Sitede özgürlük yok !

Bunu okumayaydim eyiydi ya.

şu şeytan uzak dursun oldum olası bizi ruhani varlıklarla korkutmaya bayılıyorlar onu bende biliyorum yüzün yıka derler seytan yalamış bende diyorum neden sabah yıkayınca yapış yapış hahahah ter olmasın

Deme oyle deme Simdi her namazda seytan acaba hangi yanagimi yaliyo alnimi mi öpüyor diye dusunucem eyi mi
ben yeni evliydim eşim yokken elektirk kesildi banyodan çıkamadım.45 dakika falan..kendi kendime korkularımı yenmeye çalıştım zamanla sonrasında..

İlahi... İlla bi hedefimin mi olması lazım? İsrail ajanı yapmayın da beni şimdi Tepki geldi diye susmam gerekmiyor ya? Site kurallarına aykırı bir şey olursa alırım ceza o olur sadece. Yoksa birisi tepki vermiş, bundan bana ne? Ben zaten kendi kontrolümü çogunlukla saglayabilirim. Sinirlenmeden, hakaret etmeden yazarım sakin sakin...

Benim düşüncelerim aslında uç düşünceler degil, hem de hiçbirisi degil. Size öyleymiş gibi geliyor sadece. Marjinallikle falan hiç ilgisi dahi yok, biraz sakince okundugunda gayet normal oldugunu anlarsınız. Hem de her konuda...

ben yeni evliydim eşim yokken elektirk kesildi banyodan çıkamadım.45 dakika falan..kendi kendime korkularımı yenmeye çalıştım zamanla sonrasında..
korku ilginç birşey bazen birden geliyor bazen hiç olmuyor bir ışık yansıması bile korkutuyor bazen

korku ilginç birşey bazen birden geliyor bazen hiç olmuyor bir ışık yansıması bile korkutuyor bazen
bence üstüne gitmeye çalış canım..inan evlenince yalnız kaldığın oluyor o vakit zorlanabiliyorsun..

ben papanın da fake olduğunu düşünüyorum zaten bu papaların altın saatlerinden zincirlerinden kocaman altın haçları olsa olsa emperyalizm göstergesi olur

altın servet içinde yaşarken bir yanda açlıktan ölen çocukların olması.
ne kadar da barışçıl ve iyi değil mi
lafla olmaz o iş
o kadar gönlü büyükse laftan ötesini yapsın

Merve bir cok yorumuna cogu zaman katılmadan edemiyorum..Ateist arkadasım cok..Ama islam hakkında senin kadar katı degiller.

Yahu dun islam teroru emreder dedin, guzelligi,bilimi,sevgiyi,hosgoruyu isaret eden onca ayeti es gecerek..

Bence sen dincilere son derece kızgınsın, hıncını da islamdan cıkarıyorsun :)

Yoksa inanmadıgın bir seyle neden bu kadar derdin olsun ki..

Dincilere kızgınlık başka, ideolojiyi tartışmak başka. İki konuyu birbirinden alakasız tartışıyorum, bazen de baglıyorum. Ama dinciler olmasa da ortadaki ideoloji kime sorarsan sor totaliterdir. Türkiye'deki şekli, yine hassasiyet diyeceksiniz ama, budizme kaymış bir islamdır. Celaleddin Rumî, Yunus Emre... vs gibilerin düşünce şekli yani. Bir de bizim kültürümüz Arap kültürü ile hiç barışık olmadıgından yaşanılan islam tamamen farklı bir şeye dönüşüyor. ''gerçek islam bu degil'' meselesinin çıkış noktası burası. Senin dinde kabul edemediklerini Araplar gayet rahatça kabul edebililiyor, ama sen edemiyorsun... çünkü kültürler farklı da ondan.

Güzel ya da mantıklı ayet yoktur demiyorum ya da bunları es geçmiyorum. Ben bütünüyle ele alıyorum olayı. Hani cımbız diyorsunuz ya, onu yapmam ben işte. Eger bütünün alırsanız, ortada olan şudur; ''bütün dünya islama boyun egsin, ondan sonra bahsedilen iyi şeyler uygulansın''

Terör ve savaşı emreder diyorum ama bunları karıştırma. Savaşı emreder çünkü yayılmacı bir ideoloji, bunu her yerden görebilirsin.. Terör dedigimiz ise savaş degildir, bir takım olaylar ile insanların içine korku salma işidir ki bununla bile ilgili ayet var.

İnanmadıgım şeyle derdim, buna inananların olması. Hatta o da degil... Bu haliyle inananların olması... Reform gerçekleşirse, islam kalsın, bana ne? Önemli olan bu haliyle ülkenin siyasetine, ekonomisine, sosyal hayatına bu derece baskı yapıyor olması. Eger her şeye bu kadar girmiyor olsaydı, benim islamın ideolojisi ile de işim olmazdı, maksat totaliter olmasın, maksat her alana müdahil olmasın.

Tevrat'ın metni daha şiddetlidir mesela... ama benim onlarla direkt bir derdim yok çünkü ülkeme, yaşantıma direkt etkileri yok. Eger olsaydı, o zaman eleştirecegim şey Tevrat olacaktı.

Yoksa benim derdim dinin tamamen yok olması degil. Hatta din tamamen yok olmaz... hatta dinin yok olması gerekmedigi gibi, dinin faydası da vardır ki hiç girmiyorum çünkü fayda dediklerim yine hassasiyetlere dokunacak

Hassasiyetler deniyor, Muhammed karikatürü denilerek... Ama son sayfaları okudum bir de ne göreyim? Türbelere gidenlere hiç hassas davranılmamış... Hatta bir tanesi türbede para atan, dilek tutan bir teyzeyi uyarmış; ''teyze bunların islamda yeri yok, hurafe bunlar'' diye... Ben bunu forumda yapıyorum ama bu kişi teyzenin yüzünün ortasına söylemiş, ve gelmiş bir de hassasiyet diyor. Bu çelişki işte. Teyze o türbeye inanmış işte, sen onun bütün hayallerini yıktın o anda, hassasiyetine hiç acımadın... ama sonra kendine saygı bekliyorsun. Komik degil mi? Hrıstiyanlıkla ilgili yorumlar da vardı onlar ayrı bir komik çünkü onlar da hiç hassasiyetlere özen göstermemiş. Neyse çok uzattım... Ama neyin ne oldugunun farkına varın bence. Yani beklentinizin ne oldugunun...

Ya ben merveye inanmıyorum nasıl bu kadar surede bu kadar uzun yazabiliyor kaç el kaç parmak var sende arkadaşın ya dikkat ediyorum imla ya uyuyor akışı düzgün yazıyor pes doğrusu

Demek istediklerini çok net anlıyorum..Ama yine o noktada ayrılıyoruz. İslam ya da dinler, yayılmacıdır evet. Tıpkı sosyal ya da politik ideolojiler gibi. Sen ısrarla diyorsun ki islam herkesi müslüman olmaya zorlar, ben de diyorum ki kuranda dolayısıyla islamda zorlama yoktur.

Türbe v.s olayına hiç girmeyeceğim..İslamda bunların yeri yoktur, türbeye gidip bez bağlayıp dua ediyorsa o başka bir şeye giriyor..İslamı bırakıp türbe yatana inansın, dilek tutsun, para atsın falan..Bunu umursamam..Ama bunu müslüman kimliği altında yapıyor..
Hele ki tarikat liderlerine tapınan güruhlar var ki, hassasiyetleri zerre umurumda değil açıkçası..Dinime de ülkeme de zarar veriyorlar.

İslam dini tek, uygulamalar farklı evet. ama ben bunun kültürden kaynaklandığını da düşünmüyorum..
Adamlar "dost edinmeyin" ayetinden düşman olmayı çıkarıyorken ben "mensup olduğun dini terkedip başka bir dine katılma" anlamını çıkarıyorum. Bu kültür falan değil, bu direkt olarak bakış açısı ve senin o bahsettiğin totaliter ideolojiyi yaratanlar aslında bu kişiler..

kadının şeytan suretinde olması da iyiymiş
bu yüzden islamı benimsemedim, hiçbir zaman da benimseyemeyeceğim
Ay fenalik geldi ustume,, Hem zorla carsaf pece burka giydirip sonra da oyle mi diyorlarmis... Ay kusura bakmayin ama bayilajaam simdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…