Sinirlerim Tepemde!

Siz istemiyo olabilirsiniz ama eşiniz ister belki. Ben de kuru vs asla sevmiyorum ama nişanlımin annesi şimdiden bezelye vs atmış dolaba. Alacağım tabi ki neden almayayım ki, ben yemezsem nişanlım yer. Kötü niyet yok.

Gidip gelme olayını baştan alistirmamaliydiniz.

Ilk müdahalem ona olacak 2 haftaya çıkaracağım. Eşim de bu durumdan rahatsız çünkü yoğun çalışıyoruz oda dinlenemiyor. Evet buzluğa bir şeyler atılması çok güzel ama çalışan bir kadın olarak buzluğumda yaprağın ne işi var mantıklı mi ?

Günaydın sevgili kadınlar 💓

Bu aralar sıkıştım kaldım dertlerin arasında. Bugün ki sorunum kv.
Artık biliyorsunuz 10 aylık evliyim ve çalışan bir kadınım. Biz evlendikten ilk haftadan sonra haftanın birer günü anneme ve kv lere gitmeye başladık. Eşimde bende evin tek çocuklarıyız. Is çıkışı gidiyoruz yemek yiyoruz çay içip saat 11 gibi kalkıp evimize geliyoruz. Bu durum artık beni sıkmaya hatta boğmaya başladı. Ben haftanın 2 günü oraya gidince işlerim sıkışıyor. Yemek yapamıyorum düzenim alt üst oluyor. Yanı bu durumu anlatmaya çalışıyorum, koskoca kadınlar oturup ağlıyorlar biz sizi özlüyoruz diye 🤦‍♀️ dün akşam yine iç gittik eve geldim duş aldım çamaşır attım sabah kalktım çamaşır astım ve ise geç kaldım. Evet iyilik yapmaya çalışıyorlar ama bana artık batıyor kızlar. Evime, kendime , eşime vakit ayıramıyorum. Bu hafta temizlik yapacağım yapamıyorum çünkü zamanım yok. Zamanım yok derken gezmekten değil onlara gidip gelmekten 😑
Bu konu böyle uzar gider. Bir sıkıntım ise yine kv. Sürekli buzdolabıma sürekli mutfağıma mudahele ediyor. Bu aralar taktı kış için dolaba bezelye atayım, fasulye atayim istemiyorum dediğim halde dün zorla verdi. Ben bu konserve olayını çok sevmiyorum ayrıca kışın taze fasulye yemesem ölmem herhalde. Tutturuyor, tursu yaptım gel al, reçel yaptım gel al , onu yaptım gel al artık biktim. Normal de tatlı çok yiyen birisi değilim ama laftan anlamıyor, kalbini kırmak istemiyorum ama bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Yemek konusu açılıyor sen yapamazsın ben yaparım. Döndüm dedim ki yemek konusunda gayet başarılıyım oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım diye. Sürekli yarış halinde benimle. Sen yapamazsın, sen edemezsin. Çok doluyum kızlar uzun oldu kusura bakmayın 😑😔
Bardaga dolu tarafindan bakmayi deneyin bence .. ne güzel iste sizin buzlugunuzu düsünen kvniz var bu bir nimet biliyor musunuz sizinle yaptigi yiyecekleri paylasmak istemesi cimri herseyi esirgeyen bi kv den daha iyidir emin olun .. öyle olsaydi bu kez de onu şikayet ederdiniz .. ben Ailemden cok uzaktayim o yüzden sizi pek anlayamadim keske benim ailemde yanimda olsaydida haftada iki gün gidebilseydim yanlarina bir kac saatline ..

Yapılan baskıyı görseniz sorun orada
benim kayinvalidem de yapıyordu ilk zamanlar. Farklı yerden olduğumuzdan oğlunun ac kalmasından korkma durumu vardı . Dediğim gibi henüz 10 aylık oldugunuzdan o. Biz 7 seneyi bitirdik kışlık mislik hak getire 😜 ogluda kendinden iyi yiyor gördü . Bence hic kalp kırmayın . Bırakın yaps in . Evimde 3 yıllık konserve duruyor öyle onlar son oldu zaten. Hem yemedigimizi görünce hem çokta ihtiyaç olmadığını görünce çok kasmiyor. Ha ben yapmıyorum kendim yapamam uğraşamam diyorum zaten . Ama bence çok dert etmeyin . Sıkılıyor olabilirsiniz ama sizi sevmese yapmaz o acıdan bakin

Oda sizin bakış acınız saygı duyarım ama ben bu kadar mudahele edilmesinden rahatsızım. Çocuk değilim kendime güvenmesem evlenmezdim zaten. Bazı şeyler yapılır verilir ama fazlasına hayatıma müdahale etmeye gerek yok. O lafı da söylememin sebebi en iyi yemeği kendinin yaptığını söylediği için söyledim. Kimseyle yarıştığım yok çünkü
En iyi yemeği kendinin yaptığını mesajınızda dile getirmemişsiniz ama :)
müdahale diyorsunuz konuyu daha açmanız gerekli idi o halde, bu konuda müdahale kimse göremedi bence herkesin düşüncesi aynı çünki mesajlarda.. ben 2 yıldır evliyim hiç işler yetişmiyor demedim mesela, ctesi öğlen işten gelirim çamaşırımı atarım temizliğimi yaparım pazarım bana kalır.. pazartesi kv çarşmba anneme giderim. haftanın 1-2günü anca evde yemek yapıyorum.. kayınvalidem 2 sokak altımda yapar yapar getirir sağolsun.. iyi ki var..
tercih meselesi tabi. :)

Bence hata yapıyorsunuz aileler alışana dek idare edip tek kelime etmeyin zamanla azaltırsınız hem tek çocuk olmak kolay değil :) ayrıca böyle bir kaynananız var diye sevinin siz sevmeyebilirsiniz ama eşiniz seviyordur belki eski insanları böyle küçük şeyler için kırmaya değmez ağza bile alınmayacak şeyler alın koyun dolaba ne olacak gidin reçel yapın sevinsin eşinizin annesi herşeye kötü yanlı bakmayı bırakın

Hayır kötü yanlı bakmıyorum, kv aramız iyidir yani öyle kavgamız gürültümüz yok. sadece bu konuya çok taktı ve beni çok bunaltmaya başladı. Yapsın versin ama makul ölçüde.

"Ya inanabiliyor musunuz haftada 1 gün bana yemek hazırlıyorlar ve gel ye diyorlar, kaynanam benim için bişeyler hazırlıyor, çalışıyorum elimin altında olsun zorlanmıyayım diye.. hazırlıyor ve buzlua atılacak kıvama getiriyor!! sen kimsin benim buzluğuma atacağım fasulyeme karışabiliyorsun? Hele çilek reçeli konusunda herkes bilir nasıl hassas olduğumu.. BIK-TIMMM!!"

Yazdıklarınızın benim gözümde tercümesi :KK51:

valla benim kv şehir dışında yaşıyor. bize geldiğinde yemekleri yaparım akşamdan,yer ve tabakları mutfak lavabosına bırakır makinaya bile bırakmaz :) hele ki bana konserve yapsın peeeeeh. Neyse bence nankörlük etme ye,iç yat !

Kesinlikle yardımcı olmaya çalışıyorlar ama fazla müdahele ediyorlar. Ben kendim de yapabiliyorum. Istiyorlar ki kendimize ait düzenimiz olmasın sürekli onlara bağlı olalım. Ben bundan sıkılıyorum
size öyle geliyor ya neyse
keşke kv yakınımda olsa da eskiden olduğu gibi haftada bir ona gitsem kalsam

birde tek mi izin gününüz akşamları çok mu geç çıkıyorsunuz
iki kişinin işleri çok olmamalı nasıl yetiştiremediğiniz anlayamadım da ondan soruyorum,
eşiniz de yardım etmeli birde

Akşam 7 de işten çıkıyorum sonrasında hangisini yetiştireceğim. Valla sürekli mudahele edilmesini istemiyorum. Daha şimdiden kısa vişne bile koymuş, o kadar suyu çıktı sıkıldım
anlamadığım şu lütfen açıklayın akşam 7de çıkıyorsunuz tamam anladım ama zaten haftanın 2 günü dışarıda yediğiniz için bi kere yemek derdiniz yok ikincisi haftanın 7 günü işten çıkıp sürekli evişi mi yapıyorsunuz
zaten yeni evlisiniz çocuğunuz yok bütün gün dışarıda olduğunuz için eviniz kolay kolay kirlenmez bile hftada bir yapsanız yeter de artar bile
ayrıca vişne şimdi yapılır çünkü mevsimi çabuk geçiyor ben de çok severim yaz kış kompostosunu yaparım o yüzden yazdan atarım buzluğa ama bu sene iki çocukla böyle bi şansım yok keşke bana da yapan diyeceğim yine yeniden :)

valla benim kv şehir dışında yaşıyor. bize geldiğinde yemekleri yaparım akşamdan,yer ve tabakları mutfak lavabosına bırakır makinaya bile bırakmaz :) hele ki bana konserve yapsın peeeeeh. Neyse bence nankörlük etme ye,iç yat !

Kim söyleyecek diye beklerken sizden geldi, nankörlük :)
Asla sorun o değil sorun o ayarı bulamaması.
Beni bu kadar sıkacak bir durum yok ortada.

Haftanin birer gunu gitmeniz cok normal
Siz hic ozlemiyormusunuz
Keske benim kv de saglam olsada eskisi gibi yapabilse.
Bir deneyin belki size kolaylik olur hem butceye hem size vakit kolayligi
Yazik kadin bilse uzulur bu kdr gerilmeyin inanin kotu bsy yok.

Ilk müdahalem ona olacak 2 haftaya çıkaracağım. Eşim de bu durumdan rahatsız çünkü yoğun çalışıyoruz oda dinlenemiyor. Evet buzluğa bir şeyler atılması çok güzel ama çalışan bir kadın olarak buzluğumda yaprağın ne işi var mantıklı mi ?
Neden mantıksız olsun. Küçük parçalar halinde atarsanız oturur bir akşam sarabilirsiniz iki kişilik. Koca tencere kaynatın demiyor kimse size.

size öyle geliyor ya neyse
keşke kv yakınımda olsa da eskiden olduğu gibi haftada bir ona gitsem kalsam

birde tek mi izin gününüz akşamları çok mu geç çıkıyorsunuz
iki kişinin işleri çok olmamalı nasıl yetiştiremediğiniz anlayamadım da ondan soruyorum,
eşiniz de yardım etmeli birde

Eşim yardımcı zaten
Eve git yemek yap, bulaşık duş al vs derken nasıl yetişsin?
7de çıkıyorum 7.30da evdeyim zaten pertim çıkıyor

Günaydın sevgili kadınlar 💓

Bu aralar sıkıştım kaldım dertlerin arasında. Bugün ki sorunum kv.
Artık biliyorsunuz 10 aylık evliyim ve çalışan bir kadınım. Biz evlendikten ilk haftadan sonra haftanın birer günü anneme ve kv lere gitmeye başladık. Eşimde bende evin tek çocuklarıyız. Is çıkışı gidiyoruz yemek yiyoruz çay içip saat 11 gibi kalkıp evimize geliyoruz. Bu durum artık beni sıkmaya hatta boğmaya başladı. Ben haftanın 2 günü oraya gidince işlerim sıkışıyor. Yemek yapamıyorum düzenim alt üst oluyor. Yanı bu durumu anlatmaya çalışıyorum, koskoca kadınlar oturup ağlıyorlar biz sizi özlüyoruz diye 🤦‍♀️ dün akşam yine iç gittik eve geldim duş aldım çamaşır attım sabah kalktım çamaşır astım ve ise geç kaldım. Evet iyilik yapmaya çalışıyorlar ama bana artık batıyor kızlar. Evime, kendime , eşime vakit ayıramıyorum. Bu hafta temizlik yapacağım yapamıyorum çünkü zamanım yok. Zamanım yok derken gezmekten değil onlara gidip gelmekten 😑
Bu konu böyle uzar gider. Bir sıkıntım ise yine kv. Sürekli buzdolabıma sürekli mutfağıma mudahele ediyor. Bu aralar taktı kış için dolaba bezelye atayım, fasulye atayim istemiyorum dediğim halde dün zorla verdi. Ben bu konserve olayını çok sevmiyorum ayrıca kışın taze fasulye yemesem ölmem herhalde. Tutturuyor, tursu yaptım gel al, reçel yaptım gel al , onu yaptım gel al artık biktim. Normal de tatlı çok yiyen birisi değilim ama laftan anlamıyor, kalbini kırmak istemiyorum ama bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Yemek konusu açılıyor sen yapamazsın ben yaparım. Döndüm dedim ki yemek konusunda gayet başarılıyım oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım diye. Sürekli yarış halinde benimle. Sen yapamazsın, sen edemezsin. Çok doluyum kızlar uzun oldu kusura bakmayın 😑😔
Calisiyorsun diye iyilik yapmaya calisiyorkadin. Vaktin olmadigi icin yapamadgini soyluyordur.
Gitmekten de cok yakiniyorsan sen 1 hafta kvye 1 hafta annene git . esim bunu kabul etmezse kendi herhafta gitdin gorsyn annesini. Sende evde islerini yaparsin dinlenirsin.

Ayrıca ilerde evlat sahibi olduğunuzda birisi gelsede 1 tencere yemek yapsa keşke diye bekleyeceksiniz. Hep böyle gitmiyor hayatın düzeni

Bana burada yemek almıyorum diye konuşuluyor sorun yemek vermemesi değil,
Sorun bu kadar müdahale ediyor olması.
Boğacak duruma getiriyor anlatabildim mi?

Canım sen olaya yanlış bakıyosun gerçekten. Kvye giderken al yaprağı git birlikte saralım de. Orda da dersin ki laf arasında anne bunları sarmak çok zor oluyor benim için, çalışıyorum. Sarıp atılıyomuş buzluğa arkadaşım dedi. Ben de artık sadece yaprak koymak istemiyorum. Bu yapraklarında hepsini pişirmicem bir kısmını buzluğa atıcam.
Eminim ki bi dahakine sarılı gönderecektir. Sende işten gelir tencereye atar pişirirsin.

Çalışırken yaprak sarmak çok zor oluyor, benim kayınvalidem sarılmış veriyor. Buzluktan çıkarıp buzu çözülmeden pişirince güzel oluyor. Sizde söyleyin bidahakine sarıp versin.

Back
X