Sırtım tutuldu zor bebeğim var ve yatılı misafir bekliyorum

gunebakan_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
2.459
3.890
133
Herkese merhaba. Yine beşik sallayarak sabahlamak zorunda kaldığım dün gecenin ardından bu sabah sırtım tutuldu. Sürekli hareket halindeyken biraz açılıyor ama beş dakika bile dinlensem kilitlenip kalıyorum.

13 aylik bebegimin uykuya dalması, uykuda kalmasi, yatacagi yer bile her zaman büyük problem oldu. Uyumasi icin kirk takla atmaya alisigim ama bu halde oturdugum yerden zor kalkiyorum, zor nefes aliyorum. Bugün aksami zor ettik, esim ilgileniyor şu an ama bebegim gunduz ilgisiz kaldigi için etegimden ayrilmiyor.

Misafirim görümcem, iki saat öteden gelecekler, bir hafta önceden haber vermişti. Aramızda bir sorun yok, anlayışlı sayilabilecek biri. Alt katımda eltim on dakika mesafede diğer görümcem oturuyor ama görümcem çocukları için sakin bir ortam sunacagimi bildigi ve bir de boş odamiz olduğu icin bizde kalmak istedi. Yarın akşam gelecekler, akşam yemeği hazirlamam gerek, gün boyu yalnizim. Eltim iyi biri ama su an rahatsız hastane işleri var, yardım isteyemem. Buradaki görümcemin de dört çocuğu var ve cocuklarina dur demeyen biri, gelse ne dinlenebilirim ne bebeğimin huzuru kalır.

Sonuç olarak kendimi bebeğimi zor durumda bırakmadan iki gün yatılı misafir ağırlayacak kadar saglikli hissetmiyorum. Aslında ben görümcemi arayıp samimiyetle durumumu anlatip sadece yatma vakti bize gecmelerini rica etmeyi düşünüyorum. Anlayisla karsilayacaktir. Burada sorun esim. Ayıp olur kaygisiyla birlikte tüm koşulları zorlayarak gerekirse dışardan yemek isteyerek misafirleri ağırlamak istedigini söylüyor. (Dışardan asla yemek istemez, mutfakta yapabildiği tek şey beni yavaşlatmak) Bu fikir bana çok gereksiz geliyor ama kendimden de emin olamiyorum. Yatıya gelecek gorumcemin yerinde siz olsanız sadece yatmaya gelin ricami nasil karşılardınız?

Yarına yetisecek işlerim ve bebeğim sebebiyle yazamayabilirim ama her yorumu okuyacağım.

Bence durumunuzu anlatın, herhangi bir hazirlik yapmayin. Durumunuz ortada gerekirse kahvalti yaoarsiniz. Ama yatma saatinde gelin demek şık olmaz, hasta diyorsunuz ustelik. Belki uzanmak isteyecek, dinlenmek isteyecek, gec saate kadar kafede mi otursun?

Ben girumceniz yerinde olsam rahatsiz oldugunuzu bilmek benim icin yeterli olurdu, elimden geldigince yuk olmadan size de yardimci olmak isterdim. Ama diger durum biraz kirici olabilir

Hayır hayır misafirim hasta değil, gezmeye geliyorlar. Eltim hasta olduğu için ondan yardım isteyemeyecegimi yazmistim. Görümcem gezer dolaşır, yemeğini kardeşinde yer yatmaya gelir diye düşünmüştüm. Ben yatmaya gelin demesem kendisi bana yatıya gelmeyi teklif edemeyebilir, zor durumda kalmasını da istemiyorum.

Yok olmaz bence gerekirse cogunu o yapsin. Firina surmek icin et / tavuk alin ben tava yapmam kizartma iyi bsy degil, corbayi esiniz karistirsin gorumce sofra salata halletsin yine firina patates sebze surun yada lahmacun soyleyin cocuklara da degisiklik olur

Ağırlamak konusundaki tercih size kalmış ama sırtınız için size tavsiyem sıcak tutmanız. Ağrıyan yer tam olarak neresiyse sıcak bir havlu ya da terlediginizde emecek pamuklu bir çamaşırı katlayıp eşinizden çamaşırınızın altına koymasını isteyin. Birkac saat içinde ısıtıp sizi rahatlatacaktır. Omuzlarım tutulduğunda feci baş ağrısı yaşıyorum ve kas gevşetici iğne kullanamadığımda bu yöntemle geçiriyorum.

Samimiyseniz beraber yapar edersiniz
Yardım eder bence ayıp olur
Ama siz bilirsiniz
Eşin de yardim etsin

Görümcenize durumunuzu anlatın, malzemeleri alın o yapsın yemekleri. Hem bebeğinize de değişiklik olur. Kalabalıkta yorulur gece daha iyi uyur.

O zaman daha guzel, bence yatma saatini hic karistirmayin. Zaten anlayisli diyirsunuz, durumunuzu anlatin, lutfen kusura bakma filan deyin. Belki size faydasi bile olur.

Ilk gun firina tavuk patates filsn atsin eşiniz, ikinci gun de pide lahmacun tarzi bisey alsa bitti gitti zaten

Bence bu çok makul bir fikir. Sorun şu ki görümcem gerçekten iyi ve düşünceli olmaya çalışan biri ama hiperaktif çocuk gibi yerinde durmaz, kendi evinde bile konuşmaya daliyor bir şeyler bir şeyler oluyor ve işleri yaşlı annesi yapıyor, ben yapiyorum istediğim kadarini. Eşim de lafta dışardan söyler, mutfakta bir tıkırtı duysun iyi sen hallediyorsun o zaman der kapatır dışardan söyleme konusunu. Yardım etmeye kalkışınca da beni sinir krizine sokar. Günün sonunda ben yine tek başıma her işe kostrmus olurum.

Ben onlar gelmeden telefonda durumumu anlatip planinizi ona göre yapın demeyi düşünüyordum mağdur olmasınlar diye. Evime geldiklerinde muazzam bir sofra olmasa bile agirlasam, o halimi görünce zaten kalmazlar sanirim. Olabilir bu dediginiz, teşekkür ederim :)

Sorun yemek ve bilimum diğer hizmetler. Degnek yutmus gibiyim, çocuğumu kucağıma alamıyorum. Eltim hasta ve oneriniz akraba zaafi olan esimi bunalıma sokabilir :)

O zaman eşiniz yapacak. Ya da o çocuğa bakacak oynayacak tüm gün sizde yemek yapacaksınız.

Bebeğiniz emmiyorsa kas gevşetici kullanın diyeceğim. Emiyor ise kuru iğne tedavisi işinizi hemen görebilir. Ama kuru iğne işini istanbul da yapan 2 doktor var diye biliyorum. Başka sehirdeyseniz yapan birini bulmak zor olabilir.

Benzeri başıma gelmişti. Beni istemeye gelecekleri gün boynum tutulmuş kalktım yataktan. Sonra fizik tedavi doktoruna gittim anlattım durumu, tutulmuş kaslara ağrı kesici yaptı. Hemen açıldı boynum. Bu da alternatif bir çözüm ama bunu yapmayı pek sevmiyorlar kasın yapısına zarar veriyormuş

Eşiniz dışardan yemek söyleyecekse belki gorumcenizin evde olması bebeğiniz için de iyi olur.Siz dinlenirken bebekle o ilgilenir
Eşim sadece beni ikna etmeye calisiyor, dışardan asla soylemez. Ama evet görümcem ve çocukları bebeğimle ilgilenirler.

Tavsiyeler mutfağa girmem konusunda beni ikna edecek yoğunluğa ulaşıyor sanırım :)

Teşekkür ederim tavsiyeniz icin. Ben de oyle yapiyorum ama yarını kurtaracak rahatlama henüz yok maalesef.

gorumcemle anlattiginiz samimiyetteyim. yerinizde olsam en basitinden biseyler hazirlar. servisi sofrayi gorumceme birakirim.2 saatlik yol yol sayilmaz zaten.

ilk gun sizi oyle gorunce ikinci gun "ben sadece yatmaya geleyim" teklifini kendisi yapabilir.

esınde yardım eder mısafırın de
hatta yemegı dısardan cozun hıc yemekle ugrasmayın

Samimiyseniz beraber yapar edersiniz
Yardım eder bence ayıp olur
Ama siz bilirsiniz
Eşin de yardim etsin
İşlerin bana kalacağını deneyinlerimden biliyorum ama arayıp yemeğe gelme demek evet sanırım çok kibar bir hareket olmayacak. Gündüzden yavaş yavaş bir şeyler hazırlamaya calisayim en iyisi. Diğer görümcem ve eltim de yemeğe gelirse o zaman ne yaparım onu hiç bilemiyorum ama. Sirtimla beraber nutkum da tutulur muhtemelen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…