Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

canım benimde burun kanamam oldu. Hametan veya bepanthen sürmemi söyledi doktor. Gerçekten etkili. Kulak çöpleriyle daha rahat sürebilirsin naniknanik
Sürekli burnumu nemlendirmek sıkıyo beni açıkçası günde 1-2 kere kanıyo burnum ama üşengeçliğimden sürmüorm kremleri :dance: Bide yapış yapış :dance:

Ya habire dudaklarim kurudugu icin soymaya basliyorum sonra kaniyor, soymasamda dudaklarim putur putur oluyor yani goruntu igrenc, dudaklarima nemlendirici surmeem ragmen cok kuruyo neden

ROCHE firmasının akne ilacı Roaccutane'nin intihara yol açabileceği, fareler üzerinde yapılan deneylerle kanıtlandı. İlacın içindeki bir kimyasal madde, kullananları depresyona sürükleyebiliyor. SİVİLCE tedavisinde kullanılan ve yıllardan beri hakkında intihar eğilimine neden olduğu iddiaları olan Roaccutane adlı ilacın gerçekten de böyle bir özellik taşıdığı ilk kez bilimsel olarak açıklandı. İlacı kullandıktan sonra intihar eden çocukların aileleri üretici firma Roche aleyhinde tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Ağır sivilce tedavisi için kullanılan ve Türkiye'de de reçeteli olarak satılan ilacın şimdiye dek 100 şüpheli intihara yol açlığı kaydedildi. Texas ve Bath Üniversitesi uzmanları ilaçtaki bir kimyasalın farelerde depresyona neden olduğunu ispatlamayı başardı. Uzmanlar daha gelişmiş deneylerle ilacın insanlarda da aynı etkiyi yarattığını ispatlayacaklarını belirtti. Geçen aylarda California Üniversitesi tarafından 13 bin kişi üzerinde yapılan bir başka araştırmada da Roaccutane kullanıcılarının yüzde 44'ünde trigliserit oranının arttığı, yüzde 31’inde kolesterolün yükseldiği, yüzde 11'inde ise karaciğer enzimlerinde artış gözlendiği belirlenerek ilacın karaciğer kanserine neden olabileceği ifade edilmişti. Kaynak: Guardian

lütfen biri bana bunun yalan olduğunu söylesin ..of ya şu sivilceler yüzünden nelere katlanıorum of

böyle bişey var ama herkes intihar edicek diye bişey yok tabi o kişinin elinde

arkadaşlar ne intiharı ya allah aşkına:mymeka: siz zaten depresif eğilimli, çeşitli psikolojik rahatsızlıkları olan biriyseniz bu ilacı kullanmadan da intihar edebilirsiniz. olumlu düşünün lütfenkaydirigubbakcemile2 diğer bilgilere gelince, bu ilacın kolesterolü arttırdığını, tligiriserid oranını yükselttiğini hepimiz biliyoruz sanırım. başka birinin zoruyla da ilacı kullanmadığımıza göre şikayet etmek yerine pozitif olmak olağan psikolojimiz açısından daha yararlı olacaktır. ilk 1-2 ay en zoru bence, ilerde sivilceleriniz geçtikçe nasıl mutlu olucaksınız görürsünüz:1hug:benim son 2 haftam. doktor tedaviyi uzatmazsa bitireceğim. dönüp baktığımda iyiki kendime zindan etmemişim diyorum o günleri, evet bende üzüldüm, zorlandım ama tüm bunlar bana, kendimi daha kötü hissettirmekten başka bir işe yaramadı. o yüzden size diyeceğim şudur ki, lütfen kendinizi yıpratmayın, üzmeyina.s.

hepinize sevgilera.s.

benim 4. ayım ve sivilceler hala çıkmaya devam ediyor. normal mi?

evet canım normal çıkması en azından bende öyle olmuştu.6.ayım bitti 1-5 2 ay önnceye baktığımda sivilceler çıkıyodu.onun için sorun etme.5.aydan sonra tek tük çıkar sonrada hiç çıkmıcak inşa.s

doktor ilk 2-3 ay çıkar sonra çıkmaz deyince panik oldum. yüzüm çok kötü hergün birkaç tane çıkıyo ve çok canım sıkılıyo. bir anormallik mi var acaba dedim. ilgin için teşekkürler

TEşekkürler lizim,bnmde sinüzit için bi ilacım var devamlı onu sürüyorum.depresayonu sölersenizde onu zatern doktor da dedi ama hiç hesaba bile almadı zaten szde öle bişey olcapğını anlasa vermezdi ilacı merak etmeyin..bide LOTF,snn sivilcelerin tamamen geçtimii??

evt olumlu düşünmekte fayda var..napalım geçseymiş sivilceler mecbur bırakıolar insanı..bu arada bende hiç bi kuruma falan yok yaa13. gün acaba işe yaramıo mu dudaklarım kuruodu acaba blistex mi iyi geldi gece sürdüm sadece şu an hiçbir şey yok eğer öyleyse mucize gibi ama biraz pahalı 6 tl:S

evet canım şu anda yüzümde hiç sivilce yok, ben ilacı kullanmaya başladıktan sonra hayatımda hiç olmadığım kadar sivilceye sahip olmuştum. şimdi ilacı kullanmaya başladıktan sonra çıkan sivilcelerin lekeleri mevcut, birazda iz ama onlar da bu ay silikleştiler farkediyorum. bazı arkadaşlar uzun vadede lekelerin de geçtiğini söylüyorlardı ama onu bilmiyorum tabiki kaydirigubbakcemile2

kızlar bile bile çok büyük bir aptallık yapıp bıyığımı sir ağdayla aldım :mymeka:
şimdi yara oldu kaç saattir yanıyo kabuk bağlar yarına :çok üzgünüm:
üstelik yasak olduğunu bile bile yaptım deneyim bir bişe olmaz belki 1 ayda dedim ufff çok salağım çok klava:
sakın siz denemeye kalkmayın

iple alınabiliyor mu?

iple alınabiliyor canım ama ben daha acemi sayıldığımdan-1 aydır kullanıyorum-ilerki zamanlarda ne olur bilemem ama deriyi kaldırmıyacak bi uygulama olduktan sonra bi zararı olacağını sanmıyorum eğilasyon,ip vs'nin..

epilasyon ve ipte bi sorun çıkmadı bende.
bu arada bişey sorucam.ben 3. ayıma girdim başladığımdan beri fondöten sürmedim.artık sürsem diyorum zararı olur mu acaba? mineralli kapatıcı alsam daha mı iyi olur acaba ne dersiniz?

Bence sakın yüzüne kozmetik sürme derim.Yani sonuçta bu kadar ağır bi ilaç kullnıyosun biraz katlan canım.tabi yinede dr'na sorsan daha iyi olur.

OOf yaa oof Arkdaşlarm !! bnm geçende yine çok acayip bir burun kanamam daha oldu..ne yapacağımı bilemedim zor durdurdum.iyikide evdeydim okulda olsaydım nolurdu bilmiyorum..bnm zaten burun kanamam yaklaşık 5 sene önce fln oluyodu çünkü sinüzitim ve ilaçlarla bitmişti bu ilaçla yine başladı yaa..of ya okulda flnda başım glirse ne yaparım bn..? :S inş.başka yan etki görülmez.dudak kurukuğum yine devam ediyor,çok acıyor,kanıyor..ilaç etkisini göstermeden yan etkilerini görüorum tek tek yaa..bide bnm gözlerimde bu sıralar çok sulanma oluyur,yanıyor,ağlamış gibi oluyorm,ve nedende çok yoruluyorm,dkkat dağınıklığı flnmı yapıor acaba?bnm yaşadığım bu göz sorunu acaba bu ilacın yan etki olarak mı ki?bileninz varmı arkdşlar?? bnm pazartesi 1 ayım doluyor ve doktoruma gidiyorum.bakalım ne dicek??oof ama alnım tertemizdi bnm yaa şimdi çıkmaya başladılar birde okadar sertki çok acıyoo... bitsin artık bu çileeeee!!

benim 2 ayıım bitti 2 ay 40mg kullandım günde şimdi 30 oldu. benimde gözlerimde sulanma oluyor özellikle sağ gözümde doktora gittim göz için damla verdi kullanıyorum ama etkisini göremedim daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…