Şişman Dünyada Bir Uzaylı

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
24 Haziran 2011
23.471
48.935
798
İştahsızlık sorunum had safhada. Kendimi bildim bileli iştahsızım zaten. Hamilelikten önce kullandığım bir ilaç vardı onu kullandığım sürece iştahım çok iyiydi. Arada 50 kiloyu bile görüyordum. Hamile kalınca bıraktım mecburen.

Boy 1.50. 45 kg. ile hamile kaldım, ilk aylarda 41'e düştüm ve şuan anca 45 kiloya ulaştım. Bebeğimin gelişimi iyi ama doktor son üç ayda kilo almazsan bebek gelişmez, hem doğunca vücudunda yağ olmayacağı için sütün olmaz diyor. Kendimi zorlasam da olmuyor. İştah öyle zorlayarak gelecek birşey değil.

Şimdi sorum şu: Kilo almaktan geçtim artık bıktım uğraşmayacağım. Sizin veya çevrenizde zayıf hamile kalıp, kilo almadan doğurup, sütü güzel gelen var mıdır? Zayıf olduğu halde bebeği güzel kiloyla doğan çok insan var, ona ikna oldum ama sütümün gelmemesinden çok korkuyorum.

Her gün ceviz, incir kurusu vs. yiyorum zorlayarak. Yine her gün Decavit, balık yağı hapı, demir hapı kullanıyorum.

Yalnız bir ricam var. Falanca şeyi yersen alırsın demeyin. Yeterince yenen her yemek kilo aldırır. Benim sorunum fazla yiyememek. İştah açıcı şeyler de önermeyin, zira iştah açtığı bilinen yiyecekleri yiyince yanında başka birşey yiyemediğim için yine bir etkisi yok. İştahlı birinin karşımda yemek yemesini seyrederek iştahımı açmayı tavsiye etmek gibi ilginçliklere de hiç girmeyelim. Zira geçen hafta çok yemekten mide fesadı geçiren kocamı acile yetiştirmek zorunda kaldım.

İşte böyle. Çevremdeki insanların %90'ı kilo vermek için uğraşıyorken ben nelerle uğraşıyorum. Neyse buna şükür...

Selam
Bana kalirsa az yemekten dolayi senin vucudunda bir seyler ters gitmiyorsa ve eger gercekten cok yiyip kilo alamiyorsan o zaman sadece sana ve bebege yararli seylerden az az tuket
Bir de bana yemek yemek senin icin fobi gibi geldi yanlis hissetmis olabilirim ama azdan coktan kastin nedir mesela
Ornegin ben bir tabak corba bir tabak yemek bir kase salata ya da yogurtla doyuyorum sen nasil besleniyorsun
Son olarak etrafimda 50 kusurlu kilolarla doguranlar var cocuklari saglikli
Saglikla kucaginiza alin

44 kilo arkadaşım var. Kız yandan bakınca yok falan yani. Çocuğunu da 2 yaşına kadar emzirdi. Oda 14kilo şuan gayet iyi yani. Arkadaşım hala 44kilo

Doktor deyince korktum baya. Ne güzel ya.

Süt sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum,bezelye yutmuş kurt gibi hamile kalan bir arkadaşım gayet güzel emzirdi mesela

Şuan ben de bezelye yutmuş kurt gibiyim. Hatta bezelye mi incir çekirdeği mi karar veremedim.

Şuan ben de bezelye yutmuş kurt gibiyim. Hatta bezelye mi incir çekirdeği mi karar veremedim.

Bakarsın iştahın açılır son aylarda, bende öyle olmuştu son ay 3 kilo almıştım

Zaten 24teymişsin. İlk 5ay bende hiç kilo almamıştım. Son aylarda alınıyo sende alırsın yani.

Şaşırdım oldukca zayıfsın
ama sut sıkıntın olacagını sanmıyorum
Kaç yasındasın henuz yasın mı kucuk acaba ?
Hıc kılo almama ıhtımalın bence yok ama 24 haftaya kadar gelmıssın gobegın varmı?

Teşekkürler. Vitamin eksikliği, kansızlık, halsizlik vs. hiçbir sıkıntım yok. Gayet dincim. İştahsızlığımın da sebebi yok, yapım böyle. Yemek yemeyi çok seviyorum ve yarıda tıkanınca moralim bozuluyor.

Günlük öğünümden bir örnek vereyim. Sabah 1 açma ve çay, öğlen ekmeksiz 2 tam dolmamış tabak yemek yanına ayran vs, akşam da tam dolmamış iki tabak ekmeksiz yemek yanına az salata az tatlı. Öğlen yemekten hemen sonra zorla yenmiş bir avuç ceviz veya incir kurusu.

Ben doğumdan hemen sonra 42 kilo olup şakır şakır emziren kişiler tanıyorum.
Bence süt işini kafana takma. Ne kadar düşünürsen bana göre o kadar gelmez.
Her halükarda rahatça emzireceğini ve sütün olacağını düşünüyorum.
Ayrıca son aylarda bebek büyüyeceği için yemen biraz fark edebilir.
Atıyorum ekmek hamur işi yerine sebze protein alıyorsan zaten sıkıntı olmaz.

Bakarsın iştahın açılır son aylarda, bende öyle olmuştu son ay 3 kilo almıştım

Zaten 24teymişsin. İlk 5ay bende hiç kilo almamıştım. Son aylarda alınıyo sende alırsın yani.

24. haftam bitmek üzere 7. aya girmek üzereyim. Şimdiye kadar açılır diye düşünüyordum.

33 yaşındayım ve ilk hamileliğim. Ama oldukça minyon biriyim. Göbeğim falan da ehh. Dikkatli bakmadıkça pek yok.

hurma ye süt yapar doğumunda kolay olur hem inş

Zaten doğuma doğru inciri hurmayla değiştirmeyi düşünüyorum.

Cevizi falanda dolu dolu avuçla yemene gerek yok.
Görünen bir yere koyup gidip gelip ağzına 1 tane atsan yine yeter.
Yemende gayet iyi bence hiç kafana takma arkadaşım keyfini çıkar.

Ekmek hamurişi niteliksiz kilo aldırdığı için midemi onlarla doldurmuyorum. Az ama sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum.

Ekmek hamurişi niteliksiz kilo aldırdığı için midemi onlarla doldurmuyorum. Az ama sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum.

O zaman sıkıntı yok canım. Kendini üzme boş yere.
100 kilo olup hiç sütü olmayan insanlarda vardır emin ol.
Şimdiden bunlarla kafanı doldurma derim.

Ben de hiç yağ yok. İki cocugumu da 2 yaşına kadar emzirdim. Hatta küçük hala emiyor. 25 aylik. Doğum yapar yapmaz direk hamile kaldığım kiloya iniyorum.
Sütun bol sıvı ve moralle alakası var. Ben olsam doktorumu degistiririm. Süt konusunda olumsuz konusan kimseyi takmayin hatta konusturtmayin. Ha bu arada bebeklerim 4 kiloya yakın doğdular. Şuan 165 boyum, kilom da 52. Bu yapıyla alakalı takmayin bebeginiz içerde sizin kilonuzla ilgilenmez neye ihtiyacı varsa söker alır.

Cevizi falanda dolu dolu avuçla yemene gerek yok.
Görünen bir yere koyup gidip gelip ağzına 1 tane atsan yine yeter.
Yemende gayet iyi bence hiç kafana takma arkadaşım keyfini çıkar.

Doktor deyince takılıyor insan işte. Eğer benim iştahsızlığm yüzünden bebeğim düşük kiloda doğarsa veya sütüm gelmezse vicdan azabından ölürüm.

bende hamilelikte kilo ne zaman alınmaya başlıyor diye merak ediyorum. 10. haftaya giriyorum halen aynı kilodayım. iştahım yok. canım yemek istemiyor. zaten iştahsız biriydim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…