• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sırrın yük olması

her insanın kendine ait bir sırrı var mıdır?
o yükle nasıl yaşar, gerçekten merak ediyorum.
hepimizin hayatın doğruları olduğu gibi yanlışları da vardır. ve bazı yanlışların geriye dönüşü olmuyor.
o yük ile nasıl yaşayabiliriz, kaldırabiliriz bilmiyorum...
geçmeyecek biliyorum.
sadece üstüne bir toprak örtmüşüm gibi yapacağım.
bir yüküm var kabus olan, bakışlarımı solduran...
gelecekte korkularıma sebep olan...
sanki yaptığım yanlış hayatımda bir başka şekilde ceza olacak korkusu daha da yoruyor.
ve normalde paylaşınca tüm sorunların çözebileceğine inanan bir insanken bu sefer inanmıyorum.
anlatamıyorum da...
konuşamadığımız ama acı veren tek konu olarak kalacak sanırım o yükümüz hayatım boyunca...
Valla canım bende zamanında çok sırlar tutuyordum hemde eşimin ailesi ile ilgili bir baktım değmezmiş. Onlar yaptıklarını benim üstüme atarak geciniyorlar. Madem öyle dedim ispatlı olarak onların yaptığıni gösterip bir daha sır vermeyin söylerim dedim. Kim ne derse millete yaydim sonra da bana sır vermeyin ben kendi sirrimi tutamiyom dedim. Şimdi rahatım entrika içinde değilim artık oh be

Anlatınca birilerine, bu yük daha ağır oluyor.
Ve bahsettikleri gibi, zamanla unutulmuyor.
Ben çocukluğumdan bu yana taşıdığım sırrı ilk defa birine anlattım yakın zamanda, pişman oldum.
Yaşamayan anlamaz...

Off yaaaa okadarda sevinmiştik ısınırsın daha böyle kesip atma insanın her zaman doğru kişiyi bulamayabilir sende ilk baştan hep olumlu yazmıştın çocuk hakkında inşallah anlaşırsınız hem kızcan ama belkide yaşı yaşına uygun zor bulursun dost aci söyler bundan sonrakiler ya dul ya cocuklu yasli vs ....?
sende :anneadayı::emir_bebek::anne::hamarat::KK200::KK74::KK200: böyle mutlu evli cocuklu:emir_bebek:olmak istemezmisin ? Lütfen iyi düşün :KK36:saygılarımla.. gelişmelerden haber etmeyi unutma Rabbim yâr ve yardımcınız olsun amin inşallah amin canım
Teşekkür ederim canım benim

Ben anladım sırrını. Çok da farklı bir sır değil. Türkiyedeki kadınların çoğunda var o sırdan.
Yaptığın hata değil. Sen ikinci el kadın değilsin.
Lütfen bulabildiğin yerlerden bununla ilgili yazılar oku videolar izle.
Kendini ve bu düşünceni değiştir.
Sen değişmezsen, ileride sevgilin de seni bu yüzden itip kakan bir adam olur.
Sen değişirsen kimse sana bu konuda hesap soramaz. Seni seven seni sen olduğundan sever.
Bir et parçasını seven erkeklerden her zaman uzak dur.
O senin bedenini seviyordur, etini seviyordur.
Kendini geliştir bilgilen, kültürlen.
Bu ortaçağ düşüncelerinden uzaklaş, bu düşüncelerden kaç.

hepimizin hayatın doğruları olduğu gibi yanlışları da vardır. ve bazı yanlışların geriye dönüşü olmuyor.
geçmeyecek biliyorum.
sanki yaptığım yanlış hayatımda bir başka şekilde ceza olacak korkusu daha da yoruyor.
ve normalde paylaşınca tüm sorunların çözebileceğine inanan bir insanken bu sefer inanmıyorum.
anlatamıyorum da...
konuşamadığımız ama acı veren tek konu olarak kalacak sanırım o yükümüz hayatım boyunca...
sizi yeterince üzdüyse zaten kefaretini ödemişsinizdir
benim vardı bu tarz bir durum bir kişiye kötülük yapmıştım ama o an nefretten gözüm dönmüş farkında değildim
kendisinden defalarca özür diledim kabul da etti
ve sonrasında asla öyle bir hata yapmayacağıma dair kendime söz verdim Allah a söz verdim bitti
daha iyi bir insan olmaya çalışıyorum
vicdan azabını da çektim kefaretini de böyle ödedim bence
kendine çok da yüklenme insanız hata yapıyoruz sonucu düzelttik mi toparladık mı sonrasında önemlisi o
tabi bu demek değil tekrar aynı hatayı yap nasılsa affı var yok öyle olmamalı ama elinden geleni yaptıysan aşırı yıpranmanın da anlamı yok yani...

Herkesin mutlaka bir sırrı vardır . Suya anlat taşa anlat ama insana anlatma ... Aklina geldiğinde kötü okuyorsundur. Olmuş olan bişe şuan bunu değiştiremezsin . Sonunda ölüm yok diye düşün . Allah yardımcın olsun.

geçmeyecek biliyorum.
anlatamıyorum da...
sana geçmişini hatırlatacak ufacık bile bir ayrıntı varsa yükü ömürlük oluyor.

Doğrularımız da yanlışlarımız da bizi biz yapan etkenler. Kimse kusursuz değildir. İnsan bu, hatalarla yaşlanır. Hata büyük olsun küçük olsun.. Önemli olan hatadan ders çıkarıp tekrarlamamak.

At o yükü omzundan. Yoksa bu suçluluk hissi tüm hayatına mâl olacak. Ziyan etme nefesini.

Ben 3-5 yıl önce ıssız bir deniz kenarına gidip deli gibi bağırmıştım. O anı aklıma getirdin.

"Ben iyi bir insanım!
Hiçbir şey benden önemli değil!
Hiç kimse benden önemli değil!
Ben iyi bir insanım!
Hata yaptım kabul ediyorum! İnsanım! Yapabilirim!
Kimse kusursuz değil. Tek bir hata beni kötü bir insan yapmaz!
Ders aldım ve kendimi affediyorum!
Kendimi affediyorum!
Kendimi affediyorum!"

Biri duysa deli derdi:deli:
Ama iyi ki yapmışım. Miladım oldu vesselam.

Tam da öyle bir şeye ihtiyacım var sanirim...
Teşekkür ederim

Ben anladım sırrını. Çok da farklı bir sır değil. Türkiyedeki kadınların çoğunda var o sırdan.
Yaptığın hata değil. Sen ikinci el kadın değilsin.
Lütfen bulabildiğin yerlerden bununla ilgili yazılar oku videolar izle.
Kendini ve bu düşünceni değiştir.
Sen değişmezsen, ileride sevgilin de seni bu yüzden itip kakan bir adam olur.
Sen değişirsen kimse sana bu konuda hesap soramaz. Seni seven seni sen olduğundan sever.
Bir et parçasını seven erkeklerden her zaman uzak dur.
O senin bedenini seviyordur, etini seviyordur.
Kendini geliştir bilgilen, kültürlen.
Bu ortaçağ düşüncelerinden uzaklaş, bu düşüncelerden kaç.

Anladığınız şey doğru degil.

Arkadaşlar, bir kaç şey daha eklemek isterim.
Benim derdim benim sırrımın bana ağır geliyor oluşu, çözümsüz olusu... Kendimin yanlış bulduğu bir şeyi bir anlık bir kararla başka çözümü olmadığı için yapmak zorunda kalmamak ile ilgili idi.

Bir çok kişi özelden yada genelden benim derdimin cinsellik hatta daha kötü bir üslupla kızlık zarı denilen şey ile ilgili oldugunu yazmış.

Sevgili hanımlar,
Derdim öyle bir konu değil.
Kadınların bunlardan başka dert duyacağı kendine sır diye biriktirdiği çok yükü olabilir. Benimki de bambaşka bir yük...

Cevap veren arkadaşlara özellikle derdimi kimseye değil dağa, taşa, denize anlat; Allah'a sığın ve üstünü ört diyen arkadaşlara teşekkür ederim. Gerçekten nasıl kabullenip adım atacağımı iç dünyamı aydınlatacak mi bilmiyorum hala... Ama tavsiyelerinize uyacağım.

Sen küçücük çocuktun ne suçun günahın olabilir daha amel sahifen bile acilmamışken lütfen üzme kendini her neyse yasadigin sen çocuktun bunu bil istedim sadece canım benim

Sen küçücük çocuktun ne suçun günahın olabilir daha amel sahifen bile acilmamışken lütfen üzme kendini her neyse yasadigin sen çocuktun bunu bil istedim sadece canım benim

Çocukken sırrı olan ben değilim bir başka arkadaş yazmış benim konumun içinde arkadaşların diyaloğu icinde karsimis.

Konu sahibi benim.
Ama benim sırrım cocukluktan kalma değil, yakın zamanda bir şey oldu. Kabullenip üstünü örtemedigim için destek almaya geldim buraya..
Hmm sanırım simdik hepimiz yeni anladık ben çocukken sanmistim birçok kişide öyle anlamış sanırım bazen hic ilerisini dusunmeden istemeden yaptığımız olaylar oluyo keske hic olmasa dedigimiz anlar herkesin vardir buna eminim kimi gizler kimi gizleyemez cunku herkesin gozu önünde olur aklin örtülmesi i diyorum ben bu duruma cunku dusunsek o davranışı sergilemezdik yaşamazdık biranlik gaflet iste

Canım evliyim ben 4. Yıl a doğru gidiyor çok şükür bir evladım da kız kizlik zari la alakalı değil yaşadıklarım aynen geçmiş gitmiş boşver dim ilgin için teşekkür ediyorum derdime bir nebze ortak oldun :)

Not: benim ailemde karadenizliyiz ama bu namus sadece doğuda değil ülkenin her yerinde can alıyor benim bu sırrım o kadar büyük ki inan sadece bana birşey olsa hiç umursamam ama bir sürü insanı etkileyecek bir durum bu maalesef yani iki b...lu değnek anlayacağın bazen yeter diyorum ama olmuyor işte Allaha çok yalvardım yakardım işte bi pişmanlık kaldı içimde unutuluyor mu asla ama işte zorda olsa yaşamayı öğreniyorum anlayacağın :KK43:

Ailenizde biri sizi taciz mi etti? Ben bunu anladım. Maalesef bazı ailelerin içinde küçük çocuklara taciz vakası çok oluyor. Ve bunu yapanlar da büyük insanlar. Ama sizin ne suçunuz var orasını anlamadım. Suç sizin değil, size bunu yapanın.
Üzülmeyin cidden çok üzüldüm şu yazınıza.

Bence sen kendine haksızlık ediyorsun pisman olmussun buda seni cok yipratmis bedeli her neyse bunu cokdan ödemişsin vicdanî seni rahat bırakmamış ama artık bıraksın sende rahata kavuş lütfen ve önemli olan aynı hatayı tekrarlama biz hata işlemezsek doğruyu nasıl bulucaz işte düşe kalka öğreniyoruz hayatın gerçeklerini

Back
X