- 18 Haziran 2015
- 4.517
- 44.955
- 708
- Konu Sahibi Audreyhorne
-
Şidmilik maddi olarak çok zor. Zaten bunlar yüzünden düzenimi bozup gitmek istemiyorum.
Ya alışacaklar ya alışacaklar
Hiç sanmıyorum :)
Hiç aklıma gelmedi. Benim bildiğim karnesi olan köpeğe birşey yapamamalarıydı. Kira da da oturdum hiç karşılaşmadım nerden bileceğim :)
Gece vakti tıkırtı duymadığı sürece asla sesi çıkmaz.kopeginiz havlayan bir kopek degilse insanlarin rahatsiz olmasi anlamsiz.
ama ote yandan, soyle dusunmenizi tavsiye ederim,
oturdugunuz sitede, herkes sizin gibi kopek besliyor olsaydi, bir kopek sever olarak belki siz bile rahatsiz olacaktiniz ve oradan kacacaktiniz. evet 20 daireden 1inde kopek beslenmesi bir sorun teskil etmez, ama bunu 1 veya 10 olarak sinirlayamayacaklari icin, yonetime bu kurallarin koyulmasi gerekir.
ben buyuk bir sitede oturuyorum, toplamda bir cok kopek oluyor, ve evet maalesef herkes duyarli degil, bu evcil hayvanlar apartmanlarin icine diskilarini birakiyorlar. ben kopek severim, seveni de severim, ama gorduklerimden hosnut olmuyorum.
o yuzden, bence de kopek gibi hayvanlar daha ziyade bahceli evde yasama sansi olanlara uygun. apartman yasantisina degil
Bu tip durumlarda bence önce zıtlaşmadan, tatlı tatlı çözüm bulmayı denemek lazım. Eğer bir şekilde uzlaşılamıyorsa ben de tırnaklarımı çıkarırım :)Göz ucuyla bi baktığımda bulamamıştım aklıma geldi aslında ama tekrar gidip inceleyeceğim bende.
Hayır kimse söylemedi. Hatta ben köpeğim olduğunu söylediğimde kimse dönüp bir şey demedi bana.etrafinizdakiler hep ev sahibiyse yada cogunluk oyleyse kirada oturanlara laf dusurmuyorlardir, kendi borulari otuyordur. Zohniyet meselesi bu 2 apartmanli siteyse zaten tee insaatten birbirini taniyan kisilerdir onlarla bas etmeniz zor olur huzurunuz kacar, kabul ettirseniz bile sifir komsu ve size dusmanca bakan aciginizi arayan insanlarla cevreli olacaksiniz omur boyu cekilecek sey degil bence.
Soyle birsey var ama siz evi satin almadan veya alirken veya gzediginizde kimse size bu kurallardan bahsetmedi mi ? Yasal olarak bu kurallari ogrenmek sizin mi yoksa yoneticinin mi sorumlulugu onu bulmak gerek, sayet onlarin sorumlulugunda ve size bu kurallari beyan etmedilerse belki sansiniz olabilir kanunen . Ama sonuc itibariyle kim davali oldugu kisilerle komsu olarak yasamak isterki omur boyu ?
mutlaka oyledir, ama siz kurallar geregi beslersiniz, otekisi kuralsiz besler.Gece vakti tıkırtı duymadığı sürece asla sesi çıkmaz.
Ben gerçekten kurallar gereğince köpek besliyorum kimseyi rahatsız ettiğimi düşünmüyorum.
İnanın sabırlı davranmaya çalışıyorum. Kızıma nasıl tiksinerek bakıyorlar görseniz :)
Aslında böyle insanlarla aynı havayı solumakta hoşuma gitmiyor ama kaçıp gitmekte kolaya geliyor.
Dün yine tuvalete çıkartırken çocuğun biri geldi sevmek isterim ama annem kızıyo onu sevme diyor dedi
Vallahi kızım alındı :) Nasıl bir vicdan anlamıyorum ki.
Direk sert yaklaşınca bizimde tavrımız sert oldu haliyle. Yoksa öyle insanlarda değiliz.Bu tip durumlarda bence önce zıtlaşmadan, tatlı tatlı çözüm bulmayı denemek lazım. Eğer bir şekilde uzlaşılamıyorsa ben de tırnaklarımı çıkarırım :)
Sitelerde genelde satılırken projede havuz olacağı yazar ama tenis kortu yaparlar. Çocuk parkı görünen yer kamelya olur. Bu gibi plandan farklı şeyleri bulabilirsiniz.
Kapatılan balkonlar, ortak alanların amacından farklı kullanılması vs vs konular da genelde planda yazandan farklı işleyişte oluyor.
Örneğin planda "dış cephe tek tip olur" gibi bir ifade varsa ve balkonlar birbirinden farklı kapatılmışsa (örneğin biri cam, biri pimapen) farklı balkonların tamamını yıktırabilirsiniz.
Sonradan yapılanlarda bir şey yapamazsınız ama onaylanan projede eksik varsa üstüne gidebilirsiniz.Direk sert yaklaşınca bizimde tavrımız sert oldu haliyle. Yoksa öyle insanlarda değiliz.
Sitenin içine sonradan yapılan çocuk parkı, kamelya var. Projede yoksa bunlarla üstlerine gidebilir miyim ?
Malesef herkes bizim gibi değil. Ve çok bencilce yaşıyorlar. Sevmemelerini anlarım. Dışlamak, eziyet etmek çok farklı birşey.Eş dost akrabanız avukat yok mu danışabileceğiniz yol gösterebilecek?O kadar rahatsız edici bir durum ki
Ben köpekleri çok severim adeta duygusal bağ kurarım,böyle bir konuyu görmek beni çok üzdü.Doğal ortamları mı kaldı nerede yaşasın bu hayvanlar?
Evimize yakın bir park var,bu parka malesef bakamayanlar köpeklerini bırakıyor2 tane köpeğim vardı anne kız kangal.Parkta eşimle yürürken onları gördüm,oynamaya başladık,bizi de çok sevdiler.Hatta bir gün sokağımızın başına gelmişler nasıl buldular gerçekten ilginç :)10 gün kadar onlara et taşıdık kasaplardan.Bir gün gittiğimizde yoklardı,parkta köpek olmasından insanlar şikayet ediyormuş.Köpeklerin nerede olduğuyla ilgili hiç bir bilgimiz malesef yok.Bir kaç gün daha gittim belki gelmişlerdir diye ama yoklar,içimdeki hüznü anlatamam.Rüyama bile girdiler.
Biz bu hayvanları parklarda istemiyoruz,evde yaşamalarını istemiyoruz,bu dünya yalnızca insanlar için mi yaratıldı?Bu canlıların yaşama hakkı yok mu ?
Sıkıntınızı en kısa sürede atlatırsınız umarım ..
Apartmanda bir tane asılı var akşam gidip biraz inceleyeceğim. Gerçekten çok teşekkür ederim sizeSonradan yapılanlarda bir şey yapamazsınız ama onaylanan projede eksik varsa üstüne gidebilirsiniz.
Çoğu sitede balkona vs çamaşır asmak yasaktır mesela. Tek bir kimseye bile çamaşır astırmazsınız :)
Yine çoğu sitede apartman cephesine klima takmak yasaktır. Bu yasak varsa klimaları da söktürürsünüz.
Yani tabirimi bağışlayın ama biraz çirkefleşmeye karar verince her açıklarından faydalanabilirsiniz :) O kadar insanın oturduğu yerde illa ki plandan sapma olmuştur. Siz bir tane yönetim planı edinip iyice araştırın bence önce.
Olayı o boyuta taşırlarsa çok kişiden destek alacağıma eminim. Bir kaz avukatla da görüştüm. Şuan sadece beklemdeyim. Hamle bekliyoruz.Bazı köşe yazarları var hayvanlar haklarıyla ciddi anlamda ilgilenen,siz de bilirsiniz mutlaka.
Onlara yazın.
Haçiko gibi hayvan sever örgütlerle iletişime geçip fikir alabilirsiniz.
Ne isterler el kadar kimseye zararı olmayan hayvancıklardan bu pislikler yav.
Evcil hayvan derken bu sadece köpekleri kapsamıyorki. Koca sitede hiç kedi kuş balık su kaplumbağası tavşan civciv vs besleyen yok mu? Belki burdan vurabilirsiniz o köpek giderse diğer bütün hayvanlarda gider...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?