- Konu Sahibi gamze_murat
-
Benden tavsiye, tuay1086'nın dediği gibi, kendin kapaklarını sök ve bir mobilyacıya boyattır.
Eminim masraftan da kaçınmak istiyorsundur ama, her ne kadar internette kendisi boyadığında çok iyi sonuçlar alan insanların başarı hikayelerini görsekte, benim annem boyadı dolapları o şekilde.
O kadar kıyameti koparttım yapma diye amamalesef dinlemedi beni. Sonuç = hüsran.
Gitti güzelim dolap kapakları ve en önemlisi görüntü...
Ama olan oldu artık napalım, çok uzun süre yenileneceğini de düşünmüyorum.
Sen bari aynı duruma düşme derim...
yağlı boya mı :S sakın yapma bence çünkü soyulur ve mutfak dolabı ister istemez suyla temas edicek silicen vs.. kokar bence dolap kapakların bu yüzden....
sprey ahşap boyaları var...kullanmadım ama biraz araştırmayla çok kolay ve güzel bi sonuç elde edebilirsin...bide bunu araştır istersen..
sprey ahşap boyalarının kapak üzerındekı etkılerıne bakıp denerım belkı ama mobılyacılara sormam lazım.yağlı boyadan vazgectım..
Canım..mutfağın güzel aslında ama düz renk istiyorum diyorsan eğer..sadece çerçevelerin renginde olabilme şansı var bence...aynı renk yapışkanlı folyayla
kaplayabilirsin....düz satıh olduğu için kolay olur...hemde, beğenmezsen sökebilirsin...önce bir kapakta deneyip bakabilirsin...Boya işi asla olmaz...o çerçeveler
ahşap malzeme değil...yani boya tutmaz.Boyatmaya da vermeye kalksan..oyacı söyliyecektir zaten.
Son çare de..sadece kapakları değiştirebilirsin...ne renk..ne model istersen...
..
bi arkadaş paylaşmıştı dolaplarını scitkerle kaplamıştı muhteşem görünüyordu bence boyadansa öyle bişey deneye bilirsin...
benim verdiğim örnekteki arkadaş boyamış hiç de kötü olmamış ama tabi beceri işi kimi güzelleştiriyo kimi eline aldığını batırıyo ben de şahsen kendin al bıya desen batıranlardan olurum...ama el becerine güveniyorsan o örnekteki mutfak seninkiyle aynı malzeme gayette hoş olmuş..
Arkadaslar benim mutfagım resımde görüldüğü gıbı çokta eskı model olmasada eskıye kacmıs tarzda bışe.ve ben bu dolap kapaklarımı beyaz yağlı boyayla boyamak ıstoyorum sızce nasıl olur çırkınmı durur yada elde boyandıgı bellımi olurboyadıktan sonra gerıye dönüş olmaz çünkü ne yapsam??
Arkadaşın dediği gibi ahşap boyama boyaları ile boyayabilirsin... Önce zımpara yapman daha iyi olabilir. Sonra bir kat astar boya 2 katta beyaz ahşap boyası ile boyarsın kuruyunca üzerine sprey vernik ile süper olurlarHatta vernikten önce desen yapıştırabilirsin. Ahşap boyama malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsin... Kolay gelsin
Yağlı boya sakın yapma. O çok zor. Bir profesyonelin yapması gerekiyor. Ancak bir markanın çok kaliteli ahşap boyaları var. Onları yapmak nispeten daha kolay. Eşin ve sen rahatlıkla yapabilirsin.
bencede boyama ... dalga izi falan belli olur ilerde pisman olursun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?