• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sırrın yük olması

Geçen günlerde açtığınız konuda nişanlımla hiç görüşemiyoruz ailem yalnız bırakmıyor demiştiniz daha sonra eski konularinizda birlikte olurken acı oluyor falan dediğiniz ortaya çıktı sonra da da konuyu kapattirdiniz onunla bir alakası var mı?

yok yok.. o konuda da açıklama kısmını görmüşsünüzdür belki...
bu durumu bilmem kaç konuya taşımaya gerek yok diye düşünüyorum.

Geçmiş geçmiştir
Kavramlar içinde boğulmayın
Hatasız olan ilk taşı atsın kimse hatasız değil ki hata bile olup olmadığı tartışılır

Ya çocukken yapmışsın bir hatta sanki tutucu bir ailen var da senin ki de namus davası gibi bir sey gibi hissettim.

yok yok namus davası dediğimiz olaylar değil kesinlikle bambaşka bir şey konu...
anlatabilecek olsam dökülürdüm ama tıkanıp kalıyorum zaten.

hiç bilgi vermemişsiniz zeynones zeynones , bu yüzden çok genel yazacağım, umarım sizin durumunuza da uyar…

yaptığımız hatalar, işlediğimiz suçlar ve yaşadığımız olaylar; hepsi biz farkında olmadan bizi oluşturuyor. kitap okuyoruz, 3 ay sonra birisi bize kitaptaki olayları sorsa anlatmakta zorlanıyoruz, hatırlayamıyoruz… unutuyoruz. ama aslında unutmuyoruz. yaptığımız/yaşadığımız her şey bilinçaltımızda, beynimizde, kişiliğimizin derinliğinde gizli.

en azından ben böyle inanıyorum. yolda yürürken gördüğümüz taşın bile hayatımızda etkisi var. durum böyleyken, bir hata demek, bizim hayatımızı karakterimizi her şeyimizi etkileyecek bir şey demek.

evet çok güçlü bir durum… evet siz bu yüzden korkuyorsunuz. bir hatanın bu kadar güçlü olmasından korkuyorsunuz. ama o hata sizi "siz" yapıyor… eğer o hatayı yapmamış olsaydınız siz şu an olduğunuz "siz" olmazdınız.

bu yüzden hatanızdan nefret etmemeye çalışın. sevmeye çalışın diyemiyorum çünkü bir hatayı sevmek çok zor :) ama nefret etmemeye, kabullenmeye çalışın… "beni ben yaptı" demeye çalışın. "onun sayesinde karakterim gelişti, artık 10 kat daha güçlü bir insanım" demeye çalışın. "bu hatayı yapmasaydım şimdi olduğum insan olmazdım, başkalarına karşı bu kadar anlayışlı birisi olamazdım. şimdi biliyorum ki insanlar ne kadar iyi de olsalar mutlaka hata yapıyorlar ve yapacaklar. hayat bu. ben de hatamı yaptım. beni ben yaptım. sadece geçmişimin bir parçası" demeye çalışın.

ben kendime şöyle bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyorum; geçmişimde yaptığım utanç verici şeyleri düşünürken "o zamanki kız öyle düşünüyordu, düşündüğü şeyi yaptı. şimdiki antonie böyle düşünüyor, değiştim, yapacak bir şey yok" demeye ve bu yüzden eski düşüncelerim için kendimi yargılamamaya çalışıyorum. o zamanki zeynones başkaydı, şimdiki zeynones bambaşka. şimdiki zeynonesin düşündüğü şeyleri o zamanki zeynones düşünemediği için onu yargılama…

hatalarımın beni büyüttüğünü düşünüyorum hep…

şimdi burada açık açık yazmak istemiyorum, üstü kapalı bahsedeceğim. merak edip dertleşmek isterseniz özelden anlatırım.
ama dışarıya karşı aşırı mantıklı, ilkeli gözüken birisi olarak bir hata yaptım bir gün… bir gün değil aslında, uzun bir süre yaptım bu hatayı… erkek arkadaşımla ilgili bir olaydı. ve bu hatayı yapan herkesi eleştirir hepsiyle dalga geçerdim. bu yüzden kendime hiç yakıştıramadım.

sonra bunu kendim yaptıktan sonra kendimden midem bulandı. hatamın farkına vardım. sonrası benim için zor oldu. öyle aşırı büyük bir şey değildi, evet. kimsenin hakkını yemedim ya da hiç kimseye yalan söylemedim, adaletsizlik yapmadım, dedikodu yapmadım. ama bir ilkemi çiğnedim ve kendi gözümde bütün saygınlığımı yitirdim. işin kötüsü, erkek arkadaşımın gözünde de saygınlığımı yitirebilecek şeyler yapmıştım

kendi kendime hep şöyle düşünürdüm; ben bu adamla bir ömür geçirmek istiyorum. ve bu adam, benim yaptığım iğrenç karaktersizliği hayatımız boyunca bilecek. ya ilerde beni karaktersizlikle suçlarsa? ya öyle düşünürse? ya saygısını yitirirse? ben bu hatayı nasıl yaparım?

sonra bu hatanın beni büyüttüğünü kabullendim. ben her zaman herkese "hata yapabiliriz, hayat bu" derdim ama bunu hiç gerçekten yaşamamıştım. ilk defa gerçekten ciddi bir konuda, bir "karakter" meselesinde hata yapmıştım. hani insanlara "hata yapabilirsin" derken böyle konularda da yapabileceklerini düşünmüyordum, ufak tefek meselelerde hata yapma izni veriyordum aslında. ama büyük meselelerde de hata yapılırmış, gördüm. bazen insanlar büyürken sağlıklı düşünemiyormuş, bazen hayatta her zaman her şey siyah ya da beyaz değilmiş.

aylaaar aylar sonra bu konuyu eski erkek arkadaşımla konuştuk. büyük çoğunlukla ben konuştum. kendimi anlattım. ve bir ara "çok utanıyorum ya konuşmaktan, iğrenç zamanlardı. hatta hiç yaşanmamış gibi mi davransak acaba" dedim. "utanma" dedi. "ben senin öyle birisi olmadığını biliyorum. o zaman da biliyodum. o kadar iğrenç değil"

bu konuşmadan sonra üzerimden büyük bir yük kalktı.

sen kimseyle konuşamam diyorsun, yine de bana nişanlına vs anlatman iyi olurmuş gibi geliyor. ama tabi ki sen daha iyi bilirsin, anlatmak istemiyorsan anlatma.
ve eğer anlatmayacaksan da benim eski sevgilimin bana söylediği cümleleri ben de sana söylüyorum;

"üzülme. sen iğrenç birisi değilsin. o hatayı yaparken de değildin"

çok uzun yazdım ama umarım işe yaramıştır. sevgiler…

çok teşekkür ederim.
yazdığın gerçekten rahatlattı.
nişanlım biliyor ama asla konuşmasına bu konuda müsaade etmedim.
o da üstünü örtmekten başka çaresi yok, büyüyoruz dedi.
ama ben kabullenemedim, geri dönüşü olmadığı için...

Kendimizden beklemedigimiz bir davranis sergiliyoruz. belki de bir anlik da degil belli bir zaman sergiliyoruz bu tavri.ben bunu nasil yaptim diye dusunuyoruz.ama o hata oncesi ilkeleri olan aslalari olan kisi de bizdik,hatayi yapan da biziz.hepsi biziz.insan boyle boyle ogreniyor bazi seyleri.kendimizi suclamayalim sirrimiz cok buyuk olsa bile.zamanla alisirsin.kendini hatanla kabul edersin.

Pisman olmak iyidir bazen.cunku ne yapmaman gerektigini simdi daha iyi biliyorsun.
Tavsiyem kimseye anlatma.yakinlarina ailene bile..ama cok bogulursan psikologa gidip anlatabilirsin.

bende çocuk değildim ki...
maalesef daha çok taze bir şey yaşadım ve yükü boğuyor dünya omuzlarımda gibi..
Yeniyse daha zor oluyor tabi taşıması, bir şekilde geçiyor ama verdiği acı azalıyor... hatırladıkça kendimden nefret ettiğim olay deyince 3 tane çok bariz olanı var.

Allah affetsin , çok pişman oldum çok üzüldüm ama elimden birşey gelmiyor. Değiştiremiyorum.. maalesef yaşadım o günleri maalesef o hataları da yaptım.. inşallah bundan sonra hata yapmam diyorum hatırladıkça. Öncesi için de Allah affetsin demekten başka elden gelen bişey Yok.

Benim anlamadığım şey sırlar neden kötü olmak zorunda? Herkes birbirine aman tövbe et aman üzülme aman paylaş rahatlarsın demiş. Benim de bi sırrım var ama aklıma geldikçe gülümserim :)

am benim ki gerçekten yük bana..:( yoksa tatlı sıralarım vardır hep durur bir tarafımda.. ama bu zor..

Sırrınız gerçekten ağır ise bunu kimse ile paylaşmayın en güvendiğiniz kişi bile olsa... Psikolog'a anlatın en azından sizi doğru yönlendirip o yükten kurtulmanızı sağlar...

"Kaleme sırrını verme, gider kağıda yazar"

Kaderimde bu varmış, bunu yaşamam gerekiyormuş demekki diyip olayı kabullenin... hayat çok kısa kendinize eziyet etmeyin usulune uygun olacak şekilde tövbe edin emin olun rahatlayacaksınız. Kimse kusursuz değil kendinizi affedin...

Hayatta hiç sırrım yok....
Yüküm yok...
Çok şükür...

Hayatındaki yüklerden kurtul...
Zamanla ağırlık yapar...

Elacigim senin konun ne oldu son durum inşallah herşey yolundadır kaç gündür aklımdasın unutulmadın bak :)
Ayyyy canım benim teşekkür ederim hepinize :KK36: canım 1 ay oldu görüşüyoruz ama ısınamıyorum ben bu çocuğa, yüzyüze de öyle çok görüşmedik 3 hafta sonra gelecekmis (başka ilde ya) bilmiyorum nolacak, bir de çocuğun hayalleriyle oynamışım gibi olmak istemiyorum ama heralde bitireceğim

Doğrularımız da yanlışlarımız da bizi biz yapan etkenler. Kimse kusursuz değildir. İnsan bu, hatalarla yaşlanır. Hata büyük olsun küçük olsun.. Önemli olan hatadan ders çıkarıp tekrarlamamak.

At o yükü omzundan. Yoksa bu suçluluk hissi tüm hayatına mâl olacak. Ziyan etme nefesini.

Ben 3-5 yıl önce ıssız bir deniz kenarına gidip deli gibi bağırmıştım. O anı aklıma getirdin.

"Ben iyi bir insanım!
Hiçbir şey benden önemli değil!
Hiç kimse benden önemli değil!
Ben iyi bir insanım!
Hata yaptım kabul ediyorum! İnsanım! Yapabilirim!
Kimse kusursuz değil. Tek bir hata beni kötü bir insan yapmaz!
Ders aldım ve kendimi affediyorum!
Kendimi affediyorum!
Kendimi affediyorum!"

Biri duysa deli derdi:deli:
Ama iyi ki yapmışım. Miladım oldu vesselam.

Ayyyy canım benim teşekkür ederim hepinize :KK36: canım 1 ay oldu görüşüyoruz ama ısınamıyorum ben bu çocuğa, yüzyüze de öyle çok görüşmedik 3 hafta sonra gelecekmis (başka ilde ya) bilmiyorum nolacak, bir de çocuğun hayalleriyle oynamışım gibi olmak istemiyorum ama heralde bitireceğim
Off yaaaa okadarda sevinmiştik ısınırsın daha böyle kesip atma insanın her zaman doğru kişiyi bulamayabilir sende ilk baştan hep olumlu yazmıştın çocuk hakkında inşallah anlaşırsınız hem kızcan ama belkide yaşı yaşına uygun zor bulursun dost aci söyler bundan sonrakiler ya dul ya cocuklu yasli vs ....?
sende :anneadayı::emir_bebek::anne::hamarat::KK200::KK74::KK200: böyle mutlu evli cocuklu:emir_bebek:olmak istemezmisin ? Lütfen iyi düşün :KK36:saygılarımla.. gelişmelerden haber etmeyi unutma Rabbim yâr ve yardımcınız olsun amin inşallah amin canım

Kızlar kimse hata, sır veya benzeri konularda günahsız değil. BEnim de var...
Çok düşündüm ağladım, kendimden nefret ettim kızdım karşımdakine beddualar ettim. Sonra bıraktım yükümden dolayı af diledim ve ilahi adalete sığındım işte o zaman hafiflemeye başladım. İLahi adalet illaki başkasını cezalandırma değildir kendin için de ilahi adaleti istemelisin. Yaşadığın şey çok yeniymiş. ZAmanla kabullenip daha az hatırlayacasın. Beynin kendini sürekli suçlamana sen istesen de izin vermeyecek. Nefsin hayatına devam edebilmen için çıkış yolları arayacak. Bunlar doğal içgüdüsel arınma yöntemleri. Elbette hariçten de destek alabilirsin. Ama bence akışına bırak. BIrak ki yaran kabuk bağlasın. Sürekli kaşıyıp yeniden kanatma. İnan acı geçecek sadece izi kalacak o izle yaşamaktan da gurur duymayabilirsin ama kapanacak bir yara için de kendini daha fazla yıpratma

Back
X