Siteye yeni üyeyim hamile olmak istiyorum diyenler buraya

Sağolasınn cnm opuyorumnanaktan

Bende araştırdım bütün herkez kullanıyor. Doktorlar hiç test yapmadan direk
verdikleri birşeymiş bu o yüzden alın kullanın diyorlar...

Tabi gebelik düşünen her kadının içmesinde sakınca yok özellikle 3 ay önce başlatıyor doktorlar gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Zaten kadınların ihtiyacı olan bir vitamin. Bu arada başka sorularınız olursa herzaman yardımcı olurum. Özeldende yazabilirsiniz Allah hepinizin yardımcısı olsun sevgiler

sağol canım : Allah razı olsun: sorup almalı hemen eczaneye ozaman: beklemenin bir anlamı yok: hemen alalım d_kupcu: sen hamilemisin Zeynep?

arkadaşlar size yazışmamızı atıyorum bakın

ceylin hanım gunaydın
Cevre:
cevre hastanesı ben bahattın nasıl yardımcı olabılırım
ceylin:
günaydın
Cevre:
buyrun efendım , gunaydın
ceylin:
folik asit kullanımı için doktora başvurmak gereklimi yada kullanabilirmiyiz direk olarak
ceylin:
?
ceylin:
folik asit kullanımı için doktora başvurmak gereklimi yada kullanabilirmiyiz direk olarak
ceylin:
cevapp
Cevre:
1 sn efendım
ceylin:
ok
Cevre:
kadın dogum uzmanı tarafından kontrollerınız yapılmaktamı efendım
ceylin:
2ayda bir gidiyorum
ceylin:
ama folik asitten doktorlar bahsetmemişti
Cevre:
vitamın olarak kullanıp kullanmıyacagınıza kontrolunde oldugunuz hocam taktır eder
ceylin:
yani doktor tavsiyesi ile kullanabiliriz sadece doğrumu
Cevre:
en saglıklısı bu efendım
ceylin:
tamam tşk ederim
Cevre:
hocam tavsıyelerı dogrultusunda hareket etmenız daha ıyı
ceylin:
peki

inş öyledir fazlada ümitlenmek istemiyorum bende ama içimdede bir his var sanki hamilesin dyr :)

ümitlen nolacka ya: nasıl hissedersen o şekilde olurmu: derlerya rüyada bile iyi yor iyi olsun diye: olabilir neden olmasın: hepimiz neden hamile olmayalım: istatistiksel olarak baktığımda bile hamileler bu kadar listeden muhakkak çıkacaktır..

Evet canım sende haklısın ama bu bir vitamin değilmi? benim bünyem zayıf yani kansızımda bunu muhakkak almam lazım diye düşünüyorum. yan etkisi varmı acaba?

sağol canım : Allah razı olsun: sorup almalı hemen eczaneye ozaman: beklemenin bir anlamı yok: hemen alalım d_kupcu: sen hamilemisin Zeynep?

Cnm farklı marka kullanan arkadaşlar var biraz araştıralım ...
O na göre iyi bir marka alıp başlayalım.
Kimi günde 3 tane kimi 1 hap şeklinde alıyooor....

Folik asit eksikliğinin vücuda etkileri
Hafif folik asit eksikliği toplumda oldukça yaygındır. Daha ağır eksiklik durumlarına ise anemide rastlanır. Anemi belirtileri uyuşukluk, yorgunluk, çaba harcandığında nefes darlığı, deride ve mukozada solgunluktur.

Folik asit eksikliği çoğu kez dış belirtiler sonucunda değil, kan testleri sonunda, kişide anemi olduğu anlaşılınca ortaya çıkar. Hafif eksikliklerde kişide depresyon görülebilir. Daha ağır eksikliklerde ise sinirler hasara uğrar, periferik nevropati oluşabilir.

Folik asit içeren besinler

Karaciğer, Kurubaklagiller, Yumurta, Portakal, Alabalık, Ispanak, Lahana, Mandalina, Greyfurt, Kavun, Karpuz, Brokoli ve ıspanak gibi yeşil sebzeler, Fındık

Evet canım ben 25 haftalık hamileyim allah izin verirse Mayıs sonu - haziran başı alıcam kızımı kucağıma inşallah. Bende 3 aylık bir süreçten sonra hamile kaldım çok şanslı sayılırım yıllarca uğraşan arkadaşlarımız var bu nedenle hiç biriniz umutsuzluğa kapılmayın sakın aklınıza kötü şeyler getirmeyin psikoloji çok çok önemli kendinize çok dikkat edin.

Besin Posiyon Folat (mcg)
Portakal suyu 1 Bardak 82
Ispanak 1 porsiyon 131
Kuşkonmaz 1 porsiyon 131
Mercimek 1 porsiyon 179
Fasülye 1 porsiyon 141
Ekmek (beyaz) 1 dilim 20

Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin: küçük meleğine kavuşmaya az kalmış..
peki bizim topicte çoğumuzun regyli zamanı geldi yada geçiyor ama henüz tık yok: belirti yok: senin bize tavsiye debileceğin yada ilk ayda yaşadığın fiizksel yada ruhsal değişiklikler neydi? Tiyo verebilirmisin?

Kızlar bişey sormak istiyorum belki geçmiş yazışmalarınızda vardır bakamadım kusura bakmayın. Hamile kalmayı düşünüyorsunuz hepiniz doktora gidip muayne oldunuz mu?? Olmadıysanız bir an önce olmanızı ve ön testlerinizi yaptırmanızı öneririm bunlar çok önemli hemde bunun için doktora gittiğiniz an zaten doktorun ilk isteyeceği şey bazı tahliller olacaktır. Ayrıca hemen folik asit yazıcak hepinize bunu muayne etmeden veriyorlar bu arada ayrıca prospektüsünde de doğurma çağındaki her kadın kullanabilir yazıyor yan etkili bişey değil haberiniz olsun. Ama tabiki doktora gitmeniz şart bence.Özellike smear testi - toksoplazma testleri , hepatit ve tsh testleri çok önemli bunları hamilelik öncesi yaptırmak büyük avantaj oluyor bilginize

açıkcası benimde korkum yan etkisinden folik asit içeren besinler var onları ullanıyorum ben aslında

hım canım tam düzenli yazdıklarını kullanabiliyorsan sorun yok: ıspanığı falan zaten bol beol hamile kalınca doğurduktan sonra yemeliyiz ama folik asiti belli bir süre sonca bırakıcaz diye biliyorum: sende folik asite geç: 3 ay sonra filan bırakınca listendekilere devam edersin.

Ben günüm geçmeden bir gün önce hissettim hamile olduğumu. Benim daha önce regl dönemlerimde hiç göğüslerim falan acımazdı ama hamile kaldığım ay göğüslerim çok acıdı bendeki tek fark buydu geri kalanı regl belirtisiyle aynıydı uyanma güçlüğü çekmek ve çok erken uykunun gelmesi ve karın ağrıları yaşadım ama hepsi regl olacağım zamanda oluyor. Günüm geçmesine 1 gün kala test yaptım silik bir 2. çizgi çıktı. Ertesigün bi hastaneye gittim vajinal ulturasonla baktı doktor göremedi hiç bişey kan testi istedi. Onun sonucu 628 çıkmıştı doktor bana ümitlemmemem gerektiğini daha çok yeni olduğunu bu nedenle aile büyükleri ile paylaşmamam gerektiğini söylemişti. Meğersem bunu herkese söylüyorlarmış kızlar aklınızda olsun ilk 3 ay tehlikeli dönem olduğu için doktorlar tedbirli konuşuyor hemen ümitsizliğe kapılmayın başınıza gelince.

mesala fıstık ve beyaz peynirdede folik asit varmış ben çok tüketiyorum.benim yumrutalık kistim var 3cm boyunda over kist 1 hafta kadar ilaç tedavisi gördüm çocuk istediğimi söyledim hımm tmm dedi doktor sürekli hemogram testi yaptılar bana ilk hastaneye gittiğimde 4 cmdi 3cme düşürdüler gönderdiler sonra özele gitmem lazım aslında ssk pek ilgilenmiyor birde çok kaba davranıyorlar

sessizlik çöktü birinin kızı oldu sanırım arkadaşlar nereye gittiniz yahuuuu

Canım burdayım : hı: kis mi canım : geçmiş olsun: bende ara kanamalarım oluyor: kisden şüphelendi doktor: işte testlerimi yaptı: şükür bir sorun yok: bir yıla kadar bebeğin olmassa gelme diyor: bende ara kanamam olursadam ı gelmeyim dedim? ozaman gel bi hap verelim dedi: önemsemedi fazla.

ben anlamıyorum başlarından savıyorlar resmen derlerya koyun can derdinde kasap et derdinde aynen o hesap yani umarım hamiş oluruz hepimizde bazen düşünüyorum 1 tane cocuğum olsun razıyım 2yi yapamazsın deseler 1 tane olmalı deseler razıyım yeterki 1 tane bilede olsun

günaydın arkadaşlar folic plus sadece hamile kalmayı düşünenler ve hamileler için özel olarak üretilmiş sadece kadınlara özel folbiol tüm yetişkinler için onun için folic plus bize göre günde 3 tane içiliyor ve hiç bir yan etkisi yok ben başladım sağlık ocağında yazdırdım doktor gebeliktyen 3 ay önce başlanmalı diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…