işte ben bunu anlamayıyorum belkı benıde cok yanlıs anlayanlar oldu sıtede cihat ayetlerını savundugum cıhadı savundugum ıcın ama soyle bı durum var beınım ıcın cıhat kurenı kerımde anlatılan cıhattır en onemlı ornegı bence fılıstınle ısraildır ... ve dedıgın dogru tum murlumanlar aynı kefeye koyuluyor ama mısal ısreilın fılıstıne yaptıgından dolayı butun yahudılerı suclayabılırmıyız hayır zaten soylenıyorda ısraılın yaptıgı butun yahudılere mal edılemez dıye ama iş işide gelınce butun muslumanlar suçlanıyor aynı kefeye koyuluyor bu nasıl çelıskı anlayamıyorum amntıgım cıddı anlamda anlayamıyor bu çelıskıyıbirde tüm Müslümanları suçlamaları,işidle biz aynımıyız ,yada iranla,bilmeden konuşan bunlar aslında yada işlerine öyle geliyor..
Tesla nedense son günlerde çok katılıyorum sana.Şu an olmuyor mu peki? Peygamberin hırkasını, saçını alıp yüzüne süren, öpen, onlara kutsiyet atfeden insanlar yok mu? Peygamberi geçtim türbe türbe gezip taşlara yüz sürüyor insanlar. Resim bunların yanında çok masum gerçekten :)
Yok işte duka,öyle olmaz.Şu an olmuyor mu peki? Peygamberin hırkasını, saçını alıp yüzüne süren, öpen, onlara kutsiyet atfeden insanlar yok mu? Peygamberi geçtim türbe türbe gezip taşlara yüz sürüyor insanlar. Resim bunların yanında çok masum gerçekten :)
lazım bir hz ömer gibisi ama diyanet hep söylüyor yasak diye ama takan yokkŞu an olmuyor mu peki? Peygamberin hırkasını, saçını alıp yüzüne süren, öpen, onlara kutsiyet atfeden insanlar yok mu? Peygamberi geçtim türbe türbe gezip taşlara yüz sürüyor insanlar. Resim bunların yanında çok masum gerçekten :)
resmedilemezz.. çünkü bazı islamı kulaktan duyan ..kendi aklınca fikir veren islamı işine nasıl geliyorsa öyle yorumlayan insanlar var bu dünyada tutarlar peygamberin resmini karşılarına koyarlar ve ona ibadet ederler.. sapıtırlar yaparlarmı yaparlar.. o yüzden resmi yasak..birgün hz ömerin halifeliğinde geçen bir kısastır bu bir ağacı kesiyor.. ashap ona kızıyor nedeno rasulün oturduğu ,gölgelendiği ağaç biz orda oturarak onu yad ediyoduk..derler ömer öfkeyle o ağacı putlaştırmaya başlamışdınız ağaca sarılanlar yüz sürenler ağlayanlar gördüm. bu putçuluğa girer demiştir..günümüzdeki resimlerle ressamlarla karıştımayalım..
arkadaşlar Kur'an da geçen cihat insanların birbirini öldürmesi savaş anlamında mıdır???işte ben bunu anlamayıyorum belkı benıde cok yanlıs anlayanlar oldu sıtede cihat ayetlerını savundugum cıhadı savundugum ıcın ama soyle bı durum var beınım ıcın cıhat kurenı kerımde anlatılan cıhattır en onemlı ornegı bence fılıstınle ısraildır ... ve dedıgın dogru tum murlumanlar aynı kefeye koyuluyor ama mısal ısreilın fılıstıne yaptıgından dolayı butun yahudılerı suclayabılırmıyız hayır zaten soylenıyorda ısraılın yaptıgı butun yahudılere mal edılemez dıye ama iş işide gelınce butun muslumanlar suçlanıyor aynı kefeye koyuluyor bu nasıl çelıskı anlayamıyorum amntıgım cıddı anlamda anlayamıyor bu çelıskıyı
Tesla nedense son günlerde çok katılıyorum sana.
Simdi bugunle gene uymadi bu sav. Karikaturistleri cizdikleri resme tapan olmasin diye mi oldurduler sence? yani savundugun yol oraya cikiyor da...yorumumda yazıyor zaten şimdiki ressamlarla resimlerle din ne alaka amel niyete göredir.. ..ama düşüninki peygamberi resmetmişler inan bana öyle cahil müslümanlar varki tutarlar bu resmi öperlerde öperler yüz sürerler ayırd edemezler.
aynennYok işte duka,öyle olmaz.
Söylediklerin var,birde bunlara peygamber efendimizin resimlerini eklesen bu insanlar önlerine koyup namaz kılmaya başlarlar.
ASlında türbelerdeki durum da aynı değil mi? Her ilde hatta her ilçede bilmem kaç türbe/yatır var. Adını hiç bilmeidğimiz insanların mezarlarına bir sarık yapılmış, yeşil bir örtü..Ülkede ne çok mübarek insan varmış diyesi geliyor insanın. İnsanlar gidip dua ediyor, adaklar adıyor. Bence hiç bir farkı yok dediğinden.Yok işte duka,öyle olmaz.
Söylediklerin var,birde bunlara peygamber efendimizin resimlerini eklesen bu insanlar önlerine koyup namaz kılmaya başlarlar.
dogru soyluyorsun haklısın katılıyorum sana ama benım demek ıstedıgım ısıdın yaptıgı cıhad olarak goruyorlar ve dıyorlar kuranı kerım emrettı bende dıyorumkı kuranı kerım onların yaptıgını emretmıyor kuranıkerımdekı ayetlere farklı syler anlatıyor ama yıne senın dedıgın gıbı kabul gormuyor bu dayatıyorlar işid kuranı kerımde yazılanları yapıyor dıyorlar ama alakassı bıle yok hıc bı dın savası emremez tabıykıarkadaşlar Kur'an da geçen cihat insanların birbirini öldürmesi savaş anlamında mıdır???
Hangi din vahşeti, kanı ve insanların birbirini öldürmesini destekler ki? önce buna cevap verin.
Kur'andaki pek çok ayet yanlış yorumlanıyor ya da tek ayet ele alınıp anlık çeviri yapılıyor.
Cihat önce insanın nefsiyle cihattır. Sen önce kendi nefsinle cihat et bakalım dedikodudan, fitneden, fesattan arındır ruhunu.. Haram yeme, düzgün yaşa.. Budur cihat öncelikle.
Hahha doğru yoldasın devam et
kesinlikle..o nedenle yasaklanmış olabilir..Yok işte duka,öyle olmaz.
Yok işte duka,öyle olmaz.
lazım bir hz ömer gibisi ama diyanet hep söylüyor yasak diye ama takan yokk
ondan öldürmediler tabii..çıplak bile çiziyorlarmış üzerine ismini yazıyorlarmışSimdi bugunle gene uymadi bu sav. Karikaturistleri cizdikleri resme tapan olmasin diye mi oldurduler sence? yani savundugun yol oraya cikiyor da...
sence.... onun içinmi bence değil..kii kimse öldürülmeyi hakketmez..o çizgileriyle hakaret ettikleri için ortalığı karıştırmaya çalıştıkları için hiç durmadılarki nasıl zarar veririz nasıl ALAY ederiz kalplerindeki zihniyet başka..Simdi bugunle gene uymadi bu sav. Karikaturistleri cizdikleri resme tapan olmasin diye mi oldurduler sence? yani savundugun yol oraya cikiyor da...
Şu an olmuyor mu peki? Peygamberin hırkasını, saçını alıp yüzüne süren, öpen, onlara kutsiyet atfeden insanlar yok mu? Peygamberi geçtim türbe türbe gezip taşlara yüz sürüyor insanlar. Resim bunların yanında çok masum gerçekten :)
olur olur,tesla olmaz değil..tabi karikatür olayı medyatik olarak siyasi vs..herşeye peygamberimizin alet edilmesi ile ilgli..Dediklerinizi anlıyorum ama kaldırıyor muyuz türbe ziyaretlerini, kimse taşa yüz süremezzz diyor muyuz? Demiyoruz. İş resme gelince zinhar olmaz. Ben hayalimdeki peygamberi kağıda çizsem misal bunu benim çizdiğimi bilecek insanlar, benim hayalim olduğunu yani buna kutsiyet atfetmeleri türbeye, hırkaya atfetmelerinden daha zor bir ihtimal.
bencede hakılısın ıkısnınde farkı yok mısal gecen tv de ızledım dıyorkı turbede ey mubarek nolur duvamı kabul eyle sen allahın sevdıgı kulusun dıdıyor turbeye ev araba resmı cızıyor helde ramazan ayında her turbe basında sayısız ınsan varASlında türbelerdeki durum da aynı değil mi? Her ilde hatta her ilçede bilmem kaç türbe/yatır var. Adını hiç bilmeidğimiz insanların mezarlarına bir sarık yapılmış, yeşil bir örtü..Ülkede ne çok mübarek insan varmış diyesi geliyor insanın. İnsanlar gidip dua ediyor, adaklar adıyor. Bence hiç bir farkı yok dediğinden.
çarptırmak için kendini paralayanlar onlar. İslamı geçtim hangi din bunu onaylar ki?dogru soyluyorsun haklısın katılıyorum sana ama benım demek ıstedıgım ısıdın yaptıgı cıhad olarak goruyorlar ve dıyorlar kuranı kerım emrettı bende dıyorumkı kuranı kerım onların yaptıgını emretmıyor kuranıkerımdekı ayetlere farklı syler anlatıyor ama yıne senın dedıgın gıbı kabul gormuyor bu dayatıyorlar işid kuranı kerımde yazılanları yapıyor dıyorlar ama alakassı bıle yok hıc bı dın savası emremez tabıykı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?