Ben sinirlendiğimde ya sinirden kahkahalarla gülerim, ya da elime geleni fırlatırım..
Ya da çok sinir olduğum biri çıkarsa bağırır çağırırım :26:
Aslında sakinleşmek için yapılacak çok şey var..
Öncelikle o ortamdan uzaklaşmak lazım. Misal:
Buz gibi sogukta, ince giysilerle balkona kendini atmak. Bir süre sonra sinirden degil, üşümekten titremeye başlarsın :) Kullanılıyorsa sigara içilebilir.
Uzaklaşılamıyorsa yada karşındaki kişi tahrik etmeye devam ediyor ve terkedemediğin bir yerdeysen;
Dikkatini başka yere verip unutmaya çalışmak; tv yi açmak, bulmaca çözmeye çalışmak, matematiksel işlem çözmeye çalışmak :) birisini aramak, cep telefonundan oyun oynamak, neşeli bir parça çalıp eşlik etmek, kendi kendini telkin etmek, içten küfür etmek yada dua etmek :) Bir lafı söylemeden önce, 3 kez tartmak v.s v.s
Yok, yine de işe yaramazsa, bir psikologdan öfke kontrolü için (öfke kontrolü illa öfkeyi dışa vurmayı engellemeye değil, vurmayıp vücuda yansıtmamak da içindir) randevu almak. Çözüm olabilir..
Ben Boğa burcuyum
Sinirlendiğimde de kırmızı görmüş gibi olurum
Ama zamanla törpülemeyi öğrendim
Eşim kırılgandır, birazda bu vesile ile
Derin nefes alıp bahçeye çıkıyorum, internete giriyorum ya da kurabiye yapıyorum
Sonra içeriye geliyorum ki sinirim geçmiş, formumda olmuyorum
Kibarca şunu şunu şöyle yapmasan daha iyi olur diyebiliyorum
Ben bile başardıysam herkes yapar diyerek huzurlarınızdan ayrılıyorum
Aslında sakinleşmek için yapılacak çok şey var..
Öncelikle o ortamdan uzaklaşmak lazım. Misal:
Buz gibi sogukta, ince giysilerle balkona kendini atmak. Bir süre sonra sinirden degil, üşümekten titremeye başlarsın :) Kullanılıyorsa sigara içilebilir.
Uzaklaşılamıyorsa yada karşındaki kişi tahrik etmeye devam ediyor ve terkedemediğin bir yerdeysen;
Dikkatini başka yere verip unutmaya çalışmak; tv yi açmak, bulmaca çözmeye çalışmak, matematiksel işlem çözmeye çalışmak :) birisini aramak, cep telefonundan oyun oynamak, neşeli bir parça çalıp eşlik etmek, kendi kendini telkin etmek, içten küfür etmek yada dua etmek :) Bir lafı söylemeden önce, 3 kez tartmak v.s v.s
Yok, yine de işe yaramazsa, bir psikologdan öfke kontrolü için (öfke kontrolü illa öfkeyi dışa vurmayı engellemeye değil, vurmayıp vücuda yansıtmamak da içindir) randevu almak. Çözüm olabilir..
Ben de çok çabuk sinirlenen birisiyim ve sinirlendiğim zaman zangır zangır titriyorum ki bu yüzden hiç bir zaman hakkımı savunamıyorum çünkü tartışmaya girdiğim anda boğazım tıkanıyor ve titreme nöbetine giriyorum. bu halimi de karşı taraf görsün istemiyorum. bu yüzden susuyorum. ve sustuğum için de karşımdaki daha çok üste çıkıyor, ben de sustuğum için haksız duruma düşüyorum. bu halim yüzünden evliliğim en başından zehir oldu bana, kendimi savunamadım ailesine karşı. hep ezildim... evimizi ayırdık ben hala kendime gelemedim hala içim daralıyor
ve hepsi bu titremelerim yüzündem oluyor. bi kendime hakim olabilsem çok da güzel alt ederim herkesi ama, olmuyor.
Eğer sen de benim kadar feciysen bu bir sağlık sorunu gibi görünüyor, ben tedavi görmeyi bile düşünüyorum. Seninki de bi rahatsızlık olabilir mi canım? sen de kendini savunamadığın için benim gibi karşındakini öldürme arzusu içine giriyorsun. Ölmesi gerekmiyor, ölümü haketmiyor olabilir ama başka türlü karşılık veremeyeceğini düşünüyor insan bu haldeyken :/
ben de aynen böyleyim buna çözüm bulmam gerek kısa zaman da sinirliyken yüzüm kıpkırmızı oluyor
Çözüm bulabilirsen banada söyle lütfen öyle kötü bişeyki bu hayatı mahvediyor resmen...
Çok açıklayıcı olmuş yorumun, çok teşekkür ederim öncelikle .
Sigara kullanıyorum ama günde 2-3 yemeklerden sonra ve ya kahvenin yanında.
Sinirlendikten sonra da yapabilirim bunu :)
Ben konuşurken öfkelenmemek istiyorum.
Şöyle o an geçiştiriyorum ama kafama çok takıyorum, onla yatıp onla kalkabilirim . O derece :)
Ama ben sakince konuşamıyorum. Yani 10 dakika ayrıldım gittim.10 dakika değil, 10 saat sonra bile gelsem, sakince oturup konuşmaya çalışsam, bir sözü değil bir mimiği beni çileden çıkartabilir.
aynen ya.
ben sinirlenince çok zor sakinleşiyorum
gerçi sakinleşmekten ziyade kafamda kurarım hep
niye öyle dedi niye böyle dedi gibisinden
hep aklıma gelir ve sinir olurum
kolay kolay da atamam kafamdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?