şişman bebek diye diye ...

GIRGIRINA

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2008
2.093
1.377
698
başımın etini yediler 5 kg doğdu diyabet anası benim yüzümden 19 aylık 86 cm 16 kg bence balık etli ama kızımın suçu anası obez olduğu için onunda olacağı ön yargısı çocuğa tatlı hazır gıda aburcubur hatta çorbasının içine koymak dışında ekmek bile vermiyorum ama eşim ve ailesi beni çok bunaltıılar benim se aşırı zoruma gidiyor kızımın kilosuna laf etmelri çünkü benim 30 yılım şişman piskolojisiyle geçmiş zaten çocuğuma laf etmeyin yaa evt kabul ediyorum göbekli ama 1,5 yaşındaki çocuğada diyetmi yaptırımyaa
ben aşırı zayıf bi bebekkken 10 yaşımdan sonra şişmanlamışım ee demkki illede benim kzızım obezmi olacak 5 kg doğdu diye sizden fikir öneri ve deneyimlerinizi paylaşmanızı istiyorum ben zaten bilinçli bi anne olduğumu bende şeker olduğu için ondada olacağı ihitimaliyle zaten şekerle tanıştırmadım çocuğumu hiç ama iştahlı bi çocuk yani 1 muz yiyince bi daha diyen 1 biberon süt içinde doymayıp ağlayan bi bebek çok bunaldım bi yandan bi tarafım korkmuyorda değil ya hep böle kilosu iştahı fazla olursa...

1 yaşa kadar rutin aylık kontrol için dr takibindeydik ve dr hep dediği boyu fazla kilosu fazla oranladığımız zamn aşırı bi kg yok ama iri bi bebek dedi dr

Son düzenleme:
Böyle durumlarda dr ne diyorsa onu takarım başkalarının sözüne sinir olmam.

bende aşırı zayıfım. çocuk zayıf olsa suçlusu ben mi olucam.

tamam genetik yatkınlık vardır ama küçüçük bebeğe de diyet çok acımasızca geliyor.

boya gittikçe kilosu düşer inşallah.

oyyy maşallah. anne olarak tabi daha hassassınız. korku da var diyabet ile ilgili ama arkadaşım benim kızım 4 yaşında 16 kilo ve hiç te zayıf değil. boyu da uzun bir çocuk.

çok yakınımın böyle tontiş bir yavrusu vardı. o da 4 kg doğdu. sizin dediğiniz gibi kadın diyet mi yaptırayım filan diyordu. bir börek yiyip 2.sini yiyordu. sonra baktılar durum fena. anaokulunda bir diyet yaptılar şimdi kız normale döndü. ama o diyet yapıldı. inanın büyüdükçe normal insanın iki katı yer hale gelecek. iştahlı sonuçta ve erken ergenlik tehlikesi çıkacak. 8-9 yaşında ergenlik, 12 yaşında tansiyon hastalıkları oluyor Allah korusun.

durumu kabullenip kimseyi dinlemeyip bir uzmandan yardım almanız en güzeli.

Allah sağlık versin, sevgiler.

Doktora götürdünüz mü?
Yani bişey olmasa bile bir doktora götürün içiniz rahat etsin.

Oglum 21 aylik 12.5 kilo cnm ,bebegin hareketli bir cocuksa kilosu duşer.bnm oglumunda kollari bogum bogumdu simdi hic durmadigi icin normale dòndü

Maşallah prensese.Bence gayet normal. Bu tür eleştiriler için gerekli bilimsel cevapların olduğu bir kağıdı evin belli noktalarına büyük puntolarla asın. Bişey derlerse açıklaması orada dersiniz.

Aslinda abur cubur , seker vermiyormussunuz ama 16 kilo 19 aylik icin fazla.dr ne diyor peki?Ben de bir yasindayken yatirmadan once birseyler yediriyordum .gece aciktigini dusundugum icin.dr um kilo sorunu yok yedirebilirsin demisti siz de belki belli bir saattten sonra bir seyler yedirmeyebilirsiniz.en iyisini dr bilir tabiki.
bu arada foto koymasaydiniz keske internet ortami guvenilir degil.

ayy kiyamam niye koydun resmini masallah....oncelikle allah bagislasin.cevrenin dediklerini degil doktorun dediklerini ciddiye alin.sizin kafaniza gore yapacaginiz beslenme sekli daha sagliksiz bir duruma yol acabilir.mutlaka doktorun dedikleri dogrultusunda besleyin bebeginizi.hareket etmesini saglayin oyunlar oynayin.insallh zaman icinde normal kiloya ulasir.saglikla buyutmenizi dilerim..

maşallah :)
biraz çok sanki kilosu annesi
iyi bir üni. hastanesnine götürün baksınlar

Allah çaresiz hastalık vermesin

Benim kızım bundan çok daha tombişti, kreş dönemi jimnastik spor derken atıyorlar hepsini. Bence içiniz rahat etsin diye testlerini yaptırın baktınız bir sorun yok hiç takmayın kafaya.

Çok aşırı durmuyor ya..hem daha boy vercek...bu kadar sıkmayın canınızı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…