tesla..bak bu işida dünyanın heryerinde katıldılar,adamlar sokakta her gün kafa kesiyor,çocuklar kesik kafaların etrafında oyun oynuyorlar,ünicef vs insan hakları Avrupa abd nerede?sence.... onun içinmi bence değil..kii kimse öldürülmeyi hakketmez..o çizgileriyle hakaret ettikleri için ortalığı karıştırmaya çalıştıkları için hiç durmadılarki nasıl zarar veririz nasıl ALAY ederiz kalplerindeki zihniyet başka..
Islamin peygamberi Hz. Muhammed. Ben Hz. Isanin hayatini Allaha ve insanlarin kurtulusuna vakfetmesine, bunu yaparken yasadigi hayata, mucizelerine, ogretilerine hayranlik duyuyorum. Bu iki din adaminin yasamlari cok farkli, peygamber oluslarinin hikayesi de cok farkli, beni etkileyen Hz. Isanin hikayesi oldu. Sonucta herkes birseylerden etkilendigi icin takdir etmiyor mu?aslında bütün dinlerin temelinde olan bütün peygamberlerin fıtratı aynıdır. Yani Hz İsa İslamiyet için gönderilseydi bu sefer Müslüman mı olurdun bir din seçseydin?
Norveçli,inanan insan mükkemmel insan anlamına gelmez inançsız insan kötü insan anlamına gelmez..insanları ,sevdikleri yada ideolojilerine dinlerine göre iyi yada kötü diye katagorize etmek çok büyük bir hata olur,saraylım arkadaşta islamfobi yok,ama mervede islamfobi var bence..ikiside ateist ama hayata bakış açıları farklı..
ınan bende bunu cozemıyorum ıste benım anlatmak ıstedıgım tamda bu yanlıs anlasılmadım umarım onların yaptıgı ıslama muslumanlara mal edılemezçarptırmak için kendini paralayanlar onlar. İslamı geçtim hangi din bunu onaylar ki?
Aklı olan insan nasıl ayırt edemez bunu?
canım benim Atatürkün en çok karalandığı devirdeyiz şu an ..kimse ses etmezse ne olacak halimiz..bu sitede her olayın her siyasi olayın Atatürkün getirilmesinden artık gına geldi. Siz de
ama tatlım benim hiç bir cümlemde inançsız kötüdür diye birşey yok lütfen .. zaten bu yazışma sürer gider ateist olduğunu iddia edip puta tapanlarda çok :)
geri sayfalara gidersen diğer yorumlarımıda görürsün
Aslında Hristiyanlığın da Müslümanlığın da göndericisi aynı. Aynı gönderici farklı temada şeyler göndermez bence mantık olarak. Ama yaşanılan dönem, ihtiyaçlar hep farklıydı ve tabi başka ayrıntılar da vardır bizim bilmediğimiz o yüzden Hz İsa ile Hz Muhammed'in seçilmiş olması da bu nedenlerden dolayıdır. Zaten Kur'an da Hz İsa'yı yüceltir.Hatta Hz Meryem için "yaratılmış kadınların en yücesi" der.Islamin peygamberi Hz. Muhammed. Ben Hz. Isanin hayatini Allaha ve insanlarin kurtulusuna vakfetmesine, bunu yaparken yasadigi hayata, mucizelerine, ogretilerine hayranlik duyuyorum. Bu iki din adaminin yasamlari cok farkli, peygamber oluslarinin hikayesi de cok farkli, beni etkileyen Hz. Isanin hikayesi oldu. Sonucta herkes birseylerden etkilendigi icin takdir etmiyor mu?
bizede maal ettiler :)nasıl anlamak isterlerse amaçları buydu zaten..haksızken tereyağı gibi su üstüne çıktılar..ınan bende bunu cozemıyorum ıste benım anlatmak ıstedıgım tamda bu yanlıs anlasılmadım umarım onların yaptıgı ıslama muslumanlara mal edılemez
canım eyüp sultana bir git ve gözlemle orada yatan bir zat var peygamber efendimizi komşu etmiş ve 90 küsur yaşta buraya gelip cenk etmiş bir zat ölmüş ve oraya gömmüşler buraya kadar iyi biz müslümanlar gidip ona dua edip kiii.. islamda dualarınıza birbirinizide ekleyin vardır.ama bizimkiler ne yapıyor yüz sürerler dilek adarlar kısmet isterler kocaman bir şirkkk.. oarada yazılar okuyacaksın uyarı yazıları kii.bir dönem kapattılar.. insanlar çok çabuk meyilli yanlışlara sapmayaDediklerinizi anlıyorum ama kaldırıyor muyuz türbe ziyaretlerini, kimse taşa yüz süremezzz diyor muyuz? Demiyoruz. İş resme gelince zinhar olmaz. Ben hayalimdeki peygamberi kağıda çizsem misal bunu benim çizdiğimi bilecek insanlar, benim hayalim olduğunu yani buna kutsiyet atfetmeleri türbeye, hırkaya atfetmelerinden daha zor bir ihtimal.
Aslında Hristiyanlığın da Müslümanlığın da göndericisi aynı. Aynı gönderici farklı temada şeyler göndermez bence mantık olarak. Ama yaşanılan dönem, ihtiyaçlar hep farklıydı ve tabi başka ayrıntılar da vardır bizim bilmediğimiz o yüzden Hz İsa ile Hz Muhammed'in seçilmiş olması da bu nedenlerden dolayıdır. Zaten Kur'an da Hz İsa'yı yüceltir.Hatta Hz Meryem için "yaratılmış kadınların en yücesi" der.
Bu dediklerine karşı dahi olsa İslam resmi ve resmedilmeyi haram kılmıştır demek yanlış olur.canım eyüp sultana bir git ve gözlemle orada yatan bir zat var peygamber efendimizi komşu etmiş ve 90 küsur yaşta buraya gelip cenk etmiş bir zat ölmüş ve oraya gömmüşler buraya kadar iyi biz müslümanlar gidip ona dua edip kiii.. islamda dualarınıza birbirinizide ekleyin vardır.ama bizimkiler ne yapıyor yüz sürerler dilek adarlar kısmet isterler kocaman bir şirkkk.. oarada yazılar okuyacaksın uyarı yazıları kii.bir dönem kapattılar.. insanlar çok çabuk meyilli yanlışlara sapmaya
aynen oyle amaçları bu zaten ben ısıdn debı orta dogu pırojesı oldugunu dusunuyorum zaten ıslamfobıyı arttırmak muslumanları karalamak ve onların yaptıgını islama muslumanlara maal etmektı amaçları ulastılar amaçlarınadabizede maal ettiler :)nasıl anlamak isterlerse amaçları buydu zaten..haksızken tereyağı gibi su üstüne çıktılar..
Bu da çok doğru bir yaklaşım bak. Şurada kaç kere karşılaştım. Konu Atatürk olunca “karşında beni bulursun” “atamı ağzına alma” “utan utan bu ülke onun sayesinde var” buna benzer bir sürü cümle. Bu da değer yargısı ise din konusunda yazılıp çizilenler neden özgürlük kılıfına cuk oturtuluyor?
Koca parantezle yazayım Atatürk karşıtı değilim. Kendimi bildim bileli de böyledir. Ömrünü TSK da geçirmiş bir aileden geliyorum. Cımbızcılara binaen yazayım da sonra boşuna polemik yapmayalım.
isa mesihin yaşamı beni çok derinden etkiledi bununla ilgili kitaplıkta kitaplarım var..ama peygamberimizn,mütevazi yaşamı,hümanist oluşu,adilm oluşu yaşamıma ışık tuttu..bu felsefede tüm yaşamımı geçirebilirim..hayata daha fazla adapte olabilirim..ölüme kendimi hazırlayabilirm..Islamin peygamberi Hz. Muhammed. Ben Hz. Isanin hayatini Allaha ve insanlarin kurtulusuna vakfetmesine, bunu yaparken yasadigi hayata, mucizelerine, ogretilerine hayranlik duyuyorum. Bu iki din adaminin yasamlari cok farkli, peygamber oluslarinin hikayesi de cok farkli, beni etkileyen Hz. Isanin hikayesi oldu. Sonucta herkes birseylerden etkilendigi icin takdir etmiyor mu?
deistler dinlere ve elçilere inanmaz ama sen demin onlardan bahsediyordunBen ateist degilim, deistim. Ikisi farkli inanc. Inanc diyorum, kimine gore inancsizlikmis ama inandigimiz bir dogrumuz varsa o zaman o bir inanctir, aksi sacma geliyor.
Kesinlikle öyle, özleri hep aynı. Zaten kutsal dinlerin temelinde hep iyi ahlak ve güzel yaşam vardır. Hz İsa kendinden sonra gelecek peygamberi ve dini biliyordu. Bu Hz Muhammed'in ondan üstün olduğunu göstermiyor sadece Hz İsa'nın görevi sona ermişti, din yozlaşmıştı bir değişim gerekiyordu o da İslamla oldu. Kur'an da zaten Hz İsa ya büyük yer veriğ övmüştür.Dün biz de müdürümle benzer şeyi konuştuk..Diğer kutsal kitapların(orjinal hallerinin) kesinlikle kuranla paralel olduğuna inanıyorum ben. Peygamberler için de geçerlidir bu.
Benipek, yanlis anlama olmasin, ben musluman degilim derken bu demektir ki bir cok seyine de inanmiyorum bu dinin.. Buna hersey ve herkes dahil olabilir..Aslında Hristiyanlığın da Müslümanlığın da göndericisi aynı. Aynı gönderici farklı temada şeyler göndermez bence mantık olarak. Ama yaşanılan dönem, ihtiyaçlar hep farklıydı ve tabi başka ayrıntılar da vardır bizim bilmediğimiz o yüzden Hz İsa ile Hz Muhammed'in seçilmiş olması da bu nedenlerden dolayıdır. Zaten Kur'an da Hz İsa'yı yüceltir.Hatta Hz Meryem için "yaratılmış kadınların en yücesi" der.
canım benim Atatürkün en çok karalandığı devirdeyiz şu an ..kimse ses etmezse ne olacak halimiz..
Islamin peygamberi Hz. Muhammed. Ben Hz. Isanin hayatini Allaha ve insanlarin kurtulusuna vakfetmesine, bunu yaparken yasadigi hayata, mucizelerine, ogretilerine hayranlik duyuyorum. Bu iki din adaminin yasamlari cok farkli, peygamber oluslarinin hikayesi de cok farkli, beni etkileyen Hz. Isanin hikayesi oldu. Sonucta herkes birseylerden etkilendigi icin takdir etmiyor mu?
Aslında bu tür durumlar pamuk ipliğindedir. Yani çok fazla sorgulayan insan bir gün inanmayabilir. çünkü insan beyninin kapasitesini aşan sorular vardır. Bu durumda biz inananlar teslim oluyoruz. Ancak o noktaya girdiğin zaman çıkmak mümkün olmayabilir ya da zor olabilir. bunun tam tersi olarak da Ateist olan insanların da bir gün çok dindar oldukları olabilir. Çizginin iki tarafı gibi. Mesela Necip Fazıl Kısakürek 30 yaşına kadar atesitmiş. Sonra İslamı seçmiş, sonrası malum biliyorsun. Ve demiş ki "TAM OTUZ YILDIR SAATİM İŞLEMİŞ BEN DURMUŞUM GÖKYÜZÜNDEN HABERSİZ UÇURTMA UÇURMUŞUM''Benipek, yanlis anlama olmasin, ben musluman degilim derken bu demektir ki bir cok seyine de inanmiyorum bu dinin.. Buna hersey ve herkes dahil olabilir..Bosuna deist olmadim herhalde, evvelden kafa kagidinda islam yazdigina ben de muslumandim, sonra biraz sorgulamaya kalkinca aslinda bu dine ait olmadigimi anladim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?