Sinirliyken konuşamamak

Perihosseini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2019
1.006
1.547
63
Merhaba kızlar şuan ağlayarak yazıyorum bu yazıyı. Sinirli olduğumda kendimi ifade edip konuşmadığım için hakliyken bile haksız duruma düşüyorum. Konuşamiyorum sinirden boğazım düğüm düğüm oluyor. Konuşsam ağlarım. Hadi konuştum diyelim çok sert kelimeler çıkıyor. Yine kötü kişi ben ölüyorum. Derdimi anlatamıyorum. Az önce bir olay oldu x kişisi peri bana şunu şunu dedi demiş halbuki demedim öyle duyunca hemde sevdiğim birisiydi "yaaa öyle mi demişim peki" diyip ortamı terkettim odama geldim ağlıyorum. Sinirime hakim olup kendimi savunamiyorum. Hep haksız duruma düşmek gücüme gidiyor. Artik kompleks yapmaya başladım. Kendimi ezik iğrenç biri gibi görüyorum. Ben nasıl sinirime hakim olup kendimi koruyabilirim? Bide ben böyle olduğum için insanlar ağızlarına geleni bana söyleyebiliyor. Ben neden böyleyim Allahim . Bu arada28 yaşındayim yani yetişkinim ama kendi hakkını korumaktan acizim.

Merhaba kızlar şuan ağlayarak yazıyorum bu yazıyı. Sinirli olduğumda kendimi ifade edip konuşmadığım için hakliyken bile haksız duruma düşüyorum. Konuşamiyorum sinirden boğazım düğüm düğüm oluyor. Konuşsam ağlarım. Hadi konuştum diyelim çok sert kelimeler çıkıyor. Yine kötü kişi ben ölüyorum. Derdimi anlatamıyorum. Az önce bir olay oldu x kişisi peri bana şunu şunu dedi demiş halbuki demedim öyle duyunca hemde sevdiğim birisiydi "yaaa öyle mi demişim peki" diyip ortamı terkettim odama geldim ağlıyorum. Sinirime hakim olup kendimi savunamiyorum. Hep haksız duruma düşmek gücüme gidiyor. Artik kompleks yapmaya başladım. Kendimi ezik iğrenç biri gibi görüyorum. Ben nasıl sinirime hakim olup kendimi koruyabilirim? Bide ben böyle olduğum için insanlar ağızlarına geleni bana söyleyebiliyor. Ben neden böyleyim Allahim . Bu arada28 yaşındayim yani yetişkinim ama kendi hakkını korumaktan acizim.
+++ Bu kişi akrabam yüz yüze bakmak durumundayım. Herkes benim alttan alıp özür dilemesi falan bekliyor. Çünkü o benden büyük.

eskıden bende boyleydım dırek aglardım bırı laf soyleyınce kalırdım oyle fener tutulmus tavsan gıbı , nıye cevabını vermedım dıye ıcıme dert olurdu kalbıme otururdu resmen
bu bır noktadan sonra sızı oyle bır duruma getırıyorkı eeeeh yeter artık deyıp fena patlıyorsunuz. bende oyle oldu bırgun bır patladım sımdı onume kım gelırse... cat cat cevabını verıyorum.

o noktaya gelırsınız merak etmeyın. ınsanlar o noktaya getırıyorlar .

Siz kadınsınız dünyad ki en güçlü kadın hepinizden dünyada bi tane var bu yüzden çok degerlisiniz ezik olmayı savunmasız olmayı veya aptal muamelesi yapmayı bırakın kendinize. Kendinize gelin siz kendinizi savunacak kadar degil dünyayı yönetecek kadar güçlüsünüz karşıda ki de sizin aynınız o yüzden söylenmesi gerek lafı söylenmesi gereken yerde söyleyin hiç kimseden çekinmeyin korkmayın her zaman dik ve özgüvenli olun

nefes egzersizi calisin,
benim de hemen burnum titremeye baslar, gozlerim dolar,
bir kac derin nefes alinca gecer ama

eskıden bende boyleydım dırek aglardım bırı laf soyleyınce kalırdım oyle fener tutulmus tavsan gıbı , nıye cevabını vermedım dıye ıcıme dert olurdu kalbıme otururdu resmen
bu bır noktadan sonra sızı oyle bır duruma getırıyorkı eeeeh yeter artık deyıp fena patlıyorsunuz. bende oyle oldu bırgun bır patladım sımdı onume kım gelırse... cat cat cevabını verıyorum.

Aynen öyle oluyor
O kırılır bu kırılır deyince herkes daha beter üstüne geliyor
Bir de sinir hastası edene kadar uğraşıp cevap verilince sen sinirlisin sen şöylesin böylesin demeye başlıyorlar
Böyle çaya çat cevap verene kalp kıranada benle uğraşmasın diye iyi davranıyorlar

Aynen öyle oluyor
Bir de sinir hastası edene kadar uğraşıp cevap verilince sen sinirlisin sen şöylesin böylesin demeye başlıyorlar
Böyle çaya çat cevap verene kalp kıranada benle uğraşmasın diye iyi davranıyorlar
Tam benim olduğum durumu söylemişsiniz işte..

kızdığımda pat pat pat :D
üzüldüğümde kekelerim dudaklarım bükülür :D

Aklımdan bugün aynı şeyler geçti bende öyleyim mantıklı hazır cevap veremiyorum olay yaşanıp bittikten sonra aklıma çok güzel cevaplar geliyor ama iş işten geçmiş oluyor bazen de belki de böylesi daha iyi cevap versem kötü olacak ilişkim bozulacak daha çok mutsuz olucam benim vermediğim cevapları rabbim veriyor Allah herkesin gönlüne göre veriyor boşver gitsin

Aynen öyle oluyor
Görümcemle aramızda bi olay geçti bende içimdeki birikimlerin de verdiği sinirle baya bi tepki verdim kv sen asabisin dedi bana ama kendi kızı psikiyatri doktoruna gitmeye başladı ilaç almaya başladı ben turp gibiyim Allah’a şükür ömrümde hiç o tarz ilaçlar kullanmadım

Sinirlendiğim ve çok gerildiğim O sırada tepki vermiyor veya tek bir kelime etmiyorum.
Konuşacak olsam biliyorum saçmalayacağım söylemek istediklerimi söyleyemeyip kendimi savunma hakkını kullanmış olduğum için de belki fırsat bulamayacak veya sonrasında tekrar konuşsam da fayda etmeyecek.
Sustukça sıra bana gelecek nasılsa..
Sinirlendiğim ve gerildiğim durumlarda ellerimden başlayan titreme tüm vücuduma sirayet ediyor ve dikkatim dağılıyor konuşamıyorum haliyle
O sırada tepkisiz şekilde ortamı terk ettiğim için karşımdaki kişi konuşmak veya tartışmak için mutlaka fırsat kolluyor.O zamana dek sakinleşmiş olup ne söyleyeceğimi düşünme fırsatı yaratmış olduğumdan sonrasında gayet de güzel kendimi ifade edip sinir harbiyle yanlış kelimeler kullanıp haklıyken haksız duruma düşmüyorum.

Son düzenleme:

O noktadan sonra tutabilene askolsun :KK70:
Agzinin payini vermeden duramiyorum hic icime atma huyum yok :)

Bastırılmış öfke sendromu diyorlar galiba buna. Çocukken belli bir dönem kötü muameleye maruz kaldıysanız, (birilerinin öfkesine, hakaretine vs) çocuk halinizle içgüdüsel olarak kıpırdamadan tehlikenin geçmesini beklersiniz. Siz tepki vermeyince, konuşmayınca size saldıran kişi sakinleşip geri çekiliyordur muhtemelen. Bizim de bilinçaltımıza, kurtuluş yolu bu şekilde kodlanıyor: "demek ki hiç tepki vermezsem tehlike geçiyor".. Ama o anın öfkesi bir türlü geçmiyor kendinizi yerinde ifade etmediğiniz için.
Bende de vardı, birinin ufacık bir göz devirmesine bile o kadar kızıyordum ki sabahlara kadar sinirden üzüntüden ağladığımı biliyorum. Bunun normal olmadığını düşünüp biraz okudum karşıma bu mesele çıktı. Yavaş yavaş, küçük küçük öfkemi ifade etmeye başladım. Başta zor oluyor ama alışınca insan o kadar rahatlatıyor ki. Sağlıklı bir şekilde öfkeyi ifade etmek çok önemli

Bastırılmış öfke sendromu diyorlar galiba buna. Çocukken belli bir dönem kötü muameleye maruz kaldıysanız, (birilerinin öfkesine, hakaretine vs) çocuk halinizle içgüdüsel olarak kıpırdamadan tehlikenin geçmesini beklersiniz. Siz tepki vermeyince, konuşmayınca size saldıran kişi sakinleşip geri çekiliyordur muhtemelen. Bizim de bilinçaltımıza, kurtuluş yolu bu şekilde kodlanıyor: "demek ki hiç tepki vermezsem tehlike geçiyor".. Ama o anın öfkesi bir türlü geçmiyor kendinizi yerinde ifade etmediğiniz için.
Bende de vardı, birinin ufacık bir göz devirmesine bile o kadar kızıyordum ki sabahlara kadar sinirden üzüntüden ağladığımı biliyorum. Bunun normal olmadığını düşünüp biraz okudum karşıma bu mesele çıktı. Yavaş yavaş, küçük küçük öfkemi ifade etmeye başladım. Başta zor oluyor ama alışınca insan o kadar rahatlatıyor ki. Sağlıklı bir şekilde öfkeyi ifade etmek çok önemli
aman Allah ım çok teşekkür ediyorum bu yorumunuz için
içinde benim yaşadıklarım da var ve kendimi savunamamam ağlamam
hemen araştırıyorum

Aynı ben

Back
X