Şişmanım ve mutluyum. İnsan azcık bile utanmaz mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
en önemlisi sağlık zaten, 90 kiloyken yüksek tansiyonum, insülin direncim ve kronik bel ağrılarım vardı, zayıflayınca ilaçlarımı bile bıraktım, kızımla parkta koşup oynuyorum, bir giysi alırken kabinde ecel terleri dökmüyorum, zıplıyorum, luna parklarda kızımla oyuncaklara binebiliyorum, bacaklarım birbirine sürtünmeden elbise giyebiliyorum, pantolonlarım erken aşınmıyor, diz kapaklarımın arkası gibi abuk sabuk yerlerim terlemiyor, toplu taşıma araçlarında yanımdakini ezmeyeyim diye kendimi cama yapıştırmak zorunda kalmıyorum, yokuş çıkarken tıkanmıyorum, bu liste sonsuza kadar uzar...
bırakın toplumun güzellik algılarını, kilo benim hayatımdan koskoca 2 yılı çaldı, özellikle uzun zamandır kilolu olanlar sırtlarında taşıdıkları o yükün hayatlarında neleri kaçırmalarına neden olduğunun farkında olmuyorlar, o yüzden zayıflamak isteyen için de istemeyen için de sağlıklı kilolar diliyorum.
tabi ortalama boydaki 60-70 kilo olup kendini şişko sanan hatunlar için değildi bu yazdıklarım, benim bir zamanlar olduğum gibi gerçek şişkolar içindi, gerçekten çok şey çalıyor insanın hayatından...
Tıpa tıp olmasa da benzer şeyleri yaşamışız seninle Pelin.
19 yaşında kadın doğum bölümünde ne işim vardı benim mesela? Eh tabi şişmandım, hormonlarım bozuktu, reglim bile doğru dürüst olmuyordu. Bunun sonuçları da epey ağır oluyor, olmadık yerlerde tüylenme başlıyor, kistler oluşuyor, kanser riski artıyor, daha neler neler.
Aynen pantolon alışverişi ne kadar berbattı anlatamam. Güzel durması hiç mühim değildi, sadece olsun yeterdi. Şimdi bedenim oluyor, güzel değil diye 10 tane deniyorum. Seçim şansı veriyor yani.
Bütün kıyafetlerimin ömrü en fazla 1 sezon olurdu. Dediğin gibi aşınırdı hemen, hatta üstümdeyken yırtıldığı bile oldu.
Ağırlık hissi, nefes sorunu da cabası tabi.
Fakat ben en fazla 70 olmuştum. Ama ben genç bir ergen olarak bunu olduğundan daha kabul edilemez bulmuştum tabi.
21 yaşıma kadar geçen pespembe yıllarımı evet çaldı. O konuda sana katılıyorum.

Ek olarak bu beden bizi simdilik tasiyabiliyor kilo fazlamiz olmamiza ragmen ama hastanelerde ortopedi bolumu 60 yas ustu kilolu kronik diz hastaliklariyla bogusan insanlarla dolu.Yasam kalitesi bize yaslilikta gerekiyor diye dusunuyorum.O yuzden ne kadar iskeletimizi tasiyacak agirlik azsa o kadar agrisiz,sizisiz bir hayat olur...

Ben zayıf olduğum için mutluyum ama kilolu olmanın insana ekstra mutluluk vermeyeceği bir gerçek. Bu dediğimi kilolu insan mutsuz olur şeklinde yorumlamayınız. Yağlı olmak demek sadece popo ve göbeğin büyümesi demek değil. Dışarıda gözüken yağ kadar iç organların da yağla kaplanması demek. Hareket kısıtlanması, bol terleme, çabuk yorulma, yürürken koşarken merdiven çıkarken daha çok eziyet çekmek demek. Kanser riski demek. Genç yaşta şeker kalp tansiyon hastası olmak demek. Giyim kuşam sosyal baskı kısmından bahsetmiyorum çünkü bunlar zayıflamak için geçerli ve önemli sebepler değil bence.
Bu arada yalnız değilsin, Nasıl kilolulara zayıfla baskısı varsa zayıflayan insanlara da, yani standart bedene düşen insanlara da çok zayıfladın şu halin daha iyiydi azcık ye diyen çok insan var. :KK70:
sonuç olarak sen kilolarımla mutluyum ve zayıflamak istemiyorum diyorsan sana acınası şekilde yaklaşan ve zayıflaman konusunda baskı yapan insanlara zıkkım yemek düşer. :KK70: bence kendi kilo sorunundan bahsetmeyen insanların kilosu eleştirilmemeli, birinci derece yakınlar hariç. Herkesin aklı fikri var herkes kendi bacağından asılacak, herkes kendi tercihlerinin bedelini kendisi ödeyecek. (Sağlık)

Benim de kilo 48 ama bir göbek var sanki 8kilosu göbeğe gitmiş. Löp diye çıkıyor ne giysem. Pilates falan artık ne gerekirse yapacağım. Kilolu olmamama rağmen bu göbek beni sinir ediyor :)

insanlar bir garip kilolu olursun diyet yap şunu yap bunu yap derler rencide ederler olur olmadık yerde yemene laf ederler ya da ne bileyim saçma sapan yorumlar yaparlar zayıf olursun ay sende ne zayıfsın derler yine rencide ederler iskelet gibisin falan diye kilo verirsin bu sefer ya çok kilo verdin sende ha yeter uçacaksın şeklinde yorum yaparlar sonra bir iki kilo almış ol verdiğin kiloyu korumayı başaramıyorsun eskisi gibi olacaksın yine diye dalga geçip yine rencide ederler ha rencide etmeselerde kıskanırlar yan yan süzerler ama bakışlarıyla yine rencide etmeye çalışırlar yani sen ne yaparsan yap birileri seni incitecek rencide edecek alay edecek bişey bulur burda yapman gereken o lafı onlara yedirmen onları ilgilndirmediğini kilo alacaksan da vereceksen de senin kendi sorunun yada hayatın olduğunu hissettirmen kendini sevmen kendini ne kadar sevdiğini hissederlerse o kadar bozuluyorlar bu konuda takdir ettim insan kendisi için bişeyler yapmalı başkaları söylediği için değil kendin için yaşarsan hep mutlu olursun:KK50::KK50:

Valla size kilolarinizla mutluluklar. Ben şahsen şişman bir insanla evliyim. Ve ne kilosuna saygım var ne de zayiflamak icin çaba harcamamasina. Şişko olacaklarsa evlenmesinler. Kimse kusura bakmasın. Siskolar eşinin göz zevkini bozuyorlar ve cinsel isteksizligine sebep oluyorlar..

gören de kendi 36 beden de konuşuyo zanneder. kendin de 42 bedensin allahtan eşin senin kafada değil yoksa sana bakıp kusması lazım.:KK70::KK70:

Son düzenleme:
gören de kendi 36 beden de konuşuyo zanneder. kendin de 42 bedensin allahtan eşin senin kafada değil yoksa sana bakıp kusması lazım.:KK70::KK70:
Şekerim 42 besen oldugum donem dogumumun ardindaki donemimdi..dogum sonrası kilolarla keyfi alınmış kilolarin alakasi olamaz. Üstelik su anda 38 bedenim . 160 boyda 56 kilodayim. Kocam 120 kilo..kimin kimden kusmasi lazim. Anladigim kadariyla zoruma giden sismanlarsan biri de sensin :KK45::KK45:

Şekerim 42 besen oldugum donem dogumumun ardindaki donemimdi..dogum sonrası kilolarla keyfi alınmış kilolarin alakasi olamaz. Üstelik su anda 38 bedenim . 160 boyda 56 kilodayim. Kocam 120 kilo..kimin kimden kusmasi lazim. Anladigim kadariyla zoruma giden sismanlarsan biri de sensin :KK45::KK45:

rehber öğretmenim diyen birinin bu kadar sığ olması gerçekten eğitim sistemindeki bozukluğu bir kere daha göstermiş oldu. işidçilere de karşıyım ama çok şükür ailemden birinin kafasını kesmediler.
şekerim midenin bulandığı adamla aynı yatağa giren, onun genlerinden çocuk sahibi olan, onunla sevişen kişi sensin.
sen kocandan yola çıkarak burada kimseye kocan senden soğur diyemezsin soğusa senin eşinin senden soğuması lazım konuların ve tavrın ortada.. kendi sıkıntılı hayatının ezikliğini buradaki üyeden çıkaramazsın. üslübunu bileceksin.
bilmezsen bi ip'ye bakar. ben söyleyeyim de sonradan alınmaca gücenmece olmasın. sanal zorbalığı kes kendi sıkıntılı hayatına dön.

rehber öğretmenim diyen birinin bu kadar sığ olması gerçekten eğitim sistemindeki bozukluğu bir kere daha göstermiş oldu. işidçilere de karşıyım ama çok şükür ailemden birinin kafasını kesmediler.
şekerim midenin bulandığı adamla aynı yatağa giren, onun genlerinden çocuk sahibi olan, onunla sevişen kişi sensin.
sen kocandan yola çıkarak burada kimseye kocan senden soğur diyemezsin soğusa senin eşinin senden soğuması lazım konuların ve tavrın ortada.. kendi sıkıntılı hayatının ezikliğini buradaki üyeden çıkaramazsın. üslübunu bileceksin.
bilmezsen bi ip'ye bakar. ben söyleyeyim de sonradan alınmaca gücenmece olmasın. sanal zorbalığı kes kendi sıkıntılı hayatına dön.
Valla senin su an bana saydirdigin hakaretler se ayni sekilde bir ip ye bakar. Benim rehber ogretmen olmam sizi en ufak derecede alakadar etmez. Ben okulumda rehber ogretmenim. Bu forumda degil. Bu forumda meslegimi icra etmek zorunda degilim. Fikrimi en ufak bi kufur ya da hakaret etmeden ifade etmişim. Fikrim hoşuna gitmiyorsa o sizin sorununuz. Umrum bile degil. Evet obezlerin esleri onlardan soğuyor. Bu kadar basit..beni alintilamayin mümkünse..ayrica ikide bir de yok kendi hayatimdaki sorunlar vs vs..nerden vuracagini bilmeyen asıl ezik sizsiniz. Obezlerin esleri eslerinden soguyor dememle hayatimdaki problemlerin ne alakasi var. Bence siz kendi problemlerinize bakin.siz güllük gulistanliksiniz da burada ne işiniz var. Ha bir de kocamdan midem bulandigini yazmis miyim da bu cümleyi kurmayi kendinize hak görüyorsunuz. Cinsellikten sogutuyor ve kilosundan rahatsizim yazmışım. Insan gibi okuyun bi zahmet

Son düzenleme:
Valla senin su an bana saydirdigin hakaretler se ayni sekilde bir ip ye bakar. Benim rehber ogretmen olmam sizi en ufak derecede alakadar etmez. Ben okulumda rehber ogretmenim. Bu forumda degil. Bu forumda meslegimi icra etmek zorunda degilim. Fikrimi en ufak bi kufur ya da hakaret etmeden ifade etmişim. Fikrim hoşuna gitmiyorsa o sizin sorununuz. Umrum bile degil. Evet obezlerin esleri onlardan soğuyor. Bu kadar basit..beni alintilamayin mümkünse..ayrica ikide bir de yok kendi hayatimdaki sorunlar vs vs..nerden vuracagini bilmeyen asıl ezik sizsiniz. Onezlerin esleri eslerinden soguyor dememle hayatimdaki problemlerin ne alakasi var. Bence siz kendi problemlerinize bakin.siz güllük gulistanliksiniz da burada ne işiniz var.

ben de tam da bunu anlatıyorum kilo dışarıdan göründüğü için rahatça yorum yapabiliyorsun ama senin görünmeyen milyonlarca sıkıntın var bundan bahsedince neden alınıyorsun?? yani kızının babasına saydıklarını görünce çokta ciddiye almamak lazım seni farkındayım... cevap vermezsen alıntılamam müsterih ol sanal zorba!! kızın da konusunu dağıttın.

ben de tam da bunu anlatıyorum kilo dışarıdan göründüğü için rahatça yorum yapabiliyorsun ama senin görünmeyen milyonlarca sıkıntın var bundan bahsedince neden alınıyorsun?? yani kızının babasına saydıklarını görünce çokta ciddiye almamak lazım seni farkındayım... cevap vermezsen alıntılamam müsterih ol sanal zorba!! kızın da konusunu dağıttın.
Kizin konusunu dagitan sensin. Ben kibarca kendi fikrimi yazdim hakaret etmeden..Sen beni alintiladin ben seni degil. Ben de sana cevap vermek durumundayim bu zaten dogal hakkim. Ayrica benim sıkıntım sorunlarim ne alaka..sen kendi sikintilarina bak.

Kizin konusunu dagitan sensin. Ben kibarca kendi fikrimi yazdim hakaret etmeden..Sen beni alintiladin ben seni degil. Ben de sana cevap vermek durumundayim bu zaten dogal hakkim. Ayrica benim sıkıntım sorunlarim ne alaka..sen kendi sikintilarina bak.

Valla size kilolarinizla mutluluklar. Ben şahsen şişman bir insanla evliyim. Ve ne kilosuna saygım var ne de zayiflamak icin çaba harcamamasina. Şişko olacaklarsa evlenmesinler. Kimse kusura bakmasın. Siskolar eşinin göz zevkini bozuyorlar ve cinsel isteksizligine sebep oluyorlar..

kibarca olan mesaj bu mu? seninle çok güzel tartışırım da neyse konu sahibine ayıp oluyor.
seni boşluğa bırakıyorum :kusmuk::KK70:

Şişmanım ama mutluyum diyenlere inanmıyorum.
Işın Karaca ve Pelin Öztekin de zayıflamadan önce hep mutluyum derlerdi.
Ne oldu,zayıfladılar ve şişmanken ne kadar sıkıntı çektiklerini anlattılar.Haberlerde nasıl zayıfladığını gösterenlerin hepsi aynı şekilde giysi bulamamanın bile üzücü olduğunu anlatıyorlar.
Bir adam çıkmıştı,beğendiğim şortu alıp giyebilmek ne büyük mutlulukmuş demişti.

kendimce ben şişman değilim. evet fazlalığım var ama şişman demiyorum kendime. herneyse bana da uzun süre görmediğim sonra karşılaştığım insanlar hep 'aaaa kilo mu verdiiiiğğğnn' falan der.
cidden sinir bozucu. verdim ya da vermedim sana ne?
sivilcem çıktığında aa sivilcen var demiyolar. herkes dönüp kendine baksın önce

Tıpa tıp olmasa da benzer şeyleri yaşamışız seninle Pelin.
19 yaşında kadın doğum bölümünde ne işim vardı benim mesela? Eh tabi şişmandım, hormonlarım bozuktu, reglim bile doğru dürüst olmuyordu. Bunun sonuçları da epey ağır oluyor, olmadık yerlerde tüylenme başlıyor, kistler oluşuyor, kanser riski artıyor, daha neler neler.
Aynen pantolon alışverişi ne kadar berbattı anlatamam. Güzel durması hiç mühim değildi, sadece olsun yeterdi. Şimdi bedenim oluyor, güzel değil diye 10 tane deniyorum. Seçim şansı veriyor yani.
Bütün kıyafetlerimin ömrü en fazla 1 sezon olurdu. Dediğin gibi aşınırdı hemen, hatta üstümdeyken yırtıldığı bile oldu.
Ağırlık hissi, nefes sorunu da cabası tabi.
Fakat ben en fazla 70 olmuştum. Ama ben genç bir ergen olarak bunu olduğundan daha kabul edilemez bulmuştum tabi.
21 yaşıma kadar geçen pespembe yıllarımı evet çaldı. O konuda sana katılıyorum.

Bizim gibi kilolarindan kurtulmayi basarabilmis insanlari gorunce cok mutlu oluyorum, senin adina da cok sevindim, yasin ilerledikce saglik sorunlarin artacakti vaktinde onune gecmissin.
Evet belki bir insan kiloluyken de cok guzel, mutlu, pozitif olabilir ama saglikli olamaz. Kilo kesinlikle yasam kalitesini dusuren, hem hareket hem giyim ozgurlugunu kisitlayan bir sey. O yuzden isterim ki herkes kendini en mutlu hissettigi SAĞLIKLI kilosunda olsun.

Belki de oyle olamadiginiz icin simdiden zayiflama planlari yapiyosunuzdur :KK66: Hamileyken benim tek derdim bebegimin saglikla gelismesi ve buyumesiydi, ikimizin de saglikli olmaydi. Plan yapayim zayiflayayim dogumdan sonra degildi. Ha zaten toplamda 5 kilo bile almadan tamamladim dogumdan sonra eski kiloma dondum ama 15 kilo bile alsam planim bu olmazdi :KK66: sevgiler..
çok komiksin birde anne olacaksın nasıl benim en önceliğimin bebeğimin sağlığını düşünmem olmadığını söylersin ben ekstradan hiçbir ilaç almıyorum zor durumda olsam bile hatta kadın doğum doktorumun verdiği ilaçları bile alırken 1000 kez düşünüyorum.belli kilonu hiiiiç düşünmediğin 5 kilo almandan belli hiiiiç dikkat etmemişsin maşallah

Belki de oyle olamadiginiz icin simdiden zayiflama planlari yapiyosunuzdur :KK66: Hamileyken benim tek derdim bebegimin saglikla gelismesi ve buyumesiydi, ikimizin de saglikli olmaydi. Plan yapayim zayiflayayim dogumdan sonra degildi. Ha zaten toplamda 5 kilo bile almadan tamamladim dogumdan sonra eski kiloma dondum ama 15 kilo bile alsam planim bu olmazdi :KK66: sevgiler..
bu arada ikinci hamileliğim gayette kararında kilo aldım.tek derdim kilom değil merak etme sen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X