- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Bunu okumayaydim eyiydi ya.bu tabirleri okudukça insan soğur haklısın .sana bir anımı anlatayım namaz kılmak istiyordum ve namaz hocası tarzı bir kitaptan bakıyordum kitabıda bir islam profu yazmış orada aynen su tabir vardı:
mümin namaz kılarken şeytan bir sağdan bir soldan ona yanaşır onu yalar alnından öper vs .
bunu okuduktan sonra o gün o gündür namaz kılmaktan korkarım ..
Bunu okumayaydim eyiydi ya.
ben ne düşünüyorum biliyor musun bence biz şu an avrupanın rönensansını bekliyoruz
şurda bunları sayfalarca tartışmak bile anlamsız
isteyen inansın istemeyen inanmasın
bu kadar basit aslında bu
başkasının işine burnunu sokmamak bu kadar basit
ille ortalıklar karışıyor o ayrı
aybabaannem de derdi bana geceleri şeytan yalarmış insanın yüzünü
papa daha sert düşünüyor demi :) güya müslümanlar katil sadece bak papa da yumruğu basarmışbak Norveçli biz terör kötüdür dedik en azından
ben inanmıyorum yani,öpmesine yalamasına:)
Deme oyle demedaha fena yazıyordu bu ne kibide karanlıkta gece okumuştum
ben yeni evliydim eşim yokken elektirk kesildi banyodan çıkamadım.45 dakika falan.Deme oyle demeSimdi her namazda seytan acaba hangi yanagimi yaliyo alnimi mi öpüyor diye dusunucem eyi mi
hayır tatlım ya bu saçmalıkları takma sen :)Deme oyle demeSimdi her namazda seytan acaba hangi yanagimi yaliyo alnimi mi öpüyor diye dusunucem eyi mi
Ben mervecik hakaret ediyor demedim hiç, hatta mervecik kendide doğrulayacaktır, şimdiye kadar 8 uyarı aldı, 2 tanesi konu dışı, 2 tanesi üslup gerisi hep polemikten.
Direkt hakaret cezası hiç almadı. Ama madem şahsi görüş belirtiyorum, insanlar hakkında fikrimi yüze söylemekten hiç çekinmedim, biri hakkında birşey düşünüyorsam bunu yüze söylemenin gerekliliğine inanıyorum, kendini yetiştirmiş, bazı noktalarda hayatı tecrübe ettikçe düşüncelerinin değişeceğini düşünüyorum, katıldığım birçok yorumu da oldu, yani öyle amannn mervecik mi demedim, yorumlarını keskin uç buldum evet ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, kimse bir diğerine göre şekillenemez, burda istenense yalnızca ifade ederken biraz daha özen gösterilmesi, konu din veya şiddet, kadın olduğunda yorumlarında bilerek üstüne gittiğine inanıyorum, böyle düşünmeme sebepte din hakkında bilgi sahibi olup o dine inananların düşünce yapısını ve tepkilerini bilmemesine olanak olmadığını biliyorum, gelebilecek tepkilere rağmen bazı şeyleri yineliyorsa birşeyi hedefliyordur insan.
korku ilginç birşey bazen birden geliyor bazen hiç olmuyor bir ışık yansıması bile korkutuyor bazenben yeni evliydim eşim yokken elektirk kesildi banyodan çıkamadım.45 dakika falan..kendi kendime korkularımı yenmeye çalıştım zamanla sonrasında..
bence üstüne gitmeye çalış canım..inan evlenince yalnız kaldığın oluyor o vakit zorlanabiliyorsun..korku ilginç birşey bazen birden geliyor bazen hiç olmuyor bir ışık yansıması bile korkutuyor bazen
papa daha sert düşünüyor demi :) güya müslümanlar katil sadece bak papa da yumruğu basarmış
olur mu ya özellikle amerikada bu gerikafalı dinciler çok arttı
ben papanın da fake olduğunu düşünüyorum zaten bu papaların altın saatlerinden zincirlerinden kocaman altın haçları olsa olsa emperyalizm göstergesi olur
İlahi... İlla bi hedefimin mi olması lazım? İsrail ajanı yapmayın da beni şimdiTepki geldi diye susmam gerekmiyor ya? Site kurallarına aykırı bir şey olursa alırım ceza o olur sadece. Yoksa birisi tepki vermiş, bundan bana ne? Ben zaten kendi kontrolümü çogunlukla saglayabilirim. Sinirlenmeden, hakaret etmeden yazarım sakin sakin...
Benim düşüncelerim aslında uç düşünceler degil, hem de hiçbirisi degil. Size öyleymiş gibi geliyor sadece. Marjinallikle falan hiç ilgisi dahi yok, biraz sakince okundugunda gayet normal oldugunu anlarsınız. Hem de her konuda...
Merve bir cok yorumuna cogu zaman katılmadan edemiyorum..Ateist arkadasım cok..Ama islam hakkında senin kadar katı degiller.
Yahu dun islam teroru emreder dedin, guzelligi,bilimi,sevgiyi,hosgoruyu isaret eden onca ayeti es gecerek..
Bence sen dincilere son derece kızgınsın, hıncını da islamdan cıkarıyorsun :)
Yoksa inanmadıgın bir seyle neden bu kadar derdin olsun ki..
Dincilere kızgınlık başka, ideolojiyi tartışmak başka. İki konuyu birbirinden alakasız tartışıyorum, bazen de baglıyorum. Ama dinciler olmasa da ortadaki ideoloji kime sorarsan sor totaliterdir. Türkiye'deki şekli, yine hassasiyet diyeceksiniz ama, budizme kaymış bir islamdır. Celaleddin Rumî, Yunus Emre... vs gibilerin düşünce şekli yani. Bir de bizim kültürümüz Arap kültürü ile hiç barışık olmadıgından yaşanılan islam tamamen farklı bir şeye dönüşüyor. ''gerçek islam bu degil'' meselesinin çıkış noktası burası. Senin dinde kabul edemediklerini Araplar gayet rahatça kabul edebililiyor, ama sen edemiyorsun... çünkü kültürler farklı da ondan.
Güzel ya da mantıklı ayet yoktur demiyorum ya da bunları es geçmiyorum. Ben bütünüyle ele alıyorum olayı. Hani cımbız diyorsunuz ya, onu yapmam ben işte. Eger bütünün alırsanız, ortada olan şudur; ''bütün dünya islama boyun egsin, ondan sonra bahsedilen iyi şeyler uygulansın''
Terör ve savaşı emreder diyorum ama bunları karıştırma. Savaşı emreder çünkü yayılmacı bir ideoloji, bunu her yerden görebilirsin.. Terör dedigimiz ise savaş degildir, bir takım olaylar ile insanların içine korku salma işidir ki bununla bile ilgili ayet var.
İnanmadıgım şeyle derdim, buna inananların olması. Hatta o da degil... Bu haliyle inananların olması... Reform gerçekleşirse, islam kalsın, bana ne? Önemli olan bu haliyle ülkenin siyasetine, ekonomisine, sosyal hayatına bu derece baskı yapıyor olması. Eger her şeye bu kadar girmiyor olsaydı, benim islamın ideolojisi ile de işim olmazdı, maksat totaliter olmasın, maksat her alana müdahil olmasın.
Tevrat'ın metni daha şiddetlidir mesela... ama benim onlarla direkt bir derdim yok çünkü ülkeme, yaşantıma direkt etkileri yok. Eger olsaydı, o zaman eleştirecegim şey Tevrat olacaktı.
Yoksa benim derdim dinin tamamen yok olması degil. Hatta din tamamen yok olmaz... hatta dinin yok olması gerekmedigi gibi, dinin faydası da vardır ki hiç girmiyorum çünkü fayda dediklerim yine hassasiyetlere dokunacak
Hassasiyetler deniyor, Muhammed karikatürü denilerek... Ama son sayfaları okudum bir de ne göreyim? Türbelere gidenlere hiç hassas davranılmamış... Hatta bir tanesi türbede para atan, dilek tutan bir teyzeyi uyarmış; ''teyze bunların islamda yeri yok, hurafe bunlar'' diye... Ben bunu forumda yapıyorum ama bu kişi teyzenin yüzünün ortasına söylemiş, ve gelmiş bir de hassasiyet diyor. Bu çelişki işte. Teyze o türbeye inanmış işte, sen onun bütün hayallerini yıktın o anda, hassasiyetine hiç acımadın... ama sonra kendine saygı bekliyorsun. Komik degil mi? Hrıstiyanlıkla ilgili yorumlar da vardı onlar ayrı bir komik çünkü onlar da hiç hassasiyetlere özen göstermemiş. Neyse çok uzattım... Ama neyin ne oldugunun farkına varın bence. Yani beklentinizin ne oldugunun...
kadının şeytan suretinde olması da iyiymiş
bu yüzden islamı benimsemedim, hiçbir zaman da benimseyemeyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?