Sinirlerime hakim olamıyorum.Sinirlendiğinizde sakinleşmek için n'aparsınız?

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Kızlar selam.
Benim sinirlerim çok sağlam değil sanırım çünkü, sinirlendiğimde hemen elim , dizim tüm vücudum titremeye başlar.
Benim sanki midemden, soluk boruma kadar bir ateş çıkıyor, ağzımı açsam ateş çıkacak o derece.
Çok sabırlıyımdır, ama sabrımın sebebi, sinirlendiğimde krize vuran boyutlara ulaşmasından korkmamdır.
Ben kimseye, sinirlenmeden , titremeden, ağlamadan, içimdekini ifade edemeyecek miyim ?
Sırf bu yüzden hep konuşmaktan, söylemekten kaçıyorum.
İçimde bir kuş var, sanki göğsüm ona dar geliyor. O kadar çok sinirliyim ki şu sıra, özellikle birine karşı.
Ona baktığımda, kafasını duvara vura vura patlattığım canlanıyor gözümde.
Hatta öldürsem ne olur ? Diye düşünmeye başladım. Böylelerini öldürmek sevap olur filan demeye başladım.
Çok çok üzülüyorum bunları düşündüğüm için ama dün ilk defa ölsün istedim. "Canın çıksın ya" dedim.
O kadar sıktı ki... Aşk meşk meselesi değil bu arada.
Ben bu bedduama engel olamadım . Tutamadım kendimi. Ölmesini istiyorum ve bu düşünceme engel olamıyorum.Normalde bırakın beddua'yı . Allah b...nı versin, cezanı versin bile demem ben.
Kafayı sıyırmak üzereyim.
Bu düşünceler çok kötü farkındayım, nasıl kurtulurum ?
Mesela dün gece bir an , bir laf söyledi. Öyle bir sinirlendim ki.... Mandalini ağzıma tıktım, ki susayım diye.
Düm vücudum titredi.
Sinirlendiğinizde napıyorsunuz kızlar ?

Ve şunu anladım ki, katil olmak zor iş değilmiş bazıları için aslında. Sinirimize hakim olamazsak, bir cinnet her şeyi çözecek neredeyse.

Son düzenleme:
bazan bazi insanlar icin ölseler keske diye cok düsünmüslügüm olmustur
cünkü kimsenin kimseyi üzmeye yaralamaya rencide etmeye kötülük yapmaya haklari yok
ben asiri sinirli insanim
geneldede esimle evlendigimden beri hep ona sarilirim
iyiki varsin derim
sen bekarsin biliyorum
sarilacak bir omuz yok mu?
en iyi bu rahatlatiyor cünkü

Aman diyim yavaş ol canım.
Sadece kendine zarar verirsin o kadar.
Benimde elim ayağım titrer sinirlenince.
Balkona çıkar bır sigara yakarım , yada hızlı hızlı yürürüm.
Yoksa çoktaaan cinnettin olmuştum.
Kontrolu öğrendim ama bir kere damarıma basılırsa ....
Birazda yapı meselesi herhalde, karşımdaki sinirlenirse onu çatlatacak kadar sakin kalabilirim
yeterki ben sinir yapmıyım o durumda.
En iyisi kontrol sağlamayı öğrenmeye çalışmak hani diyorlarya derin bir nefes al 10 a kadar say diye.
10 a kadar gelsem çok işe yarıyacak eminim.

Son düzenleme:
sınırlıysem eğer bı sıgara yakar sonra kafayı vurur yatar uyurum,
ama eğer cınnet geçırıyor gıbı sınırlıysem, benı üzenın anasını ağlatırım
hatta döverım
gözüm döner ve olacaklardan ben bıle korkarım

Sakinlesesiye kadar icinden sayi saydiriyorlardi, tas firina :))
Oldurmeyi dusunecek kadar sinirleniyorsan, belkide takinti haline getirmis olabilirsin o kisiyi.
Hani vardir yaa, nefes alislarindan bile rahatsiz olduklarimiz.
Bir muddet farkli ortamlarda bulunma imkanin yok mu?

Bende sinirden gözü dönme olayı var.
Sonradan pişman olmamak için en iyi yöntem; kavga edeceğin yeri bir 10 dakika terketmek.
İnan bunda sonra durumu çözmeye çalışmak çok işe yarıyor. Ani öfkeyle yapılan tartışmanın bir yararını şu güne kadar görmedim.

Bende öyleyim herkese karşı bunada bi çözüm bulamadım daha.
Kendimi ifade ederken ya sinirlenirim ya ağlarım.
Birine karşı çok sinirlendiğimdede bağırırım telefonları kapatırım kapıları çarparım.
İçimden öl geber demeye başlarım. Beni kimsenin üzmeye sinirlendirmeye hakkı yok gibi düşünüyorum.
En ufak bişeyde bile böyle maalesef.
1 haftadır kendimi kontrol etmeye çalışıyorumda bakalım işe yarıcakmı...

Bende aynı şeyleri yaşıyorum, sinirlenince tüm vücudum titrer, baştan ayağa vücudumu ateş basıyor, ellerim de genel de titrer zaten ince ince, yani hisettikleriniz bana o kadar yakın ki, kızdığım zaman hemen ağlamaya, titremeye başlıyorum, kendimi kontrol edemiyorum.. Ahh kelin ilacı olsaaaa..

Ben sinirlendiğimde ya sinirden kahkahalarla gülerim, ya da elime geleni fırlatırım..
Ya da çok sinir olduğum biri çıkarsa bağırır çağırırım :26:

Kötü tanışmış olsak ta , birkaç yorumdan sonra seni sevdim :)
Biliyor musun tam da üstüne bastın . Bir eşe ihtiyacım var.
Sarılmam, sığınmam için. Bugün yolda yürüdüm biraz arabaya binmek yerine. O kadar yavaş yürüdüm ki, yürürken hem Ayetel Kürsi okudum.
Hem de ona seslendim. Kim olduğunu bilmediğim O 'na.
"Nerdesin be ? Gel artık, sinirlenip üzüldüğümde, biri kalbimi çok fena kırdığında, yatıp uyuyacağım göğsüne ihtiyacım var" diye konuştum durdum.
Doğru söylüyorsun, İnsanın hayırlı ve iyi bir eşi oldu mu, canını sıkamaz hiçbir şey herhalde.

ben de aynen böyleyim buna çözüm bulmam gerek kısa zaman da sinirliyken yüzüm kıpkırmızı oluyor

Son düzenleme:
Aslında sakinleşmek için yapılacak çok şey var..

Öncelikle o ortamdan uzaklaşmak lazım. Misal:
Buz gibi sogukta, ince giysilerle balkona kendini atmak. Bir süre sonra sinirden degil, üşümekten titremeye başlarsın :) Kullanılıyorsa sigara içilebilir.

Uzaklaşılamıyorsa yada karşındaki kişi tahrik etmeye devam ediyor ve terkedemediğin bir yerdeysen;
Dikkatini başka yere verip unutmaya çalışmak; tv yi açmak, bulmaca çözmeye çalışmak, matematiksel işlem çözmeye çalışmak :) birisini aramak, cep telefonundan oyun oynamak, neşeli bir parça çalıp eşlik etmek, kendi kendini telkin etmek, içten küfür etmek yada dua etmek :) Bir lafı söylemeden önce, 3 kez tartmak v.s v.s

Yok, yine de işe yaramazsa, bir psikologdan öfke kontrolü için (öfke kontrolü illa öfkeyi dışa vurmayı engellemeye değil, vurmayıp vücuda yansıtmamak da içindir) randevu almak. Çözüm olabilir..

Evet, işin tuhaf tarafı farkındalığım da çok yüksek.
Zaten sorun orda, ben sinirimi saklamayı çok iyi başaran biriyim. Karşıdaki kişi beni sakin sanıyor, sakinliğimi kırmak için tepeme biniyor da biniyor.
Ama bilmiyor ki o an bir bombanın üstünde oturuyor.
10 a kadar saymak aklıma gelmiyor da, su içiyorum ya da bir şey yemeye çalışıyorum ben. Hani laf çıkmasın ağzımdan diye.

Yapamıyorum, korkuyorum kendimden .
Bir kere pazarda, anneme birisi laf edince üstüne yürüyüp kaktırdım ve hemen çevreme baktım kaşık gördüm. Kaşıkları alıp kafasına çarpacaktım.
Ama ya bıçak olsaydı onlar ?

Ben Boğa burcuyum
Sinirlendiğimde de kırmızı görmüş gibi olurum

Ama zamanla törpülemeyi öğrendim
Eşim kırılgandır, birazda bu vesile ile
Derin nefes alıp bahçeye çıkıyorum, internete giriyorum ya da kurabiye yapıyorum
Sonra içeriye geliyorum ki sinirim geçmiş, formumda olmuyorum
Kibarca şunu şunu şöyle yapmasan daha iyi olur diyebiliyorum

Ben bile başardıysam herkes yapar diyerek huzurlarınızdan ayrılıyorum

Aynı evin içindeyiz desem ? :)

Ama ben sakince konuşamıyorum. Yani 10 dakika ayrıldım gittim.10 dakika değil, 10 saat sonra bile gelsem, sakince oturup konuşmaya çalışsam, bir sözü değil bir mimiği beni çileden çıkartabilir.

Ben ilk defa böyle "ölsün" istiyorum biri için.
Ben kontrol ediyorum. Ama sorun şurdaki, taşmaya başladı artık bardak. Onu napacağım bilmiyorum.

Benim de ellerimde her zaman hafif bir titreme vardır.
Aslında depresyonik vakayız sanırım bu açıdan.

sinirlenince
sağlam bir diyafram nefesı alın ve bunu 5-10 kez tekrarlayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…