Sırtı Kocaya Yaslama

Benim de doktor sevgilim var. Millet gelip bana da doktor ayarlasana bulsana diyordu. Sanki meslegi icin sectim. Onu diyenler çekemiyor gercekten. Sürekli sevgilimi sorarlardi. Bir ara kiskancliktan catliyorlardi. Gereken cevabi ver yoksa susmazlar.

şimdi öğretmenler kızacak belki ama özellikle yeni nesil (son 15-20 yıldır) öğretmenlerin kendilerini geliştirmeyen, dedikoducu, boş beleş kadın ve adamlar olduğunu düşünüyorum. her zaman öğretmen camiasına şüpheyle yaklaşmışımdır çünkü burda da ne zaman bu tarz konular açılsa ortam-işyeri hep öğretmenler çıkıyor.

konu sahibi çok takmasın ve hatta araya ciddi sınır koysun. söyleyene direkt cvbını versin, "sizi ilgilendirmez kendi işinize bakın" desin. güzel güzel anlatmaktan anlamaz bu geri kafalı kılıklılar.

Saçmalıktan ibaret resmen çevremde bir sürü çalışmayan mühendis eşleri var onları görse bunlar ne der Allah bilir.
Ay ben de sırtımı kocama yasladım valla çok rahat yani kime ne

Klasik öğretmenler odası seviyesiz muhabbetleri.
Bizde de vardı böyle tipler. Hiç laf anlatmaya çalışma. Sen anlatmaya çalıştıkça Bundan zevk alıyorlar.

Ya gerçekten ben böyle insanları anlamıyorum . birine normal birsey soylesem bile iki gun dusunuyorum ya yanlis anladiysa diye . Bu özgüven bu dalga geçme hırsı bu aşağılama nedir ya ...Allah sonumuzu hayır etsin dünya geliştikçe insanlar geri sarıyor

Valla oyle insanlar cok fazla ama cvbini verin yoksa akillanmiyolar...onlara diyinki tabii okadar sikinti ya bu kadar sefa olacak

Öğretmen olduğum için cevap veremedim ya zaten. Ben o kız çocuklarına çalışın, mesleğiniz olsun, kendi mesleğiniz olsun, sırtınızı kocanıza yaslamayın" diye akıl verirken "he he aynen sırtımı kocama yasladım" dersem kendimle çelişmiş olurum. Evet bir de araba mevzuu var bir de. Aynen size davrandıkları gibi davranıyorlar. Sürekli eşimin arabası şirket aracı mı diye sormalar. Valla kendi arabamın modelini yükseltmeye korkuyorum.

Klasik öğretmenler odası seviyesiz muhabbetleri.
Bizde de vardı böyle tipler. Hiç laf anlatmaya çalışma. Sen anlatmaya çalıştıkça Bundan zevk alıyorlar.
Öğretmenler odasından uzak durmaya çalıştım. 1 yıl kadar çayımı alıp bahçeye çıktım. Çocuklarla voleybol oynadım tenefüslerde. Bu sefer burnu havada, bizi beğenmiyor demeye başladılar. Artık öğretmenler odasındayım. Elimde kitap muhabbetlere katılmam pek. Bunu bile anlayıp 2 dk bir birşeyler sorup dikkatimi dağıtıyorlar.

Yanımızdaki ortaokula yeni bir matematikçi atanmış. Eşi doktor. Aman tanrım ne dedikodular. Kadın için "doktoru kapınca buldumcuk olmuş. Mağazalardan çıkmıyor. Bir de zevk olsa bari" diye dedikodu yapıyorlarmış. Sıkıntı yaşayan tek ben değilim yani.

Öğretmenler Cidde'n kafayı mı yedi bu Nasıl karakter yahu sırf bu değilmiş ki sorun her şeye bi kulp bulmuşlar ve size düşman kesilmişler bir de eğitim veriyorlar bu kafalarıyla...

Bu insanlara hiçbir şey açıklamak zorunda değilsin. Bırak konuşsunlar. Sen de dostunu düşmanını tanımış oluyosun böylece.

Öğretmenler Cidde'n kafayı mı yedi bu Nasıl karakter yahu sırf bu değilmiş ki sorun her şeye bi kulp bulmuşlar ve size düşman kesilmişler bir de eğitim veriyorlar bu kafalarıyla...
Canım aslında bozulduğumu mimiklerimden, ses tonumdan vs anlıyorlar. Ama onlar beni takdir ettiklerini, iltifat ettiklerini düşünüyorlar. O yüzden eminim ki tavırlarımı manasız buluyorlar. Anlayış bu. Bu öğretmenlerin çoğu bu okulda göreve başlamış 20 küsür yıldır yerinden kıpramamış. Resmen kök salmışlar buraya. O yüzden kim kimle evlenmiş, kimin kocası ne kadar kazanıyor, kimin ne kadar gayrimenkulü var herşeyi bilmek istiyorlar.

Açiklama yaptikca daha da artar baskilar, boyle konusanlara, bir daha bu konuda şaka bile olsa yorum yapma hakki vermiyorum kimseye, benim hayatim, benim tercihlerim diyin agizlari kapanir, hem de herkesin icinde yapin bunu, onlarin yaptigi gibi...

bekar olmakta dert hocam şimdi okul açılacak klasik soru yazın yine mi bulmadın birini sorusu gelecek. Öğretmenlerle aram maalesef iyi olmak zorunda ama elimden geldiği kadar uzak duruyorum. sürekli neden evlenmiyrsun muhebbeti ben gibi zengin koca bul akıllı ol gibi önerilerden 5 yılda gına geldi.

Beklerim canim bu tarz seyleri cok kişiden duydum. Kimseye kulak asma. Kendinden dusuk meslegi olsa sen onun dengi misin derler. Yuksek olsa adini zengin koca meraklisina cikarirlar. Onlarin lafina gore hareket edecek degiliz. Afedersin de kendileri bu meslekte birini bulsa napacaklar? Ogretmen ogretmenle muhendis muhendisle doktor doktorla polis polisle evlenecek diye bir kural yok. Ben de sizin gibi sevdigim kisinin derslerinde cok buyuk destek oldum. Cabaladim. Bazen dersten kaldigi oluyordu. Onu ders calistirip motive etmeye çalışıyordum. Elimden geldigi kadar destek oldum. Yillar geçti hala bitmedi oyle bir algi varki millette. Maasina gecmedi daha. Ben 4 yildir yanndaydm. Parasi icin cikiyor diye düşünenler bir kez daha dusunsunler kimseye iftira atmasinlar

Eşim bizim maaşımızın 3 katını alıyor. Ama bunu bilen yok. Bu konuda en ufak bir açıklama bile yapmıyoruz hiçbir yerde.

Arkadaşım ben de ingilizce öğretmeniyim. Sürekli duyarım ingilizce öğretmenlerinin ayrı bir havası var vs. Gerek ailemde gerek iş çevremde laf atarlar ara ara. Ben de derim ki az daha çalışıp siz de ingilizce öğretmeni olsaydınız. Kimse ne cektigimi bilmez. Sırt dayama meselesine gelince bence duymazdan gelin siz cevap verince hoşlarina gidecektir. Küçük çocuklarınız varmış gerçekten öyle olsaydı evde Çocuklarınızı buyuturdunuz.

Eşimi de ezmeden nasıl cevap verebilirim bu yaklaşımlara?
"Günümüzün amansız hastalığı olan Kıskançlığa sizde mi yakalandınız?" Der ve kahkahayı patlatırdım.
Vız tırıs milletin ağzına bakarak yaşamak başkaları ne dedi ne der düşüncesiyle kendinize hayatı dar etmek sizin gibi akıllı tahsil görmüş disiplinli birinin yapmaması gereken bir davranış.
Bahsettiğiniz gibi meziyetleriniz varsa neden çevrenizde ki ufku dar kişilerin ne dediğini umursuyorsunuz ki?
Ben eşimi küçük düşürmeden nasıl cevap verebilirim diye düşünmek yerine karşımdakini nasıl DUMUR ederim diyr düşünürüm
Hadi ama özgüven lütfen.
Ayrıca kimseye kendinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…