• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinirli koca çenesini tutamayan ben ve birde bebek

Kaynimin kizlari da boyleydi.
Iki yasinda buyuk insanlar gibi konusuyorlardi.
bende de var böyle bir bıdık.
Memnun muyum? hayır.
Daha çocuk gibi bebek gibi olmasını isterdim, bazı harfleri kelimeleri çıkaramasın yanlış, eksik söylesin isterdim.
Şu an lavaboya lalabo demesine çok seviniyorum.
Birde zaman zaman r leri y diye söylüyor çok şükür.

konuyu sabtırmışsınız gerçekten biz öyle birşey demedik öyle olsa bir çok normal her çocuk bir olmaz bunu çocuğu olanlar bilmeli
Artık bu konuda mesaj yazmasınlar sizin konunuz sapmasın diye yazdım
herkes kendinden örnek veriyor ısrarla
ben de anladığımı ifade ettim

evet dediğiniz çok doğru sorun çocuğun uyanması ve ben bunu çalışmama bağlıyorum küçüklüğünden beri uyku düzeni yok annem ayrı telden ben düzene sokmaya çalışıyorum aöa olöuyor ki bu düzensizliğin üzerine işe girdim diye olabilir geç kalkıyor geç yatıyor ugraşıyorum düzeltiyorum annem çok rahat bırakıyor devamlılık olmayınca bigün öyle bi gün böyle bizde sabah ezanına kadar uyumayıp işe gidiyoruz çok yorucu oluyor gerçekten
bişey soracağım neden ikiniz birden ayaktasınız ki
değiş tokuş bakın biraz biriniz biraz biriniz
yaradılış bu.. erkekler bizim kadar tahammüllü değil
senin eş gene bayağı iyiymiş..

Edit olsa bi düzenleme yapıcam ama yok :KK14:
tamam kabul ediyorum hepinizin çocukları erken konuşuyor benimki konuşamıyor
yazdıklarıma pişman oldum şimdi.
Sanki bak benim çocuğum seninkinden üstün dermiş gibi bir hava oluşmuş.
Her çocuğun bir olmadığıyla ilgili örnek vermek istemiştim sadece.
Bu sizin çocuğunuzun geri, bizim çocuğumuzun ileri olduğu anlamına gelmez.
Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

Artık bu konuda mesaj yazmasınlar sizin konunuz sapmasın diye yazdım
herkes kendinden örnek veriyor ısrarla
ben de anladığımı ifade ettim
Tüm sayfaları okumadan sadece bir kaç sayfayı okuyarak yorum yapmıştım.
Birden çıkışmasaydınız iyiydi.

bende öyle diyorum eşime ikimizin beklemesine gerek yok diyorum genelde zaten ben bakıyorum oturduğu zaman çocuk iyice uykusu kaçınca yani ben böyle pek arada yatmak istiyorum işin en yoğun olduğu stresli bigün olur o zaman seni istiyor diyor durmuyor diyor müsade etmiyor bazende ben yalnız kalmayım diye benimle bekliyor yinede bakıyor aslında ama çok sinirleniyor gece uykusunda ağlayınca susmayınca ne bileyim hepimizin sinirleri bozuldu galiba uykusuzluk zor bide ğlaması daha zor

yazdıklarıma pişman oldum şimdi.
Sanki bak benim çocuğum seninkinden üstün dermiş gibi bir hava oluşmuş.
Her çocuğun bir olmadığıyla ilgili örnek vermek istemiştim sadece.
Bu sizin çocuğunuzun geri, bizim çocuğumuzun ileri olduğu anlamına gelmez.
Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

Tüm sayfaları okumadan sadece bir kaç sayfayı okuyarak yorum yapmıştım.
Birden çıkışmasaydınız iyiydi.

evet öyle algılanmasın hepsini rabbim nazarlardan korusun hepsi bir bende öyle demek istemedim zaten yazınca mimik falan olmayınca bazen ters algılanıyor

Çözümü de sunuyorsunuz zaten probleminizin yanında.
Uykusuzluk insanı fevrileştirir, huysuzlaştırır.
Eşiniz normalde iyi biriyse ve zaten çocuğunuzun bakımı ile ilgili birçok konuda yardımcı oluyorsa siz de çok fazla üzerine gitmeyin.
İnsan ister istemez gerilir bebek bakımında.
İş hayatı, uykusuzluk gibi faktörler eklenince insan 7/24 uyumlu olamayabilir.

bende öyle diyorum eşime ikimizin beklemesine gerek yok diyorum genelde zaten ben bakıyorum oturduğu zaman çocuk iyice uykusu kaçınca yani ben böyle pek arada yatmak istiyorum işin en yoğun olduğu stresli bigün olur o zaman seni istiyor diyor durmuyor diyor müsade etmiyor bazende ben yalnız kalmayım diye benimle bekliyor yinede bakıyor aslında ama çok sinirleniyor gece uykusunda ağlayınca susmayınca ne bileyim hepimizin sinirleri bozuldu galiba uykusuzluk zor bide ğlaması daha zor
Eşiniz o zaman kendisi aranıyor.
Çok sayfa olmuş okuyamadım ama sık sık uyanma sebebi ne?
Oynamak mı istiyor yada meme mi?
Kızım 3 ay öncesine kadar uyandığında meme için uyanırdı sonra emerek uyurdu ama saatlerce sürerdi bu emme durumu ve benim belim kırılırdı ağrıdan.
Sinirlerim laçka olurdu artık hırsımdan alırdım memeyi bu defa feryat figan başlardı, babası uyanırdı.
Sonra o da uykusuz kalmasın, gerilmesin diye tekrar memeyi verirdim v.s.
Memeyi artık bıraktık ve şimdi geceleri tuvalet için kalkıyorum.
Ama geceleri çok geç yatıyor en erken 23:30 da uyuyor ve buda aynı sizde olduğu gibi düzensiz uyku sebebiyle.
Önceleri sabah 08:00 - 09:00 arası uyanırdı ve 12:00 gibi 2- 2,5 saat uyurdu gecede 22:00 gibi uyurdu.

uykusu bölünüyor sebebini bilmiyorum ufak bi karnı ağrısa yada gündüz geç kalkasa bu yüzden meme istemesinden değil emmiyor zaten sadece 10 da gece sütünü veriyorum bazen gece uyanırsa su veriyorum uykusu gitti mi gidiyor oynuyor sabaha kadar kimi zaman uykusuzluk zor onun düzensizliğinede üzülüyorum büyüme hormonu 11 ile 2 de salgılanıyor demnişti doktor o saatlerde biz oynuyoruz bazı geceler hergün değil bu dediğim sabah işe giderken uyandırmasam hergece olur

Sanırım anneniz bakıyor gündüz çocuğunuza.Israrla uyku düzeninin oluşturulmasını söyleyin.Yapacak birşey yok.Gündüz uykuyu alıyorsa gece siz uykusun kaldığınız gibi büyüdüğünde durumu düzeltmeniz daha zorlaşacak.

19 aylık bebegin uyku düzeni olması lazım
mesala her öglen aynı saatte yatırıp aşagı yukarı aynı saatte uyku bitmeli
her akşam aynı saatte yatmalı
ancak hem anne hem anane olunca karmaşa oluyor sanırım
ve genelde çalışan anneelerin çocukları gece uyanık olup
sabaha kadar oyun oynuyorlarmış

19 aylık bebegin uyku düzeni olması lazım
mesala her öglen aynı saatte yatırıp aşagı yukarı aynı saatte uyku bitmeli
her akşam aynı saatte yatmalı
ancak hem anne hem anane olunca karmaşa oluyor sanırım
ve genelde çalışan anneelerin çocukları gece uyanık olup
sabaha kadar oyun oynuyorlarmış
Aslında karmaşa bakan kişinin saatini geçirmesinden kaynaklanıyor.
Benimde kızıma annem 14. ayına kadar baktı sağ olsun.Ama uykusu yemeği ara öğünü hep aynı saate olduğu için sıkıntı çekmedim.

simdi hatunlar yazar Aaa nasil bogazina yapisir hemen bosan diye :) saka bi yana sadece o strese girmiyor sizde streslisiniz.sakin iyi bir aninizda oturup ciddi bir sekilde konusun hatasini anlatin ama mumkunse daha yumusak olun
En mantıklısı bu olur.

benimde 26 aylık oğlum annem kendi evimde bakıyor.
Oğlum sabah 10.30 11.00 gibi anca kalkıyor. Öğlen 14.00-15.00 gibi 1,5 saatlik uyku uyuyor. Akşam ben eve girdiğimde şenlik başlıyor resmen. benim dayanabildiğim saate kadar birlikteyiz. Sonrasında babasına devredip gidip yatıyorum.
oğlumun gece uyuma saati rahat 01.00 .
Neler denedim olmadı. Babası eve zaten 22.00 da anca geliyor. Kendi işi olduğu için. Annem babam evlerine git gel olmasın diye h. içi bizde kalıyorlar.Evde o kadar adam yemek yer,çay meyve muhabbeti yaparken ben çocuğu nasıl uyutucam. Bıraktım artık. Herkese dert anlatmaktan yoruldum..

maşşallah yemesi içmesi kilosu boyu herşeyi normal dediğim gibi şimdi eskiye göre daha iyi eskiden çok geç yatıyordu şimdi haftada bir iki defa oluyor
sabah uyandırmaya çalışıyoruz uyanmıyor kıyamıyor annem öğlen uyanıyor sonra bidaha uyumasın o zaman diyorum kendi kendine akşam üstü uyuyor 8 de 9 da uyanıyor e haliyle 3 e kadar uykusu gelmez oturuyoruz uykusu gelene kadar normalde ben sabah 8 de kaldırıyorum işe giderken öğlen uyut diyorum anneme 12 de bazen saşıyor işte hiç düzene girmiyor hep uyksuundada uyandırmak istemiyorum denedim 2 hafta boyunca bazen kendi erken yatıp uykusunu alınca sabah uyanıyor

Valla canim kiyman gerekiyor.
Aslinda cocuga yaptiginiz kotuluk sabah kaldirmaktan daha fazla.

Hep çocuk eksenli ilerlemiş konu, eş durumu nasıl? Aranız düzeldi mi, eşiniz barışma girişimlerine başladı mı?

benimde 26 aylık oğlum annem kendi evimde bakıyor.
Oğlum sabah 10.30 11.00 gibi anca kalkıyor. Öğlen 14.00-15.00 gibi 1,5 saatlik uyku uyuyor. Akşam ben eve girdiğimde şenlik başlıyor resmen. benim dayanabildiğim saate kadar birlikteyiz. Sonrasında babasına devredip gidip yatıyorum.
oğlumun gece uyuma saati rahat 01.00 .
Neler denedim olmadı. Babası eve zaten 22.00 da anca geliyor. Kendi işi olduğu için. Annem babam evlerine git gel olmasın diye h. içi bizde kalıyorlar.Evde o kadar adam yemek yer,çay meyve muhabbeti yaparken ben çocuğu nasıl uyutucam. Bıraktım artık. Herkese dert anlatmaktan yoruldum..

yakında bende öyle yapıcam sanırım bırakıcam gidecek bu şekilde napayım ya off offf düzelmiyor bir türlü inanırmısınız sün sabah 8 de işe giderken kaldırdım öğlen 2 saat uyumuş herşey yolunda erken yatıp erken kalkar kesin dedim 11 de uyuttuk dün akşam inanırmısınız gece 2de uyandı eşimle sabahın 6 bucuğuna kadar ayaktaydık daha ne yapablrim bilmiyorum

Hep çocuk eksenli ilerlemiş konu, eş durumu nasıl? Aranız düzeldi mi, eşiniz barışma girişimlerine başladı mı?

onu hiç sormayın normalde kırınca gelip gönlümü alırdı suçlu benmişim gibi tavırlar 3 gündür konuşmuyoruz dün gece çocuk 2 de yine uyandı sabahın 6 sına kadar yine sinirler gerildi bi sebep çıktı yine kavga yani vesile mi oluyor hayırdır anlamış değilim bu kadarı hiç olmamıştı ne uyku düzenimiz oluşacak ne de biz düzelicez gibime geliyor artık

[
onu hiç sormayın normalde kırınca gelip gönlümü alırdı suçlu benmişim gibi tavırlar 3 gündür konuşmuyoruz dün gece çocuk 2 de yine uyandı sabahın 6 sına kadar yine sinirler gerildi bi sebep çıktı yine kavga yani vesile mi oluyor hayırdır anlamış değilim bu kadarı hiç olmamıştı ne uyku düzenimiz oluşacak ne de biz düzelicez gibime geliyor artık
Gece ikide kalkip 6 ya kadar uyumamasi size de cocuga da zarar.
erkenden kaldirin, uykusunu 1 gun alamaz, 2 gun alamaz sonra aksam uyumayi vucudu ogrenir.
Uykusuz nereye kadar dayanacaksiniz? Gece kalkinca neler yapiyorsunuz, oyun falan oynamiyorsunuz sanirim.

[
Gece ikide kalkip 6 ya kadar uyumamasi size de cocuga da zarar.
erkenden kaldirin, uykusunu 1 gun alamaz, 2 gun alamaz sonra aksam uyumayi vucudu ogrenir.
Uykusuz nereye kadar dayanacaksiniz? Gece kalkinca neler yapiyorsunuz, oyun falan oynamiyorsunuz sanirim.

oyun oynuyoruz kaldıryorum neden alışmıyor anlamıyorum gerçekten kafayı yemek üzereyiz eşimle birbirimize girdik sinirden iyice çok zormuş gerçekten böyle

Back
X