- 20 Ocak 2010
- 48.704
- 188.043
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi Audreyhorne
-
Okuyunca aklıma bu adam geldi çok iyi yapmış dimiSitenin yönetim planını alın. İlla ki uyulmayan kurallar vardır. Tek tek belirleyin. Köpeğiniz için tahliye davası açarlarsa siz de karşı dava açacağınızı belirtin.
Kapatılan bazı balkonların yıktırılmasından ortak alan kullanımlarına kadar bir sürü şeyde eminim aykırılık bulursunuz.
Rica ederim. Umarım sıkıntısız atlatırsınız.Apartmanda bir tane asılı var akşam gidip biraz inceleyeceğim. Gerçekten çok teşekkür ederim size
Ahaha adamın dibiOkuyunca aklıma bu adam geldi çok iyi yapmış dimi
http://www.hurriyet.com.tr/komsularinin-sikayetinden-bunalan-kiracinin-notu-40020779
zor bı durum bende apt da 4 katta oturuyorum terrıer köpegım var oda hıc ses cıkarmaz varlıgı bıle yok gıbı sesiz baya cıns mıs yönetıcı bızdede apt köpek yasak ama kımse rahatsız olmuyo bence apt herkesle konusun ımza falan toplayın gürültü yapmadıgına daır yanı rahatsız etmıyosa köpek rahatsız olanlarda var bı sorun bu mılletın evde köpek besleyenlere alerjısı var sankı mucADELE EDIN sız elınızden gelenı yapıyormussunuz anladıgım kadarıylaMerhabalar
Oturduğumuz sitede yaşadığımız sorunlar var ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilemediğim için destek istiyorum sizlerden.
Geçen Nisan ayında eşimle ev aldık 2 bloklu bir sitede. Evi satarken herrkes çok iyi çok yardımcı davrandı. Sonra işler değişti.
Benim bir köpeğim var doğduğunda beri (6 yıldır) bizimle kalıyor. Dachshund cinsi bilen bilir fazla büyümezler. Taşındığımız gün tam köpeği siteden içeriye soktuk eve girecektik ki yönetici önümüzü kesti. Burada köpek besleyemezsiniz. Köpeği dışarı bağlayın, ya köpeği ya evi satın vs gibi sözler söyledi haliyle kendisiyle baya bir tartıştık. En son kapıyı tutup eve sokmam sizi dedi. Polis çağırıyordum ki çekildi kapıdan. Bu burda bitmez dedi.
4 ay geçti. Köpeğim bir kez bile rahatsız edici havlamadı. Kimseye saldırmadı zaten inanılmaz uysal bir köpektir. Sitede hiç dolaştırmadan direk çıkıyoruz başka parklara gidiyorum. Asansörde biri varken köpekle binmiyorum ki rahatsız olunmasın.
Son zamanlarda çocuklar ne yapsa köpeğin üstüne atıyorlar. Biri asansöre işemiş. Hemen dedikodu çıkmış köopek yaptı diye. Yerden 1m yükseklikteki yere nasıl yapacaksa 20 cm köpek.
Sadece bir tane konuştuğumuz yan komşumuz var. O hiç rahatsız olmadığı söylüyor her zaman. Meğer bu adam bize selam veriyor diye adamla konuşmayı bırakmışlar. Sitede şuan kimse bizimle konuşmuyor.
Şimdi sorun şu ki evin yönetim planında evcil hayvan beslenemez ibaresi bulunuyor. Yani iş mahkemelik olursa kaybetme oranım yüksek. Yılbasşında kurul toplanıp karar alınacakmış.
Sizce bir şekilde insanlarla iletişim kurup arada bağ mı oluşturmalı ? Yoksa kimseye boyun eğmemeli miyim?
Maddi durumum el verse bir saniye kalmam.
Merhabalar
Oturduğumuz sitede yaşadığımız sorunlar var ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilemediğim için destek istiyorum sizlerden.
Geçen Nisan ayında eşimle ev aldık 2 bloklu bir sitede. Evi satarken herrkes çok iyi çok yardımcı davrandı. Sonra işler değişti.
Benim bir köpeğim var doğduğunda beri (6 yıldır) bizimle kalıyor. Dachshund cinsi bilen bilir fazla büyümezler. Taşındığımız gün tam köpeği siteden içeriye soktuk eve girecektik ki yönetici önümüzü kesti. Burada köpek besleyemezsiniz. Köpeği dışarı bağlayın, ya köpeği ya evi satın vs gibi sözler söyledi haliyle kendisiyle baya bir tartıştık. En son kapıyı tutup eve sokmam sizi dedi. Polis çağırıyordum ki çekildi kapıdan. Bu burda bitmez dedi.
4 ay geçti. Köpeğim bir kez bile rahatsız edici havlamadı. Kimseye saldırmadı zaten inanılmaz uysal bir köpektir. Sitede hiç dolaştırmadan direk çıkıyoruz başka parklara gidiyorum. Asansörde biri varken köpekle binmiyorum ki rahatsız olunmasın.
Son zamanlarda çocuklar ne yapsa köpeğin üstüne atıyorlar. Biri asansöre işemiş. Hemen dedikodu çıkmış köopek yaptı diye. Yerden 1m yükseklikteki yere nasıl yapacaksa 20 cm köpek.
Sadece bir tane konuştuğumuz yan komşumuz var. O hiç rahatsız olmadığı söylüyor her zaman. Meğer bu adam bize selam veriyor diye adamla konuşmayı bırakmışlar. Sitede şuan kimse bizimle konuşmuyor.
Şimdi sorun şu ki evin yönetim planında evcil hayvan beslenemez ibaresi bulunuyor. Yani iş mahkemelik olursa kaybetme oranım yüksek. Yılbasşında kurul toplanıp karar alınacakmış.
Sizce bir şekilde insanlarla iletişim kurup arada bağ mı oluşturmalı ? Yoksa kimseye boyun eğmemeli miyim?
Oncelikle eviniz hayırlı olsun,benim de minyatür dobermanim var.esko evimde boyle bir sorun olmuştu,apartman yada site yonetmeliginde ilk toplantıda olusturulan kararlar oluyormus.orada evcil hayvanla ilgili bir madde yoksa haksizlik yapiliyor size.2. Olarak eger rahatsizlik bahaneleri,ses ise belediyeye kopeginizi kaydettirip,ses dedektoru takiyorlar ve bir hafta kadar deneme yapiliyor,bu surede köpeğiniz havlamiyorsa her turlu hakkinizi savunabilirsiniz.dava bile acabilirsiniz sadece ortak yasam alanlarinda gezdirilmesine izin verilmiyor diye biliyorum ben.Merhabalar
Bir süreden sonra evlat oluyorlar,can dost oluyorlar..ben ölene kadar onunlayım,o da benimle..şartlar ne olursa olsun,asla birakmam onu,alerjik astımım var tüylü hayvanlara karşı,herkes köpekten dolayı öksürük oluyor diyor,ben yok tozdan diyerek geçiştiriyorum.onlar hisli ve muhtaç canlılar.onlardaki masumiyete kıyamam...Ha bi konuyu atladım ama ben 12 yıllık dostumu komşuya verdim yeni çıktığım evde bakamam dar iki odalı bahçesi yok diye annelerde evi sattı başka yere taşıdılar bahçesiz. bizim köpüşde alışık olduğu için bahçeye özgürlüğe (1000 metrekare) karşı komşuya verdik 1 sene içinde vefat etti komsumda biyoloji öğretmenim çok severdi ve seve sevede aldı baktı ama hasretimize dayanamamış yemeden içmeden kesilmiş eriye eriye ölmüş kuzum 4 sene geçti aradan halen hıçkıra hıçkıra ağlarım aklıma gelir bazen onu bi kere görmeye gittim suratıma bakmadı arkasını döndü gitti hiç pas vermedi o hali hiç gitmez gözümün önünden demem o ki demin yazdimya sana "yada tanıdık birine ver diye" eğer çok gururluysa böyle biseylede karsilasa bilirsin yani iyi düşün iyi taşın kardeşim köpek diyip geçmeyin arkadaşlar vallahi çok duygusal varlıklar
Aynen ben de aynılarını yazdım biraz önce..alıntıdır: Öncelikle köpeğinizi evinize getirmeden önce apartmanınızın “Yönetim Planı”nı dikkatlice okuyun. Bu plan apartmanın inşaatı bittikten sonra yapılan ilk toplantıda oluşturulur ve eğer bu plan içerisinde apartmanda evcil hayvan beslenemeyeceğine dair bir ibare var ise, apartmanınız da sizin köpeğiniz de dahil olmak üzere hiçbir evcil hayvan beslenemez. Bir şikayet durumunda sadece köpeğinizin gitmesi değil, sizin de apartmanı terk etmenizi isteyebilir şikayet sahibi. Böyle bir durum karşısında kalırsanız apartman yönetim planında bulunan ama uyulmamış başka maddeler ya da ibareler var mı diye araştırabilirsiniz. Mesela apartmanda plan dışı bir tadilat yapılmış mı, ya da planlada belirtilen bölgeler (otopark ya bahçe vs.) amaçlarına aykırı ya da eksik yapılandırılmış mı? Bu tür hatalar bulmanız durumunda size yönlendirilen şikayete karşılık başka bir şikayet oluşturabilirsiniz, ya da bu hatalara uyulmasını yoksa sizin de apartman yönetim planını yok sayacağınızı belirtebilirsiniz. Bu tür bir tavır önemli ölçüde caydırıcı olacaktır.
Köpeğiniz hakkında bir şikayette bulunabilecek insanlar bunu genelde zabıtaya yaparlar. Bu noktada evinize gelecek zabıtanın tek yetkisi köpeğinizin karnesini ve ağızlığını kontrol etmek ile sınırlıdır. Size bir süre vermesi, köpeğinizin bu evden gitmesi gerektiğini söylemesi ya da evinize girmek istemesi, yasal yetkileri arasında değildir. Bir diğer şikayet yöntemi ise Çevre ve İl Müdürlüğü’nün gürültü seviyesi ile ilgili denetleme yapan bölümüne yapılan şikayetlerdir. Bu tür durumlarda evinize gelen ekip mühürlü bir teyp ile bir gün boyunca evinizde desibel seviyesini ölçecektir. Ses sadece belirli bir desibelin üzerinde ve sürekli olarak devam ediyor ise gürültü kirliliğine sebebiyet veriyor sayılacaktır. Fakat hiçbir köpek sürekli bir şekilde kanunda belirtilen seviye olan 120 desibelin üzerinde havlamayacaktır. Kısacası kanunlar çerçevesinde belirtilen durumlara göre köpeğiniz evden uzaklaştırılamayacaktır. Yukarda belirttiğimiz kurallar dışında yapılan ölçümler ise tamamen geçersizdir. Bunun dışında Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Entegrasyon programının bir parçasıdır ve Avrupa Hayvan Hakları Yasasını kabul etmiştir. Bu yasanın önemli maddelerinden biri şudur ; “İnsanlar evlerinde besledikleri hayvanları terk edemez ve terk etmeye zorlanamaz”.
Dava süreci uzun ve zorlu olabilir fakat ümitsizliğe kapılmamak gerekir. Pek çok hayvan sahibinin bu tür davalar başladığında hayvanlarını evden uzaklaştırma yoluna gittikleri görülür. Oysa yukarıda da belirttiğimiz üzere bu tür davalarda kozların çoğu hayvan sahibinin elindedir, sadece sabırlı olunması gerekmektedir. Hayvan koruma derneklerinin bu tür davalar üzerine uzmanlaşmış avukatları mevcuttur, onlar size bu konuda en iyi şekilde yardımcı olacaklardır. Hiçbir köpeğin gücü bir apartmanı gürültü kirliliği sebebiyle rahatsız etmeye yetmez, şikayet sahibinin başvuracağı hiçbir yol köpeğinizi sizden ve evinizden uzaklaştırmaya yetmeyecektir. Lütfen bu konudaki haklarınızı biliniz ve şikayetler karşısında doğru yolları tercih ediniz
Kanunen köpeğinizi evinizde besleme hakkınız var.Merhabalar
Ben de sinir oluyorum,kedi köpek beslenemez diyolar,benim ust komsunun çocukları patır patır koşuyor bağırarak,yan komşunun muhabbet kuşlarından küçük odada oturulmuyor,alt komsunun yeni bebeği oldu gece gündüz ağlıyor ama köpek havlayınca sorun..yahu biz nasil konusuyorsak onlarda havlicak canlı bunlarda diil mi:)Millete bak. Kopekcagiz hele bir havlasin hele bir koksun hele bir ortaliga pislesin dimi. Hayvancik hele bir rahatsiz etsin de bahaneniz olsun. Manyaklar.
Daha once de buraya yazmistim apartmanin giris kapisini acik birakanlar, calan her zile kim oldugunu sormadan otomatige basan cocuklar yuzunden yol gecen hanina donen apartmana kedi girip koku birakmis. Bizim de kedi oldugu icin karsi komsuyla yoneticinin esi geldiler kapiya. Kedi kokuyormus bir care bulmaliymisiz (kediyi yollamami ima ediyor) ben de actim kapiyi iceriyi koklasaniza bir ne kokuyor diye. Evim kokmuyor apartman kokuyor. Kokunun disardan iceri olmasi gerekmez mi. Yoneticinin hanimi da aaa evet ev kokmuyor dedi. Sonra da ekledi "hamilesin yolla artik kediyi" Ben de dedim ki "valla koylerde herkes hayvanlarla ic ice kimseye bir sey olmuyor. Herkesin bir kac kusak oncesi hep koylu. Artik apartmanlarda oturuyoruz diye herkes kendini bir sey saniyor". Kimse de daha cevap veremediBu konustugum kisilerin de hayatinin buyuk bir bolumu koyde gecmis. Daha sivelerinden ne dediklerini zor anliyorum. Ahir bile temizlemisler ama kedi kopek gorunce iyy kedi. Oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?