• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinirli koca çenesini tutamayan ben ve birde bebek

madem eşiniz iyi, sizkonuşunca anlayacaktır bence. bu durumdan rahatsızlığını ve kırıldığınızı güzelce anlatın. size hak verecektir. ama şiddete başvurmuş anladığım kadarıyla, ya da ben yazınızdan öyle mi anladım bilemiyorum ama siz kırıldığınızı belli edin.

Uykumun bölünmesinden hiç hoşlanmam
Siz de eşiniz de bıkmış olmalısınız.
Çocuğunuzun uyku problemini çözmelisiniz mutlaka..

Ikinizde calistiginiz icin geceleri surekli uyanan bir bebekle is hayatinda verimli olabilmek cok zordur.
Ikinizde haliyle yoruluyor ve geriliyorsunuz.
Benimde 18 aylik hiperaktif bir oglum var ve dogdugundan beri uykudan nefret eder.
Geceleri sayisiz kez kalkar ve sut emer.
Ben calismamama ragmen cok zorlaniyorum.
Ve en sonunda profesyonel bir destek almaya karar verdik uyku egitimi icin.
Doktorunuzla ya da bir pedagogla bu durumu gorusebilirsiniz.
Allah kolaylik versin..

Esin zaten bakiyormus belkide sinirli anina denk geldi ..
19 aylik bir bebegin surekli uyanmasi normal gelmedi bana .
Bir sorunumu var ?

Sizde biraz altan alin , en azindan cocugun yaninda tartismayin...

Eşiniz sürekli böyle değilmiş belli ki biraz bunalmış normalde yardım ediyormuş sonuçta ancak gerçekten eşiniz biraz haklı ışığın açılması bebeğin uykusunun tamamen kaçmasına yol açar ayrıca ayrı odada uyuma zamanı da çoktan gelmiş. Artık tek başına uyumayı öğrenmesi lazım. Gece gündüz ayrımına varmalı gündüz uyumaları kim bakıyorsa o tarafından kısaltılmalı ki gece uyusun. Gece emzirip ya da mamasını verip güzelce doyurursanız acıkmaz uyur Ayrıca kucağa almamanız uyandığında oyalamamanız konuşmamanız lazım çünkü bunu yapacağınızı bildiği için uyanıyor ilgilenen olmazsa dalması kolay olur. Eşlerde yıpranıyorlar anlamak lazım emziği neyi varsa başucuna koyun aramayın. O da işe gidiyor siz de anlayışlı olun ama dediğim gibi bu zamana kadar aynı odada olmanız evliliğinize de zarar.

Kadın çalışsa bile gece evladıyla ilgilenen çok az baba var. Üstelik genelde babasını istiyorsa en çok o ilgileniyordur.

Sinirlendiğinde konuşmak niye ? Neden ustune gidiyorsunuz ?
Unutmayın o erkek. Annelik fıtratı yok. Dolayısıyla ağır geliyordur sizden daha çok.
Anlayışlı olmanız lazım . Evladınızı dusunun biraz.

Ben çalışmıyorum . Gece bebeğim emmek icin uyanıp yanıma geliyor . Karnı doyunca da direkt babasını uyandırır gezdirsin diye . Bazen de özledikleri icin babayı istiyorlar .

Son düzenleme:
Benim 20aylık ikizlerim var ve uyku sorunu bizdede var. Çalışmadığım için eşimi kaldırmıyorum ama çalışıyo olsaydım kaldırırdım. Kızmaya da hakkı yok. Bu arada benim ufaklıklarda gayet net cümle kuruyo. Üzülmeyi küsmeyi anlayıp söyleyebiliyorlar... 19 aylık bebeğin bunu söylemesi çok şaşılacak bişey değil.

merhaba kızlar ilk kez buraya yazıyorum çünkü işin içinden çıkamıyorum kocam normalde çok iyidir bir 19 aylık bebeğimiz var yaşam şartları yorgunluk çocuğun uykusuzluğu geceleri çok yardımı oluyor hakkını yiyemem yalnız son dönemlerde geceleri çocuğun çok uyanması ve uyandğında benden çok babasını istemesi kocamı tahammül sınırlarını zorluyor ikimizde çalışıyoruz sabaha kadar oturduğumuz oluyor uyumadığı için dün gece çocuk ağlayarak uyandığı için hiç yoktan kavga çıktı aramızda emziği nerde lambayı yakma sen salla şudur budur derken ciddi bir tartışma oldu aramızda sinirden boğzıma yapıştı diyebilirim sus diye !! çocuğun önünde kavga etmiş olmamız beni çok üzdü o artık herşeyi anlıyor 19 aylık anne üzüldün mü dedi bana çenemi tutsam hiç kavga etmicez ama çocuğa gereksiz yere sinirlenmesinide ben kaldıramıyorum
Babalar anneler kadar sabırlı olamıyor sende o anda düzgün bi şekilde uyar çocuğun olmadığı zaman istersen bağır tepki goster ve cocugun korkabilecegini anlat ama çocuk uyaninca tartışmayi korkar özellikle gece zaten uykudan uyanmış bide bağırıyorsunuz yazık bebeğe

Ikinizde çalışıyorsunuz , ikinizde uykusuzsunuz eşiniz normalde size nasıl davranır bilemem ama hic yapmaması gereken davranışta bulunmuş . Umarım gönlünüzü almanın bir yolunu bulur .
Zor bir dönem ama umarım karşılıklı alttan alarak bu dönemi geçirirsiniz .

Uyumayan 16 aylık bir kızım var ben çalışmıyorum bu halde bile strese giriyorken sizi anlayabiliyorum. Esin sinirin boyutunu aşmış sakin bir zamanında konuşmayı denesen çocuğun yanında hiç hoş olmamış. İnşallah bu günleri atlatırsınız

Üzüldüm hayat şartları işte
peki gündüz cok mu uyuyor coktan düzenli bir uykusu olmasi gerekirdi cocugunuzun belki biseyleri degistirebilirsiniz

Annenizle konusum bence
duzensizmis uykusu benim oğlum uykuyusever suanda 5 yasina girmek uzere 9.30 uyuyor sabaha kadar uyuyor ama kucukkende boyleydi 9 zor bulurdu gece 1 defa beslenmeye kalkardi
Fakat sabah bence en gec 9 da uyandirilmali suanda gündüz uykusu uyuyordur oda 1 gecmemeli asla 1 saat uyuyup kalksa aksam 8 kadar 6 saat var mutlaka uykusu gelir diye düşünüyorum

Bende ayni seye takildim 19 aylik bebek anne uzuldun mu diye sorar mi? Benim ki 22 aylik iki kelimeyi yan yana getiremiyo..

her çocuk aynı değil 3 yaşına kadar konuşamaynda var normal bu tarz seyler bunun gibi daha farklı seyler de söylüyor çok öpüp koklayınca beni kurtar kurtar beni diyo :) anne kızdı diyo güzlde konuşuyor maşaallah bizimle tekrar edip 1 den 10 a kadarda sayıyor 19 ayı doldu 20 . aya girdik doktorumuzda normal bakıyor neden şaşırdınız anlamadım :)

Ikinizde calistiginiz icin geceleri surekli uyanan bir bebekle is hayatinda verimli olabilmek cok zordur.
Ikinizde haliyle yoruluyor ve geriliyorsunuz.
Benimde 18 aylik hiperaktif bir oglum var ve dogdugundan beri uykudan nefret eder.
Geceleri sayisiz kez kalkar ve sut emer.
Ben calismamama ragmen cok zorlaniyorum.
Ve en sonunda profesyonel bir destek almaya karar verdik uyku egitimi icin.
Doktorunuzla ya da bir pedagogla bu durumu gorusebilirsiniz.
Allah kolaylik versin..

yardım işe yaradı mı peki çocuk doktorları değil sanırım hangi bölüm bakıyor uyku eğitimi için

Ben çalışmıyorum . Gece bebeğim emmek icin uyanıp yanıma geliyor . Karnı doyunca da direkt babasını uyandırır gezdirsin diye . Bazen de özledikleri icin babayı istiyorlar .

doğru üstüne gitmk saçma ama o an bende sinirleniyorum babasına düskün çok özlüyor sanırım ikimizde geceleride o yüzden mi acaba zaman geçirmek istiyor anlamıyorum hep uykusu bölünüyo

Benim 20aylık ikizlerim var ve uyku sorunu bizdede var. Çalışmadığım için eşimi kaldırmıyorum ama çalışıyo olsaydım kaldırırdım. Kızmaya da hakkı yok. Bu arada benim ufaklıklarda gayet net cümle kuruyo. Üzülmeyi küsmeyi anlayıp söyleyebiliyorlar... 19 aylık bebeğin bunu söylemesi çok şaşılacak bişey değil.

vallahi konuda yalnızca yalan söylüyormusum gbi çocuğun konuşmasına takıldı galiba :) çok normal evet maşallah diyelim hepsine her çocuk bir olmayabilir bazısı geç bazısı erken farketmez

doğru üstüne gitmk saçma ama o an bende sinirleniyorum babasına düskün çok özlüyor sanırım ikimizde geceleride o yüzden mi acaba zaman geçirmek istiyor anlamıyorum hep uykusu bölünüyo

Bazen bebekler kucak ihtiyacı hissederler bence . Bizim ki mesela emzirdikten sonra , babasına giderse eğer baska sıkıntısı da yoksa , babası 2-3 dakika kucağında gezdirir hemen uyur o zaman . O an da babayı ister , onun sevgisini hissetmek ister , özlemiştir belki bilemiyorum ama babayı ister sonuçta .
Biz buna benzer çok örnek yaşıyoruz .

Emziriyorsanız süt için de uyanıyor olabilir tabii .

Canm Allh kolaylık versın.. Durum zor.. Uykuszluk ınsanda gercektn cok sınır yapıyo.. Sabrın sınırlarını zorlayın
Gece uyuöayıp sabaha karsı uyuyorsa aksama kadar nerdeyse uyuyarak geçirir cocuk.. Kim bakıyorsa söleyin ciddi ve tutarlı bi şekılde gündüz uytmasın hiç.. Aksam siz gelincede szle vakıt gecrsın.. Bide ılık bi dus... Sabha kadar uyr.. Muhtemln gundz uyudugu için bu sorunlr canım.. Bu arada masallh bebişine 19 aylıkm bebk 1.5 yasında oluyo konusması normal.. Bazı üyeler sasıemısda.. Bnde onlara sasırdım.. Hercoxuk bir olmaz

Canm Allh kolaylık versın.. Durum zor.. Uykuszluk ınsanda gercektn cok sınır yapıyo.. Sabrın sınırlarını zorlayın
Gece uyuöayıp sabaha karsı uyuyorsa aksama kadar nerdeyse uyuyarak geçirir cocuk.. Kim bakıyorsa söleyin ciddi ve tutarlı bi şekılde gündüz uytmasın hiç.. Aksam siz gelincede szle vakıt gecrsın.. Bide ılık bi dus... Sabha kadar uyr.. Muhtemln gundz uyudugu için bu sorunlr canım.. Bu arada masallh bebişine 19 aylıkm bebk 1.5 yasında oluyo konusması normal.. Bazı üyeler sasıemısda.. Bnde onlara sasırdım.. Hercoxuk bir olmaz

teşekkür ederim annemle konuştum inş. düzene girer dün gece yine 3 e kadar oturdum eşime gidip yatmasını söyledim zaten dünkü olaydan dolayı konuşmuyoruz hala insan bir özür diler onun gece kalkıp bakmasını dahi istemiyorum artık

Back
X