şişman bebek diye diye ...

maaşallah Allah nazarlardan saklasın. yöneticilere söyleyin onlar silerler.

Boya gidiyor zibidi:)) Ekmek, cips, abur cubur yemiyor çocuk. Protein ağırlıklı besliyoruz artık. Süt içiyor her gün, yumurtasını yiyor. Onlar rahatlatıyor bizi. Allahtan sütü çok seviyor.
benimkide aynen oyle 140 oldu boy, banyoda kemikleri goruynce içim sizliyor (
spora falan gidiyormu yegenin erkekler daha hvesli oluyor ya:)

benimkide aynen oyle 140 oldu boy, banyoda kemikleri goruynce içim sizliyor (
spora falan gidiyormu yegenin erkekler daha hvesli oluyor ya:)

Biz basketbola, voleybola gitsin istiyoruz. Olduğu yer küçük ve futbol kursu var. İstemiyoruz. O istiyor ama:) yazın yüzmeye yollayacağız. Havuzları var ilçede. Futbol için de diZginliyoruz şimdilik. Futbol kültürü malum ülkedeki... bisiklet aldık ona biniyor her gün. Trafiğin olmadığı bir yerde yaşıyor.

Kilolu diyenlere sasirdim dogrusu. Cunku bana kilolu gelmedi. Evet 19 aylik olup 16kilo olmasi fazla ama.. Boyuna gore cok tombis durmuyo, yada resimden ole cikti bilmiyorum. Goturun tahlilerini yaptirin. İciniz rahatlasin.
Bence iri bir cocuk boyu ile kilosunun orantisi onemli bence. Saglikla buyutun yavrunuzu isallah

Kilosu fazla tabiki ama cok dert edilecek bir durum yok bence takmayin. Belki hormonal bir sebebi vardir hic doktora goturup tahlil yaptirdiniz mi acaba bi goturun iciniz rahatlasin. Istahini kontrol altina alirsaniz zamanla duzelir diye dusunuyorum. Benim oglum da 25 aylik 11.5 kilo bana da zayif diyolar napim iki dk yerinde durmuyo almiyo kilo saglikli olsunlar da gerisi onemli degil. Yani canim zayif olsa bi dert sisman olsa bi dert kimseye begendiremiyosun şu cocuklarin kilosunu insanlar ne garip.

Eşimin erkek kardeşi 5.5 kg doğmuş. Şuan 13 yaşında ve tabiri caizse çöp gibi. Üstelik ne bulsa yiyen bir çocuk. Şişman doğdu diye şişman kalacak değil. Hiç canınızı sıkmayın

Çok şeker bu çocuk ya oy yumuk yumuk isiririm göbüşünü kollarini doktoru ne diyorsa bir tek onu dinleyin, başkalarına bakmayın. Zayıf olsa,yedirmiyor musun çok zayıf derlerdi. Benim amcamın torunu da pek istahliydi, onu yemeğe oturtmadigimizda ağlardi. Çocuk pişmemiş pırasa bile kemiriyordu düşünün yani yemek sevdasını. Sonra zamanla azalttilar yemeğini,şimdi yaşıtlarına göre normal kiloda. Sağlıcakla büyüsün

benimde bir arkadaşım vardı 6 kilo doğmuş ama kız 45 kiloydu ..yani bebeklik dönemindeki durum ile yetişkin olduklarında farklı olabiliyor..
bebiş iri bir bebek galiba çünkü kiloya göre sanırım boyuda uzun yani michlenin lastiği gibi kat kat durmuyor..boyuna gör doktor ne diyor bilmiyorum ama çocuklar zaten Allah korusun az biraz hasta olsalar hemen kilo gidiyor o yüzden fazladan 1-2 kilo stokta dursun..benimde kızım 5 yaşında 17,5 kilo aslında zayıf ama boyuna göre çöp gibi durmuyo biraz minyonuz

Ay ne takıyorsunuz insanları herkes bir doktor bir mükemmel anne kesiliyor insanın başına. Ben o yüzden görüşmüyorum çok konuşanlarla.
Ben de 4.750 doğmuşum hep tombulmuşum ama ortaokuldan sonra attım fazla kiloları. Bir arkadaşım da 2.150 doğmuş şimdi obez oldu. Çocuk gıdasını alsın güzel beslensin yeterli bence.

onun doğum kilosuyla ılgısı yokkı benim oğlum erlen doğdu 32 haftalıktı ama 1,5 yaşlarındaylen oda 15-16 kiloydu sımdı 2,5 yaşında ve 22 kilo ancak boyuyla ortantılı gıttıgı ıcın doktorumuz sorun yok dıyor ve su anda 4,5 yaşın ortalama kılo boy orantısında yani resımden gordugum kadarıyla gayette normal cocugunuz bence

Valla kilolu dogurursun kilolu derler
Zayif dogurursun zayif bu cocuk besleyememis derler.
İstahli olur obez olcak derler zayif olur zayifliktan ölcek bu cocuk derler. Yani sen naparsan yap bisey derler. Sen sadece doktorun dedigini dusun gerisi ne bakma.

maasallahh :)

Maşallah kızınıza kızınız şişman değil boyu çok uzun maşallah.Kimseyi takmayın benim kızım bir yaşında 12 kiloydu çok boylu ve tombik bir bebekti iştahı çok güzeldi.Şuan nisanda 11 i dolduracak boyu 156cm 41 kilo çok zayıf yani.Kimseyi umursamayın siz onun annesisiniz onu en sağlıklı siz beslersiniz.Yemek yemeyi çok seviyor sa bol bol çiğ çerez yedirin ceviz, fındık,badem.. Atıştırmalık meyve sebze tutturun eline..Bol et, balık karbonhidrat a yüklenmediği sürece sıkıntı olmaz zaten şeker kullanmaması harika.Bence boyuna göre kilosu fazla değil.

23 gün önce Doğum yaptım. 37 haftalık doğurdum acil sezeryanla ve tam 4 kilo doğdu oğlum. 40 haftaya kalsaydı muhtemelen 5 kilo doğacaktı. Ben şeker hastası değilim 2 kez yapıldı test. Ayrıca obez de değilim su an 168 boyum var vE 68 kiloyum. Zayıf değişim ama şişman da değilim. Annem şeker hastası beni 4.5 kilo Doğurmuş ama ben şeker hastası değilim.Demem o ki ne senin obez olmanla alakalı nede şeker hastasısın diye şeker hastası olmak zorunda. Etrafında cahil cahil konuşan insanların takma. Bolca makale oku makalelerin çıktısını al vE eşine okut.
Ayrıca senin yerinde olsam kimse için değil kendim için mutlaka kilo veririm

Eger abur cubur ekmek vs vermiyorsan, doktora danistiktan sonra endise etme. Benim kardesim de 5 kiloya yakin dogmus, simdi gorsen cita gibi. Buyudukce normal kiloya geliyorlar. Kizim da kiloluydu cok, simdi zayif. Yine de yagli seyler yedirmemeye calis. Biberonla bi seyler verme. Kasikla yesin. Sebze kofteleri yap. Istedigi kadar yiyebilir. Bakliyat da tok tutar. Yani tok tutan ama kilo yapmayan seyler yapmaya calis.

Bu arada benim de kuzenim 5 kilo dogdu ve biz ilk gordugumuzde sasirmistik hic yeni dogmus bebekle alakasi yoktu. Simdi genc kiz oldu ve fizigi harika ve zayif. Kilolu dogdu diye oyle olcak sanmayin buyudukce degisiyor.

Maşallah kiziniza çok tatlı benim eşim de 5 kilo doğmuş istahi da yerindeymis önüne ne koysan yemem dememiş öyle obez fln değil ama iri yapılı boy kollar fln oyuzden korkmayın bence benim kvde de ovunup duruyor 5 kilo çocuk dogurdum diye he bütün bunlari koyverin gitsin diye söylemedim siz yine tedbir amaçlı tetkiklerini yaptırın

1.5 yaşında diyet mi yaptırılır demişsiniz ama aslında bu yaşlarda kazandırılır beslenme alışkanlığı. Büyüdükten sonra daha zor. En kısa zamanda önce çocuk endokrin, daha sonra da diyetisyen e gitmenizi tavsiye ediyorum. Onlar normal derse de zaten problem yok. Fakat dikkatli olmakta fayda var. Diğer konu, kimsenin kızınızın yanında bu şekilde konuşmasına izin vermeyin. Gerekirse sert bir dille uyarın. Şöyle de birşey var çocuğun boyu 86 cm. Yani 16 kilo fazla evet ama boyuna göre kilosu değerlendirilirse çok az bir fazlalık var. Zaten kızınız obez değil. İri bir çocuk. Ama yine de içinizin rahat etmesi açısından doktora ve diyetisyene gidin.

Bebek daha ya istedigini yesin tabi abur cubur disinda zaten vermiyomussunuz doktoru dinleyin sadece
millette el kadar bebegin gobesine takmis Allahim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…