- 30 Haziran 2015
- 255
- 78
- 18
Cherry o değil de ben seni çok merak ediyorum :)Madem bu kadar meraklısın mühendis kocaya ablacım bulalım sana da bir tane sen de nereni dayarsan daya
demek gerek
Öğretmen olduğum için cevap veremedim ya zaten. Ben o kız çocuklarına çalışın, mesleğiniz olsun, kendi mesleğiniz olsun, sırtınızı kocanıza yaslamayın" diye akıl verirken "he he aynen sırtımı kocama yasladım" dersem kendimle çelişmiş olurum. Evet bir de araba mevzuu var bir de. Aynen size davrandıkları gibi davranıyorlar. Sürekli eşimin arabası şirket aracı mı diye sormalar. Valla kendi arabamın modelini yükseltmeye korkuyorum.Bi ogretmen olarak alayla baş etmeyi pek becerememenize sasirdim. Hoş liseliler de korkunc insanciklar. Acimasizlar. Ama ben de arabayla gidiyorum işe ve evime arabayla 1bucuk dakika. Tum dinozorlar kapida sigara icerken homur homur bakiyorlar mesela arabayi cok yanastrdgimda herkes ay oyle yapma şöyle boyle olur fln diyolar ben de "kocam bosuna mi calisiyor bisi olmaz" diyorum. Dogum iznine ayrilcam 2yil mesela herkes şaşırıyor. Gorev dagilimimiz boyle diyorum. Cok sukur calismasam da geciniriz oylesine geliyorum diyorum. Boyle olnca mevzu uzamiyor. Direk kabullen bence. Gicik et onlari gozlerine sokan sen ol. Millet istnablu memleketi arsa arsa aliyor cilginca zengin bizim biraz rahat yasamamiz batiyor millete. Bide kadinsin diye her lafi etceklerini dusunuyorlar sayin "egitimciler". Bu ara cok sık kullaniyorum ama "cahil cuhela hareketler"...
Öğretmenler odasından uzak durmaya çalıştım. 1 yıl kadar çayımı alıp bahçeye çıktım. Çocuklarla voleybol oynadım tenefüslerde. Bu sefer burnu havada, bizi beğenmiyor demeye başladılar. Artık öğretmenler odasındayım. Elimde kitap muhabbetlere katılmam pek. Bunu bile anlayıp 2 dk bir birşeyler sorup dikkatimi dağıtıyorlar.Klasik öğretmenler odası seviyesiz muhabbetleri.
Bizde de vardı böyle tipler. Hiç laf anlatmaya çalışma. Sen anlatmaya çalıştıkça Bundan zevk alıyorlar.
Yanımızdaki ortaokula yeni bir matematikçi atanmış. Eşi doktor. Aman tanrım ne dedikodular. Kadın için "doktoru kapınca buldumcuk olmuş. Mağazalardan çıkmıyor. Bir de zevk olsa bari" diye dedikodu yapıyorlarmış. Sıkıntı yaşayan tek ben değilim yani.Benim de doktor sevgilim var. Millet gelip bana da doktor ayarlasana bulsana diyordu. Sanki meslegi icin sectim. Onu diyenler çekemiyor gercekten. Sürekli sevgilimi sorarlardi. Bir ara kiskancliktan catliyorlardi. Gereken cevabi ver yoksa susmazlar.
Bu insanlara hiçbir şey açıklamak zorunda değilsin. Bırak konuşsunlar. Sen de dostunu düşmanını tanımış oluyosun böylece.Iyi geceler herkese. Belki dert olarak görmeyeceksiniz ama beni rahatsız eden bir konu bu. Eşimle üniversiteden tanışıyoruz. Öğrencilikten itibaren maddi pek çok sıkıntı yaşadık. Ay sonunu bozukluklarla getirdiğimiz çok zaman oldu. Hep çalıştım çabaladım eşimin yetmediği yerde açığı ben kapattım.
Özel sektörde çalıştım önceleri. Tempo zorlayınca işi bıraktım ama çeviri büroları ile anlaşıp sabahlara kadar çeviri yaparak 1 yıl boyunca düğün borçlarımızı ben ödedim. Sonra devlete atandım.
Tabii zaman geçtikçe eşim de tecrübelendi işinde uzmanlaştı. Eşim yazılım mühendisi. Şu an küçük bir şehirde bir fabrikanın bilgi işlem yöneticiliğini yapıyor. Ben de burda bir lise de öğretmenim. Küçük bir yer olduğundan mıdır nedir buradaki insanlar, meslektaşlarım resmen benim eşimi kafaladığımı, yani eşimin iyi kısmet olup benim onu bulan kişi olduğumu düşünüyor. Ben öyle düşünmüyorum açıkça ifade ediyorlar bunu.
2 ay önce rehber öğretmen çocukları meslekler konusunda bilgilendirmek için dersime girdi. Çocuklar mühendisliklerle ilgili bilgi almak isteyince "öğretmeninize sorsanız ya. Ohh sırtını dayamış mühendise" dedi. Dumur oldum çocukların önünde, tüm imajım yerle bir. Bir defasında da müdür yeni nişanlanan İngilizce öğretmeninin arkasından "İngilizce öğretmenleri işini bilir. Yaş tahtaya basmaz" dedi gülerek (ben de İngilizce öğretmeniyim). Ne bileyim ağırıma gidiyor insanların böyle düşünmeleri. Sürekli ihtiyaçtan değil keyfen çalıştığıma vurgu yapmaları. Oysa disiplinli olan benim. Eşim belki de benim sayemde mezun olabildi okulundan. Evet küçük çocuklarım olduğu için etüd, özel ders istemiyorum ama ihtiyaç olmadığından değil bu. Bu konularda açıklama yapmak, maddi konularımıza başkalarını dahil etmek istemiyorum ama bu tavırdan mutsuzum.
Canım aslında bozulduğumu mimiklerimden, ses tonumdan vs anlıyorlar. Ama onlar beni takdir ettiklerini, iltifat ettiklerini düşünüyorlar. O yüzden eminim ki tavırlarımı manasız buluyorlar. Anlayış bu. Bu öğretmenlerin çoğu bu okulda göreve başlamış 20 küsür yıldır yerinden kıpramamış. Resmen kök salmışlar buraya. O yüzden kim kimle evlenmiş, kimin kocası ne kadar kazanıyor, kimin ne kadar gayrimenkulü var herşeyi bilmek istiyorlar.Öğretmenler Cidde'n kafayı mı yedi bu Nasıl karakter yahu sırf bu değilmiş ki sorun her şeye bi kulp bulmuşlar ve size düşman kesilmişler bir de eğitim veriyorlar bu kafalarıyla...
Açiklama yaptikca daha da artar baskilar, boyle konusanlara, bir daha bu konuda şaka bile olsa yorum yapma hakki vermiyorum kimseye, benim hayatim, benim tercihlerim diyin agizlari kapanir, hem de herkesin icinde yapin bunu, onlarin yaptigi gibi...Iyi geceler herkese. Belki dert olarak görmeyeceksiniz ama beni rahatsız eden bir konu bu. Eşimle üniversiteden tanışıyoruz. Öğrencilikten itibaren maddi pek çok sıkıntı yaşadık. Ay sonunu bozukluklarla getirdiğimiz çok zaman oldu. Hep çalıştım çabaladım eşimin yetmediği yerde açığı ben kapattım.
Özel sektörde çalıştım önceleri. Tempo zorlayınca işi bıraktım ama çeviri büroları ile anlaşıp sabahlara kadar çeviri yaparak 1 yıl boyunca düğün borçlarımızı ben ödedim. Sonra devlete atandım.
Tabii zaman geçtikçe eşim de tecrübelendi işinde uzmanlaştı. Eşim yazılım mühendisi. Şu an küçük bir şehirde bir fabrikanın bilgi işlem yöneticiliğini yapıyor. Ben de burda bir lise de öğretmenim. Küçük bir yer olduğundan mıdır nedir buradaki insanlar, meslektaşlarım resmen benim eşimi kafaladığımı, yani eşimin iyi kısmet olup benim onu bulan kişi olduğumu düşünüyor. Ben öyle düşünmüyorum açıkça ifade ediyorlar bunu.
2 ay önce rehber öğretmen çocukları meslekler konusunda bilgilendirmek için dersime girdi. Çocuklar mühendisliklerle ilgili bilgi almak isteyince "öğretmeninize sorsanız ya. Ohh sırtını dayamış mühendise" dedi. Dumur oldum çocukların önünde, tüm imajım yerle bir. Bir defasında da müdür yeni nişanlanan İngilizce öğretmeninin arkasından "İngilizce öğretmenleri işini bilir. Yaş tahtaya basmaz" dedi gülerek (ben de İngilizce öğretmeniyim). Ne bileyim ağırıma gidiyor insanların böyle düşünmeleri. Sürekli ihtiyaçtan değil keyfen çalıştığıma vurgu yapmaları. Oysa disiplinli olan benim. Eşim belki de benim sayemde mezun olabildi okulundan. Evet küçük çocuklarım olduğu için etüd, özel ders istemiyorum ama ihtiyaç olmadığından değil bu. Bu konularda açıklama yapmak, maddi konularımıza başkalarını dahil etmek istemiyorum ama bu tavırdan mutsuzum.
Eşi mühendis olan ev hanımlarının vay haline o zaman.
bekar olmakta dert hocam şimdi okul açılacak klasik soru yazın yine mi bulmadın birini sorusu gelecek. Öğretmenlerle aram maalesef iyi olmak zorunda ama elimden geldiği kadar uzak duruyorum. sürekli neden evlenmiyrsun muhebbeti ben gibi zengin koca bul akıllı ol gibi önerilerden 5 yılda gına geldi.Yanımızdaki ortaokula yeni bir matematikçi atanmış. Eşi doktor. Aman tanrım ne dedikodular. Kadın için "doktoru kapınca buldumcuk olmuş. Mağazalardan çıkmıyor. Bir de zevk olsa bari" diye dedikodu yapıyorlarmış. Sıkıntı yaşayan tek ben değilim yani.
Beklerim canim bu tarz seyleri cok kişiden duydum. Kimseye kulak asma. Kendinden dusuk meslegi olsa sen onun dengi misin derler. Yuksek olsa adini zengin koca meraklisina cikarirlar. Onlarin lafina gore hareket edecek degiliz. Afedersin de kendileri bu meslekte birini bulsa napacaklar? Ogretmen ogretmenle muhendis muhendisle doktor doktorla polis polisle evlenecek diye bir kural yok. Ben de sizin gibi sevdigim kisinin derslerinde cok buyuk destek oldum. Cabaladim. Bazen dersten kaldigi oluyordu. Onu ders calistirip motive etmeye çalışıyordum. Elimden geldigi kadar destek oldum. Yillar geçti hala bitmedi oyle bir algi varki millette. Maasina gecmedi daha. Ben 4 yildir yanndaydm. Parasi icin cikiyor diye düşünenler bir kez daha dusunsunler kimseye iftira atmasinlarYanımızdaki ortaokula yeni bir matematikçi atanmış. Eşi doktor. Aman tanrım ne dedikodular. Kadın için "doktoru kapınca buldumcuk olmuş. Mağazalardan çıkmıyor. Bir de zevk olsa bari" diye dedikodu yapıyorlarmış. Sıkıntı yaşayan tek ben değilim yani.
Eşim bizim maaşımızın 3 katını alıyor. Ama bunu bilen yok. Bu konuda en ufak bir açıklama bile yapmıyoruz hiçbir yerde.canım çok kıskanılmışsın hiç takılma keyfine bak. herkese nasip olmaz falan de bence eziklendiğin falan yok sadece çok kıskanıyorlar seni
ayrıca eşin ne kadar alıyor öğretmen maaşını 25oo derler ama öyle olmadığını biz öğretmenler biliriz
"Günümüzün amansız hastalığı olan Kıskançlığa sizde mi yakalandınız?" Der ve kahkahayı patlatırdım.Eşimi de ezmeden nasıl cevap verebilirim bu yaklaşımlara?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?