Sitedeki Sorunların Toplamı

eMu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
840
0
0
Konya
Merhaba öncelikle uzun zamandır sitedeki bir çok yazıyı okuyordum ama yeni üye olup size akıl danışmak istedim

Yıllardır dağcılık yapmaya çalışırım kendimize ait bi klübümüz vardı ordan biriyle tanıştım tanışmadan 10 gün sonra sevgili olduk.Hem partnerimin dağcı olmasını istemiştim ki beraber her yere gidebileyim.Başta herşey çok güzeldi ortak özellikler görüşmeler anlaşmalar falan.Unutmadan ikimiz arasında kilometrelerce fark var 7-9 saat arası saat farkı.Birimiz için hayat geceyse diğeri için gündüz.İlk önce faceteki arkadaşlarımdan rahatsız oldu başta istememiştim ama sonra hayatı paylaşacağın insan ben değil miyim neden ısrar ediyorsun silmemekte deyince bende sildim.Başta herkesten kıskandığı için face profiline evli olduğumuzu yazdı bi süre sonra işler değişmeye başladı seni rahatsız ederler bana zarar vermek isteyenler seni bulur diye faceteki o kısmı kapattı devamında sayfasına yazarken çok uzatıyorum olayı diye yazmamı istemedi yazmaya devam edince yazma özl kısıtladı sonra yine açtı ve yine aynı şeyler ve başka bi face açtım diye ki daha öncede demişti benden habersiz başka açarsan diye ki açtım ve ilk onu ekledim ama bunu gerekçe göstererek sildi.Sayfasında bi kıza yazdığı yazıdan rahatsız oldum ve ben bu kalemleri istesem vermezsin ama ona veriyorsun dedim.O senin işine yaramaz o insan sanatçı sende ne varsa istiyorsun dedi.Oysaki insan nezaketen al canım senin olsun göndereyim falan der diye beklerken.Başlarda da yaz tatilinde geleceğinden ailelerin tanışıp sözleneceğiz evleniriz okul bitmeden buraya yerleşirsin muhabbetleri vardı sonraları bu konular hiç açılmaz oldu.Mail yazmamı isterdi yazıyorum cevap gelmiyor gelse bir iki cümle sebep ne vaktim yok facete yazıyor vakti var bana vakti yok sonraları hiç yazmamaya başladı neden dediğimde bazen öyle basit gerekçeler sunuyor ki para planması yaptığından yağladığı şeyler olduğundan yani herkese ayıracak vakti oluyor bana gelince kalmıyor.Bunun gibi bi sürü şey en son dün karar verdim.Mobilyaları bahane edeyim fikrini alayım eğer evlenirsek ne tarz alırız mobilyaları damatlık nasıl olsun falan.

Gelen cevap hani sen evlenmek istemiyordun ne oldu sana.Başta şaşırdım ne yani ömür boyu sevgili mi olacağız dedim.40-50 Yaşına gelmişim hala sevgili modunda.Daha önce bir konuşmada böyle bi söz söylemişim onu bahane olarak unutmamış bana sunuyor.Sonrasında benim msne yazdığım bi sözü yeni biri var gibi bana algılatmaya çalışıyor.Ne zaman geleceksin bana bişey de 5 yıl sonra mı olur diyorum.Okulun ne zaman biteceği belli değil askerliğin ne zaman biteceği belli değil bahanesi uydurup demek geleceğim tarih belli değilse benden ayrılacaksın belliyse benimle devam edeceksin deyip olayı bana yönlendiriyor.Tamam bekliyorum ama ya geldiğinde olmaz bitti dersen ya da onca zaman bekleyip ben TR dönmekten vazgeçtin dersem ne yapacağım dedim iyi o zaman sevgili mi olmayalım diyor.Bir saate kadar yazdım yazdım en son bi şey yazmışım bana gönderip ben yatıcam dedi.Sallamadı resmen.Daha öncede bi çok kez ayrılmak istedim kabul etmedi.Ayrılmak istemiyor ama nasıl bi mantığı varsa kendini Hint kumaşı zannedip benim çevresinde dönmem istediği zaman aramam sormam sonrasında bişey yokmuş gibi pervane olmamı istiyor.Dünden beri yazmıyorum sizcede ne yapmak en doğrusu beklemek mi bitirmek mi?

Buraya yazmadan önce evli insanların sorunlarını okudum ve diğer sevgilisi olan insanların davranışlarınıda.Sevgi aşk sevdiğin insanla mutlu olmak bi hayatı geçirmek sevdiğin şeyleri yapmak istemek güzel ama bu evlenmeye ve devam ettirmeye yetmediğini gördüm.Sonradan birine muhtaç bi insan haline gelip ömür boyu mutsuz olmaktansa baştan kestirmek en güzeli.

Acaba erkeklerin dediklerini yaptıkça daha çok üzerimize geliyorlar anlamadım.3 Kez sevdim üçünde de aynı şeyler.Sorun bende mi onlarda mı bakış açımda mı bilmiyorum:(

son zamanlarında erkek arkadaşını evliliğe ikna edemeyen kadınların konuları çoğalmaya başladı.

bu kaçıncı.

teyzemin kızı da 9 yıllık sevgilisi evlenmek istemediği için ayrıldı

erkekler niye kaçmaya başladı ki evlilikten bu kadar

bilmem hata mı yaptım ama konunuzu baştan sona okuyamadım (azcık uzun geldi) bu yüzden kusura bakmayın, ama o kadar belli ki bazı şeyler okumaya gerek duymadım belki. son cümlenizi okudum ne istediğinizi anlamak için..

kısaca hiç gerek yok kendinizi daha fazla oyalayıp üzmenize....mutlu olduğunuz ilişkiler yaşayın..bu tür soru işaretleri yaşamaya başladığınız anda bitirin bence....

yaşadığım, gördüğüm...

sürüncemede hiçbir iş tamamına ermedi...uzatan taraf sonunda çekip gitti..

bence heyecanını yitirmiş son çırpınışları..

heyecanın devam etmesi için de çaba sarfetmek lazım değil mi?Kendisine de dedim aynı şehirde olsak ve sürekli görüşsek tamam sıkıldın ama bu kadar uzaktayken insan daha çok görüşmeye konuşmaya çalışır.Ben ondan mucize beklemiyorum.Sorunu var ben bilmem para sıkıntısı olur ben bilmem sonra kabak bana patlar sen anlayışsızsın.Müneccim değilim ki sen söyleyeceksin ben bileceğim.

Zamanla anlaşamadığını görmüştür olmayacağına karar vermiştir ama bişey söylemesi lazım ben şunu düşünüyorum şu kadar zaman sonra geleceğim ya da bunu bunun için söyledim.Ömrümü birinin gelmesini bekleyerek mi geçireceğim?Okulun biteceği zaman belliydi ama şimdilerde belirsizleşti.Heralde ayrılmalara ya da benimle devam edersen bu şekildeye getiriyor bi ihtimalde.Sürekli arayan soran ilgilenen insansanız devam ediyor

Evlenen bayanlardaki sır ne ki de biz bekar kaldık yaş 29 a yaklaşırken :)

Evet uzun oldu sorunu doğru teşhis etmek adına.Bende hayatımda ilk defa tüm sevdiğim şeyleri gördüğüm insan olarak alttan almaya bi çok şeye evet demeye çalıştım anlayışlı olmak istedim ama bu daha kötüsünü getirmeye başladı.Heralde kendini kusursuz görmesi yada ben erkeğim havası ya da dediğiniz gibi bitecekti zamanla uzaklaştı

Merhaba öncelikle uzun zamandır sitedeki bir çok yazıyı okuyordum ama yeni üye olup size akıl danışmak istedim

Yıllardır dağcılık yapmaya çalışırım kendimize ait bi klübümüz vardı ordan biriyle tanıştım tanışmadan 10 gün sonra sevgili olduk.Hem partnerimin dağcı olmasını istemiştim ki beraber her yere gidebileyim.Başta herşey çok güzeldi ortak özellikler görüşmeler anlaşmalar falan.Unutmadan ikimiz arasında kilometrelerce fark var 7-9 saat arası saat farkı.Birimiz için hayat geceyse diğeri için gündüz.İlk önce faceteki arkadaşlarımdan rahatsız oldu başta istememiştim ama sonra hayatı paylaşacağın insan ben değil miyim neden ısrar ediyorsun silmemekte deyince bende sildim.Başta herkesten kıskandığı için face profiline evli olduğumuzu yazdı bi süre sonra işler değişmeye başladı seni rahatsız ederler bana zarar vermek isteyenler seni bulur diye faceteki o kısmı kapattı devamında sayfasına yazarken çok uzatıyorum olayı diye yazmamı istemedi yazmaya devam edince yazma özl kısıtladı sonra yine açtı ve yine aynı şeyler ve başka bi face açtım diye ki daha öncede demişti benden habersiz başka açarsan diye ki açtım ve ilk onu ekledim ama bunu gerekçe göstererek sildi.Sayfasında bi kıza yazdığı yazıdan rahatsız oldum ve ben bu kalemleri istesem vermezsin ama ona veriyorsun dedim.O senin işine yaramaz o insan sanatçı sende ne varsa istiyorsun dedi.Oysaki insan nezaketen al canım senin olsun göndereyim falan der diye beklerken.Başlarda da yaz tatilinde geleceğinden ailelerin tanışıp sözleneceğiz evleniriz okul bitmeden buraya yerleşirsin muhabbetleri vardı sonraları bu konular hiç açılmaz oldu.Mail yazmamı isterdi yazıyorum cevap gelmiyor gelse bir iki cümle sebep ne vaktim yok facete yazıyor vakti var bana vakti yok sonraları hiç yazmamaya başladı neden dediğimde bazen öyle basit gerekçeler sunuyor ki para planması yaptığından yağladığı şeyler olduğundan yani herkese ayıracak vakti oluyor bana gelince kalmıyor.Bunun gibi bi sürü şey en son dün karar verdim.Mobilyaları bahane edeyim fikrini alayım eğer evlenirsek ne tarz alırız mobilyaları damatlık nasıl olsun falan.

Gelen cevap hani sen evlenmek istemiyordun ne oldu sana.Başta şaşırdım ne yani ömür boyu sevgili mi olacağız dedim.40-50 Yaşına gelmişim hala sevgili modunda.Daha önce bir konuşmada böyle bi söz söylemişim onu bahane olarak unutmamış bana sunuyor.Sonrasında benim msne yazdığım bi sözü yeni biri var gibi bana algılatmaya çalışıyor.Ne zaman geleceksin bana bişey de 5 yıl sonra mı olur diyorum.Okulun ne zaman biteceği belli değil askerliğin ne zaman biteceği belli değil bahanesi uydurup demek geleceğim tarih belli değilse benden ayrılacaksın belliyse benimle devam edeceksin deyip olayı bana yönlendiriyor.Tamam bekliyorum ama ya geldiğinde olmaz bitti dersen ya da onca zaman bekleyip ben TR dönmekten vazgeçtin dersem ne yapacağım dedim iyi o zaman sevgili mi olmayalım diyor.Bir saate kadar yazdım yazdım en son bi şey yazmışım bana gönderip ben yatıcam dedi.Sallamadı resmen.Daha öncede bi çok kez ayrılmak istedim kabul etmedi.Ayrılmak istemiyor ama nasıl bi mantığı varsa kendini Hint kumaşı zannedip benim çevresinde dönmem istediği zaman aramam sormam sonrasında bişey yokmuş gibi pervane olmamı istiyor.Dünden beri yazmıyorum sizcede ne yapmak en doğrusu beklemek mi bitirmek mi?
Nedenini sen de biliyorsun zaten..
Kesinlikle bitir, bundan sana hayır gelmez..
Biraz olsun kendini, kendi mutluluğunu düşünüyorsan bitir benneyaptımki

Ben iki sene önce ölümün kıyısından dönmüş biri olarak mutlu olmaya uğraşıyorum.Kendimi neşelendirip o şekilde davranıyorum o da tam tersi kendisine bağımlı tip istiyor olmayıncada baktı değişmeyecek en iyisi ya devam edecekse benim istediğim yönde devam etsin ya bitsin muhabbetine getirmeye çalışıyor.Ya da değeri kendi egosundan ibaret.Dün o kadar yazdım sallamadı bile

Sevgilin bencil bir tipe benziyor.
Uzaktan bir ilişki yürütmek biraz daha özveri ister ama onda bunu pek göremedim ben tabii anlattığın kadarıyla.
Aklında bu kadar soru işareti oluşturan birini beklemek bence zaman kaybı.

Sevgilin bencil bir tipe benziyor.
Uzaktan bir ilişki yürütmek biraz daha özveri ister ama onda bunu pek göremedim ben tabii anlattığın kadarıyla.
Aklında bu kadar soru işareti oluşturan birini beklemek bence zaman kaybı.

Güzel bir tespit olmuş evet.Bencillik var ama kendisini dünyaya gelmiş üstün ırk olarak görüyor :)

Haklısınız bu tür mantıkları olan biri düzelsede sonrası hiçte iyi devam etmeyecek mutlu olmak adına evlenmek isterken ömür boyu mutsuzluk.Altı üstü bi erkek için değse zaten bunu yapmayacak biridir diye düşünüyorum.Ben kendi kendime acabalardan öte sorunu herşeyi anlatan biriyim açıkca söylerim buna rağmen tepkisiz kalan birinede yapacak bişey olmasa gerek.Kabullenmek bir anda bitirmek zor ama bi süre içinde kendi kendini iflas edecek gibi duruyor

yazdıklarını okudum..iç açıcı gelmedi bana..
sanki seninle bi heyecan aramışta vazgeçmiş gibi..
belkide bi başkasından hoşlanıyo gibi bunu hissettirmiş sana..

bitir bitirme diyemem ama güvenmiyorsan acabalar varsa aklında
ucundan kıyısından sündürmenin bi mantığı yok derim ben...

onsuz da yaşıyordun bişi kaybetmezsin..

kim bilir belki büyük bi aşk seni bekliyordr..olumunekankayizsmile

Gitsen yarım mı kaldı diye düşünüyorsun kalsan acı çekiyorsun.Neden insanlar bu kadar içten pazarlıklı ve net değil ki.Bazen insanın erkeklerden tiksinesi geliyor.Benim umudum kalmadı artık.

Gitsen yarım mı kaldı diye düşünüyorsun kalsan acı çekiyorsun.Neden insanlar bu kadar içten pazarlıklı ve net değil ki.Bazen insanın erkeklerden tiksinesi geliyor.Benim umudum kalmadı artık.

bunu ona söyle

eğer devam ederse yol ver:1ninca:

Dün dedim kendisine de ki önceden evlenmeyi düşünüyordum ama anlaşamıyoruz artık şu sebep ben bunu düşündüm de ki sevgili olarak kalırsan kal aksi olmayacak ama bana bişey söyle sustu...Tüm sorunları yazıyorum neden yazmadğımı uzaklaştığımı ve bi sürü şey olayı anlamak yerine demek beni artık sevmiyorsun diyor.Dünde benzer bi davranış sergiledi.Uzunca anlasın diye açıklayarak yazdım ama sen hani bekar kalmak istiyordun dedi.Bir daha yazdım bu kez msn yazısını örnek gösterip sen yeni heyecan arıyorsun dedi yine yazdım bu kez aynı yazıyı bana kopyaladı

Şimdi bi yazı buldum da onu eklemek istiyorum.Anladığım kadarıyla bizim ilişkide bu genel Türk erkek yapısındakine benziyor.Ben susacağım ne isterse yapacağım her zaman bir adım geride durup tüm hayatımı ona adamam lazım.Bunun olamayacağını görünce geri çekilme yöntemine girdi heralde.Bi de çok abartı derecede paranoya kendi kafasında ne tür şeyler üretiyorsa...

Bazen insanların beyinden geçenlerini okumak olsaydı diyesi geliyor insanın

Erkekler Neden Eşlerinde Hep Annelerini Arar?
Tüm erkekler kıskanmaktan korkar. Kıskançlık; karşımızdakini kaybetmekten, kendimizi değersiz, eksik biri gibi hissetmekten duyduğumuz korkunun sonucudur. Bu duyguyu kabullenmekte zorluk çekerler ve kadını kısıtlamaya kalkarlar.
-Günümüzde hem eşini kaybetmek istemeyen hem de onu aldatan erkekler var. Bu bir çelişki değil mi?
Aldatmak kadın ya da erkek fark etmez bir kişilik sorunudur. Aldatan kişi ilişkisinde mutsuzdur. Sorunları vardır ancak bunları ifade edecek kadar kendine güvenmiyordur. Karşısındakini kaybetmekten, kırmaktan korkuyordur. Korku ve kaygıları sorunlarını konuşmasına, bunları çözmesine engeldir. Çözülmeyen sorunlar onu ilişkide boğar. Mutsuz eder. Böyle bir durumda kişi ilişkiden çıkması gerekirken bunu yapamaz. Aldatma böyle bir durumda ortaya çıkar. Çıkamadığı ilişkideki mutsuzluğuna açılmış bir hava deliğidir diğer ilişki. Burada heyecan duyar, kendini değerli hisseder. Bu nedenle aldatma kişinin korkular ve kaygılar karşısındaki zayıf kişiliğini gösterir. Erkeklerde daha yoğun yaşanmasının nedeni, toplumun bu davranışla ilgili iki cinse farklı anlamlar yüklemesidir. Erkek medeniyeti, kadının aldatmasını sadece bir davranış şeklinde görmez, onu yargılar. Bu sebeple kadınlar, mutsuz giden beraberliklerinde ilişkiden çıkamıyorsa, aldatmayı değil, başka davranışlar geliştirmeyi seçerler. Çocuklarına kendilerini adamak gibi…
-Erkeğin başlıca savunma mekanizmaları deyince aklınıza neler geliyor? Bunlar karşısında kadın ne yapmalı?
Araba tutkusu, spor, kahve toplantıları, iş düşkünlüğü, başka kadınların ilgisi, cinsellik, uyuşturucu, siyaset, öfke davranışları vs... Kadının bunları eleştirmesi, engellemeye çalışması erkeği öfkelendirir, kadından uzaklaştırır. Kadın erkeğin bu davranışlara neden ihtiyaç hissettiğini, hangi eksiğini onlarla kapatmaya çalıştığını anlarsa, kendi tutumlarını da buna göre biçimlendirebilir.
-Kadınların erkeği algılamada yaşadığı handikaplar nedir? Bunların telafisi mümkün müdür?
Kadının en büyük handikabı, kültürümüzün erkeklerin beklentisiyle ilgili söylediklerini doğru kabul etmektir. Bu beklentileri karşılasa da kadın, erkeğin sorunu çözülmez. Problem çok daha derindedir. ‘Erkek, kadın itiraz etmesin ister’, ‘Erkek, ne söylüyorsa kadın onu yapsın ister’, ‘Erkek, kadın bir adım geriden gelsin ister’ vs.. Kadın bunları yapar. Erkek ise sorun çıkartmaz ama mutlu da değildir. Çünkü gerçekte ne istediğini kendisi de bilmemektedir. Bundan dolayı erkekler için söylenmiş peşin yargılardan uzaklaşıp kadınların erkekleri anlamak için farklı yollara başvurması gerekir.
-Bir erkek babalığı hangi boyutlarda yaşar? Onun için evlat sahibi olmak nasıl bir şeydir?
Bir erkeğin toplum tarafından ‘adam’ diye görülmesi için çocuklarına bakabilmesi, onların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi gerekir. Erkeğin kendini ‘yeterli bir erkek’ şeklinde topluma kanıtladığı alandır babalık. Bu sorunlu algı, erkeğin adam olmak uğruna babalıktan vazgeçmesidir. Çocukların ihtiyaçlarını karşılamak yeterlidir ona göre. Çünkü toplumun beklentisi budur. Bu durum problemli baba-çocuk ilişkilerini ortaya çıkarır.
-"Yuvayı dişi kuş yapar" der Türkler. Peki, bu söz sizce doğru mudur? Bir evliliğin sağlıklı şekilde ilerlemesi için erkeğin hiçbir yükümlülüğü yok mudur? Ya da hangi sorumluluklar erkeğe aittir?
Bu sorunlu bir algıdır. İlişkilerimizdeki hastalıklarımızın önemli noktalarından biridir. Kadını ilişkide edilgen yapan, erkeği bencilleştiren, erkek hegemonyasını sürdüren bir ilişki biçimidir. ‘Yuvayı dişi kuş yapar’ sözü, kadına, ‘sesini çıkarma, verilenle yetin ve erkeğin iktidarını kabul et, evliliğini sürdür’ demektir. Evlilikle ilgili tüm sorumluluğu kadının üstüne yükler bu atasözü. Bu erkek egemen bir düşüncedir. Erkek, iktidarını gerçekleştirdiği böyle bir ilişkide de mutlu olmaz, içindeki arayış bitmez. Onun farkına varmadan aradığı şey; aslında gerisinden gelen değil; yanında yürüyen, yetişkin bir kadındır.

:)) öyle çok var ki bu güzel yazılardan....

neden?? erkekler neden???

nedeni hiç önemli değil...hatta öyle olup olmadığı da....

boşver kimsenin beynini okumayı falan...çok kötü olurdu inan...ama öyle ama böyle yaşanıyor işte ve en nefret ettiğim şeylrden biridir bu..insanı soru işaretleriyle "acaba ben yapamıyormuyum" larla...şöyle davransaydım...daha özverili olsaydım..daha çok sevseydim????

emin ol hiçbirşeydeğişmezdi...

şimdi kendinle gurur duy....çünkü sevebiliyorsun....

kendinle gurur duy...ben elimden geleni yaptım vicdanım rahat de...ve yoluna yine mutlu devam et....

Back
X