Sırtı Kocaya Yaslama

Eşe sırtını dayayınca kötü mü oluyormuş? Valla ben dayadım sırtımı eşime. Çok da memnunuz halimizden. Benim eşimde mühendis bu arada:)) belki benim arkamdanda konuşan vardır ama umurumda değil. Konuşmak isteyen sonsuza kadar konuşabilir

Bende sırtımı yasladıgım dan buralarda amelelik yapıyorum.
Ve hatta sizin agız kokunuzu cekiyorum deseydiniz

Rehber öğretmenmiş bir de terbiyesiz. Bacım bu hocanın kendi odası vardır. İçeri girip sen ne demek istiyorsun demek için ne bekliyorsun? Niye mutsuzsun gözünü seveyim? Haddini bildirebilirsin. Lafını söyleyebilirsin. Sakın yanlarına bırakma!!!! Bir hocanın ağzına yakışacak laf mı bunlar terbiyesize bak elim ayağım titredi. Kıskançlıktan çatlamış bunu gitmiş öğrencilerin önünde aksettirmiş sana. Gidin şikayet edin bir şey yapın. Yanına bırakmayın bu terbiyesizlerin. Aslında alacaksın eline odunu ver Allah ver sonra onlar bunu anlar... Çok sinirlendim, kusura bakmayın.

Hiç kafaya takma , çatlasınlar patlasınlar . Benimde kocam mühendis ve çok mükemmel biri herkes ay Nasıl buldun böyle Ada'mı diyor . O beni buldu ayol diyip atıveriyorum bir kahkaha . Üstelik yeni doğum yaptım oğlum 1 yaşında evdeyim .. Millet çıldırıyor , laf sokmaktan yorgun düşüyor . Bende inadına kahkahalarımla deli ediyorum onları . Sanada tavsiye ederim . Deli olma delirt tatlım

Nasıl hepsine genellediniz acaba bazı mühendisler dedikoducudur bazı doktorlar dedikoducudur bazı öğretmenlerde dedikoducudur çünkü bunun meslekle bir alakası yok insan olmasıyla alakası var

Kıskanıyor insanlar hele kamuda bayansan eşleri çalışmayan erkek çalışanlar kuduruyor resmen sanki maaşlarının yarısını bize hibe ediyorlar

Ahahah millet Kafayı yemiş ya. Bu kıskançlık bu hasetlik nedir böyle.
Bende mühendisim kamuda çalışıyorum eşime iş yerinde aynısını diyorlarmış.
Buldun tabi mühendisi evlendin gibi laflar. Biz liseden beri birlikteyiz. Daha üniye gideceğimiz ne olacağımız bile belli değilken.
Amaaan çatlasınlar boşver. Öyle imrenilen hayatın var ki susamıyorlar demek ki. Gül geç.
Aklıma ünlü besteci Serdar Ortaç geldi.
"Gıybet çekemiyorlar bizii kıskanıyorlar biziii "

Bir öğretmen olarak bu durumdan ben de çok rahatsızım. Dedikodu çok dönüyor bizde de maalesef. Yapacağın şey ciddi olup muhattap olmamak. O rehber öğretmene de orada biraz açar mısınız ne demek istediniz? diyececektin. Şaka yaptım diye gevelerse de bunun şaka olmadığını ikimizde anladık bir daha böyle laubali olmayın dersin. Resmi kurum adı üstünde. Resmi olacaksınız o kadar. Ben de öyleyim okulda. Ciddi takılırım. Ciddiyet her zaman kazandırır.

Böyle kompleksli ve kıskanç insanlarında öğretmen olması ayrı bir ironi.

Ben de sirtimi birine yaslamak istiyorum bu aralar. Kimin ne dusundugu umrumda degil.
aynen. liseden beri nerdeyse kebdi ihtiyaçlarımı karşılıyorum. üniversitede falan bile hiç aileme rahatça yaslanıp okumak nedir bilmedim. biraz kendi kendimize yapıyoruz sanırım. kardeşlerim bana göre nispeten daha rahattı. evlendim gene aynı.

bende biraz birine yaslansam artık ya. çoook yoruldum çünkü.

Cok sasirdim valla.isiniz var hemde ogretmensiniz.esinizin sizden cok kazaniyor olmasi bence iyi bişey.kadin fazla kazaninca erkegin basina kakabiliyor da erkekler boyle seyleri yapmiyorlar cunku onlar eve bakmakla gorevli olduklarini iyi biliyorlar.siz oyle diyorsaniz ev haninlari ne desin ki.ben 2 yillik uni okudum.kpssye hazirlanmadim.evlendikten sonra 1 yil calistim sonra çocuğumuz oldu.evde cocuk bakiyorum.esim tek basina idare ediyor.siz oyle diyince ben ne desem aceba.asik sirtini esine yaslayan sanirim ben oluyorum bu durumda

Sizi cekemeiyorlar net.

Helede kucuk bir yerse arkanizdan konusup bileniyorlar demekki.

Bende ogretmenim esim muhendis. Ben esimin 1.500 tl maas aldigi zamanlarida bilirim. Agzimi acip kimseyede ben gecinemiyorum demedim.

Simdi durumumuz bir nebze iyiyse zamaninda cektigimiz sikintilar sayesinde.

Kimseyi takmayin kafaniza.

Benim kaynimla eltim ortada hicbir sorun yokken bizimle gorusmeyi kestiler. (Ikiside atanamamis ogretmen) Dugunlerde bayramlarda bizden kose bucak kaciyorlar selam dahi vermiyorlar. Sirf esim daha iyi bir is buldu bende atandim diye. Hepsi cekememezlik baska birsey degil.

Gerekirse cevabinizida verin. Cocuklar ben sirtimi kimseye dayamadim. Dayamis olsaydim cocuklarimi evde birakip size ders anlatmaya gelmezdim diyin.

Bir kac insani tersleyin. Mudur bey olsa dahi size laf soylemeye kimsenin hakki yok.

20 yil once kpss yokken atanmis ogretmenler anlamaz tabi bizim kpss ye nasil calistigimizi diyin sizde.

Ne hadsiz insanlarmış yahu. Siz onlarla bunları söyleme rahatlığını verecek kadar samimi mi oldunuz yoksa kendi zevzekliği mi onların? Öğrencilerin önünde söylenmesi falan çok çirkin bi hareket. Bence ağızlarının payını vermelisiniz. Ben olsam susamazdım kan beynime sıçrardı. Ben çalışıp paramı kazanacağım ama benim hakkımda "zengin koca buldu koca parası yiyor zengine kapak attı" tarzı laflar edecekler! Yerin dibine sokardım onları. Sinirlerim bozuldu bak. Bence bu insanlara karşı lafınızı esirgemeyin. Ağızlarının payını verin bozun onları, çünkü bunu hak etmişler. Haddini bilsin herkes. "ben çalışıp kendi ayaklarım üzerinde duruyorum çok şükür, kocamla yeri geldi birbirimize harçlık verdik. Kimseye muhtaç değilim. Söylediğiniz şeyler haddinize değil. Bu zamana kadar bir şey demedim ama hala devam ediyorsunuz özel hayatım halkında yorum yapmaya, buna bi son verin artık" diyeceksiniz olacak bitecek.

Öğretmen olmak çok kolay çünkü di mi?
Şeytan diyor küfret de ...
Desinler yahu boşver. Evet kafaladım adamı, sizin de kafanız çalışsın siz de kafalayın de.
Benim doktor/ mühendis eşim olacak, bana laf edecekler kıskançlıktan ve ben onları kaale alıp laf yetiştiricem öyle mi? Pehh. ( kesin bu yüzden olmuyor benim)

Nasıl hepsine genellediniz acaba bazı mühendisler dedikoducudur bazı doktorlar dedikoducudur bazı öğretmenlerde dedikoducudur çünkü bunun meslekle bir alakası yok insan olmasıyla alakası var
üzgünüm ama bence mesleki sürmenaj diye bir şey var. bazı mesleklerde de bu durum çok erkenden beliriyor. bir noktadan sonra kendini geliştirmekten çok çevreleriyle ilgilenme hastalığına yakalanıyorlar. öğretmen camiasında çok sık gözlemliyorum. benzer meslek dallarında da vardır eminim. ama hiç bir doktor meclisinde "aaa görüyor musun kocası kadından daha çok kazanıyor, üstüne daha çok nöbeti var cık cık cık" lafları duymadım.

Sizlerin evliliğini bilemem ama biz eşimle sırtımızı birbirimize yaslayarak bugünlere geldik. Evlilik böyledir deyin

sizin mesleğiniz ne öğretmenlerle mi aynı ortamı paylaşıyorsunuz yoksa doktorlarla mı anlamadım

Çekemiyolar ve çekemedikleri için arkanızdan atıp tutuyolar. Boşverin ihtiyaçtan değil keyfi çalışmak çok çok güzel birsey havasını atın sizde. Madem çekemiyolar iyice kıskansınlar

sizin mesleğiniz ne öğretmenlerle mi aynı ortamı paylaşıyorsunuz yoksa doktorlarla mı anlamadım
eğitim camiasından oluşan bir sülalede büyüdüm. onlar eski topraklardı. onlarda bu tip şeyler konuşulmazdı, okullarını boya-badana yapan, fakir çocukları okutan öğretmenlerin jenerasyonundan. ama emekliliklerine 2-3 yıl kala kendileri de bu durumu çok dillendirir olmuşlardı.
önyargıyla yaklaştım. tek-tük öyledir benim jenerasyonum daha zeki, akıllı derdim. ama 2 farklı kursa öğretmen çoğunluktan oluşan gruplarla alınca fikrim sabitlendi. maalesef yeni nesiller (aralarında azmi ve başarılarıyla basına yansıyan çok değerli öğretmenlerimi tenzih ederim ancak sayıları eski yıllara göre çok az ve onların şu an yaptığı "özveri" sayılan şeyler eskiden "görev ve öğretmenlik bunu gerektirir" idi.).

doktor veya diğer mühendislerle de (ki bu grubu da bir kenara koymam gerekir ki giderek yozlaşan, bozuşan diğer bir zümre bence) bir arada çok bulundum ve bulunmaya devam ediyorum. kitap, sanat, siyaset, gezi, keşifler gibi konuları konuşabildiğim nadir insanlar bu zümrelerden çıktı. ha bir de sanatçılar elbette. sanatçıları da ayrı bir yere koymak gerek. keşke sayıları artsa.

not: konu sahibinden özür diliyorum, konu dışında çıkıldı ancak mesele temelde bu insanların bu kafa yapısıyla yaşamaları. sosyal çevrenizi değiştirin lütfen ama lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…