Sinirlerim Tepemde!

Eşim yardımcı zaten
Eve git yemek yap, bulaşık duş al vs derken nasıl yetişsin?
7de çıkıyorum 7.30da evdeyim zaten pertim çıkıyor
Geç çıktığın için çok haklısın yeni evli olduğun içinde düzeni oturtamamışsın bu seni geriyor ben senin yerinde olsam 2 haftada bir cuma ya da cumartesi akşam giderim bahane olarakta iş çıkışı cok yoruluyorum de anlarlar heralde.Buzluk olayı da at buzluğa dursun lazım olunca kullanırsın çok takma.

evine gelip düzenine karışıyor dolapta ne var ne yok bakıyorsa durum sıkıntı
ama kendi evinden bir şey yapıp veriyor senin evin genel düzenine karışmıyor ise müdahaleye girmez
hiç vermese kışlık hazırlık yapmasa inanın, tek çocuğuna bile bir şeyler hazırlayıp vermiyor vs derdiniz

Haftasonları gitseydiniz aa evet yetişmez derdim de, şimdi işler yetişmiyor kısmı bence olmaz. 2 kişisiniz. Bir gün işinizi yapın ertesi gün bir aileye gidin. Siz sabah işteyken evin dağılacak hali yok ya.
Haftasonlarınız var ayrıca cumartesi iki kişi olarak işlere girişin, pazarı da gezme günü yapın. Oldu bitti işte.
Yemek konusunda hiç konuşma ben yıldım mesela yapma diyosun yapıyo, verme diyosun veriyor, bozuluyo diyorum var evde fazla diyorum gene koyuyo yanımıza o nedenle boşver. Ben bunu sadece kv için söylemiyorum bu arada. Benim annemde aynı şeyleri yapıyor. İkisi de aynı. Anne özelliği olarak görmek lazım. Bir de yeni taktik geliştirdim ilgilerini dağıtıyorum. Reçellerin konusu açılınca anne çilek varsa alayım diyorum diğer 4 reçeli unutturuyorum. Biz de yenmiyor denince kabul etmiyorlar çünkü.

Ctesi de çalışıyorum 3e kadar o yüzden fırsatım kalmıyor yorgun oluyorum.
Onların yüzünden eve doğru düzgün alışveriş yapamıyorum, yemekler bozuluyor çünkü.
Anlatıyorum yok göbeğimiz bir olsun istiyorlar bundan sıkıldım.
Onlara gitmeyince arayıp yemek yaptık gelin alın diyorlar.
Sürekli iç içe olmak istemiyorum.
Evime, kendime, eşime vakit ayırmak istiyorum

Gitme konusuna bişey diyemem evet işler yetişmeyebilir ancak kv nin vermek istediklerini kendinize bu kadar dert etmeyin yemeyecekseniz durumu olmayan bir aileye yardımda bulunun eşinize söyleyip. Hem kadının gönlü olmuş olur evlatları için bişeyler yaptığını düşünüp mutlu olur hem de sofrasında o saydıklarınızın fazla olmadığı aileler var onların gönlü hoş olmuş olur

Kesinlikle yardımcı olmaya çalışıyorlar ama fazla müdahele ediyorlar. Ben kendim de yapabiliyorum. Istiyorlar ki kendimize ait düzenimiz olmasın sürekli onlara bağlı olalım. Ben bundan sıkılıyorum
İşte yanlış düşünüyorsun ama bu yeni evli olduğundan zamanla geçer merak etme ;) şimdi bu evin hanımı benim kocama ben yeterim şeysi oluyor gecicek geçicek :27:

Sikintini ve nedemek istedigni anliyorum, sizde haftanin birgünü Esiyin Ailesine, diger hafta kendi Ailene gidin, yani her birine 2haftaya 1 gitmis olursunuz, ve böylelikle yavas yavas azaltirsiniz, Benim Esimin Aylesi Baska bir Ülkede yasiyor, biz yilda 1-2 kere 1 Haftaligina gidiyoruz, simdi dersin size kolay diye :) ama eger yanimdada olsaydi inanin kendimi bogdurmazdim, daha dogrusu boguluyor hissini atardim, cünkü onlar ANNE ve Annelik icgüdüsüyle sadece hem size hem esinize iyi bakmak istiyorlar, nasil siz onlara giderek iyilik yapiyorum diyorsunuz, onlarda size evlerindeki receli vererek iyilik yaptiklarini düsünüyorlar, biz de yeni evlendigmizde benim Aillem haftanin hergünü gitsek niye geldin demezlerdi, ve isterlerdi, ama ben önce haftada 1, sonra 2 haftaya 1, simdide canim ne zaman isterse o zaman gidiyorum, yavas yavas kalp kirmadan bahaneler bulun, misafirim geliyor artik haftaya geliriz diyin, hasta oldum basim agriyor karnim agriyor annecim haftaya geliriz insallah deyin, böyle böyle yavaslikla arayi acarsiniz, ama lütfen kalp kirmayin Annelerinizin, ölümlü dünya yarin a ne olur bilinmez.. Nacizane fikrim arayi yavas yavas acin

Kesinlikle arayı açacağım.
2 gün onlara gidince başka şeye vakit kalmıyor.
Reçel kışlık olayına da hem fikirim vermesine kızmıyorum, boğmasına kızıyorum.
Hafta içi görüşüyoruz hafta sonu bile bekliyorlar, gitmeyince de trip atıyorlar

Bana burada yemek almıyorum diye konuşuluyor sorun yemek vermemesi değil,
Sorun bu kadar müdahale ediyor olması.
Boğacak duruma getiriyor anlatabildim mi?
Verdiğiniz bütün cevaplardan gerginlik akıyor. Hırsınızın muhatabları bizler değiliz. Bu soruna çözüm bulacaksanız bile bugün bulmayın. Zira bu gerginlikle dönülmez yollara girebilirsiniz.

Bundan iyisi şamda kayısı :) yani bunalmanızı vs anlıyorum ama mesafeyi yine siz ayarlayın baktınız olmuyor siz onları çağırın hafta da 2 gün mü bu kadar stres olma sebebiniz gitmeden bir gün önce işlerinizi halledin ve yemeğinizi yapın ertesi gün gidiverin yani çocuk olduktan sonra şu ilgiyi alakayı mumla arayacaksiniz benden söylemesi :)

Çocuğu hiç düşünemiyorum bu durumda :)

Verdiğiniz bütün cevaplardan gerginlik akıyor. Hırsınızın muhatabları bizler değiliz. Bu soruna çözüm bulacaksınız bile bugün bulmayın. Zira bu gerginlikle dönülmez yollara girebilirsiniz.

Konu farklı noktaya gidiyor onu anlatmaya çalışıyorum.
Benim yakındığım farklı şey siz farklı noktaya çekiyorsunuz

Gitme konusuna bişey diyemem evet işler yetişmeyebilir ancak kv nin vermek istediklerini kendinize bu kadar dert etmeyin yemeyecekseniz durumu olmayan bir aileye yardımda bulunun eşinize söyleyip. Hem kadının gönlü olmuş olur evlatları için bişeyler yaptığını düşünüp mutlu olur hem de sofrasında o saydıklarınızın fazla olmadığı aileler var onların gönlü hoş olmuş olur

Mesele o değil

Yeni evli olmanın verdiği fevrilik diyelim :KK53: bana ne verirse annem kv dem karınca gibi evime taşıyorum :KK70: hazır mis gibi şeyler daha ne isterim beben olunca görürüm seni :deli: ayrıca annen verse eminim böyle düşünmezsin :KK66:

Bu konu annem içinde geçerli ama anneme nazım geçiyor hayır diyorum almıyorum.
Sıra kv de de

ve madem birden arayıp gelin yemek yaptım diyorlar, siz de genelde evde bir gün önceden yaptığınız yemek bulundurun, aradıklarında anne benim de yemeğim var israf olmasın, yemegimin olmadığı gün gelelim haber ederim size diyin, bilmem işe yarar mı?
evde yemek olmasa bile öyle deyin

Günaydın sevgili kadınlar 💓

Bu aralar sıkıştım kaldım dertlerin arasında. Bugün ki sorunum kv.
Artık biliyorsunuz 10 aylık evliyim ve çalışan bir kadınım. Biz evlendikten ilk haftadan sonra haftanın birer günü anneme ve kv lere gitmeye başladık. Eşimde bende evin tek çocuklarıyız. Is çıkışı gidiyoruz yemek yiyoruz çay içip saat 11 gibi kalkıp evimize geliyoruz. Bu durum artık beni sıkmaya hatta boğmaya başladı. Ben haftanın 2 günü oraya gidince işlerim sıkışıyor. Yemek yapamıyorum düzenim alt üst oluyor. Yanı bu durumu anlatmaya çalışıyorum, koskoca kadınlar oturup ağlıyorlar biz sizi özlüyoruz diye 🤦‍♀️ dün akşam yine iç gittik eve geldim duş aldım çamaşır attım sabah kalktım çamaşır astım ve ise geç kaldım. Evet iyilik yapmaya çalışıyorlar ama bana artık batıyor kızlar. Evime, kendime , eşime vakit ayıramıyorum. Bu hafta temizlik yapacağım yapamıyorum çünkü zamanım yok. Zamanım yok derken gezmekten değil onlara gidip gelmekten 😑
Bu konu böyle uzar gider. Bir sıkıntım ise yine kv. Sürekli buzdolabıma sürekli mutfağıma mudahele ediyor. Bu aralar taktı kış için dolaba bezelye atayım, fasulye atayim istemiyorum dediğim halde dün zorla verdi. Ben bu konserve olayını çok sevmiyorum ayrıca kışın taze fasulye yemesem ölmem herhalde. Tutturuyor, tursu yaptım gel al, reçel yaptım gel al , onu yaptım gel al artık biktim. Normal de tatlı çok yiyen birisi değilim ama laftan anlamıyor, kalbini kırmak istemiyorum ama bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Yemek konusu açılıyor sen yapamazsın ben yaparım. Döndüm dedim ki yemek konusunda gayet başarılıyım oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım diye. Sürekli yarış halinde benimle. Sen yapamazsın, sen edemezsin. Çok doluyum kızlar uzun oldu kusura bakmayın 😑😔
Keşke sizin ki gibi ailelerimiz olsa gidip yemek yiyip çay içip gelsek kayinvalidem herşeyimi yapıyor kışlıkhiç de rahatsız olmuyorum evet ben yapamıyorum zamanım yok sen yap der keyfime bakardım 😂

Kesinlikle arayı açacağım.
2 gün onlara gidince başka şeye vakit kalmıyor.
Reçel kışlık olayına da hem fikirim vermesine kızmıyorum, boğmasına kızıyorum.
Hafta içi görüşüyoruz hafta sonu bile bekliyorlar, gitmeyince de trip atıyorlar
Merak etmeyin, cogu yeni evli cift sizin bu yasadiklarinizi yasiyor, hem o Anneler icinde yeni birsey, bunca yil bakip büyütükleri evlatlari artik yanlarinda degil, Annelik icgüdüsü yedirip icirmektir, benim Annemde kendi evinde bisirdigini bize vermezse ac kaliriz saniyordu ilk zamanlar :) :) bende icimden cok gülüyordum ama simdi kendimde Anne olmaya calisip her defasinda hüsrana ugradigim icin anlamaya basliyorum, üzülmeyin siz tek ve ilk degilsiniz bu durumu yasayan ve inanin düzelecek, seneye böyle olmayacak buna inanin, kalp kirmadan bahaneler üretin, Misal haftaici 7 de isten cikip gidiyorsaniz, yolda esinizle anlasin, en gec 9, 9bucuk gibi Esin size desin hadi Hanim eve gidelim sabah is var yorgunum desin Annesinin yaninda, bunu siz söyleseniz belki Kaynananiz üzülür yanlis anlar, ama kendi oglu söylerse yanlis anlamaz, aynisini sizde kendi annenizin yaninda diyin, bakin görün düzelecek :)

Ctesi de çalışıyorum 3e kadar o yüzden fırsatım kalmıyor yorgun oluyorum.
Onların yüzünden eve doğru düzgün alışveriş yapamıyorum, yemekler bozuluyor çünkü.
Anlatıyorum yok göbeğimiz bir olsun istiyorlar bundan sıkıldım.
Onlara gitmeyince arayıp yemek yaptık gelin alın diyorlar.
Sürekli iç içe olmak istemiyorum.
Evime, kendime, eşime vakit ayırmak istiyorum
Biz aynı paydada buluşamayız bu konuda. Bende eşime vakit ayırmak isterim ama siz verilen yemeği almayı bile istemiyorsunuz. Yemek bulaşık vs en az 2 saatlik iş. Hazır yemek varken onu alır, geri kalan zamanımı eşimle film izleyerek geçiririm ben.
Hazır yemek her zaman başım gözüm üstünedir. Aileler bize gelince hep gaz veririm kendi evimde elimi çok sürmem işe. Onlarda alıştı bana. Kendi evlerinde gibi akşam yemeği hazırlarlar. İşten gelince oturup yeriz hep birlikte. Ohh ne güzel anne yemeği derim. Eşim arada anne bu yemeği en iyi sen yapıyosun der. Pohpohlar dururuz yeter ki işten gelince yemeğimiz olsun.

Hanımefendi nasıl cevap vermemizi bekliyorsunuz.. aaa ne ayıp daha yeni evlisiniz ne bu böyle sık boğaz etmeler kesin ayaklarınızı onlar da alsınlar ağızlarının payını gibi mi mesela, sizi böyle galeyana getiren mesajlar mı mutlu ederdi? Şurada yazılan sayfalar dolusu mesaj hep yapıcı ama siz değilsiniz maalesef, bu agresiflikle iyi evlenebilmişsiniz eşinize sabırlar diliyorum. Bir de naçizane abla tavsiyesi bu kadar gerginlik iyi değil mideye vurur, yazık..

Back
X