- 30 Ocak 2013
- 29.427
- 43.922
- 798
Evet bir yaşında bebeğim var. Ona hamileyken son aylar 6-7 kg aldım. Normal doğumla hepsi gitti.. Ama emzirirken gelen deli iştahı ve aç kalacağım korkusuyla sanırım 15 kg almışımdır:))) şimdi herkes aman yavrum lphusalıkta dikkat et diyor:)Aslında hiç almadım derken bebeğin kilosu, amniyo sıvısı, plasentası, büyüyen rahim ağırlığı vs. hesaba katılınca vermiş bile oluyoruz.
Kesinlikle katılıyorumKisisel soylemiyorum ama bazi arkadaslar cok takiyor, sartlandiriyorlar kendilerini, bizim grupta daha doguma aylar varken ya sutum olmazsa diye mama markalarini biberonlari arastiran, dogum cantasina her seyden once bunlari koyanlar vardi, ve cidden hicbiri mama takviyesiz emziremedi.
Aman esiden mama mi varmis, doguranin sutu gelir diyen ve bu soylemleri yuzunden eski kafalilikla suclananlar da cidden soyledikleri gibi sorunsuz emzirdiler.
O yuzden ben ozellikle bu sut konusunda olumlu kosullanmanin direk etkisine cok inaniyorum, doktorun tavrini hic begenmedim, gercekten zayiflarin sütü daha az olsaydi da bunu hastasina bu sekilde söyleyip moral bozmasi cok anlamsiz.
ben de ilk 4 ay kilo almamış hatta bazı sıkıntılarımdan dolayı vermiştim bile ama son aylarda zaten alıosun, yani sen diil özellikle bebeğin kilo alımında bi artış oluo. çok zayıf olup doğumdan ip gibi çıkıp da sütü çeşme gibi gelenler bile oluo yani kiloyla alakalı bi durum diil bu süt işi ama yemekle biraz alakalı tabi çünkü fark ediosun bazı şeyleri yediğinde göğüslerin taş gbi oluo süt akıo. çok fazla yemiosan bile bebişin de beslenebilmesi için faydalı olacak bişeyler yemek için zorlamalısın bence, ki onu da yapıosundur die düşünüorum. ama zayıfım süt olmaz die düşünme sakın, sağlıcakla alırsın umarım kuzunu kucağına
Aynen annem emzirme danışmanı, eğitim verirken ondan bazen ondan alıntıladığı şeyler olurdu.
Bir de decavit kullanıyorum demişsin şimdi gördüm. Sana da ishal yapıyor mu?
Ben kullanırken kilo vermiştim. Şimdi imom kullanıyorum, iştahım açıldı. Ama benim b. boğazım sebepli mi yoksa imom dan mı orasını bilemem :)
Canım valla ben de alamıyorum ne yaparsam yapayım. Bunu yaşamayan asla ama asla anlayamaz. Ay ne var kilo almaya derler, benim fazlalıkları vereyim derler. Gına geldi artık.. Ben de 12 gün önce bademcik ameliyatı oldum. Yemek yiyemedim ilk 10 gün, sıvı beslendim. 3 günde 2 kilo vermişim, sonra bakmadım bile moralim o kadar bozuldu ki.. Zaten kilo alamıyorum bir de üstüne verdim o kadar.. Ağlıyorum bu aralar aklıma geldikçe.. Hala yemek yiyemiyorum can acisindan, ne yapacağım bilmiyorum.
senin gibi çok zayıf bir arkadaş vardı hamile kaldı bir tek karnı çıktı son bikaç ay , çok tatlı oluyorsunuz onu belirteyimçocuğu gayet güzel emdi boyu kilosu da son derece normal çocuk 3.5 yaşına girdi bu arada ve annesi liseli çıtı pıhtı kız gibi hala. Kilo ile alakasını çözemedim süt içeriğinin. Vücudunun ihtiyacı olsa iştahın açılır zaten.
Gebelikte iştahsız olanlar bile emzirirken aşırı tatlı istiyormuş. Gebeliğimde aşermedim lohusalıkta kek aşeriyordum diye anlatıyor o arkadaş.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Aynen içinde bebiş olsun da. Zor bulunca kıymetli oluyor işte. Çatlak olayı olmaz sanırım, cildim çok yağlı ve elastik. Annem aşırı kilolu ve hamileyken 130 kiloları görmüş vücudunda bir tane çatlak yok. Umarım ona çekmişimdir.
Yaaaa inşallah. Ben de mandıra gibi olmak istiyorum. Çok mu şey istiyorum. Hem ben boşa dökmem sütümü, sütü olmayan bebişleri doyururum.
Doktor deyince korktum baya. Ne güzel ya.
Şuan ben de bezelye yutmuş kurt gibiyim. Hatta bezelye mi incir çekirdeği mi karar veremedim.
bence beslenmeniz gayet iyi inşallah bol bol sütünüz olurEkmek hamurişi niteliksiz kilo aldırdığı için midemi onlarla doldurmuyorum. Az ama sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?