Sivilceli Ciltler Sivilce izleri geçmiyor.çözümü yok mudur bu illetin?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
evet bunu bikaç yerde okumuştum bepanteni.hangisi peki iki tane krem varmış.ampuller de var. hangisini ve nasıl uygulamam gerekiyor canım bilgi verebilir misin?

ben şimdi kendi bepanthenime baktım sadece bepanthen krem yazıyor üstünde...E plus olanı da var ikisini de kullanabilirsin..söylediklerimiz mantıksız yada zarar vericek şeyler değil ama bi arkadaş demiş ya dermatoloğa git diye..haklı bence önce bi git dermatoloğa bakalım ne dicek...

[font=tımesnevroman] Birkaç sivilceme dokunduğum için çok hafif izler bendede kalmıştı cildiyeci bana imex'i tavsiye etmişti gerçektende iyi geldi hafif olduğu için şuan sorun yok sonuna kadarda kullandım elma sirkesinide deneyin etkili ve sağlıklı sivilce oluşumunuda engelliyor.[/font]

evet elma sirkesini yaklaşık bir haftadır kullanıyorum bakalım iyi gelecek mi imexi duydum ama kimisi çok ii diyo kimisi çok kötü. napsam bilemedim ben de .şuan sadece sirke sürüyorum akşamları o kadar.

3 aydır sivilcelerimle ugrasıyorum doktor kontrolündeyim. önce furacın,ımex,clındoxly hala kullanıyorum sivilcelerimin içi boş ama izleri duruyor kırmızı noktalar şeklinde çok sinir bozucu.şimdi de ek olarak bepantol krem aldım burda okumuştum.inş işe yarar.yoksa halim kötü .:)

evet elma sirkesini yaklaşık bir haftadır kullanıyorum bakalım iyi gelecek mi imexi duydum ama kimisi çok ii diyo kimisi çok kötü. napsam bilemedim ben de .şuan sadece sirke sürüyorum akşamları o kadar.

İmexin kötü bir etki yapacağını hiç sanmıyorum hem minik izleri kapatıyor hem de fondöten gibiydi eğer hassas beyaz bir tene sahibsen gerisini düşünme derim söylenenlerede çoğu zaman bakma insanı yolundan şaşırtıyorlar iyi gelecekse bile almaktan caydırıyorlar bilip bilmeden kullanmadan konuşanda çok bu ortamda herkezde her ürün farklı etki yaratır farklı zarar yada fayda sağlar,aklımızın köşesinde bulunsun buda..Ha ama aklında hala soru işareti şüphe varsa cildiyeciye git zaten sıra olmuyor pek yüzüne bakıp yazıyor reçeteye.
Ya sirke kadar harika iyi bir nimet duymadım ben nelere iyi gelmiyorki,ben duştan sonra saçlarıma döküp çıkıyordum nasıl parlak gıcır gıcır oluyor anlatamam içsen yarıyor sürsen yarıyor kokusundan da rahatsızlık duymadım zaten.

canım evet bende de sivilce yok iz vardı bak var dıııı diyorum çok azaldılar yaa. çok mutluyum bi iki tane küçücük kaldı. hiçbir şey sürmedim krem falan.2 kere maya maskesi yaptım. bir kere de yumurta akı. onun dışında her gece elma sirkesi sürdüm süper oldu ya cildim :)) mutlaka elma sirkesi tavsiye ediyorum ama sulandırarak kullanmak iyi öbür türlü kızarıyo cilt.

doğru diyosun canım her şeyde bi kötü yan sölüyorlar ama işte deiğin kişi herkesin cilt tipi farklı olduğundan farklı etki yaratabiliyo denemeden anlayamayız. ama artık gerek kalmadı sanırım elma sirkem süper yaa nerdeyse kalmadı iz.saçlarıma da kullanıyorum bir aydır.süper süper süpeerr :)

tamam canım bakıcam yazına ama arkadaşlara da yazdım cevap olarak her gece elma sirkesi sürdüm çok ii geldi.sanırım krem kullanmama gerek kalmadı.zaten bu kremleri kullanmaya korkuyorum cildim hassas. bide hep kremler yağ bezesi yapıyo korkuyorum bişe sürmeye valla

Arkadaşlar benım de yuzumde çıban gıbı bırşey çıkmıştı hem de belırlı zamanlarda hep cıkıyordu stresten ancak ızı kalmıyordu. Son 2 tane cıkanla bıraz ugrastım kı bugune ksdar resmen cukur actıklarımın hıc ızı yokken, bu kucuk olanlar ıyılesınce buyk kırmızı lekeler kaldı bır haftadır madecassol+sudokrem kullanıyorum gecelerı, sabahları da estee nın antıoksıdan kremını ve gunes losyonunu suruyorum ve tabıkı fondoten kullanıyorum. Cılt rengım nc15 ten daha acık oldugu ıcın kızarıklar felaket gorunuyor. Ve bu ıkı kucuk seytan lekeler olmasa fondoten kullanmama gerek kalmayacak. Dermatolog da erıtretın vermıstı ve cıldım tahrıs olmustu. Aranızda etkılı bır cozumu olan var mı? Ya da madecassol uzun vadede mı etkılı olur.

Evet madecassol izlere iyi geliyor. Ama onu mümkün olduğunca tam iyileştiğine emin olunca kullan derim..ben bunu deneye deneye öğrendim. Bende tretin kullanmıştım daha çok sivilcem çıktı ve halada çıkıyor şimdi onları geçirmekle uğraşıyorum. Senin yaşın kaç? :)

yaşım 20. Madecassol u kullanmaya devam edıyorum. Bır de onceden yara olup kuruyorlardı ız falan kalmıyordu. Sımdı yara da olmuyorlar. Oyle kalıyorlar kırmızı kırmızı. Dermatolog yıne ıse yaramaz bırsey verıcek dıye gıtmek ıstemıyorum. Gıttıgımde de etkılı bır cozumu olmadı. Aynen ben de deneye deneye kullanıcam=) sımdı c vıtamını ampulu madecassol ve bephantene yı karıstırıp gece kremı yapmayı dusunuyorum. Faydasını gorursem yazacagım =)

Bır de sıvılcelerı gecırmek ıcın maybellıne affınıtone fondoten vardı benm sıvılcelerımı kurutuyordu ama rengı koyu geldgı ıcın kullanmayı bıraktım ve yuzumu hep protex ıle yıkıyordum o zamanlar. Yalnız kısa vade de etkısını gorduysem de uzun vadede sorunlarla ugrastım. Sana la roche nın urunlerını onerebılırım, sıvılcelı cıltler ıcın olanı ıyı gıbıydı bır cok markaya gore.

Teşekkür ederim.. Ben aveneenin triacneal kremini aldım. Dün akşam ilk kez denedim. Cilt altında yeni başlayan kocamaan :) bir sivilcem çenemde çıkmaya başlamıştı..dün akşam sürdüm o ağrılı şişlik bugün yok, başlayan kızarıklıkda gitti. Şimdi elimle bastırınca ağrıda yok..birazdan yine sürücem. Bu arada ben cildimin rosecea başlangıcında olduğunu keşfettim. Telejektaziler ve geçmeyen siivilceler hassas cilt belirtileri. Ve bugün google da rosecea ile ilgili arama yapınca öğrendimki bir parazit (sivilce bakterisi değil) sebeb oluyormuş. Roza krem yada permetrin içerikli krem kullanmalı. Ben permetrin içerikli alıcam. İyi gelirse yazarım burayada. Bana c vit li kremim çok iyi gelmişti sivilcelerim çıkmıyordu. Bırakınca tekrar başladılar. Meğer c vit. avit. içerikli kremler rosaceada faydalıymış. Avenee içerik olarak çok iyi. o yüzden avenee i tercih ettim. Birde yeni çıkan bioderma sebium global i merak ediyorum, oda aklımda. Şimdi bu sabah öğrendiklerimden sonra global arka planda kaldı. :)

Sana tavsiyem iritan etkili içeriği olan temizleyiciler kremler kullanma. Sabun iritandır. Hassas cilt temizleyicileri kullan. Avenee ve LRP nin termal içerikli ürünlerinden en az iritan olanları seç. İçeriklerine bakmak için şu siteyi kullan. Cosmetics ingredients search Bu linkte product search a tıkla ve kremin ismini yaz. Çıkınca akne ve iritasyon fazlamı oradan anlarsın kremde. İngilizcen varsa başka bir site daha önericem.

Avene Krem içerikleri a vitamini olarak retinaldehid (retinal diyede adlandırılır) içeriyor. İritasyon etkisi az.

Avene D-Pigment Light
Avene D-Pigment Rich - 0.05% retinaldehyde
Avene Eluage Cream - 0.05% retinaldehyde
Avene Eluage Firming Gel - 0.05% retinaldehyde
Avene Eluage Eye Contour Care - 0.015% retinaldehyde
Avene Retrinal - 0.1% and 0.05% retinaldehyde
Avene Retrinal H.A.F. Firming Gel - 0.05% retinaldehyde
Avene Triacneal - 0.1% retinaldehyde
Avene Ystheal Eye Contour Cream - 0.015% retinaldehyde
Avene Ystheal Cream - 0.05% retinaldehyde
Avene Ystheal Lotion - 0.05% retinaldehyde

A vitaminlerinin cilt altında dönüşümleri

retinol (aka RO) => retinaldehyde (aka RAL) => retinoic acid (ie. tretinoin, aka retin a)

Alıntı yaptığım link e bakarsanız. Tabloda a vit. lerinin tipleri ve güç sırlamasını göreceksiniz. Sentetik olanlara daha az iritandır. Hassas, kılcal damarları yüzlerinde belirgin olanlar güçlü kullanmasın.
Types of Retinoids | Skinacea.com

A vitaminleri güç sıralaması (yukarıdan aşağı gücü artma şeklinde)

Retinyl palmitate
Retinol
Retinaldehyde (retinal diye de adlandırılır, yukarıdaki retinolle karşılaştırılmamalı)
Adapalene (sentetik)
Tretinoin (natural yani iritasyonu fazla iritan)
İsotretinoin (senteteik retinoik asid)
Tazarotene (sentetik)

Son düzenleme:
su an sabun ıcermeyen bır temızleyıcı kullanıyorum ama dedıgınız gıbı ıcerıgını kontrol etmekte fayda var. Rosecea dan ben de soyledıklerınız uzere suphelenmeye basladım cunku benım belırtılerım de cok yakın. Soyledıgınız ıngılızce sıteye de seve seve bakacagım=) zaten ıngılızcemız de olmasa arastıramayız malesef bu kadar ayrıntılı ben lrp yı halı hazırda denedıgım ıcın avene yı deneyecegım. Zaten estee nın antıoksıdan kremı daha cok yaglandırdı gıbı geldı bana. O kadar ıyı arastırmıs ve anlatmıssınız kı sonsuz tesekkurlerımı ıletıyorum. Sanırım dermatolog kadar bılgı aldım =)) ve sabun ıcerıklı urunler hakkında cok haklısınız cıldıme en fazla zararı onlar verdı,

merhaba arkadaşlar
bende sivilcelerimde artış olunca alkollü su karışımından yaptırıp kullandım ve leke yaptı
haftasonuda suna dumankayanın mısır unlu peelinginden yaptım gece yatmadan öncede bu sudan sürdüm ve cildim berbat oldu.şu an kırmızı acıyor ve dahada kötüsü lekeler ve gözeneklerim açılmış
hiç böyle olmazdı bebek gibi bir cildim vardı mahvoldu
temizleyici olarak dermologica nemlendirici olarak la roche tonik olarak pinkrose güllü tonik kullanıyorum
şu an yüzümdeki kızarıklık hafifledi fakat bepanten ve güneş koruyucu sürmeme rağmen hala acım var ve pütür pütür
ne yapayım ben şimdi ya?halamın kızı monteil temizleme jelinden memnun kalmıştı onumu alsam bilemedim
birde bu üzüm çekirdeği yağı argan yağı ve nar çekirdeği yağı var elimde
cildim kuru aslında ama korkuyorum kullanayımmı ne dersiniz?birde burdada bir arkadaş şu ameliyat izleri için bir melhemden bahsetmiş
kullanan varmı sivilce yapıyorrmu ve fiyatı nedir?

Rica ederim canım. madem ingilizcen var makeupalley.com da search kısmına tetrakis yaz..onun notepad i olucak. Tetrakis kullanıcı adlı byn rosecealı cildine çok iyi bakıyor. Notepadinde cilt akım rutini ve a vitamini ile ilgili bilgiler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…