Sitede özgürlük yok !

Seriat = Kuran degil... Seriat = Islam. Islam Kurandan ibaret midir? Ya hadisler? Arrtik kac tane varsa, kiyida kosede kalmis bilmedikleriniz de dahil olmak uzere..
bak en guzel oregı verdın saraylım kactane sahıhı hadıs var gercek olan bunu bılemeyız ama soyle bı durum var Mune ablanın dedıgı gibş hadısler kuranı kerımı destekler nıtelıkteyse ayetlerle arada celıskı yoksa egr mantık alıyorsa zaten sahıhıdır yoksa degıldr ortada cok uydurma hurafe hadıslerde var

Ay annemle babam lekelenmiş

Benim anlattığımla senin söylediğin farklı Saraylım, bak ne diyorsun kendince sahih olanları seçmiş, kendince sahihlik diye birşey yok ama yapıyorlar mı? Evet maalesef yapıyorlar, bugün bizim ülkemizde aynısı olur mu? Evet olur, bu konuda hemfikirim senle, yani kalkıpta şeriat olacak bundan sonra denirse şer'i hükümler adı altında Kuran'la bağdaşmayan pekçok uygulama yer alır, buna asla itirazım olmadı.
Ama dersen ki zaten benim cevap verdiğim kısımda oydu, İslam=Kuran mıdır? Evet Kuran'dır, hadislerden de sahih olanları ayetlerle birebir örtüşenlerdir, uydurma hadislere kalkıpta İslam bu diyemeyiz çünkü zamanında işlerine öyle geldiği için uydurulmuşlar, okumayan bilmeyende inanmış, bu uydurma hadisler ayıklanmaya çalışılıyor ama ne kadarı ayıklandı veya uydurma olanlardan bir kısmını bırakırlar mı veya insanlara bakın bunlar doğru değil bilincini ne kadar aşılayabilirler onu ben bilemem.

Canim hadis usulü başlı başına bir ilimdir
Sahabeler tabiin ve büyük alimler bu konukonuda aşırı derecede titiz davranmislardir
bir Kere yalan söyleyen bir ravinin bile on yıllık hadisler ini çöpe atmislardir
çeşitli teknikler geliştirmişlerdir
bu nedenle hadis konusunda akla kara o kadar bellidir ki
tek sorun insanların cahilligi

Mune abla sahih hasen zayıf mevzu ne kadar hadıs türü varsa bin yıldan fazladır zaten belirlenmis korunmuş
bize düşen bu belirli sistemi öğrenmek
yoksa her duyduğumuz a hadıs deriz

Saraylidincist: 38913642 .!.:
Dinci degil, dindar insanlarin icinde cok Ataturkcu var. Dinci diye din tacirlerine derler, onlar gercekten de Ataturkten nefret ederler.
Haklisiniz…
Ben dinci diyorum .
Burda suudi arabistanda ataturk'u sevmezler laikligi getirdi diye.
Burd turkiyeden geliyorum dedin mi "erdogan"lafi gecer cok yanlis…

Mune abla sahih hasen zayıf mevzu ne kadar hadıs türü varsa bin yıldan fazladır zaten belirlenmis korunmuş
bize düşen bu belirli sistemi öğrenmek
yoksa her duyduğumuz a hadıs deriz
Ama işte ablacım, hala ortalıkta dolaşan ve sahih olmayan hadisler mevcut ve insanların bir kısmı bunları birilerinden duyuyor ve inanıyor.

Baska inansanlarin sunu yapma bunu yapma demesi cidden insani cileden cikarabiliyor. Benim de bi arkadasim vardi. O sürekli siyah giyer. Bende ferace giyerdim 1/2 sene. Bi zaman sonra tekrar normal giyimime dönmeye basladim. Bu arkadas beni ne zaman görse elestiridi yine renklere dönmüssün, yok gözünü niye boyuyosun, yok niye bunu giydin niye sunu yaptin. Sanane ya sanane dimi. Anam var babam var yani ona düstü sanki beni elestirmek. Eger bu insanlar iyiligimizi düsünüyosa ve gercekten yanlis yaptigimiz bisey varsa 1 kere uyarmalari yeter eger dikkate almiyosak demek ki ilgilenmiyoruz. kendisiyle bende görüsmüyorum artik. Sürekli elestiride bulunan insanlar hic cekilmiyo.

Mune farklı şeyler söylememin sebebi, islamın 213145 çeşidinin olmasından dolayı ve aslında gerçek islam diye bir şeyin olmaması. Sorularının açıklaması bunda zaten;

- Biri geliyor ''Hz demek zorundasın, edepsiz'' diyor... Digeri geliyor tam bunun zıddı olarak, ''Hz diyemezsin, Allah'a iftiradır'' diyor. Yani bunların ikisi de müslüman. Ve diyorum ki, şimdi bunların hangisi dine hakaret etti, hangisi hassasiyetlere dokundu? Muhammed desem biri, Hz. Muhammed dersem digeri sinirleniyor. Ha ben ne yapacagım, karşıdakinin aklını okuyup her birine ayrı saygı gösterecegim dimi? Niye ben peki? Onlar göstersin saygı ve hitap şeklime burunlarını sokmayıversinler, olmaz mı? ki yine söylüyorum ''hz'' takısının islamda hiçbir dayangı yoktur. Hz. kelimesine kızanların ise dayanagı var. Yani illa birini haklı çıkarmak lazımsa, digerleri yine dayanakları oldugu için hassas olma konusunda daha geçerli. Ama tabi bana göre ikisi de geçersiz en nihayetinde.

- Tevrat, İncil olayında sadece Kuran'a bakarsan, ayetlerin anlamını kaydırdılar yazar orada. Yani çogunuzun zannettiginin aksine Kuran, Tevrat ve İncil degiştirilmiştir falan diye bir şey söylemez. Ama gider hadis falan araştırırsan ya da islam alimleri ne yazmış diye bakarsan.... onlar degiştirildi falan derler. Sorun bende degil yani, sorun yine islamın çeşit çeşit olması. Ben ikisini de demiyorum, ama sizin dininizin kaynakları her ikisini de diyor.

Ben Kuran'ı kendim okudum ve anladıklarım sizinkilerden farklı. Ne yapacagız şimdi? Kafamı bir şeyle de bulandırmadım ve hatta şüphelerim gitsin diye mantıga oturtmaya çalışarak okudum vakti zamanında... Ve Kuran'ı bir bütün halde görüyorum, bundan da emin ol. Çogu ateist gibi sırf islamda var diye bir şeyleri de reddetmem ben ve hatta islamda olan ama sizlerin kabul edemedigi bazı şeyleri bile savunuyorum farkındaysanız?

Kırmızı ile işaretledigim kısma geleyim... Bak bunu güzel söylemişsin. Bu da karşı tarafın bir endişesidir, haklı bulunabilir. Dinin tüm her şeyini yavaş yavaş silecekler endişesi yani... Ama şimdiki hrıstiyan alemine bak... Reformu yaptılar ama dinlerini hala belli ölçüde yaşıyorlar. İslamın da yapması gereken budur. Ekonomik, siyasi ve sosyal hayatta etkisinin iyice azalması lazım... ki insanların önüne duvar olarak çıkmasın. Çünkü dinin katı şekilde hayatın her alanına yön verdigi yerlerde diyalog diye bir şey olmaz, kurallar sorgulanamaz... vs. Örnek şeriat ülkeleri...

aynen canım ınsanları okumuyorlar kulktan duyma seylerle bak boyle bı hadıs var dıyorlar mantıgım almıyorsa ve kuranı kerımle arasında celıskı varsa ben kabul etmem o hadısı ve dedgın gıbı akla kara okadar bellıdırkı sahıhı hadısle uydurma hadısı bı okumayla anlayabılırız...Hadisler çoğu zaman kur`an-ı kerime eş tutularak kullanılmakta ve bunun sonucunda yalan yanlış şeyler ortaya çıkmaktadır. Şu bilinen bir gerçektir ki hadislerin büyük çoğunluğu uydurma ya da çarpıtmadır. Bu uydurma hadislerin genel sebebi, Kuran-ı Kerim`i değiştiremeyince, kendi dünya görüşlerini ve despotluklarını(genelde kadınlara) geçerli kılmak içindir“Bir grup maymun zina yapan bir maymunu yakalamış ve taşlama cezasını uyguluyorlardı. Onları bu haklı işte desteklemek için ben de taş atarak yardım ettim” (Buhari 63/27). (şaka gibi zina yapan maymun. evlenmemiş terbiyesizler) Ben Adem oğullarının efendisiyim” (Hanbel 1/5; 5/540, 388)“Uğursuzluk üç şeydedir, at, ev ve kadın” (Buhari 76/53).

“Allah zamandır” (Muvatta 56/3).

“Allah, ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir” (Buhari 97/24, 10/129 ve 68. surenin tefsiri).

“Peygamber 30 erkeğin cinsel gücüne sahipti” (Buhari).

“Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar Zeynep`le yatardı” (Buhari, Hibe/.

“Peygamberin izniyle ihramdan çıkıp Mina`da bulunan kadınlarımıza yöneldik.
Zekerlerimizden meni damlıyordu ” (Buhari, Hac/81; Müslim Hacc/141).

Konuyu en başından okudum da... athenenoctua ne güzel yorumlar yazmış da anlaşılamamış malesef. ''Anlatmak da bi yere kadar'' diyenlerden sanırım.

justholdmetight ı da başta sevmezdim, arada bi konularına bakardım da... yine mıy mıy ne yazmış acaba diye bakardım meraktan. Son 3-4 aydır kendine güveni mi gelmiş nedir anlamadım yorumlarını baya sevmeye başladım. Bu konuda da güzel yazmış ateist din kardeşim benim Yorumları baştan okumuşken yazmadan edemedim.

İkisinin de yorumlarına katılıyorum, keşke daha çok yazsalarmış.

Atatürkçü değilim ama bugüne kadar Atatürk e saygısızlık etmedim Kemalist arkadaşlarıma da bir dayatmada bulunmadım

Evet meryem, senin Bu ülkenin asıl liderine bir saygısızlık ettiğini görmedim..Kısa bir sohbetimiz olmuştu bu konuyla ilgili. Bazı uygulamalarından kaynaklı Atatürk'e sıcak bakmadığını söylemiştin..Gerisi gelmedi sohbetin.
Şunu öğrenmek istiyorum senden, eğer bu devletin şekli cumhuriyet olmasaydı, değişemez maddelerinde laiklik olmasaydı, nasıl bir ülke olurduk, hiç düşündün mü?
Bak şu an şeriatle yönetildiğini iddia eden ülkelerde kadına fotosentez yapan canlı muamelesi yapılıyor.
Şeriat ütopik bir yönetim şeklidir..Aynı komünizm gibi. Uygulayabilen yok, olamaz da..

Diyelim ki Atatürk müslüman değildi, müslüman olmasa da, islama hizmet ettiğini düşünüyor musun?
Şu anlamda soruyorum, cumhuriyet öncesi dinde hurafeler kol geziyordu. Devlet yönetimini etkileyen hurafeler bunlar.
İslamı bu hurafelerden arındırmak bile islama bir hizmet değil midir? İslama verilen değer değil midir?

Bak sen çarşaflısın, ben ise yazın güneşin alnında malak gibi bikiniyle yatıyorum. Kimin sayesinde yaşayabiliyoruz kendi yaşamlarımızı? Sence sizin istediğiniz yönetim şekli gelseydi ben bu şekilde yaşayabilir miydim?
Veya başka sosyalist bir lider gelseydi sen bu şekilde yaşayabilir miydin?

Samimice soruyorum bunları. Devrimleri de bilare konuşmak isterim seninle. Özellikle harf devrimini.

Yalnız birşeyi fark ettiniz mi?
Konuyu açan: Kazen
Konu başlığı: Sitede özgürlük yok !
Sayfa sayısı:73

Banlanan sayısı: 0

Kazen yaptı yine yapacağını, sorular dönüyor kafamda

Dün merve gidici gibiydi ama dokunmadı :)

Ben gidici olabilrim, bilemem ama emin oldugum şey, bugüne kadar tek hakaretim bile olmadıgı. Hatta bana hakaret edenleri şikayet etmişligim dahi yoktur, hiç muhatap olmam, o kelimeleri görmezden gelerek yazdım hep.

Bu konu niye açıldı bilmiyorum ama ben şahsen sitede ayrımcılık yapılıyor, haksızlık yapılıyor, özgürlük yok diye bir şeyi savunmadım hiç. Kendi adıma konuşuyorum... Ceza aldım 5-6 defa hiç de karşı çıkmadım ya da laf söylemedim, ayrımcılık bu, niye bana ceza veriyorsunuz ühühühü diye. Bi defasında hangi yorumdan doloayı ceza aldıgımı merak ettim o kadar... onu Mune söyledi zaten...

Yani bence forumda özgürlük var, Mune'yi editör olarak gayet severim. Gayet iyi bu konuda. Ve bunu da bazıları gibi sırf laf olsun, yagcılık olsun diye söylemiyorum, ciddiyim.

Bunlar ne bicim hadis yav? Hele o 97/24 nolu hadisin yuzunden az daha carpilacaktim.. Yani insan kendini tutamiyor ki resmen komik..

Bunlar ne bicim hadis yav? Hele o 97/24 nolu hadisin yuzunden az daha carpilacaktim.. Yani insan kendini tutamiyor ki resmen komik..
aynen oyle saraylım mısal akıl mantık alıyormu saraylım buna koru korune ınanma derler bınlerce kısı karsıma gecse ben bu hadıse ınanmam asla ayetlerle uyusmuyor bıle ınsalar okumuyor saraylım kulaktan duyma seylerle veya okuyor dogru dıyor nasıl dogru olabılırkı nasıl bu tur hadıslere sahıhı hadıs dıyebılırzkı

Mervecik allah askina cok uzun yaziyon o kadar uzun yazma lutfen okuyamiyorum.

Her iki yorumunu da alıntılamadım ama anlattıklarını gayet iyi anladım, reform dediğin zaman farklı algılanıyor, ben anladım ama misal din mevzularında sorgulama sözcüğü de farklı anlaşılır, ne yani Allah'ın hükümlerini mi sorgulayacağız manası çıkaranlar olur, senin dediğin reform nasıl olur biliyor musun?
Sahih olmayan, ayetlerle bağdaşmayan tüm hadisler çıkarılır, herkesin fetva vermesine izin vermek yerine bu işin ihtisasını yapmış ve gerçekleri olduğu gibi anlatacak kişiler ortak bir açıklama yapar. Aslında böyle birşeye bile gerek yoktur ama biz ne yazık ki alışmışız açıklama yapılmasına.

Din bir kere kesinlikle siyasi araç olmaktan çıkarılır, ki bunu defalarca birçok konuda dile getirdim, laiklik kelimesi yanlış yorumlanır hep, sanılır ki laiklik halkında dininden vazgeçmesidir, aslında laiklik devletin dini yoktur, halkın din özgürlüğüne olanak sağlar ve her inanca eşit yaklaşımdır manasındadır.
Fakat bu konuda biraz tek yönlü düşünüyoruz maalesef, sanıyoruz ki bu ülkede yalnızca müslümanlar var.

Daha birçok yapılması gereken şeylerde mevcut ama bunları burda detaylarıyla anlatmaya kalksak hele de yazmayı seven ben gibilere sayfalar yetmez, bu sebeple kısa keseyim en temizi ama şu da gerçek bunların olabilmesi ve kanıksanması güç, zira yine biryerde yazmıştım bazı şeyler artık kemikleşmiş, sen burda çıkıp anlatsanda itirazlar yükselir ve bir anda kendini din düşmanı olarak bulursun, ki emin ol bu sadece deist, ateistlere mal edilen bir itham değil, gerçi sen zaten çevrende de denk gelmişsindir bunlara.

Alıntıladığım bu mesajındaki son kısma gelirsek, bana sevgi sözcükleri nedense hep öyle algılanıyor, bu da bir görüştür tabii, herkes herkesi doğru bulacak, sevecek diye bir kural yok, birbirimizi nüfusa geçirecek değiliz sonuçta

Hayır konu şeriat veya laiklik değil çok daha başka meseleler ama bunu burda tartışmak istemem
geçen de lafta kaldı ama bu kez kalmasın özelden konuşabiliriz bir gün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…