bence merve çok kitap okumuş,okur yaazar bu konuda eğitmiş kendini,tebrikler..Ya ben merveye inanmıyorum nasıl bu kadar surede bu kadar uzun yazabiliyor kaç el kaç parmak var sende arkadaşın ya dikkat ediyorum imla ya uyuyor akışı düzgün yazıyor pes doğrusu
Olm naptınız 80 sayfa yav?
sorma.. Kazen bizim icin siyaset meydaninda bir geyik topigi acti..Olm naptınız 80 sayfa yav?
iyi oldu bence genel ortam oldu burasıdasorma.. Kazen bizim icin siyaset meydaninda bir geyik topigi acti..
Tadini cikartiyoruz..
Dincilere kızgınlık başka, ideolojiyi tartışmak başka. İki konuyu birbirinden alakasız tartışıyorum, bazen de baglıyorum. Ama dinciler olmasa da ortadaki ideoloji kime sorarsan sor totaliterdir. Türkiye'deki şekli, yine hassasiyet diyeceksiniz ama, budizme kaymış bir islamdır. Celaleddin Rumî, Yunus Emre... vs gibilerin düşünce şekli yani. Bir de bizim kültürümüz Arap kültürü ile hiç barışık olmadıgından yaşanılan islam tamamen farklı bir şeye dönüşüyor. ''gerçek islam bu degil'' meselesinin çıkış noktası burası. Senin dinde kabul edemediklerini Araplar gayet rahatça kabul edebililiyor, ama sen edemiyorsun... çünkü kültürler farklı da ondan.
Güzel ya da mantıklı ayet yoktur demiyorum ya da bunları es geçmiyorum. Ben bütünüyle ele alıyorum olayı. Hani cımbız diyorsunuz ya, onu yapmam ben işte. Eger bütünün alırsanız, ortada olan şudur; ''bütün dünya islama boyun egsin, ondan sonra bahsedilen iyi şeyler uygulansın''
Terör ve savaşı emreder diyorum ama bunları karıştırma. Savaşı emreder çünkü yayılmacı bir ideoloji, bunu her yerden görebilirsin.. Terör dedigimiz ise savaş degildir, bir takım olaylar ile insanların içine korku salma işidir ki bununla bile ilgili ayet var.
İnanmadıgım şeyle derdim, buna inananların olması. Hatta o da degil... Bu haliyle inananların olması... Reform gerçekleşirse, islam kalsın, bana ne? Önemli olan bu haliyle ülkenin siyasetine, ekonomisine, sosyal hayatına bu derece baskı yapıyor olması. Eger her şeye bu kadar girmiyor olsaydı, benim islamın ideolojisi ile de işim olmazdı, maksat totaliter olmasın, maksat her alana müdahil olmasın.
Tevrat'ın metni daha şiddetlidir mesela... ama benim onlarla direkt bir derdim yok çünkü ülkeme, yaşantıma direkt etkileri yok. Eger olsaydı, o zaman eleştirecegim şey Tevrat olacaktı.
Yoksa benim derdim dinin tamamen yok olması degil. Hatta din tamamen yok olmaz... hatta dinin yok olması gerekmedigi gibi, dinin faydası da vardır ki hiç girmiyorum çünkü fayda dediklerim yine hassasiyetlere dokunacak
Hassasiyetler deniyor, Muhammed karikatürü denilerek... Ama son sayfaları okudum bir de ne göreyim? Türbelere gidenlere hiç hassas davranılmamış... Hatta bir tanesi türbede para atan, dilek tutan bir teyzeyi uyarmış; ''teyze bunların islamda yeri yok, hurafe bunlar'' diye... Ben bunu forumda yapıyorum ama bu kişi teyzenin yüzünün ortasına söylemiş, ve gelmiş bir de hassasiyet diyor. Bu çelişki işte. Teyze o türbeye inanmış işte, sen onun bütün hayallerini yıktın o anda, hassasiyetine hiç acımadın... ama sonra kendine saygı bekliyorsun. Komik degil mi? Hrıstiyanlıkla ilgili yorumlar da vardı onlar ayrı bir komik çünkü onlar da hiç hassasiyetlere özen göstermemiş. Neyse çok uzattım... Ama neyin ne oldugunun farkına varın bence. Yani beklentinizin ne oldugunun...
hakikaten bunu yazan ancak kocaman bir canavar olabilirYa ben merveye inanmıyorum nasıl bu kadar surede bu kadar uzun yazabiliyor kaç el kaç parmak var sende arkadaşın ya dikkat ediyorum imla ya uyuyor akışı düzgün yazıyor pes doğrusu
Ay fenalik geldi ustume,, Hem zorla carsaf pece burka giydirip sonra da oyle mi diyorlarmis... Ay kusura bakmayin ama bayilajaam simdi...
Olm naptınız 80 sayfa yav?
İlahi... İlla bi hedefimin mi olması lazım? İsrail ajanı yapmayın da beni şimdiTepki geldi diye susmam gerekmiyor ya? Site kurallarına aykırı bir şey olursa alırım ceza o olur sadece. Yoksa birisi tepki vermiş, bundan bana ne? Ben zaten kendi kontrolümü çogunlukla saglayabilirim. Sinirlenmeden, hakaret etmeden yazarım sakin sakin...
Benim düşüncelerim aslında uç düşünceler degil, hem de hiçbirisi degil. Size öyleymiş gibi geliyor sadece. Marjinallikle falan hiç ilgisi dahi yok, biraz sakince okundugunda gayet normal oldugunu anlarsınız. Hem de her konuda...
Ehueh, bana daha çok birbirine kazak örülmüş gibi geldi.börek açtık
Yalnız bu verdiğiniz Buhari kaynaklı hadisler sahih kabul edilir yani güvenilir ve doğruluğu kesin gözüyle bakılır.
Konuyu en başından okudum da... athenenoctua ne güzel yorumlar yazmış da anlaşılamamış malesef. ''Anlatmak da bi yere kadar'' diyenlerden sanırım.
justholdmetight ı da başta sevmezdim, arada bi konularına bakardım da... yine mıy mıy ne yazmış acaba diye bakardım meraktan. Son 3-4 aydır kendine güveni mi gelmiş nedir anlamadım yorumlarını baya sevmeye başladım. Bu konuda da güzel yazmış ateist din kardeşim benimYorumları baştan okumuşken yazmadan edemedim.
İkisinin de yorumlarına katılıyorum, keşke daha çok yazsalarmış.
mervecik normal veya anormal kavramlarıda değişkenlik gösterir bilirsin, senin düşünce yapına, dünya görüşüne göre normal olan bir başkasına göre anormaldir, mesela bak benim yorumlarımda bir başkasına göre objektif olmayabilir, dar çerçeveden yorumlanmış gelebilir.
İsrail ajanı mıNe demek istediğimi iyi anladın sen, karşılıklı dans etmeyelim istersen zira pek ideal bir çift olmayız
Hassasiyetlerden bahsetmezsen çelişkilerini de ortaya çıkarmazsın, Urumçi topiğinde yazdıklarınla hassasiyetlere dokunurken burda türbe örneğini veren kişiyi eleştiriyorsun, sende insanların inandıklarına dokundun işte, çok örnek var böyle bir yerde ak dediğine diğerinde kara dediğin, konuları birbirine harmanlayıp biraz ordan biraz burdan yazıp karıştırabildiğin kadar kafayı karıştırıp her seferinde durum ve olaya göre şekillendirmen bu yüzden, belli bir düşünce yapın yok.
Normal midir? Normaldir
sayfalar nolmus da bu kadar ilerlemis diye bakarken tesadüfen gordum, şak diye nickim dikkatimi cekti.
henüz diger yorumları okumadım.
oncelikle tesekkür ederim...
ancak benim üzerimden gonderme yapmamanızı rica ediyorum.
eger desteklediginiz veya üstüne ekleme yaparak yazacagınız bir yorumum varsa alıntılayın lutfen, en azından bildirim ile haberim olur.
belki bana da cevap hakkı dogar.
herkesin anladıgı bir degil sonucta.
tamam bunu yapanlar var işte ikimizinde anlatmaya çalıştığı şey bu benimde karşı olduğum şey bu ayrıca bu şekilde anlatılmaz orada ne diyebilirsin ya kardeşim biz namaz kılıyoruz gel beraber kılalım istersen sevabımız bir yazılsın ne biliyim mükafatından bahset çok da hoca alimsen ufak bir sohbetini ver geç .yanacaksın öcü böcü sohbetleriyle insanı korkutmaktan başka birşey yapmış olmayızHaklisin canim ama benim demwk istedigim su bak ornek vereyim..
Bir gun kuafordeyim iste namaz vakti geldi herkes namaza kalkiyor 2 kadin geldi iste haydi namaza diye bagiriyorlar .
Kadinlarda biz namaz kilmiyoruz dediler ordakiler oyle seyler anlattilar ki cehennemde cayir cayir yanarsiniz gibi.
Bu ne peki allah allah sen kiliyorsan baskasi kilmak zorunda mi onun dinine terstur belli… ama benim gordugum bu. .
yapmak istese yapardı ona yapmasa başkasına yapardı yapamazdı diye birşey yok ki bazı insanlar kendi anne babası yada evladına bile ne dayatmalar yaparken herkes imana geliyorken amcasından mı çekinecekti sence ?Kendi buyuttugu cocuk Ebu Talip'e zorla peygamber oldugunu kabul ettirseydi bu sefer de Hz. Muhammed zalim olmaz miydi? nasil diyecekti ataya saygi diye? digerleri nasil inanacakti amcasina eziyet eden birine? Kendini buyuten amcasina hic bir sekilde dayatma yapma sansi zaten yoktu. adam inanmadi, yapacak birsey yoktu.
Bu konuda haklısınız, bazen yapılan yorumlardaki aşırılıklar kutsallaştırılıyormuş gibi algılanmasına neden oluyor, aslında bir hışımla yazıldığı için yanlış anlaşıldığını düşünüyorum, herkes Atatürk'ün doğa üstü bir varlık olmadığını biliyor, kutsal görmüyorlar, liderliğine ve yaptıklarına hayranlık, minnet duyguları yüzünden olumsuz şeyler yazıldığında kızıyorlar.
Atatürk'ü çok seviyorum, ülkeme, milletime hizmet ettiği için, büyük bir komutan olduğu için, onun askeri bir deha olduğunu düşünüyorum ve öyle bir zamanda liderlik yaptı ki ülkeme, Atatürk için söylenecek çok şey var lakin tabii sevmeyenlerde var, sevmeme sebepleri de onları ilgilendirir, sevmiyorum diyebilmekte bir hak, hakaret etmeden aşağılamadan olduktan sonra.
Sevmek kutsallaştırmakta olmamalı, ben Peygamberimi seviyorum, dinimi tebliğ ettiği için, Atatürk'ü seviyorum yurdumu kurtardığı için ama Allah o bambaşka bir konumda.
Bilmiyorum yani benim için hepsi kıymetli, hepsi önemli...
"Öyle zaman gelecek ki duka tesla yanında buhari yazan her hadisin gerçekten buhari kaynaklı olduğunu düşünecektir. Ondan sonra forumdaki bütün herkes şok" (Buhari 59/11)
mervecik,
ben anlayacağımı anladım, sen rahat olbu kadar mı benzersiniz? Demek ki insanlar çift yaratılıyormuş sana o kadar çok örnek veririm ki ama ben seni anladım, vereceğim örneklerde çelişkiler gün gibi açıkken yine çelişki nerde deyip iki kelimeyle özetleyeceğin şeyi farklı mevzuları da harmanlayarak anlatacaksın, taktiktir bu biliyorsun değil mi? Biliyorsun tabii, çelişkilerin ve tökezlemelerin olduğu noktalarda kullanılır, senin bir 10-15 yıl sonraki halini tanıyorum zira, 15-16 yaşlarında da aynıydı, 35 yaşında da, biz onu olduğu gibi kabul ettik, sende aynı şekilde devam edeceksin, bak bir bu huyun değişmeyecek, diğer herşeyin ilerde seçeceğin eşe ve tecrübelerine göre değişip şekillenecek.
Bu arada kullanıcı adım Mune, peşinde can yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?