• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinirli koca çenesini tutamayan ben ve birde bebek

bence 19 aylık bır cocugun 3 kadar oturması ne zeka olarak ne fızık olarak muthiş yanlış
bir an önce düzeltin sizin acınızdan zıyade cocugun büyüme hormonlarının salgılanması gereken saatte tamamen uyanık cocuk.
ve 3-4 aylık bebek degıl

her çocuk aynı değil 3 yaşına kadar konuşamaynda var normal bu tarz seyler bunun gibi daha farklı seyler de söylüyor çok öpüp koklayınca beni kurtar kurtar beni diyo :) anne kızdı diyo güzlde konuşuyor maşaallah bizimle tekrar edip 1 den 10 a kadarda sayıyor 19 ayı doldu 20 . aya girdik doktorumuzda normal bakıyor neden şaşırdınız anlamadım :)

benim yeğenim de 20 aylık 3 kelimeli cümleler kuruyor maşallah

maşallah :KK68: hepsine allah nazarlardan korusun konuşmaya başlayınca arkadaş gibi oluyolar iki kelime muahbbet edebiliyoz en azından :)

ayyynı durumları yaşıyoruzdur sanırım bir eksik, bir fazla.

uykusuzluk çok zor sanırım uyku eğitimi zamanı gelmiş. 1 hafta filan sürüyormuş, uygulayanlardan biliyorum ben daha başlamadım. eşiniz de fazla tepki vermiş belki ama oluyor işte böyle şeyler.

19 aylık her kelimeyi anlar ama konuşma olarak cümle kuran görmedim
benim kızımda 18 aylık ama böyle cümle kurmuyor sadece anne al falan diyor
ama üzüldün mü zor bir kelime şaşırdım

ben de sizin buna takılmanıza şaşırdım. benim kızım da 18 aylık ama maşallah diyeyim. cümle kurmak ne demek şarkı bile söylüyor. baya kelimeler ve cümleler ile iki şarkıyı 2 mısra söylüyor . ikişer kelimelik cümleler kuruyor. 17 aylıktan beri. her çocuğun gelişimi farklıdır.

bence 19 aylık bır cocugun 3 kadar oturması ne zeka olarak ne fızık olarak muthiş yanlış
bir an önce düzeltin sizin acınızdan zıyade cocugun büyüme hormonlarının salgılanması gereken saatte tamamen uyanık cocuk.
ve 3-4 aylık bebek degıl

evet bende buna üzülüyorum zaten hergün değil haftada bir oluyor illaki uykusu bölünüyor hergün olsa işten çıkarım zaten bir ara daha yoğundu sonra düzene girmesi için çok uğraştım şimdi daha iyi ama oluyor yinede bi karnı ağrısa bi uykusu düzensiz olsun gece yarısı ayakta malesef büyümesi gelişmesi için uyku çok önemli

Buarada bilgi olarak söylüyorum
şuanda uyku eğitimi zamanlarını coktan geçmişler
ilk 6 ayda uyku eğitimi başlanmalı. bahsettiğim eğitim kesinlikle kendi kendine uyusun kalksın değil o yöntemi önermiyorum zaten anne olarak, bahsettiğim şey düzenli olarak aynı saatte uyuması ve uyanması.

uykusuzluk çok zor sanırım uyku eğitimi zamanı gelmiş. 1 hafta filan sürüyormuş, uygulayanlardan biliyorum ben daha başlamadım. eşiniz de fazla tepki vermiş belki ama oluyor işte böyle şeyler.

ben de sizin buna takılmanıza şaşırdım. benim kızım da 18 aylık ama maşallah diyeyim. cümle kurmak ne demek şarkı bile söylüyor. baya kelimeler ve cümleler ile iki şarkıyı 2 mısra söylüyor . ikişer kelimelik cümleler kuruyor. 17 aylıktan beri. her çocuğun gelişimi farklıdır.

evet katılıyorum konu çocuğa döndü :) evet yapabilenler var belki bizimkinden daha fazlasını bile yapan vardır çok normal maşalalh yorum iiiçinde teşekkürler

evet bende buna üzülüyorum zaten hergün değil haftada bir oluyor illaki uykusu bölünüyor hergün olsa işten çıkarım zaten bir ara daha yoğundu sonra düzene girmesi için çok uğraştım şimdi daha iyi ama oluyor yinede bi karnı ağrısa bi uykusu düzensiz olsun gece yarısı ayakta malesef büyümesi gelişmesi için uyku çok önemli
peki ya gelişimi nasıl?
ben uykusuz ve iştahsız cocuk olduguna ınanmıyorum bınlar bızım yaptığımız yanlıslar dogrultusunda bıze gerı donusler
mesela benım oglum ıstahsız cunku ek gıdaya gecısımız hıc ıyı olmadı.
o yuzden bence bır an once uykudan once banyo pıjema ıkı masal hadı yatıyoruz saat cok gec olmus vs dıye yataga gırmelısınız
gece 3 te uyuyorsa sız eve gıttınızde yenı uyanmısmı oluyor? yoksa 7 gıbı uyuyup 9 gıbı fılanmı kalkıyor

Buarada bilgi olarak söylüyorum
şuanda uyku eğitimi zamanlarını coktan geçmişler
ilk 6 ayda uyku eğitimi başlanmalı. bahsettiğim eğitim kesinlikle kendi kendine uyusun kalksın değil o yöntemi önermiyorum zaten anne olarak, bahsettiğim şey düzenli olarak aynı saatte uyuması ve uyanması.

haklısınız 1 yıl evdeydim ben bunu ilk zamanlar yapamadım doğum yaptığımdan beri yalnız baktım çocuğa hiç yardım edenim yoktu uykusuzluktan her fırsatta gözümü kapatmak istedim uyku eğitimi veremedim 1 yasşına girince işede başlayınca iyice düzene sokmaya çalıştıkca zor oldu

maşşallah yemesi içmesi kilosu boyu herşeyi normal dediğim gibi şimdi eskiye göre daha iyi eskiden çok geç yatıyordu şimdi haftada bir iki defa oluyor
sabah uyandırmaya çalışıyoruz uyanmıyor kıyamıyor annem öğlen uyanıyor sonra bidaha uyumasın o zaman diyorum kendi kendine akşam üstü uyuyor 8 de 9 da uyanıyor e haliyle 3 e kadar uykusu gelmez oturuyoruz uykusu gelene kadar normalde ben sabah 8 de kaldırıyorum işe giderken öğlen uyut diyorum anneme 12 de bazen saşıyor işte hiç düzene girmiyor hep uyksuundada uyandırmak istemiyorum denedim 2 hafta boyunca bazen kendi erken yatıp uykusunu alınca sabah uyanıyor

haklısınız 1 yıl evdeydim ben bunu ilk zamanlar yapamadım doğum yaptığımdan beri yalnız baktım çocuğa hiç yardım edenim yoktu uykusuzluktan her fırsatta gözümü kapatmak istedim uyku eğitimi veremedim 1 yasşına girince işede başlayınca iyice düzene sokmaya çalıştıkca zor oldu
anlıyorum
keşke evde oldugunuz zamanalrda yapsaymışsınız
biraz zor olur ama olur
anne sütümü alıyor, bibronla filanmı besleniyor?

maşşallah yemesi içmesi kilosu boyu herşeyi normal dediğim gibi şimdi eskiye göre daha iyi eskiden çok geç yatıyordu şimdi haftada bir iki defa oluyor
sabah uyandırmaya çalışıyoruz uyanmıyor kıyamıyor annem öğlen uyanıyor sonra bidaha uyumasın o zaman diyorum kendi kendine akşam üstü uyuyor 8 de 9 da uyanıyor e haliyle 3 e kadar uykusu gelmez oturuyoruz uykusu gelene kadar normalde ben sabah 8 de kaldırıyorum işe giderken öğlen uyut diyorum anneme 12 de bazen saşıyor işte hiç düzene girmiyor hep uyksuundada uyandırmak istemiyorum denedim 2 hafta boyunca bazen kendi erken yatıp uykusunu alınca sabah uyanıyor
ay gercekten cok kötü uyuma saatleri
öğlen kalkması filan
annen acaba biraz rahatınımı düşünüyor, benim anenmde şuanda yarım gün oglana bakıyor , bi ara uyardım dedim anne hayırdı cocuk 11 den aşağı uyumaz oldu sabahları 10 kadar anenmde yanına yatıp uyuyolarmış babamı işe yollauyınca.
o gün bugündür esktra uyutma cabasına girmiyor 11.30 cocuk okula gidince annemde işini gücünü görüyor.
akşam size hiç vakit kalmıyordur ancak yemek yiyorsunuzdur o saatte
bizde 6da evde oluyoruz, oglan ve eşim 5 te eve geliyolar ben gelince yemek yiyip bulasık oyun vs derken
saate bakar oluyorum 08.45
oh 15 dk kaldı filan diye cunku ınsan dınlenmekte ıstıyor oturmakta uzanmakta esıyle ıkı sohbet etmek ıstıyor ınsan

sabah kacta kalkıyosun ıyı dayanıyosun valalhı ınsalalh tamamen duzelır

Sizin çocuğunuza da maşallah o zaman hele şarkı söylemesine ayrı bir maşallah
benim etrafımdaki çocukların hepsi benim kızım gibi yada tek kelime söylüyor ki ben kızımla oyun guruplarına katılıyorum
artı anne bebek kursuna gidiyorum yani öyle 2 3 tane çocuk görmüyorum bana ilginç geldi
herkes konu sahibinden çok benim yazdığımla ilgilenir oldu
benim gibi düşünenlerde var demek ki yazdığım yazıyı 17 kişi beğenmiş

stres,yorgunluk,tahammülün azalması...bunlar sebep işte..babalar annelerden daha az sabırlı oluyorlar..sen dua et gece kalkan bakan bir eşin var..ikinizinde sinirleri yıpranmış biraz sakinleyin..eşin kızarsa sen sus cevap verme bence..bir süre idare et..Allah kolaylık versin çocuk büyütmek zor..

bencede annem den kaynaklanıyor biraz oda sağolsun evime kadar gelip bakıyor insan onada bişey diyemiyor bir sabah geç kalkınca bigün direk değişiyor işte huyu sonra uğraş dur birde şöyle birsey var geç yattığı zamanda sabahı ben işe giderken uyandırmak zorunda kalınca üzülüyorum gözlerini zor açıyor bunu sadece düzene sokmak için 1 yada 2 hafta yapmalıyım diye düşünüyorum sürekli olunca çocuğada günah
eşimle hiçbi sorunumuz yok normalde bu konulardan stres oluyoruz hiç birbirimize zaman ayıramıyoruz eve gelince dinlenemiyoruz e çocuğada zaman ayırıp oynamak istiyorum herşey şu an çok düzensiz olduğundan gerginiz

stres,yorgunluk,tahammülün azalması...bunlar sebep işte..babalar annelerden daha az sabırlı oluyorlar..sen dua et gece kalkan bakan bir eşin var..ikinizinde sinirleri yıpranmış biraz sakinleyin..eşin kızarsa sen sus cevap verme bence..bir süre idare et..Allah kolaylık versin çocuk büyütmek zor..

teşekkür ederim çok sağolun

19 aylık her kelimeyi anlar ama konuşma olarak cümle kuran görmedim
benim kızımda 18 aylık ama böyle cümle kurmuyor sadece anne al falan diyor
ama üzüldün mü zor bir kelime şaşırdım
kızım 1,5 yaşındayken ezbere ilahi söylüyordu.
Bazı çocuklar erken konuşmaya başlayabiliyor ve algısı çok açık olabiliyor.
4,5 aylıkken anne demişti, bilinçli değildi belki ama demişti.
Bu arada konu sahibi arkadaşım sinirler gerilmiş, stres yorgunluk hepsi üst üste gelmiş hırsınızı birbirinizden çıkarmışsınız.
Yavrunuzun yanında olması kötü olmuş ama artık olan olmuş, bu durumu unutturmaya ve tekrar etmemeye çalışın.
Bende çalışan bir anneyim kızım 32 aylık ve fazlasıyla yıpranıyoruz.
Heleki uykusuzluk çok yoruyor insanı, birde regl dönemine denk geldiyse içimizden canavar çıkıyor.
Ne mutlu size ki eşiniz geceleri destek oluyormuş maalesef benim eşim geceleri hiç duymuyor.
3 ay öncesine kadar kızım emiyordu ve gece sürekli uyanıyorduk, şimdide tuvalet eğitimi sebebiyle uyanıyorum
Sakin ve çocuğunuzun uyuduğu bir zamanda eşinizle konuşun karşılıklı yanlışlarınızı düzeltmeye çalışın.

Edit olsa bi düzenleme yapıcam ama yok :KK14:
tamam kabul ediyorum hepinizin çocukları erken konuşuyor benimki konuşamıyor

Edit olsa bi düzenleme yapıcam ama yok :KK14:
tamam kabul ediyorum hepinizin çocukları erken konuşuyor benimki konuşamıyor

konuyu sabtırmışsınız gerçekten biz öyle birşey demedik öyle olsa bir çok normal her çocuk bir olmaz bunu çocuğu olanlar bilmeli

Back
X