Şişman Dünyada Bir Uzaylı

Aslında hiç almadım derken bebeğin kilosu, amniyo sıvısı, plasentası, büyüyen rahim ağırlığı vs. hesaba katılınca vermiş bile oluyoruz.
Evet bir yaşında bebeğim var. Ona hamileyken son aylar 6-7 kg aldım. Normal doğumla hepsi gitti.. Ama emzirirken gelen deli iştahı ve aç kalacağım korkusuyla sanırım 15 kg almışımdır:))) şimdi herkes aman yavrum lphusalıkta dikkat et diyor:)

Kesinlikle katılıyorum
Bir de gece nineron mama alsın babasından ananelerden, sabah beni emsin gibi hesap yapanların da sonu hüsran oluyor..

ekmek neden yemiyorsun sevmiyor musun?
bence kilo ile sütün hiç alakası yok benim iki katım olan arkadaşımın bir damla bile sütü gelmemişti ve ben de çok üzülmüştüm o zamanlar arkadaşım için
benim hemen sütüm geldi ve iki yaşına yaklaşırken ayırdım

İnşallah sütün şelale olur akar canım ablam
Benim anacığım 50 kilo civarı girmiş doğuma, abim de 5 kilo doğmuş ne yediyse bebek almış O da çok fazla yememiş ama senin gibi hamur işiyle doldurmamış midesini.. Hem emzirmiş, hem un çorbası dayamış 4-5 ay, sütü çok bol değilmiş ama beyimiz şu an 90'lı kilolarda ve sapasağlam..
Doktorlar neden böyle korkutup moral bozuyor anlamıyorum, sen her zamanki gibi yediğin için bebeğe gidiyor sen kilo almıyorsun, yediğinin 2 katını yesen kilo alırsın, bebek niye gelişmiyormuş? Bunca iki ekmeğe durumu olmayan aç kadınlar çatır çatır doğurup emziriyor, sen sebze yiyorsun hep.
İçini ferah tut, sütüm göğüslerimden taşacak nasıl sileceğim habire de...

Tahin+dut pekmezi. Kesinlikle her akşam ikişer çorba kaşığı efsane iştah açıyor yemeside kolay. Bende sizin gibiyim 164 boy 50 kiloyum ama bu çabalarla 50'yi gördüm. Hem çokta yararlı. Sağlıklı sıkıntısız bir hamilelik yaşarsınız inşallah..

senin gibi çok zayıf bir arkadaş vardı hamile kaldı bir tek karnı çıktı son bikaç ay , çok tatlı oluyorsunuz onu belirteyim çocuğu gayet güzel emdi boyu kilosu da son derece normal çocuk 3.5 yaşına girdi bu arada ve annesi liseli çıtı pıhtı kız gibi hala. Kilo ile alakasını çözemedim süt içeriğinin. Vücudunun ihtiyacı olsa iştahın açılır zaten.
Gebelikte iştahsız olanlar bile emzirirken aşırı tatlı istiyormuş. Gebeliğimde aşermedim lohusalıkta kek aşeriyordum diye anlatıyor o arkadaş.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Amin cok sagolun.

Ben hem decavit hem imom kullaniyorum. Yaninda da demir hapi. Istah konusunda hic etkileri de olmadi maalesef cunku istahsizligim vitaminsizlige bagli degil. Su anda da kabizlik ve hemoroid problemim var. Keske az ishal yapsa. Belki sizinki haptan degildir.

Cok gecmis olsun. Bogazin duzelsin yavas yavas baslarsin yemeye suan zorlama zaten. Hele benim fazlaliklari vereyim olayina ayrica sinir oluyorum.

Amin ya insallah benim de acilir. Zayif anne + kilolu bebek + bol sut hikayelerine bayiliyorum

Kuzenim de 38 kilo ile evlendi 43 ile hamile kaldı 52 ile doğuma gitti. Sütü yoktu çocuğu emmedi ama gayet sağlıklı ve kilolu doğdu.

Kuzenimin eşi her zaman çok zayıf bi kızdı. Hamile kaldı, hamile kalınca mide bulantılarından yediklerinide istifra etmekten millet hamileliğinde kilo alırken kız normalden daha zayıf girdi, çocuğu 2bucuk kilo doğdu. Gördüğüm kadarıylada sütü vardı. Emziremiyorum dediğini sütüm az dediğini duymadım. Odaya girip bebeği emzirip çıkar filan. Vardı yani demekki. O yüzden olunca oluyor anladığım kadarıyla. Zaten rakamsal olarak az gibi dursada boyunuza göre kilonuzda normal. Süt konusunda etrafmda gördüğüm örneklere bakılırsa sizinde olur diye düşünüyorum ben.

Canim oncelikle bebegin hayirli olsun ♡
Boyum 1.65 47 kilo ile hamile kaldim...
Ilk aylarda 42-43 kiloya dustum...
55 kilo ilede doguma gittim...
Su an oglum 1 haftalik ve masaallah sutumde epey var...
Onun bunun laflarina bakma sen canim...
Ilk oglumda ayda en az 1 kilo alirdi sadece anne sutumle ...
Kilo ile bir alakasi yok dogumdan sonra her emzirme ardindan 1-2 bardak sivi tuketimi ve hafif atistirmalarla (hurma ceviz kayisi vs.) Bu isin ustesinden gelebilirsin ;-)
Yeter ki bebegine yetebilecegine inan ♡♡♡

Ayy keşke şişko olacağıma zayıf olsaydım. şu bilim adamları ne b.k yiyolar bilmem hala kilo aktarımını icat edemediler. Ne güzel sana bir on kilo verirdim en yağlısından
Sağlıklıysan her şey yolunda gider merak etme. Sütün en büyük düşmanı stressmiş, rahat ol

Benim annem kardesime hamileliginde cok kilo aldi. Ama sütü az geldi. Bende de az gelmis yetmemis.

Kuzenim, yengelerim cok zayif insanlar. Pek kilo almadilar hamileliklerinde. Ama sutleri iyiydi. Baya da emzirdiler.

Kiloyla pek ilgisi yok yani. Kafaniza takmayin yapi meselesi. Süt bezleriyle ilgili.

Sunu ye bunu ye sut yapar diye de bir sey yokmus onu ogrenmistim lisede biyoloji dersimde. "Nasil bazi insanlar hic terlemez bazilari da en ufak harekette terler. Ter bezleriyle ilgili bi durum. Sut de ayni. Sut bezleri ve calismasiyla ilgili." demisti hocam. Calismasini artiran besinler kurler var midir bilmiyorum ama ben sahsen inanmiyorum artik bir seyler yiyince sut yapacagina.

Saglikla kucaginiza alin insallah bebeginizi. Stres yapmayin.

İnşallah.
Bebişin cinsiyeti ne? :)

Doktor deyince korktum baya. Ne güzel ya.

Şuan ben de bezelye yutmuş kurt gibiyim. Hatta bezelye mi incir çekirdeği mi karar veremedim.

Korkma kiz. Esas yeterince yağ olmasaydı vücudunda o zaman hamile bile kalmazdın. Hamile kalacak kadar varsa emzirecek kadar da vardır.

Allah bebisini saglikla kucağına almayi nasip etsin. Sütum gelmeyecek endişesini bırak. Ne şişmanlar ne koca memeliler de bile bazen süt olmuyor. Zayiflik sismanlikla pek alakası yok bence. Eğer ısrarla meme verirsen süt gelir. Önemli olan sabretmek, inanmak ve moralini yüksek tutmak.
süt için zaten arpa suyu falan içiyor millet.

İştahını belki hamilelik sebebiyle hala kapalıdır. Zaten hamile olmadan önce de eğer iştahsızlık cekiyorsun hamilelikte artması normal. Kaç aylık 6. Aydan sonra belki artar iştahın.
Ben o kadar fena olmuştum ki hiç bir şey yiyemiyordum. Ve insanlarin yemek yiyebilmeleri çok anlamsız geliyordu. Eskiden nasıl yemek yiyebildigimi bile anlayamıyordum. Hele ben yemek yemeği çok seven bir insandim. Tv de falan yemek görmeye bile tahammül edemiyorum.

Arkadasim doguma leblebi yutmus solucan gibi gitti
1.70 boya 55-60 arasi bi kilodaydi
Son 2 ay almisti o da kilo
Dogumdan cikti aldigi butun kilo gitmistir herhalde
Suan cok zayif bekarkenki kilosundan da baya dusuk kiloda
Cocuk 1.5 yasini gecti hala emiyor masallah

Sorunun cevabi geldi burdayim :))gorunce yazmadan edemedim.Bende 168 boy ve 50 kg yim.2. Bebegimi kucagima alali 30 gun oluyo tam tamina.Masallah suan sadece anne sutu ile besliyorum.Ilk kizimida 13 ay emzirdim ve hamile kalinca mecburiyetten kestim.Dogumdan sonra herkes kilo vercem diye ugrasirken ben nasil kilo alcam diye aglastim,napalim bizimkidr boyle bir dert.Herkes karnima bakip ay cocugun gelismez,zayif dogar bik bik diye oterken 2si de nur topu gibi 3 er kg kilonun ustinde dogdular masallah..Demem o ki senin zayifliginla gebeliginin,sutunun,bebeginin alakasi yok kafana takip uzulme bos yere.

Boyunuza göre kilonuzun normal olduğunu düşünüyorum, zira 168boyla o kilolara inmişliğim var.
Fakat hamilelik döneminde kaç kilo almanız gerektiğini elbet doktorunuz bilir ama en az 4 kilonun şart olduğunu okudum birkaç yerde(bebeğin kilosu, su kesei bebeğin eşi toplam olarak).
Size tek söyleyeceğim şey, hayatım boyunca yemek yemek benim için zorunluluk değil bir zevk meselesidir ama hamilelik dönemimde tam tersini yaşıyorum.
30 kilo almayı, sınırsızca yemek yemeyi hedefleyen ben, 4.ayım bitmek üzere ama gram kilo almak yerine 3-4 kilo verdim.
Koca günü küçücük bir tost yiyerek, bazen onu bile yemeden geçiriyordum.
Birkaç gün demir ve vitamin haplarımı kullanmayı unuttuğumda baktım ki güzelce yemek yiyebiliyorum.
Doktoruma bunu söylediğimde hapları haftada 2 güne indirmemi, diğer günlerde protein bakımından zengin beslenmemi söyledi.
Siz de belki hapların etkisiyle böyle bir iştah kesilmesi durumu yaşıyor olabilirsiniz, birkaç gün haplara ara verip deneyin derim.
Kilo alamıyorsanız da bebeğinizin gelişimi iyi olduğu sürece hiç mi hiç dert etmeyin, sizin depolarınız da yeter bebeğinize.
Kendinize en küçük hedefi yani 4 kiloyu belirleyip, o yönde ilerleyin.

Son düzenleme:
Benim bildiğim canım sütü yapan en güzel şey suymuş inşallah bol bol içiyosundur ne güzel hiç doğurmamış gibi olucan ne gıcıksın sen öyle çekil gözümün önünden şişko oluncs böyle olii

Bir akrabam aynı 45le hamile kaldi hastane çıkışında eski kilosundaydi. Bebegi 3 buçuk kilo doğdu ve 3 yaşına kadar emzirdi cok da guzel sütü vardı. Doktorunuz sadece moral bozmuş. Ki süt tamamen moralle alakalı bişey. O bebeği veren sütünü de verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…