Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Kızlar lütfen fikirlerinize çok ihtiyacım var. 17 yumurtanın geldiği son durum çok üzdü beni.

Bugün embriyoların 5. günü. 4 tane embriyo 5. güne gelebilmiş. Bunların kaliteleri 6aa, 6ab, 3ac, 3ac. Murat bey pgt önermiyorum dedi.

Zaten iki tanesi çok kötü duruyor. Bu diğer iki tanesinin tutunma ihtimali nedir? Siz olsanız ne yaparsınız?
Benim genetikle ilgili sıkıntım olabilir diye pgt yaptırdık. Eğer genetik sıkıntınız yoksa pgt ile riske etmeyin .

Canim benim aslinda uzulecek bir tablo degil. Sadece sayi 17den 4e dustugu icin insan bir tuhafsiyor durumu ama malesef oluyor boyle. 6aa ve 6ab cok guzel 🙌 yas kacti ve genetik problem var miydi? Muray bey neden onermedi acaba? Bir sorununuz yoksa onermemis olabilir sadece 2 embriyo icin. Ama translokasyon gibi bir durumunuz yoksa ve 35 yas altiysaniz Ngs'den 2/3 oraninda saglikli donme ihtimali var, bu bir genelleme tabiiki 🌻 Ben pgt yanlisiyim, bu olanagin degerlendirilmesi gerektigini dusunenlerdenim, o yuzden 6aa ve 6ab yi yollamayi tercih ederdim ama bir sorununuz yoksa ve 35 yas altiysaniz gercekten elzem degil tabiiki 🙌 Bugun karar vermen gerekecek tabii, hizlica en dogru karari verirsin insallah ❤️
Genetik bir problemimiz yok sanırım. Onu nasıl tespit ediyorlar bilmiyorum. Yaşım 30.

Pgt de sorunlu çıkma olasılığı binde üç dedi. Pgt yapılırken de embriyolar zarar görüyor dedi.

Kötü kalite olanları zaten 6. güne bekletileceklermiş. Biz de biraz düşünelim dedik ama neye karar vereceğimizi bilmiyorum. 😔

Benim genetikle ilgili sıkıntım olabilir diye pgt yaptırdık. Eğer genetik sıkıntınız yoksa pgt ile riske etmeyin .
İşte öyle bir sorunumuzun olup olmadığını bilmiyorum. Kafam allak bullak oldu. Nasıl bu kadar az embriyo oluştu bilmiyorum.

Genetik bir problemimiz yok sanırım. Onu nasıl tespit ediyorlar bilmiyorum. Yaşım 30.

Pgt de sorunlu çıkma olasılığı binde üç dedi. Pgt yapılırken de embriyolar zarar görüyor dedi.

Kötü kalite olanları zaten 6. güne bekletileceklermiş. Biz de biraz düşünelim dedik ama neye karar vereceğimizi bilmiyorum. 😔
Karyotip analizi yaptirmis miydiniz kari koca ikiniz de? Bununla kromozomal probleminiz varsa ortaya cikiyor.

Binde üç cok cok olumlu bir olasilik, bu kadar yuksek ilk defa duydum 🐝
İllaki pgt yapilmasi gerekmeyen hastalara buyuk olcude onermiyorlar demekki, Murat beyin dedikleri oraya cikiyor, senin icin de guzel bir yol gosterici bu aslinda 🍓🍓🍓

Karyotip analizi yaptirmis miydiniz kari koca ikiniz de? Bununla kromozomal probleminiz varsa ortaya cikiyor.

Binde üç cok cok olumlu bir olasilik, bu kadar yuksek ilk defa duydum 🐝
İllaki pgt yapilmasi gerekmeyen hastalara buyuk olcude onermiyorlar demekki, Murat beyin dedikleri oraya cikiyor, senin icin de guzel bir yol gosterici bu aslinda 🍓🍓🍓
Öyle bir analiz yapmadık. O zaman murat bey’in dediği gibi pgt ye göndermeyip direkt donduralım. Zaten cevap bekliyorlar bizden. Çok teşekkür ederim ☺️

PGT yapılırken embriyolar zarar görüyor cümlesinden çok rahatsız olmaya başladım . Zaten PGT ye taş çatlasın 5/6 gidiyor ortalama . Giden den ya 1 ya hiç temiz gelmiyor , bozuyorlar mı napıyorlar hakkaten bazen sinir bozucu bi düşünce oluyor kafamda

PGT yapılırken embriyolar zarar görüyor cümlesinden çok rahatsız olmaya başladım . Zaten PGT ye taş çatlasın 5/6 gidiyor ortalama . Giden den ya 1 ya hiç temiz gelmiyor , bozuyorlar mı napıyorlar hakkaten bazen sinir bozucu bi düşünce oluyor kafamda
Ben de şaşırdım. Bir de tablonuza baktığımda genetik bir problemin olma olasılığı binde üç dedi. Çok tuhaf. Gerçi biz umut bey ile de konuştuğumuzda “pgt ye gerek duymuyorum ama tedavi sonunda fazla embriyo olursa ki ben olacağını düşünüyorum pgtye göndeririz” demişti. Ama sonuçta 2 tane kaliteli embriyomuz oluştu. :KK43:

Ben kesinlikle şuna kanaat getiriyorum ve bu fikrimin de değişeceğini hiçbir zaman düşünmüyorum çoğu doktor şu cümleyi kuruyor “ Yaş olarak iyi durumdasınız sizden ortalama 10 yumurta toplarız bunun da ortalama 5/6 tanesinden embriyolarımız gelişir .”
Dikkat ediyorum da bunun her tüp bebek doktoru söylüyor fakat tedavi başlanıyor ilerliyor süreç devam ederken bir de öğreniyoruz ki genetiğe uygun ya 1 gitmiş ya 2 . Hoşşşş ondan da dönüş pek olmuyor . Son zamanlarda bu sayfada çoğu kişi hep negatif gördü. Açıkçası bu durum beni negatif düşüncelere itiyor

Ben kesinlikle şuna kanaat getiriyorum ve bu fikrimin de değişeceğini hiçbir zaman düşünmüyorum çoğu doktor şu cümleyi kuruyor “ Yaş olarak iyi durumdasınız sizden ortalama 10 yumurta toplarız bunun da ortalama 5/6 tanesinden embriyolarımız gelişir .”
Dikkat ediyorum da bunun her tüp bebek doktoru söylüyor fakat tedavi başlanıyor ilerliyor süreç devam ederken bir de öğreniyoruz ki genetiğe uygun ya 1 gitmiş ya 2 . Hoşşşş ondan da dönüş pek olmuyor . Son zamanlarda bu sayfada çoğu kişi hep negatif gördü. Açıkçası bu durum beni negatif düşüncelere itiyor
17 tane yumurtam toplandı. Bunlardan 11 tanesi olgundu. 8 tane döllendi. Elimde 2 tane kaldı. Ben hiçbir şey anlamadım. Başta acaba kaç tanesini pgt ye göndeririz, bütçemiz ne kadarına yeter diye düşünürken pgt ye gidecek embriyo sayımız ortada. Büyük bir hayal kırıklığı. Bari elimiz boş dönmesek :KK43:

Yok be canim oyle dusunme, soylem gercekten cok tatsiz. Ama incelemeye giden embriyonun kendisi degil embriyodan alinan ufacik biyopsi, o yuzden temiz gelmemesi embriyonun zarar gormesiyle alakali degildir. Eger embriyodan biyopsi alinirken embriyo bozuluma ugruyor da bu hastaya aktarilmiyorsa ve pgtden olumsuz dondu gibi aciklaniyorsa, bu zaten etik disi, hic sanmiyorum boyle profesyonel bir yerde boyle bir sey yasanacagini... Embriyonun cozulurken zarar gormesi gibi bir durum da var neticede, pgt yapilsin, yapilmasin. Sans bu isler biraz da
... Bu arada oran olarak gercekten kisiden kisiye cok degisiyor, bizim Ngs'den olumlu donen embriyomuz 4te 3tu.

O yuzden olumsuz dusunmemeni isterim 🙌
Hos, mesela biz tedavi gorurken Murat hoca bu konunun uzerinde hic de durmuyordu, cunku pgtye mecburduk, cok sukur oyle bir sey yasanmadi da simdilik bildigimiz kadariyla...

Bu arada embriyodan biyopsi almadan, embriyonun kultur ortami uzerinden pgt yapmayla ilgili bir calismalari oldugunu okumustum. İnsallah oyle bir teknoloji gelisir de, bu zarar gorme mevzulari, endiseleri tamamen yok olur 🍓

Yok be canim oyle dusunme, soylem gercekten cok tatsiz. Ama incelemeye giden embriyonun kendisi degil embriyodan alinan ufacik biyopsi, o yuzden temiz gelmemesi embriyonun zarar gormesiyle alakali degildir. Eger embriyodan biyopsi alinirken embriyo bozuluma ugruyor da bu hastaya aktarilmiyorsa ve pgtden olumsuz dondu gibi aciklaniyorsa, bu zaten etik disi, hic sanmiyorum boyle profesyonel bir yerde boyle bir sey yasanacagini... Embriyonun cozulurken zarar gormesi gibi bir durum da var neticede, pgt yapilsin, yapilmasin. Sans bu isler biraz da
... Bu arada oran olarak gercekten kisiden kisiye cok degisiyor, bizim Ngs'den olumlu donen embriyomuz 4te 3tu.

O yuzden olumsuz dusunmemeni isterim 🙌
Hos, mesela biz tedavi gorurken Murat hoca bu konunun uzerinde hic de durmuyordu, cunku pgtye mecburduk, cok sukur oyle bir sey yasanmadi da simdilik bildigimiz kadariyla...

Bu arada embriyodan biyopsi almadan, embriyonun kultur ortami uzerinden pgt yapmayla ilgili bir calismalari oldugunu okumustum. İnsallah oyle bir teknoloji gelisir de, bu zarar gorme mevzulari, endiseleri tamamen yok olur 🍓
Son zamanlarda çoğu arkadaş burada negatif aldı ya bu ben de ciddi anlamda moral olarak da düşürdüm kendimi..
Keza ön görüşmeye gittiğimde Murat hocanın bana da aynı cümleyi “pgt risk taşır, biyopsi alınırken zarar görme ihtimali var” söyleyerek insanı tamamen dibe çekiyor.
Rabbim herkesin yardımcısı olsun kimseyi hüsrana uğratmasın olumsuz bir haber alacağım diye ödüm patlıyor resmen.

Kızlar şimdi aradım genetiği sonuç çıkmış ama doktorunuz size bilgi verecek dedi ama şunu söyleyeyim transfer olacak dedi gerisini doktor söylesin dedi. Bakalım 5 tane gitmişti pgtye ,doktor arayacakmış bugün 🙏🙏🙏 S Saylove hadi sen de ara senin de çıkmıştır inşallah 🙏🙏🙏
Cok sukur!!! 🧿🧿🧿 Masallah, cok tebrik ederim. En az 1 cepte o zaman, ne kadar guzel ☺️ insallah kardesler de vardir 🙏

Kızlar şimdi aradım genetiği sonuç çıkmış ama doktorunuz size bilgi verecek dedi ama şunu söyleyeyim transfer olacak dedi gerisini doktor söylesin dedi. Bakalım 5 tane gitmişti pgtye ,doktor arayacakmış bugün 🙏🙏🙏 S Saylove hadi sen de ara senin de çıkmıştır inşallah 🙏🙏🙏
Ah ne güzel haber … 🤲🏻🦋
5 de 5 gelsin inşallah…
Çok heyecanlandım senin adına ..
Duygular hep karıştı vallaha hadi hayırlısı olsun bakalım

Son zamanlarda çoğu arkadaş burada negatif aldı ya bu ben de ciddi anlamda moral olarak da düşürdüm kendimi..
Keza ön görüşmeye gittiğimde Murat hocanın bana da aynı cümleyi “pgt risk taşır, biyopsi alınırken zarar görme ihtimali var” söyleyerek insanı tamamen dibe çekiyor.
Rabbim herkesin yardımcısı olsun kimseyi hüsrana uğratmasın olumsuz bir haber alacağım diye ödüm patlıyor resmen.
Derken bak Kumrusumru Kumrusumru bize guzel haber getirdi. Zor zamanlar ve cok hassaslasiyoruz, biliyorum.. ama sen her zamanki umudunu koru, biz seni oyle tanidik ☺️
Bir de hala vakit varken, kullanmiyorsan ari sutu gibi takviyeler kullansan, eminim faydasi olur kaliteye 🍓

Ah ne güzel haber … 🤲🏻🦋
5 de 5 gelsin inşallah…
Çok heyecanlandım senin adına ..
Duygular hep karıştı vallaha hadi hayırlısı olsun bakalım
Sağol canım . Hepimiz birbirimize dualar ediyoruz inşallah hepimizin güzel haberlerine tek tek sevinelim. Rabbim boş döndürmesin hiçbirimizi 🙏🙏🙏🙏

Yaa ben sana dedim ama çıkmıştır diye🥰 benim bu kitte çalışılmamıstir ya. Sen 25 inde verdin ve bir arkadaşın çıktığını gördüm de ondan sana dedim. Benim 5 temmuzda iki tane 6 temmuzda 1 tane gitti. 4-5 gün oldu o kadarda erken çıkmaz🤣 demi ama. Senin adına çok sevindim🙏🙏🙏 harika haber ama🥰🥰🥰

Back
X