Tutumunuzdan dolayı ben teşekkür ederim.Oncelikle yapici elestirinizi hem kabul ediyorum hem tesekkur ediyorum.
Bunu bir uzmana danisacagim.
Korumacilik hakkinda soyledikleriniz yerinde tesbitler ama bunun yolu daha farklidir bende ayni seyi dusunuyorum
aslinda cok haklisiniz BASKALARİ adi ustunde baskalari...Onun bunun dediklerine bakma kulak asma. Ama bi yandanda baska bisye dertlendim. Sen ne kadr boyle devam ediceksin? Kendini yipratmiyomusun boyle yaptikca?
Herseye dertlenmek korkmak felan.
Hasta oldugunu kabullenip tedaviye yonelmen lazim, ben boyleyim diyip gecmemen lazim.
aslinda cok haklisiniz BASKALARİ adi ustunde baskalari...
Evet arafta gibi hissediyotum hastaligimi kabul ediyorum zaten sadece erteliyotum gecici bir sure.hem maddi hem manevi ( hastane icin 5 saat gidiyoruz bebegim sicakta rahatsiz oluyor pisik oluyor) insallah tedavi olucam dusuncelerimde sorun yok ama hem duygu durumumda hem ifade edis bicimimde sikinti var belki buda bir psikolojik sorundur
ılk bebekte fazla korumacı oluyoruz ama korumacaılıktan zıyade anne olarak bızı dınlememelerı bızı delırtıyor...
sız kesınlıkle haklısınız once onu soyleyeyıım...benım bebegımı ben bıle agızdan opmem kaldıkı bır baskası opse daha ılk opuşte terslerım...agızdan öpülürmu ya
kızım 4-5 aylıkken yenı yenı yoğurt meyve vermeye basladıgımda hoşlanmadıgım esımın bır akrabası ben arkama dönukken agzına cıkolata soktu....ben cıkolata vermıyorum zaten henuz cok kuçuk verme sende x teyze bana sormadan dedım
sonra bırgun onlardayız almış koca yemek kaşığını sofradan kızımın agzına göturuyordukı bır fırladım herkesın ıçınde " hayır hayır vermeyın ne o dedım....yoğurt dedı..ben yoğurdunu kendım mayalıyorum vermeyın dedım....kaşık elınde kalakaldı...kaynanamlar esım kaynatam herkes poylece kaldı ve sessızlıkoh ıyı yaptım canıma degsın...olay yogurt vermesı degıl annesıyım ben dımı verme dıyorsam verme kardesım...bana sor bı once
gulup duranlara takılma...gıt tedavını ol...bebegını saglıkla buyut
bence de haklısınız. bebeği ağzından hiç kimse öpmemeli. hele de bir yabancı öpüyorsa o ağzın ortasına çakmamak için zor tutarım kendimi ben de. zamanla insanın koruma içgüdüsü köreliyor bebek söz konusu olunca ama ilk doğduğu günlerde ben odasının kapısına "lütfen bebeğimi öpmeyiniz" bile yazdım. gülen güldü hiç umursamadım.
Manyak cok ne yazik ki.ya igrenc bisey, kim o da agzindan opuyor kucucuk cocugu, nolur nolmaz, ben elin cocugunu kucagima almaya korkuyorum millet agzini burnunu opuyor
iyi yaptin bende aynisini yapardimManyak cok ne yazik ki.
Kac kezde uyardim opmeyin diye.
Haketti...
Hic pisman degilim...
Canım sen böyle devam et canım çocuğunu o kadına artık verme ve daha sert davran çünkü ne kadar yumuşak davranırsan o kadar üzülürsünYok oyle soylemedim aslinda standart bi tepki verdim Allah Alah cik cik anlamiyormusunuz vs... gibi ama nasil bir yuz ifadesi ve ses tpnu kullandiysam ( ofke kobtrolsuzlugum var ve disaridan nasil gorundugumu tahmin edemiyorum :F ) kadin cok korktu tirsti resmen icine kacti ;D
kv denin gozu korksa bari
Teyze meyze dinlemeyip böylelerinin o bebek öpen ağzına terlikle vurmak gerekiyor sanırım.Daha oncede bahsetmistim Yaygin anksiyete bozuklugum var (ota moka korkma) ve bayagi panik bozulugum var (bildiginiz panik atak) bugun kv demlere gittik daha once bebegimi agzindan open psikopat teyze gelmisti(opmemesi konusunda 3 kez uyarmistim ve bana tavir almisti kv denin akrabasi) ve 2 kadin daha...
Girdim bi baktim bu kadin aha dedim bebisimi bidaha opme tesebbusunde bulunsada agzina bi tukursem...
İlk basta hic bulasmadi tavrini surdurdu derken dayanamadi bacagini optu kizimin...sonra kolunu optu gidikladi sonra yanaklarini sikistirip tam opecekti firladim " aman dur Alla sen agzindan opmeyin dedim kac kez Allah Allah dedim.aldim kizimi gittim bon bon bakakaldi...
Sonra o iki kadin geldi mutfaga bende mama hazirliyordum bi kucuk kiz girdi kadinlardan bi tanesi o kiza elleme bebege sen hastasin dedi ( kizamikmis) ve bunu soylerken o iki kadin bakisip boyle pis boyle alayci gulumsediler..ben hemen panik oldum ( dalga gecenler eminim boyle bir hastalikla "YAB" ugrasmak istemezlerdi) aldim kizimi kactim resmen ve ardimdan gulumsediklerini gordum...
Cok asabim bozuldu.
Tum sehir biliyor benim panik ve ne denli sinirli oldugumu cok rahatsizz oluyorum....
Uzmanlar bile uyarıyor kendi çocuğunuzu dahi çok fazla ağzından öpmeyin öptürmeyin diye.Çocuk bu durumu normal kabul edip ileride ola ki tacize uğrarsa anlamazmış.Zaten millet olarak şapur şupur öperek sevmekten ne anlıyoruz bilmem.Benimde öfke kontrolüm yok malesef bende yerinizde olsam aynı tepkiyi verirdim orada sonuna kadar haklısınız ama dedeyle amcaya falan yavaş yavaş alışmasına olanak tanısanız daha iyi olur gibi.Tabi burada onların uyarılması gerekiyor çocuk gelir gelmez hadi hurra diye değil yavaş yavaş küçük küçük yaklaşmalılar ona.
Ağızdan öpmeyi bırakın izinsiz yanağından bile opemez kimse, tepkiniz çok normal, onlar bir taraflarına gülsünler densizler!! Ondan sonra çocuklara iyi F okunma kötü dokunmayı öğret öğretebilirsen!!
Kızamık grip mi ki sakin kalacaksınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?