- 11 Kasım 2014
- 643
- 703
- 103
- Konu Sahibi evlimutluvecocukLuu
-
Çevremde 110 kg ile hamile kalan var ,doktorunda çok gıcıkmış ..kilon ne kadar ki özel değil iseEvet arkadaşlar ben şişman bir kadınım ve 2.5 yıldır hiç korunmama rağmen çocuğum olmuyor..
Hormonlarım filan hep normal çıkıyor,hiçbir sorun bulamayınca kilolarından dolayı olmuyor diyorlar BURAYA KADAR EYVALLAH..
Hep devlet hastanesine gidiyordum bugüne kadar ama artık özel çaba harcanması kararına vardım ve bulunduğum yerdeki iyi bir doktora gittim..
Bana direk muayene etmeden, kilolarından dolayı gebelik şansın düşük olsada zaten riskli olur dedi.. biliyorum ama artık beklemek istemiyorum dedim. Klomene başlayalım o halde ama ben hiç umutlu değilim gibisinden konuştu..
Ben tedavi değil araştırılmasını istiyorum neden olmuyor diye dedim ve HSG filmi çekilmesini istedim.. bildiğim kadarıyla hsg de herşey net olarak çıkıyor tüplerin ve rahmin durumu vs..
Tuttu dedi ki doktor, tamam çekelim ama röntgende birşey gözükürmü yağ dokundan dolayı bilemem kilolusun dedi.Klomene başlamayada gerek yok o halde adetin bittikten sonra film için gel ama ben yinede gerek görmediğimi söyleyim de karar senin dedi.Yani Türkçesi kilolusun, kilolu hasta doktoru olmak istemiyorum :) :)
BENİM SORUM ŞU,hsg kamera yöntemiyle olmuyormu yani içeriyi kamerayla görmüyolarmı doktorun kastettiği röntgen olayı nedir HSG de??
Tamam şişmanlık çok kötü ve riskli elbette bende isterim zayıf ve sağlıklı olmak ama tiroid hastasıyım ve diyet bende bir işe yaramıyor.
Doktorlar böyle yapınca dünyadaki TEK ŞİŞMAN ANNE olmak isteyen yada ŞİŞMAN HAMİLE olan benmişim gibi hissediyorum..
HSG çektirenler biraz bilgi verebilir mi ??
100 civarı ama boyum kısa kitle endeksim yüksek seviye çıkıyorÇevremde 110 kg ile hamile kalan var ,doktorunda çok gıcıkmış ..kilon ne kadar ki özel değil ise
Umarım bebeği sahibi olursun , eşinde de problem olabilir ,kontrol tam oldunuz mu..
100 civarı ama boyum kısa kitle endeksim yüksek seviye çıkıyor
İnşaAllah isteyen herkes gibi..Hormon tahlilleri ve vajinal ultrason dışında araştırılmadı,eşimde hsg ye gittiğim gün test verecek.Umarım bebeği sahibi olursun , eşinde de problem olabilir ,kontrol tam oldunuz mu
Doktor yanlış söylüyor demedim :) bende biliyorum sonuna kadar haklı ancak metobolizmam yerlerde ve istediğim kiloya ulaşmak yıllarımı alacak beklemwk istemiyorum sorunum neyse araştırılsın bende bileyim tedbirimi alayım dedim.tamam kilolu hamile kalmak zor ama imkansız değil neden benimde olmuyır acaba başka bir problem olabilirmi tüp tıkanıklığı vs. Dedim hsg filmi çekinmek istediğimi söyledim.doktorda yağ dokundan dolayı röntgende birşey gözükürmğ bilemem dedi benimde kafam karıştı HSG kamerayla oluyor diye viliyorum röntgen olayını ilk defa duydum bunun hakkında bilgi istiyorum.. eğer bilginiz varsa ..Doktorlar aslinda dogruyu soylemis ama siz olaya duygusal baktiginiz icin yanlis anlamissiniz.
Etrafimda kilolu hamile kalan cok var.Ama siz zayiflamak istemiyorsunuz troitiniz tedavi altindaysa kilo verebilirsiniz.Kilolu hamile kalanlar size ornek olmasin.
İmkansız değil ama iki kat zor. hep kontrollü yaşamak hep diyet halinde olmak gerekiyor çünkü aynı yiyecekten normal insan 500 gram alıyorsa tiroidli 1000 gr alıyor ve metobolizma yavaş çalıştığı içinde epey efor sarfedilmesi gerekiyor.Bilgim olmadığı için soruyorum troid hastalarının kilo vermesi imkansız mı? Yolu yok mu?
olanda oluyor aekdasim 114 kiloyla hamile kaldiHiç yumurtlama takibi falan yapıldı mı canım? Kilo fazlalığı yumurtlamayı bozuyor. Ben de çocuk istiyorum 4 senedir. Kilo fazlam var ama 5-7 kilo kadar. 20 kilo alıp 15ini verdim evlendikten sonra kilo verince adet döngülerim düzene girdi.
Her neyse eğer yumurtlama takibi yaptırmadan hsg çektirmek istiyorsan şimdilik gereksiz bir test istiyorsun. Bir kaç ay klomen falan kullanıp takip olmalısın. Eşin de sen hsg çektirmeden test versin zaten. Hsg sonraki aşama olmalı..
Elbette kilo fazlalığı olan kadınlara da infertilite tedavisi yapılmalı. Ama tavsiyem tiroid de çocuk olmasına engel, onu kontrol altına alıp şimdiden diyete spora başla az da olsa başla vermeye. Bak bir ayda 2 kilo aldım o kadar dikkat ettiğim halde çünkü kullandığım ilaçlar hormonlu tavuk gibi şişiriyor..
Tedavi olurken sağlığımızdan olmamak için dikkat etmeliyiz. Bu arada ne kadar süredir deniyorsun , şimdiye kadar neler yapıldı biraz bahseder misin?
Ben olmuyor demedim ki zaten, evet hiçbir tedavi olmadan hamile kalan fazla kilolu insanlar var ama orana bakarsan kalamayanlar ve tedavi desteği alanlar çok daha fazla. Olmuyorsa olanlar var diye beklemenin anlamı yok, bir yerden başlamak gerekiyor yardım almayaolanda oluyor aekdasim 114 kiloyla hamile kaldi
Küçük bir ilçede yaşıyorum spor diyetisyen farklı jinekolog şansım yok ... Bir ay klomen kullandım dr takibi yapamadan tayini çıktı vaşka doktorda kalmadı.Hormon tahlillerim de hiç sorun yok 6-7 kere yaptırdım.Hiç yumurtlama takibi falan yapıldı mı canım? Kilo fazlalığı yumurtlamayı bozuyor. Ben de çocuk istiyorum 4 senedir. Kilo fazlam var ama 5-7 kilo kadar. 20 kilo alıp 15ini verdim evlendikten sonra kilo verince adet döngülerim düzene girdi.
Her neyse eğer yumurtlama takibi yaptırmadan hsg çektirmek istiyorsan şimdilik gereksiz bir test istiyorsun. Bir kaç ay klomen falan kullanıp takip olmalısın. Eşin de sen hsg çektirmeden test versin zaten. Hsg sonraki aşama olmalı..
Elbette kilo fazlalığı olan kadınlara da infertilite tedavisi yapılmalı. Ama tavsiyem tiroid de çocuk olmasına engel, onu kontrol altına alıp şimdiden diyete spora başla az da olsa başla vermeye. Bak bir ayda 2 kilo aldım o kadar dikkat ettiğim halde çünkü kullandığım ilaçlar hormonlu tavuk gibi şişiriyor..
Tedavi olurken sağlığımızdan olmamak için dikkat etmeliyiz. Bu arada ne kadar süredir deniyorsun , şimdiye kadar neler yapıldı biraz bahseder misin?
Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin..İnşaAllah hayırlı sağlıklı evlatlarınız olur..yorumunuz moral oldu teşekkür ederim..Tiroid hastasıyım kilolu hamile kaldım.
Klomeni 4. kullanışımda kaldım.
Doktorum en başından beri kilo ile ilgili tek yorum yapmadı.
Hatta hamile kalmadan önce hsg çektirmemi söyledi ben önce klomen denemek istediğimi söyledim.
Doktorunuzu çok gıcık buldum.
Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin..İnşaAllah hayırlı sağlıklı evlatlarınız olur..yorumunuz moral oldu teşekkür ederim..
Davulun sesi uzaktan hoş gelir derler. Zayıf arkadaşlar sanırım kiloluların hiçbir şekilde hiçbir zaman normal bir insan gibi olamayacaklarını sanıyolar. :) Ama siz onlara inadına gülümseyin. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?