Şişmanım ve mutluyum. İnsan azcık bile utanmaz mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
şu insanların karşılarındaki hiç aynaya bakmazmış gibi kilosuyla ilgili yorum yapmasına sinir oluyorum.
ben de o kadar zayıfım ki kemiklerim sayılıyor kimi zaman.
eşimin akrabalarından pek de kuruymuş yorumu yapmayan yok.
düğünde seyranda yanıma gelen teyzelerden azıcık kilo alsan demeyen yok.
bir düğünde teyze sen de kilo ver, ayrıca ben kilomdan memnunum demişliğim de var.

çok komiksin birde anne olacaksın nasıl benim en önceliğimin bebeğimin sağlığını düşünmem olmadığını söylersin ben ekstradan hiçbir ilaç almıyorum zor durumda olsam bile hatta kadın doğum doktorumun verdiği ilaçları bile alırken 1000 kez düşünüyorum.belli kilonu hiiiiç düşünmediğin 5 kilo almandan belli hiiiiç dikkat etmemişsin maşallah
Doktorumun bana verdigi her seyi yedim canim, proteinimi de vitaminimi de kararinda karbonhidratimi da aldim, zorlamayacak kadar spor da yaptim, ikimiz de saglikliydik bu yuzden. Ama nolursa olsun hamilelik kilosu aklima gelmedi. Hani sismanlar kendini kandirir mutluyuz diye demissin ya, dogumdan sonra kilo veremezsen aynaya bakip kendine hatirlat bunu ;) Cunku kul kinadigini yasamadan olmezmis

Bende hamilelik kilolarimi veremedim henuz bebisim 2bucuk aylik ve hergoren nasil kilo almissin sen diyor cok kilolu degilim ama eski halime gore baya kiloluyum agzina kurekle vurasim geliyor herseye karisan insanlarin

Doktorumun bana verdigi her seyi yedim canim, proteinimi de vitaminimi de kararinda karbonhidratimi da aldim, zorlamayacak kadar spor da yaptim, ikimiz de saglikliydik bu yuzden. Ama nolursa olsun hamilelik kilosu aklima gelmedi. Hani sismanlar kendini kandirir mutluyuz diye demissin ya, dogumdan sonra kilo veremezsen aynaya bakip kendine hatirlat bunu :KK66: Cunku kul kinadigini yasamadan olmezmis
bak mesajlarıma bakalım ben kınamışmıyım.nerenle okudun merak ettim.vitaminlerden bahsetmiyorum ben hem onlar ilaç değildir adı üstünde vitamin.kilonun aklına gelmediğide kaç kilo aldığını kontrol ederek zaten ispatladın!anlamadığın çok belli benim mesajlarımı

bak mesajlarıma bakalım ben kınamışmıyım.nerenle okudun merak ettim.vitaminlerden bahsetmiyorum ben hem onlar ilaç değildir adı üstünde vitamin.kilonun aklına gelmediğide kaç kilo aldığını kontrol ederek zaten ispatladın!anlamadığın çok belli benim mesajlarımı
Ya senin doktorun sana kontrollerde aldigin kiloyu soylemiyor mu :D

Ya senin doktorun sana kontrollerde aldigin kiloyu soylemiyor mu :KK70:
keşke doktoruna hayır duymak istemiyorum kilomu benim için hiiiiiç önemi yok .... deseydin heheheheh hakkaten önemli değilse neden hep muayenelerde kilo kontrolü yaparlar?

keşke doktoruna hayır duymak istemiyorum kilomu benim için hiiiiiç önemi yok .... deseydin heheheheh hakkaten önemli değilse neden hep muayenelerde kilo kontrolü yaparlar?
Sen seni bozan cevabi aldin da simdi nasi kivirsam diyosun :D Hamile kadina doktoru kilosunu soylemeyecek takip etmeyecek tabi evet canim cok mantikli. Hadi sana iyi gunler :D

Sen seni bozan cevabi aldin da simdi nasi kivirsam diyosun :KK70: Hamile kadina doktoru kilosunu soylemeyecek takip etmeyecek tabi evet canim cok mantikli. Hadi sana iyi gunler :KK70:
ah canım verecek cevabında yok yazık sana sanada iyi günler:)

herkes nasıl mutluysa oyle yasamalı ama kilo saglıgı etkiler ben boyle mutluyum diyen zaman gectikce kiloya baglı saglık problemleriyle ugrasırken mutlu olabilcekmi benim cevremde kilolu biri olsa ben baskı yapardım yedirmezdim spora zorlardım sevdigim icin saglıgı bozulmasın diye tanıdıgım var soyledim soyledim spora basladı baktım iyi gidiyo bıraktı ee ozaman banane yuruyemiyor 27 yasında bacaklarında odem olustu ee ne diyecen devam boyle:)

Heh işte ben bunun ''ekmek yemiyomusun sen'' versiyonuyum. İnsanlar inatla bunu korkunc bır hale getirmemi istiyor. Hunharca pekmezli ballı onlu bunlu tariflerle geliyorlar bir süre iyice kafayı takıp bir çok forumlardan tarifler aldım olmuyor napayım!siz benim gibi cidden bende çok büyük sorun var düşüncesine getirmelerine izin vermeyin. Ne mutlu size.

Kırıcı olmadan kilonuzu uyaranlari , bunun için cabalayanlari bağrınıza basın.

" Ay kilo sana yakışıyor, yüzün yeter, gözlerin yeter " diyenleri ise biraz uzaklaştırır çevrenizden.Bu tipler içten içe neler düşünüyorlar bir bilseniz.

Kilo kimseye yakışmaz. Bir kimse saglikliysa, hormonal bir sıkıntısı yoksa yaglanmayi kabul etmemeli. En azından çaba göstermeli.
Kilolu bir insan " aman ben mutluyum " diyerek iki dilim börek yememeli, gerine gerine pizza goturmemeli.
Sağlık çok önemli hayatımızda. Yaglanma ve iç organ yaglanmasi sağlıklı beslenmek ile yenilebilir.
Hepi topu ara öğünleri dikkat ederek, bir süre hamuru ve şekeri çıkararak hayatımızdan , abur cubura veda ederek ve düzenli hareket edilerek çözülür bu iş insaallah.
Azim gerek.
Insan kilo veremezse bile hapur hupur götüren bir insan görüntüsü olusturmamali.

Beni rahatsiz eden tek sey otobuslerde ustume oturulmasi. Bir arkadas begenmiyosan ayakta dur demiste kisi basina ayrilan alan belli. Alani ihlal eden kalkmali.
Bunun disinda uzulmuyorum, hor gormuyorum. Sahsen yemek yemeyi cok seviyorum kilom yok ama bazen kendimi baskilamaya calismak canimi sıkıyor.

Hala obezlerden kocaları soğur iğrenir diyenler var yeminle kıtsınız :deli::deli: öyle mallar yok mu elbette var, o da onların karaktersizliği.
Bide şunu eklim bende alamadığım kıyafetlere üzülüyorum ama hayatımı etkilicek kadar mutsuz olmuyorum hala mutlu olamazsınız diyorsunuz ikra geldi sizden bizden daha iyi biliyorsunuz bizi bu nasıl kafa yapısı :işsiz:

Evet kızlar ben şişkoyum. Buna rağmen mutlu mutlu geziyorum ortalıkta. Ama insanın biraz utanması olur değil mi yahu?!
Şaka bir yana, bıktım gerçekten. Şişko olmaktan değil insanların benim yerime depresyona girmesinden bıktım.Beni her gören sanki amansız bir hastalığa tutulmuşum gibi vah vahh diyerek başlıyor dizlerini dövmeye. Beni zorla teselli etmeler mi dersiniz elime diyet listesi tutuşturanlar mı...
Üniversite sınavına hazırlandığım için kilo aldım ve bu kilomda sağlıksız hissettiğim için diyete ve spora başladım ama bunları keyifle yapıyorum. İnsanlar istiyor ki benim tek derdim kilo vermek olsun bunu takıntı haline getireyim. Benim moralimi bozmak için ciddi anlamda çok uğraşıyor herkes. Neymiş efendim aynaya bakıp kendimden tiksinmediğim sürece kilo veremezmişim! Popom ve göbüşümle olan seviyeli ilişkimi kıskanıyorlar herhalde :KK70:
Kendimi beğeniyorum çirkin göründüğümü söyleyebilirsiniz ama eğer bu kilo benim için sağlıklı olsaydı asla diyet yapmazdım. Ben mutluyum. Buradan beni üzmeye çalışanlara sesleniyorum! Benim kiloma acımak yerine, mutluluğunuzu kilo gibi basit kriterlere göre ölçtüğünüz için kendinize acıyın. Diyet listeme yorum yapmayı da bırakın lütfen. Benim için sağlıklı olanı yapıyorum illa zayıf olmak zorunda değilim.
Bence insanlara kizmayin. Bende standartın üstünde uzunum. Hep boyumla ilgili yorumlar yapılır. Ama bende takmıyorum. Kizmayin çünkü "imaj" dünyası kadın dediğin onlara göre;
Mümkünse 36 beden, daima gergin pürüzsüz bir yüze sahip, makyajlı ve şıkır şıkır giyinendir. Bu kadın makbul kadındır.

Evlendikten sonra 11kilo aldım yani öyle aşırı bi kilom yok.
Ama yine de toplumsal lince uğradım adeta.
Hamile misin diyenler oo çok kilo almışsın diyenler annemin beni beğenmemesi bacakların çok çirkin demesi vs. Vs.
Gerçekten beni inanılmaz üzdü insanlar.
Kendimi obez olmuş gibi hissettim.
Ha ben mutlu muyum böyle hayır değilim merdiven çıkarken tıkanmak eski kıyafetlerin olmaması selülit sorunu falan beni mutsuz ediyor.
Bir haftadır diyete başladım 1kilo verdim bile.
Malesef kilomla mutluyum diyemiyorum ben ama diyenlere bu şekilde mutlu olanlara inanılmaz saygım var.

çok komiksin birde anne olacaksın nasıl benim en önceliğimin bebeğimin sağlığını düşünmem olmadığını söylersin ben ekstradan hiçbir ilaç almıyorum zor durumda olsam bile hatta kadın doğum doktorumun verdiği ilaçları bile alırken 1000 kez düşünüyorum.belli kilonu hiiiiç düşünmediğin 5 kilo almandan belli hiiiiç dikkat etmemişsin maşallah

bu arada ikinci hamileliğim gayette kararında kilo aldım.tek derdim kilom değil merak etme sen
neden bukadar agresıfsınız merak ettım
mıssburc ne kadar olgun karsılıyor yazdıklarını ne asil kadın ben olsam farklı konusurdum :D
bırde anne olacaksın cumlesıyle baya karnını doyururdum
bence dıkkatlı konusmalısın
buyuk lokma yeee buyuk soz soyleme :deli:

Hala obezlerden kocaları soğur iğrenir diyenler var yeminle kıtsınız :deli::deli: öyle mallar yok mu elbette var, o da onların karaktersizliği.
Bide şunu eklim bende alamadığım kıyafetlere üzülüyorum ama hayatımı etkilicek kadar mutsuz olmuyorum hala mutlu olamazsınız diyorsunuz ikra geldi sizden bizden daha iyi biliyorsunuz bizi bu nasıl kafa yapısı :işsiz:
Bibi sonradan almadın değil mi kiloyu? Dolayısıyla eşin seni böyle gördu,sevdi beğendi,kimene yahu? Ayrıca sonradan aldıysan dahi eşinin bununla bir sorunu yoksa,sen mutluysan kime ne ?
Ayrıca insanın iç güzelliği diye birşey var(sende fazlasıyla var bu güzellik) ki,yeri geliyor dünyanın en güzel,en fit insanında bulunmuyor,yani dış güzellik yetmiyor sadece.
Bunu anlayabilsek zaten sorun kalmayacak ama yok illaki kesin kalıplara oturtacağız,başka türlüsü olamaz imkansız.

amaaann fani dunya
ben dogum yaptıgımda hamıle kaldıgım kılodan zayıftım
sut olsun dıye hergun baklava yedım
hooppp sımdı bı yanagımda ıkı koftelık et var heidi gıbı
esımde benle bırlıkte hamıle gıbı şiştı :D ıkımızde yanfiri yanfiri olduk :D
noldu nolur yanı
alırızzdaa verırızde
ben zayıfken de bana suran fazla buran fazla derlerdı
kusur arayana goz üstunde kaş ta var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back