• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sırrın yük olması

mevzum tam bu aslında...
antonie antonie çok güzel bir açıklama yapmış, bir insanın kendisinden beklenmeyen şeyleri kabullenmesi, hata yapması gelecek için ders mahiyetindedir, kimseye anlatmayın, anlattıkça daha da yük olur, sürekli düşünerek, gelecekte karşıma çıkarsa diye endişe ederek kaygılanmanız korkularınızı tetikler ve üst üste başka hatalara sebebiyet verir, sırrınızı gömün gitsin, benden size bir tavsiye o sırrınızı bir kağıda yazın ve ciddi ciddi toprağa gömün, bir nebze olsun rahatlatacaktır.

Sırlarım, sırlarımız tabi ki var. Bazen o yükü ben de hissediyorum omzumda, ama sonra ölüm geliyor aklıma. Öleceğiz ötesi yok, o yüzden ölmeden yaşamamız lazım. Her şey insan için. Yeri geliyor asla yapmam dediğin her şeyin ortasında buluveriyorsun kendini, benim gibi. O yüzden bu hayatta büyük konuşmamayı ve kimseyi yargılamamayı öğrendim son bikaç aydır. Hepsi bir tecrübe, ders. Olan oldu artık geri dönüşü yok. İçin ferah olsun. Hayatın güzelliklerini yaşa hem de doya doya.

Benimde var sırrım söylesem suç değil ama kötü gözle bakarlar diye tutuyorum içimde kimseye söylemeden yaşıyorum alışıyor insan
Zamanında tutamadigom sırları şuan o kadar rahat tasiyorum
Ama bazen yersiz stres yapıyorum ve kolay yaşlanıyorum onu farkettim

ben hergun estagfur tövbe çekıyorum bilerek bilmeyerek yaptıgım butun gunahlarım için ,
allahım affetsin ben çok pişmanım ve allahımdan af diliyorum canım sende öyle yap rabbim gönlunu ferahlatsın

Benimde var sırrım söylesem suç değil ama kötü gözle bakarlar diye tutuyorum içimde kimseye söylemeden yaşıyorum alışıyor insan
Zamanında tutamadigom sırları şuan o kadar rahat tasiyorum
Ama bazen yersiz stres yapıyorum ve kolay yaşlanıyorum onu farkettim[/QUOTE
Hiç birimiz sütte çikan kaşık değiliz kimbilir birde bizim içimizi okusalar insan içine çıkacak yüzümüz kalmazda nedense hemen kendimizi muhteşem mükemmel eşi bulunmaz zannediyoruz .....ki hiçbirimiz mükemmel olamayız Insan +eşittir =hata !

Valla benim de büyük bir sırrım var. Kimse bilmiyor bir tek ben biliyorum diye hoşuma bile gidiyor :halay:

antonie antonie çok güzel bir açıklama yapmış, bir insanın kendisinden beklenmeyen şeyleri kabullenmesi, hata yapması gelecek için ders mahiyetindedir, kimseye anlatmayın, anlattıkça daha da yük olur, sürekli düşünerek, gelecekte karşıma çıkarsa diye endişe ederek kaygılanmanız korkularınızı tetikler ve üst üste başka hatalara sebebiyet verir, sırrınızı gömün gitsin, benden size bir tavsiye o sırrınızı bir kağıda yazın ve ciddi ciddi toprağa gömün, bir nebze olsun rahatlatacaktır.

Teşekkür ederim...

Ben aklima geldikce bu hatayi yaptigim kisiden özür diliyorum icimden sessizce. Ona ne kadar pisman oldugumu anlatiyorum. Ama asla sesli dile getiremem. Sizin de hatanız kime karsiysa ondan ozur dileyin, rahatlatiyor. Kendinize karsiysa kendinizden ozur dileyin. Bende ise yariyor o anlik da olsa beynim ozgur kaliyor. Ama uzun vadede nasil unutacağım bilmiyorum. Bildigim tek sey asla ve asla kimseyle paylasmayacagim.

Bu arada cok guzel bir konu acmissiniz. Herkesin boyle olmasi beni biraz rahatlatti acikcasi :KK16: acaba bir ben mi boyle yapiyorum diye daha da suclu hissediyordum. Hatta bir keresinde eşim icin acaba onun da benden sakladigi sirlari var mi diye düşünüp üzülmüştüm. O bana anlatsa ben herkes yerine onu affederim diye. Artik eminim ki var. :KK61: insana büyük yük bazi hatalar.

çevrende bunu bilen tanıdık yoksa neden yük oluyor kı sana?
asıl yük nasıl olur bılıyor musun? biriyle paylastıysan olur, yakınında bırı bılıyorsa olur. o yuzden senın ıcın çok önemlıyse
unut gıtsın ;)

size yük olan hiçbir sırrınızı yakınınıza anlatmayın..sırrı ağırlığının yanına bide pişmanlık eklenir çünkü..insanoğlu çiğ süt emmiş..sır olmaktan çıkabilir..
ya kendınıze saklayın yada sizle uzaktan yakından alakası olmayan insanlara anlatın çok bunalırsanız..hayatınızda yeri olmayan ve olmayacak insanlara..

Boşver içinde kalsın kimseye anlatmada zaten ve unutma herkesin kendine ağır gelen bir sırrı vardır..

O ağırlığı taşımayı elbet öğrenirsin ve taşıdıkça güçlenir, öğrendikçe olgunlaşırsın..
Bisüre sonra aklına bile gelmez alışır gidersin..

Back
X