gün bir aileye gidin. Siz sabah işteyken evin dağılacak hali yok ya.
Haftasonlarınız var ayrıca cumartesi iki kişi olarak işlere girişin, pazarı da gezme günü yapın. Oldu bitti işte.
Yemek konusunda hiç konuşma ben yıldım mesela yapma diyosun yapıyo, verme diyosun veriyor, bozuluyo diyorum var evde fazla diyorum gene koyuyo yanımıza o nedenle boşver. Ben bunu sadece kv için söylemiyorum bu arada. Benim annemde aynı şeyleri yapıyor. İkisi de aynı. Anne özelliği olarak görmek lazım. Bir de yeni taktik geliştirdim ilgilerini dağıtıyorum. Reçellerin konusu açılınca anne çilek varsa alayım diyorum diğer 4 reçeli unutturuyorum. Biz de yenmiyor denince kabul etmiyorlar çünkü.

Sikintini ve nedemek istedigni anliyorum, sizde haftanin birgünü Esiyin Ailesine, diger hafta kendi Ailene gidin, yani her birine 2haftaya 1 gitmis olursunuz, ve böylelikle yavas yavas azaltirsiniz, Benim Esimin Aylesi Baska bir Ülkede yasiyor, biz yilda 1-2 kere 1 Haftaligina gidiyoruz, simdi dersin size kolay diye :) ama eger yanimdada olsaydi inanin kendimi bogdurmazdim, daha dogrusu boguluyor hissini atardim, cünkü onlar ANNE ve Annelik icgüdüsüyle sadece hem size hem esinize iyi bakmak istiyorlar, nasil siz onlara giderek iyilik yapiyorum diyorsunuz, onlarda size evlerindeki receli vererek iyilik yaptiklarini düsünüyorlar, biz de yeni evlendigmizde benim Aillem haftanin hergünü gitsek niye geldin demezlerdi, ve isterlerdi, ama ben önce haftada 1, sonra 2 haftaya 1, simdide canim ne zaman isterse o zaman gidiyorum, yavas yavas kalp kirmadan bahaneler bulun, misafirim geliyor artik haftaya geliriz diyin, hasta oldum basim agriyor karnim agriyor annecim haftaya geliriz insallah deyin, böyle böyle yavaslikla arayi acarsiniz, ama lütfen kalp kirmayin Annelerinizin, ölümlü dünya yarin a ne olur bilinmez.. Nacizane fikrim arayi yavas yavas acin

Bundan iyisi şamda kayısı :) yani bunalmanızı vs anlıyorum ama mesafeyi yine siz ayarlayın baktınız olmuyor siz onları çağırın, hafta da 2 gün mü bu kadar stres olma sebebiniz gitmeden bir gün önce işlerinizi halledin ve yemeğinizi yapın ertesi gün gidiverin yani çocuk olduktan sonra şu ilgiyi alakayı mumla arayacaksiniz benden söylemesi :)

Son düzenleme:

benim kayınvalidem de kullanır sen yapamazsın ben yaptım yapayım vs ama ben hep çalıştığım için zamanım olmadığından yapamayacağımı düşünerek söylediğini zannediyorum
oyüzden aksine hoşuma bile gidiyor yapıp yapıp bana bişeler vermesi forevermorrenk forevermorrenk

Back
X