Site çocuk parkımızda kocaman çocuklar!

Birkadinvebiranne

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
6.169
813
373
Merhaba arkadaşlar.

3 ay önce yeni evimize taşındık. Evimiz site içerisinde toplam 60 daire var. Ve apartmanımızın önünde küçük çocuk parkımız var. Benimde 2 yaşında bir kızım var ama çocuk parkını hiç kullanamıyoruz. Çünkü 14-17 yaş arası erkek-kız genç çocuklar istila etmişler. Hepsi parkta akşam 18 den sonra. Bizde eşimle çalışan insanlarız her akşam eve gelirken kızım park diye ağlıyor ama götürmüyorum. Çünkü kocaman çocuklar kaykayın tepesinde oturup ismail yk dinliyorlar kızım merdivenden çıkıyor yerlerinden bile kıpırdamıyorlar, çocuk ağlaya ağlaya geri iniyor. 16 yaşında kızlar salıncakta sallanıyor biz sıra bekliyoruz falan, beklediğimize de değse. İnanın parka bunlardan başkası giremiyor resmen çete olmuşlar, küçük çocuklu ailelerde şikayetçi.

Bir şey desen dövecekler neredeyse. Kınamak değil amacım benimde evladım var, diğer sitelerin bahçelerine bakıyorum bir tane büyük çocuk yok.
Ömürlerinde park görmemişler sanırım. Anaları babaları nerede derseniz bilmiyorum. Kızlar erkekler sevgili olmuşlar falan, Sahura kadar parktalar.

Yöneticimizle yarın konuşmayı düşünüyorum hoş tek şikayetçi ben olmasam da dile getiren çok olmaz biliyorum.

Bilen var mı? bunun bir yaş standartı var mı? Yani parka 15 yaşından büyüklerin girmesi yasak gibi. Ona göre konuşmak istiyorum lütfen akıl verin artık sinirlerim bozuluyor.

canım doğru anladıysam site içerisinde olan bir park,,
ve bu parka dışarıdan gelmeler yasak bunu hemen apartman yöneticisine şikayet edin,,
allah muhafaza ben başkalarının siteye girmesini yanlış buldum,,
yada apatman daha yeni olduğu için tam olarak kurallar oturmamış olabilir,
bunun için apartman sakinlerinin en yakın zamanda toplantı istetemeleri gerekir..

bence yönetimle konuşun ve gençlerin vakit geçireceği bir sosyal alanları olmadığından parkta buluştuklarını ve onlar için de bir alan yaratılması gerektiğini söyleyin.

çocuk parkına 15 yaşından küçükler giremez diye bir kural yok, onlar mecburiyetten geliyorlardır. onlar için de böyle kameriye, küçük bi kafeterya olsa belki parka dadanmazlar.

evet sizin için çok rahatsız edici olabilir ama alternatifleri yoksa engelleyemezler, gece kulübü gibi badigard mı dikecekler parkın başına?

Canım evet site içerisindeki park fakat bu çocuklar anladığım kadarıyla dışarıdan değil site sakinlerinin çocukları.

Haklısınız daha sitemiz yeni o yüzden tam oturmadı kurallar yerine, onlar için malesef bir şey düşünülmemiş ama olabilir de. Teşekkür ederim, Yöneticimizle bu şekilde konuşayım en azından.
Yanlış söyledim sanırım 15 yaşından büyükler girmesin değil de 15 yaşından büyükler parktaki salıncakları kaykayları kullanmasın demek istedim. Çünkü 17 yaşındaki kızların-erkeklerin kaykay tepesinde, salıncak üzerinde olmaları bana görgüzülük gibi geliyor. Tamam onlarda binebilirler ama küçük bebeklerin geldiğini gördüklerinde en azından bir müsade etseler daha iyi olacak.
Yemin ederim çocuğun sakalı bıyıkları var diye kızım korktu akşam, merdivene oturmuş kızım kayacak ama çocuk kalkmıyor bile yerinden. Ağlayarak indi çocuk eve soktuk zorla.

haklısınız kullanmamalılar,görgüsüzlükten çok parktaki oyuncaklara zarar verebilirler. o oyuncaklar muhtemelen onları taşıyacak kadar sağlam değillerdir.

bizim eski evimizin önünde de vardı bi park böyle ayılar yüzünden hiç sağlam göremedim o oyuncakları salıncakları koparana kadar uğraşırlardı, diğer oyuncakları da kırarlardı.

bi de geçerken korkardım 19-20 yaşındakiler bira içerlerdi orada. sanki çocuk parkı değil de birahane!

ama işte dediğim gibi gidecek altrnatif bi yerleri olmadığından..

siteniz ve kuralları oturursa düzelir diye düşünüyorum

Umarım biraz zaman geçince oturur her şey dediğiniz gibi. Sinir olmamak elde değil.
Artık nerede nasıl davranılması gerektiğini bilmiyorlar malesef çocuk parkında bira mı içilir.
Normal çocuk parkı olsa sizin dediğiniz gibi belediyeye şikayet edeceğim ama siteye ait olunca malesef olmuyor.

Aslında büyükler binemezler gerçi bizim sitede 35 yaşında bir adam çocugunu eglendirmek için kendiside kay kay dan kaymıştı ve salıncaga binmişti yönetici adamı gördü anında uyardı artık yapmıyor adamı bunlar sizi taşımaz beyefendi demişti yönetici

Son düzenleme:
Sevcan cığım ben olsam müsade edin de çocuk kaysın, sallansın derdim. Sonuçta çocuk parkı adı üstünde. Bazen bizim parkta da oluyor ters ters bakıyorum inadına bekliyorum salıncak sırasında mecbur iniyorlar

Canım benim beklemez miyim salıncağın başında bekliyorum, rica ediyorum kızlar müsade edin artık diye. 2 salıncak var. Yok sen in ben inmem kavgası yapıyorlar.

Birde geçen gün yine 14 yaşlarında bir erkek çocuk. Kaydırağın tepesine oturmuş (kaydırak nasıl desem tünel) ayakları kayan çocukların başına değiyor. Ben de oradan iner misin? dedim, neden? dedi, aptal bir gülümsemeyle, ne demek neden in çabuk aşağı ayakların çocuklara değiyor dedim. İnmiyorum dedi. Baban kim senin dedim, sana ne dedi artık ipler koptu bende. ne kadar terbiyesiz ahlaksız bir çocuksun dedim Sensin terbiyesiz ahlaksız diyor bana.

Kusura bakmayın artık bu çocuğa içimden, aynı zamanda şerefsizsin de dedim.
Yani ailelerde çok kültürlü gözüküyorlar ama neden çocukları böyle ahlaksız anlam veremedim.

Ama yarın akşam konuşucam yöneticiyle.

niye dert ediyosun canım çocukları uyarırsın olur biter dinlemiyorsa birazdaha sert uyarabilirsin hem bir iki uyarıdan sonra rahatları bozulduğu için belki daha gelmezler

Son düzenleme:

bizim parkta onların ve ailelerin de oturabileceği biçimde üstü kapalı olan piknik masalrından var sadece onlar değil ailelerde oturup vakit geçiriyorlar belki sizde öyle birşey yaptırsanız onlarda salıncağı kaydırağı terk edip yaşlarına uygun banklarda otururlar...

veya bi basket sahası pota falan koysanız ilgileri ona yönelir

yöneticinizle bunları konuşabilirsiniz.kızlar için voleybol filesi yaptırabilirsiniz.

bu neya artık ergenlerin terbiyesi yok hiç tahammülüm yok öyle çocuklara bunların ana babası daha gözlerinin içine baksın bi dediklerini iki etmesin ellerinde milyarlık cep telefonları marka eşyaları dayasınlar

gak demeden su guk demeden yemek modunda büyütsünler bu saygısız ahlaksızları

sonrda benim çocuğum pırlanta
bunlar öğretmenlerine karşıda böyle inanamazsınız görseniz

gerçi konu sahibi inanır da

ama veliye bunları anlatsan inanmaz, öğretmende kafayı yer..

sonrada öğretmenler kötü az çalışıyorlar çok tatilleri var bu tiplerden bi sınıfta en az 20 tane var varın siz düşünün öğretmenin can güvenliği bile yok

çocuk kalksa öğretmenine saldırsa bile birşey olmuyor okuldan bile attıramıyorsun,öğretmen kendini korumak için bi tane vursa bunlara hakkında işlem yapılır

ay neyse konuyu nerden nereye getirdim konu sahibi kusura bakma:18:

sen sen ol ergene bulaşacağına çalıyı dolaş sakın laf deme...

bunlarında üreyip çoluk cocuğa karıştığı zamanları görmekten çok korkuyorum

neslin vehameti ortada saygısız sevgisiz hepsi...

Tabiki öyle bir standart yok ama ''kullanmayacaksan kaydıraktan in bence sen fazla büyümüşsün vs. diye güleryüzle uyarırsanız inerler.Şimdiki ergenler çok büyük duruyorlar ama onlarda ortaokullu çocuklar daha.

Buarada yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi geçen gün ablamlardayım kuzenimi sitenin parkına indirdim akşam. Aynen anlattığınız gibi her tarafta ergenler, bir de iki grup kavga etmiş, kızlar arada koşuşturuyor bi o guruba bi öbür gruba gidip ortamı kızıştırıyorlar, erkekler tişörtlerini kaldırıp kaslarını yarıştırıyor filan kavga öncesi hazırlık modunda. Salıncaklarda ayakta sallanan kızlar var daha ufak olanlar şu saçma akülü arabalara biniyor. Bizim ufaklık baktı onlara şöyle bir sonra havalı havalı ''Bu partaki çocuklar da çok çılgınlar yae '' dedi. Gitti oynamaya başladı batım beş dakka sonra bir tane akülü araba bulmuş kendine arkasında yaşıtı bir çocuk onu ittiriyor, ergen grubun ortasından geçmece oynuyorlar Özellikle baktım çocuklara birşey diyip uyarıcaklar mı kalkıp başka yerde oynayın diye, hiç seslerini çıkarmadılar.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim mesajlarınızdan yola çıkarak nasıl konuşacağım hakkında biraz daha fikir edindim zaten konuyu açmamdaki sebep buydu.
Basket, valeybol filesi için malesef yer yok sitemizde ama banklar koyulabilir, bir de ciddi uyarılırsa sanırım oyuncakları küçüklere bırakabilirler.

Son düzenleme:

Ben böyle çocuklar ömrümde görmedim inanın. Siz sanırım öğretmensiniz Allah yardımcınız olsun.
Dediğiniz gibi anasına-babasına şikayet etsen inanmaz, yada çocuğuna inanır. Eskiden öğretmenler cetvelle ellere vururdu biz şımarınca, annemize söylediğimizde elin mi koptu. Kim bilir ne yaptında çıldırttın derdi. Bizde adabı, ahlakı bilirdik. Ama şimdi hiç ergenlerde korku yok malesef, çünkü özgüven tavan, (ama yanlış kullanılıyor). Höt desen ana baba okulda bitiyor. Gerçekten öğretmenlerimize sabır diliyorum. Hele orta okul ve lise öğretmenlerine daha çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…