Sinirlerim yıprandı, lütfen akıl verin bana. Sorun kardeşlerim.

duruberrakZ

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2014
290
46
38
İstanbul
Kızlar herkese merhaba. Lütfen bana da o güzel fikirlerinizi sunun, bir akıl verin.

Ben 4 çocuklu bir ailenin en büyüğüyüm. Yaşım 23. Sırasıyla benden küçük kardeşlerim erkek olan 21, tekrar erkek olan 18, kız olan ise 13 yaşında. Annem ve babam genç. Güzel mutlu mesut bir ailemiz var ama...

Şimdi biz tatil için 15 yıldır olduğu gibi yine yazlığa geldik. Ben kız kardeşimle aynı odayı paylaşıyorum, iki erkek kardeşim bir oda paylaşıyorlar. Annem temizlik hastası. Yani balkonda oturduğumuz sedirin tahta kısımlarını bile her gün siliyor. Neyse uzatmadan derdimi söyleyeyim...

Annem çok yoruluyor, ev 3 katlı. Bende doğal olarak ona yardım etmeye çalışıyorum. Ama ev çok yoruyor bu sıcaklarda her gün. Sorun kardeşlerim. Yataklarını asla kapatmıyorlar, havuz havluları yerde, duş havluları yerde, giyindikleri kıyafetleri çıkarıp atıyorlar yerşere. Ya çok özür dileyerek söylüyorum, iç çamaşırlarını bile yerlere atıyorlar. Sinirlerim resmen zıplıyor. Lavaboya girip sifonu bile çekmiyorlar! Diş fırçaları, diş macunları, saçlar, taraklar... Off anlatırken yoruluyorum.

Çok defa tatlı tatlı uyardım. Söyledim, anlattım. Yemin ederim belki 50 kere söylemiş, karşıma almış anlatmışımdır. Bir gün yapıp öbür gün yine aynı... Artık az önce dayanamayıp patladım bağırdım çağırdım, annem sen bana yardım etme boşver ben yaparım diyor. Ya anne diyorum benim derdim iş yapmak yada yapmamak değil, bu çocuklar şımarık böyle olmaz diyorum. Ama anlamıyor beni.

İnanın şımarıklıktan başka bir şey değil, yaşları küçükte değil. Özellikle kız kardeşim,13 yaşında, o cin gibi. Parmağında oynatıyor babamı annemi. Sinirlerim çok yıprandı, zaten zor zamanlardan geçiyorum. Şimdi anneme yardım etmemek çocuklara ceza olmaz, annemin cezası olur yani.

Ne olur bana akıl verin. Ben ne yapayım? Endişeleniyorum bu çocuklar için. İleride asla arkadaş/eş/tanıdık edinemezler. Çok şımarıklar.

Son düzenleme:

ilerde eş arkadaş edinemezler diye hiiiiç canını sıkma
şımarıklar daha değerli ve tatlı oluyor canım

canım kardeşlerine terbiye vermek senin işin değil, bence kendini boşuna yoruyorsun bu şekilde devam edersen ailen seni suçlu görecek söyliyim, bence onların işini yapma genel ev işini yap, annen halinden memnun anlaşılan memnun değilsede bu lafları etmek ona düşer sana değil
kimse sana teşekkür etmez bu tavrın için ne şimdi ne gelecekte annen dahil söyliyim, o yüzden boşver

ahhh canım ahh bu senin söylemenle değişmez emşn ol değişmez ne zaman annenler onların buyuk hatalarını öğrenirler o zaman değişir benim kardeşime de aynen öyle olmustu bin kere diyodum ama sallamıyolardı. ve bu kadar sımarıklarsa yapacaklrı hatalara hazırlıklı olun derim

ilerde eş arkadaş edinemezler diye hiiiiç canını sıkma
şımarıklar daha değerli ve tatlı oluyor canım

doğrudur canım, doğru diyosundur da; ben istiyorum ki sorumluluk sahibi olsunlar, kendi başlarının çaresine bakabilsinler, insanlarla güçlü ilişkiler kurabilsinler...

biliyorum, beni suçladıklarınıda biliyorum. kız kardeşim geçen gün anneme ben ablamdan nefret ediyorum demiş... o kadar üzüldüm ki. onlar için her şeyi yaptım ben her zaman, ama gerçekten doğru teşekkür etmiyorlar, etmezlerde...

yapmayacaksın, siz kardeşsiniz yani her şartınız eşit olmalı, bırak annen baban düşünsün, bence üstündeki ablalık misyonunu biraz gevşet

Allah korusun benimde en büyük korkum bu arkadaşım... Ya hayatlarını tamamiyle etkileyecek hatalar yaparlarsa? Mesela bir küçüğüm erkek olan, alkollü araba kullanıyor. Artık laf anlatamıyorum. Kimseyi de dinlemiyor. Haklısınız, ben boşa çabalıyorum.

Aynı modelden biz de de var bir tane. Bende okul hayatım yüzünden pek temizlikdi şu bu bilmem. Ancak kendi işimi kendim hallederim hep. Annem de annen gibi hiç bir şey demeden yapar,ki o da temizlik hastası toz görse havada kapıyor. Ben de çözümü hiç bir şey yapmamakta buldum, atıyorum su mu istiyor ben mutfağa daha yakınsam bile getirmiyorum git kendin al diyorum. Acıkmış mı kendime hazırlıyorum, ben yapabiliyorsam sende yapabilirsin diyorum hazırlamıyorum. Anneme de aynı şeyleri yapmasını söylüyorum ama ana yüreği dayanamıyor modun da. Yarın bir gün evlendiğinde ben eşi olsam camdan fırlatırım sanırım. Senin yapacakların kısıtlı annen tepki koyacak.

yapmayacaksın, siz kardeşsiniz yani her şartınız eşit olmalı, bırak annen baban düşünsün, bence üstündeki ablalık misyonunu biraz gevşet

doğru... hem bir işe yaramıyor, hem de kendimi yıpratıyorum.

genel ev işlerine yardım edip gerisini görmezden geleceğim...

işte misal olarak Allah korusun ne zaman o alkolllu kaza yaparsa o zaman bişey der annenler zor bi durum ben cok yasadım kardeşim yuzunden Allah yardımcın olsun.

sen bu zamana kadar onları eğitmek için çabalamışsın ama malesef onlar şımarık. böyle gelmiş böyle gider demek istemiyorum ama ev temizliği, tertip düzen olayları belirli bir yaşa kadar kazanılmazsa sonradan kazanılması imkansıza yakın zaten durum da onu gösteriyor. sen payına düşeni yap onların işlerini de yapma. burada hatalı olan annen aslında. halinden memnunsa bırak o yapsın onların işini

En sinir olduğum konulardan biri benimde..yeni yetişen çocuklardaki bu sorumsuzluğu anlamış değilim ama hata daha çok büyüklerde aman dersini çalışsında ne yaparsa yapsın modunda anne babalar.halbuki çocuklarına bilmeden okadar büyük kötülük yapıyorlarki..ileride zorluk çekecekler uyum problemleri olacak.benimde kız kardeşimle hep bu yüzden kavgam olmuştu zamanında..ve bu huy malesef değişmiyor sorumluluk küçük yaşta edinilmesi gereken bir davranış.

Her şeyin hazırına alışmışlar canım ağaç yaşken eğilir. Zamanında annen kuralları koyacaktı. şimdi yapan var temizleyen var kendilerini kasmaslar alışmışlar çünkü. annenle ortak karar verin bir süre hiç bir şeylerine karışmayın. elbet gözüne batar yaparlar.
tuvalet konusunda bir şey diyemiyorum kişisel temizlik insanın içinden gelir

Seni o kadar iyi anlıyorumki ben 24 yaşındayım erkek kardeşim 23 ve her hafta pazar günü bizim temizlik gunümüzdür.evin heryeri temizlenir. Oturma odası hariç.kardeşim orda yatiyor benim kendi odam var.ama odayı temizlememize izin vermiyor.

Gelen misafiri bile mutfakta ağırlıyoruz.aynı senin kardeşlerin gibi şımarık ve senin anlattiğın gibi dağınıktır.az önce bende çikıştım anneme bu senin eşşek kadar oğlunun arkasinı toplamaya mecbur degiliz diye annemde sen git ben yaparım dedi bana...

Okadar sorumsuzki ve sorumsuzluğunun ceremesinide ben çekiyorum.sen sanmaki kardeşlerin evlenemez falan.evlenecekler ama karılarına kiyamayacaklar bizde öyle uzaktan izleyecez zamanında az çekmedim şimdi sefasını sürene bak diye.

evet anne-babanın görevini üstlenmeye çalıştım resmen. ileride eş olacaklar ve eminim düzelmezlerse camdan fırlatılacaklar. yazdıklarını deneyeceğim, kim bilir belki bir faydası olur. Teşekkür ederim yardımın için canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…