Ben cinsel içerikli çıplak cizimlere Hz Muhammed'i asla hayal bile etmedim ve bakmış olmak beni rahatsız etti ve böyle şeyler yaşadımMeryem ben de Müslümanım ancak senin gibi çarpıntılarım olmadı. Neden?
Bir kere her yerde her ortamda buna benzer kasıtlı, kasıtsız, bilinçli ya da bilinçsiz provokatörler mutlaka olacaktır.
Herkesin ahireti kendine o öyle yaptı diye senin inancından, senin ahiretinden eksilen bir şey olmadı. Kim ne yaparsa iyi ya da kötü kendi kesesinden yer. İslam'a da bir şey olmadı. Olduğu yerde duruyor. Her zaman ama her zaman bu tür çomaklar olacaktır, bunlara kananlar ve kanmayanlar diye sınavı geçen ve geçmeyen diye yorumlamak daha doğru belki çarpıntıdan ziyade.
Ben ateist degilim, deistim. Ikisi farkli inanc. Inanc diyorum, kimine gore inancsizlikmis ama inandigimiz bir dogrumuz varsa o zaman o bir inanctir, aksi sacma geliyor.Norveçli,inanan insan mükkemmel insan anlamına gelmez inançsız insan kötü insan anlamına gelmez..insanları ,sevdikleri yada ideolojilerine dinlerine göre iyi yada kötü diye katagorize etmek çok büyük bir hata olur,saraylım arkadaşta islamfobi yok,ama mervede islamfobi var bence..ikiside ateist ama hayata bakış açıları farklı..
kimse hayal etmek istemez elbette. Ama bu tür şeyler de bazen oyunların birer parçası olabiliyor. İnsanları kışkırtmak, gündemi değiştirmek, birbirine zarar vermeye azmettirmek vs vs..Ben cinsel içerikli çıplak cizimlere Hz Muhammed'i asla hayal bile etmedim ve bakmış olmak beni rahatsız etti ve böyle şeyler yaşadım
ama tüm bunlara ek olarak senin yazdıkların da zaten düşündüğüm hissettiğim şeyler
terimleri tam bilmek lazım işte konuşmak için. Biz bunu hayatımızın her alanında yapıyoruz. Çok konuşan çok bilen gibi duruyor ama işin aslı o değil işte demi Saraylım?Ben ateist degilim, deistim. Ikisi farkli inanc. Inanc diyorum, kimine gore inancsizlikmis ama inandigimiz bir dogrumuz varsa o zaman o bir inanctir, aksi sacma geliyor.
kesinlikle bu da olabilir. Reklam da olabilir.dergıde bence ıstedıgıne kavustu roportajında nedıyor dunya gundemıne oturduk dunya bızı konusyor eskıden kednı ıcımızde fazla bılınmeyen bır dergıydık dıyor kısacası peygamberımızı kullanarak ıslamfobılere sevımlı gorunmek populerısını arttırmak ıstıyordu...
saraylım kusura bakma yanlış anlama bak ben senın deıst oldugunu yenı ogrenıyorum sanırım gecen seneydı tm hatırlamıyorum bı konuda baya atısmıtık ve ben senın hırıstıyan sanıyordumBen ateist degilim, deistim. Ikisi farkli inanc. Inanc diyorum, kimine gore inancsizlikmis ama inandigimiz bir dogrumuz varsa o zaman o bir inanctir, aksi sacma geliyor.
resmedilemezz.. çünkü bazı islamı kulaktan duyan ..kendi aklınca fikir veren islamı işine nasıl geliyorsa öyle yorumlayan insanlar var bu dünyada tutarlar peygamberin resmini karşılarına koyarlar ve ona ibadet ederler.. sapıtırlar yaparlarmı yaparlar.. o yüzden resmi yasak..birgün hz ömerin halifeliğinde geçen bir kısastır bu bir ağacı kesiyor.. ashap ona kızıyor nedeno rasulün oturduğu ,gölgelendiği ağaç biz orda oturarak onu yad ediyoduk..derler ömer öfkeyle o ağacı putlaştırmaya başlamışdınız ağaca sarılanlar yüz sürenler ağlayanlar gördüm. bu putçuluğa girer demiştir..günümüzdeki resimlerle ressamlarla karıştımayalım..Neden resmedilemez peki bunu düşündün mü?
Kısaca yazayım; Kuran'da resim, çizim ya da heykel yapmanın yasak olması ile ilgili bir konudan bahsedilmez. Ama Hz Muhammed zamanında Arabistan'da yaygın inanış puta tapmaktı ve İslamiyet'in zamanla putlarla ilişkilendirilmesinin önüne geçmek için resim ya da heykel yapılması istenmedi.
Günümüzde resim, heykel, çizim gibi şeyler putu çağrıştırmıyor artık, İslamiyet'e alternatif oluşturacak bir tehdit değil 2015 yılındayız bunların olmadığı bir dünya yok. Haliyle çizimin yasaklanması hükmünün de mantıken bir geçerliliği kalmıyor.
Bunlar kati hükümler değil yoruma açık konular tolere edilemez bir tarafı yok.
aynen dedıgın gıbı ama dalga gecmenın ustunde seyler yaptırar cıplak resmetmek gıbı bı amaç var ortada ama bu kesınlıkle ozgurluk gosterısı degıl baska bıseykesinlikle bu da olabilir. Reklam da olabilir.
Bir kaç partizan saplantılı işi de olabilir.
Yoksa hür basın değerlerle dalga geçmez.
onu sorarsan saraylım müslümanlarıda kendi içlerinde katogorize ediyorlar,en iyi Müslüman en örtülü olandır diye düşünende var tam tersini düşünende.Ben ateist degilim, deistim. Ikisi farkli inanc. Inanc diyorum, kimine gore inancsizlikmis ama inandigimiz bir dogrumuz varsa o zaman o bir inanctir, aksi sacma geliyor.
Ben yokken beni mi cekistirdiniz yoksa...Yok, daha hala ortalara gidemedim, son sayfalarda laf yetistirmekle mesgulum..
Yok, bir dine inanacak olsa idim belki Hristiyan olurdum, sadece Hz. Isayi takdir ettigim icin, ama yok.. Onlarin da inanclari bana ters geliyor bazi yerde.. Benim butunuyle her kelimesine, her emrinin Allahtan geldigine inandigim bir din yok, bir tarafina inansam obur tarafi fikrime ters geliyor, olmuyor yani.. Boyle daha huzurluyum.saraylım kusura bakma yanlış anlama bak ben senın deıst oldugunu yenı ogrenıyorum sanırım gecen seneydı tm hatırlamıyorum bı konuda baya atısmıtık ve ben senın hırıstıyan sanıyordum
Hz Muhammed'in resmi hariç olarak insanların putlaştırmadığı heykel, resim vb şeylerin insana ne zararı olur ki?resmedilemezz.. çünkü bazı islamı kulaktan duyan ..kendi aklınca fikir veren islamı işine nasıl geliyorsa öyle yorumlayan insanlar var bu dünyada tutarlar peygamberin resmini karşılarına koyarlar ve ona ibadet ederler.. sapıtırlar yaparlarmı yaparlar.. o yüzden resmi yasak..birgün hz ömerin halifeliğinde geçen bir kısastır bu bir ağacı kesiyor.. ashap ona kızıyor nedeno rasulün oturduğu ,gölgelendiği ağaç biz orda oturarak onu yad ediyoduk..derler ömer öfkeyle o ağacı putlaştırmaya başlamışdınız ağaca sarılanlar yüz sürenler ağlayanlar gördüm. bu putçuluğa girer demiştir..günümüzdeki resimlerle ressamlarla karıştımayalım..
Buna kesinlikle katılıyorum.resmedilemezz.. çünkü bazı islamı kulaktan duyan ..kendi aklınca fikir veren islamı işine nasıl geliyorsa öyle yorumlayan insanlar var bu dünyada tutarlar peygamberin resmini karşılarına koyarlar ve ona ibadet ederler.. sapıtırlar yaparlarmı yaparlar.. o yüzden resmi yasak..birgün hz ömerin halifeliğinde geçen bir kısastır bu bir ağacı kesiyor.. ashap ona kızıyor nedeno rasulün oturduğu ,gölgelendiği ağaç biz orda oturarak onu yad ediyoduk..derler ömer öfkeyle o ağacı putlaştırmaya başlamışdınız ağaca sarılanlar yüz sürenler ağlayanlar gördüm. bu putçuluğa girer demiştir..günümüzdeki resimlerle ressamlarla karıştımayalım..
yorumumda yazıyor zaten şimdiki ressamlarla resimlerle din ne alaka amel niyete göredir.. ..ama düşüninki peygamberi resmetmişler inan bana öyle cahil müslümanlar varki tutarlar bu resmi öperlerde öperler yüz sürerler ayırd edemezler.Hz Muhammed'in resmi hariç olarak insanların putlaştırmadığı heykel, resim vb şeylerin insana ne zararı olur ki?
O dönem cahiliye devriydi öyle bir yasak gerekliydi. Ancak şimdi insanlar beyazla siyahı ayırt edebilecek durumda.
resmedilemezz.. çünkü bazı islamı kulaktan duyan ..kendi aklınca fikir veren islamı işine nasıl geliyorsa öyle yorumlayan insanlar var bu dünyada tutarlar peygamberin resmini karşılarına koyarlar ve ona ibadet ederler.. sapıtırlar yaparlarmı yaparlar.. o yüzden resmi yasak..birgün hz ömerin halifeliğinde geçen bir kısastır bu bir ağacı kesiyor.. ashap ona kızıyor nedeno rasulün oturduğu ,gölgelendiği ağaç biz orda oturarak onu yad ediyoduk..derler ömer öfkeyle o ağacı putlaştırmaya başlamışdınız ağaca sarılanlar yüz sürenler ağlayanlar gördüm. bu putçuluğa girer demiştir..günümüzdeki resimlerle ressamlarla karıştımayalım..
aslında bütün dinlerin temelinde olan bütün peygamberlerin fıtratı aynıdır. Yani Hz İsa İslamiyet için gönderilseydi bu sefer Müslüman mı olurdun bir din seçseydin?Yok, bir dine inanacak olsa idim belki Hristiyan olurdum, sadece Hz. Isayi takdir ettigim icin, ama yok.. Onlarin da inanclari bana ters geliyor bazi yerde.. Benim butunuyle her kelimesine, her emrinin Allahtan geldigine inandigim bir din yok, bir tarafina inansam obur tarafi fikrime ters geliyor, olmuyor yani.. Boyle daha huzurluyum.
İSLAMDA bunlar yanlışşşişte kastetdiğim insan zümreleriŞu an olmuyor mu peki? Peygamberin hırkasını, saçını alıp yüzüne süren, öpen, onlara kutsiyet atfeden insanlar yok mu? Peygamberi geçtim türbe türbe gezip taşlara yüz sürüyor insanlar. Resim bunların yanında çok masum gerçekten :)
Biliyorum öyle bir resim bir yerlerde geziyor zaten. Belki bilen vardır.yorumumda yazıyor zaten şimdiki ressamlarla resimlerle din ne alaka amel niyete göredir.. ..ama düşüninki peygamberi resmetmişler inan bana öyle cahil müslümanlar varki tutarlar bu resmi öperlerde öperler yüz sürerler ayırd edemezler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?