Sinirliyken konuşamamak

Ben de hem konuşamıyorum hem de donuk bir şekilde karşı tarafa bakıyorum tepkisizce. Sonra bir süre yutkunamıyorum ve gözlerimin dolacağını anladığım an bir bahane ile ortamı terk ediyorum. Çünkü terk etmezsem, ağlayamayacağım gözlerim dolacak ve nefes alamamaya başlayacağım, biliyorum.

Merhaba kızlar şuan ağlayarak yazıyorum bu yazıyı. Sinirli olduğumda kendimi ifade edip konuşmadığım için hakliyken bile haksız duruma düşüyorum. Konuşamiyorum sinirden boğazım düğüm düğüm oluyor. Konuşsam ağlarım. Hadi konuştum diyelim çok sert kelimeler çıkıyor. Yine kötü kişi ben ölüyorum. Derdimi anlatamıyorum. Az önce bir olay oldu x kişisi peri bana şunu şunu dedi demiş halbuki demedim öyle duyunca hemde sevdiğim birisiydi "yaaa öyle mi demişim peki" diyip ortamı terkettim odama geldim ağlıyorum. Sinirime hakim olup kendimi savunamiyorum. Hep haksız duruma düşmek gücüme gidiyor. Artik kompleks yapmaya başladım. Kendimi ezik iğrenç biri gibi görüyorum. Ben nasıl sinirime hakim olup kendimi koruyabilirim? Bide ben böyle olduğum için insanlar ağızlarına geleni bana söyleyebiliyor. Ben neden böyleyim Allahim . Bu arada28 yaşındayim yani yetişkinim ama kendi hakkını korumaktan acizim.
Bi aşamadan sonra istemesende cevap vereceksin inan. O aşamayı geçince artık kendini çok güzel savunacaksın hiç dert edinme birçoğumuz geçtik aynı yolları. Zamanı geldiğinde savunmaya başlarsın sende kendini. Önemli olan suçlandıgin anda sakin olmaya çalışıp kelimelieri iyi kullanman.

bende de var aynı şey.
aglamak degil de ben sinirden elim ayagım tıtrıyor usumeye baslıyorum ve o an hç bişey diyemiyorum oylece bakıyorum karşımdakine.
zaman geçtikten sonra da kendi kendimi yiyorum cevap veremediğim için.
içime atmış oluyorum ve bu benım ıcımı kemırıyor

Geçenlerde Psikolog Tülay Kök'ün"Ağlamak istemiyorum ama gözyaşlarım kontrolsüz akıyor"başlıklı bir videosuna denk gelmiştim Youtube'de.Belki faydası olur.

O zaman üzerinden sürede geçmiş olsa sakin bir zamanında anlat derdini ben de tam tersiyim sinirlenince bülbül oluyorum ama bu durumda iyi değil kalp kırıyorum

Sizi cok iyi anliyorum. Benim ablam da oyle. Ofkelenince , kirilinca, hatta baskasini kiracak birsey soyleyince bile dudaklari titrer,dişleri birbirine vurur,gozleri dolar... o da nefret eder bu huyundan.
Ama yine de soyler soyleyecegini,gozunde yas da olsa.
Ben mesela onu tanidigim icin yas da aksa gozunden aglamadigini sadece kendini boyle ifade ettigini biliyorum.
Bence siz de gozunuzde yasla kacmayin. Gozunuzde yas, agzinizda diyeceginizi diyin oyle gidin.
Ama bazen her agzin geleni de saymak guzel degildir. Ozellikle sinirliyken.
Sinirliyken bağırıp cagirmak-kirici cumleler kurmak insani rahatlatiyor ama sonrasinda icine de bir öküz oturuyor..

Aaa bu ben valla beni anlatmışsınız sanki, kendine hakim olup pat pat laf verenler bize tüyo verin lütfen konuyu takipteyim 🤭🤭🤭

Kusura bakmayın ama güldüm öyle mi demişim hmm demek ne demek. Ben olacam demedigim bir şeyi dedi diyecekler ki geçen bayram başıma geldi,eş ailesini komple ayağa kaldırdım. Bayramı zehir ettim. Hakkınızı savunmazsaniz daha çok ağlarsınız,ağladıkça hakkınızı savunamazsiniz. Aglamamak için gökyüzüne bakin,zaman kazanın o duygu geçmeye başlayınca yardirin gitsin.

Bence şuan ağladığınız anı hafızanıza kazıyın ve yine öyle bir durum yaşadığınızda gözyaşlarınız aklınıza gelsin, ne kadar üzüldüğünüz yıprandığınız, yine yaşamamak için içinizde bir cümle dahi bırakmayın biraz da karşınızdakiler o duruma düşsün, bunu yaptıkça doğrulacaksınız eğildiğiniz yerden inanın

Açacaksın ağzını yumacaksın gözünü diye boşuna dememişler, sana bir iftira atılmış ve kendini savunamamışsın, ne saçmalıyorsun sen, senin kafada bi kaç tahta eksik heralde derdim ben olsam, hiç ben öyle demedim topuna bile girmem, bana iftira atan insanın benim hayatımda ne değeri ne yeri olabilir? Ayrıca gözyaşlarınıda kullanabilirsin çoğu insan ağlayan insana dayanamaz, derin derin nefes al ve kendini savun

Olabılır.bazı ınsanlar hemen duygusallaşabılıyor. Ben biraz hazırcevap biriyimdir. Asla donup kalmam cok sınırlenınce hatta daha da akıcı konusurum kendı ı ıfade ederim ama bu benı alıp bır yere koymuyor. Yanı ıyı bı sey oldugu anlamına gelmez. Sizin twpkınız de kotu degil. Ne guzel olayın sıcagında tepkı vermemıs oluyorsunuz. Ama ınsanlar bu durumu kullanır. O zaman siz madem konusamıyorsunuz. Soyle deyin ; bunu sımdı konusmak istemıyorum.agzımdan yanlıs bı sey cıksın istemıyorum.veya bunu zamanı gelınce konusalım.bunu sonra konusalım gibi.. Bilinçlii konusmuyormussunu gibi yapın bence cok mantıklı.
Bana bırı tartısırken oyle dese sasırırım ve uzatmam susarım herhalde. Biraz mesafelı ve bıraz da olgun gorunursunuz.

Back
X