Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
canım benimde yüzüm yanıyor ve kızarıyor.özelliklede sıcak ortamlarda 7. ayıma girdin hala yanıyor.sanırım bırakınca geçer

evet yüzde kızarma bendede yapıyodu, domates demeye başlamıştı arkadaşlarım ilaç kullanımım bitti, haziranda 1 sene olcak, kızarma zaten birkaç ay sonra tamamen bitiyo herşey normale dönüyo, ama cildinizde kuruluk kalıyo, yani eskidi gibi değil tabide nemlendirici kullanımına devam ediyosunuz..

ben ilaç kullanırken bepanthol diye bi kreme başladım, halada onu kullanıyorum çok memnunum, kocamanda bitmiyo çabuk..

bepanthol lotion 200ml, ayrıca ben aldığımda 14 lira falandı fiyatıda çok uygun :) tabiiki önce doktorunuza sorun sonra kullanın, ben iznimi alıp başlamıştım kullanmayakaydirigubbakcemile5

ilaç zaten özel reçeteyle, hastanında imzasıyla satılan bi ilaç.. tabiiki doktor senden imza almadan önce etkilerinide anlatıyo neler olabileceğinide, zaten bilmediği birşeye kimsenin imza atacağını sanmam.. ondan sonra gerekli tahlillerde yapılıp o şekilde ilaç kullanılıyo.. hatta ben sigortada numara al bekle sıkılıyodum her ay tahlil yaptırmaktanda doktorum etkilerindne ötürü her ay yapmak zorunda olduğumu söyledi

normal bir ağrı kesicinin bile etkileri var tabiiki, ama bu ilacı kullanmaya başladığınız zaman çok çok fazla etkileri olduğunu ister istemez anlıyosunuz CADIARZU

doktorunun yüzünü soyup fondoten kullandığından haberi var mı? bu ilaç cildini çok çok inceltiyo ve hassaslaştırıyo.. güneşten koruma sebebimizde o zaten, cildimiz yandığı zaman kalıcı lekeler oluşabilme ihtimali var deri ince olduğu için bu kalıcı olma ihtimali var yani.. senin bu ince deriyle bu kadar oynaman ters bi etki yaratabilir.. ben allık bile kullanmadım ilaç kullandığım dönemde..

arkadaşlar siz 4 yada 6 aylık tedavi sürecinde hergün mü kullanıyorsunuz ben her ay 7 gün kullanıyorumda merak ettim

bugün çok konuştum burda ama tek tek mesajları görünce yazmadan edemedim..

benim cildim normalde yağlı olduğu için bana hergün verdi doktor.. ama eğer ilk ay sonunda ters etki olsaydı yada sadece saçım yağlanıyo diye gitseydim haftada 3 gün kullanıp 4 gün kullanmamak şeklinde bir düzende verecekmiş ilacı.. yani gene cilt ve sorun tipine göre değişiyomuş kullanım..

ya nolur biri bişey söylesin geçmiyo bunlar kullanıp bitirenler sizin izleriniz tamamen geçtimi?

arkadaşlar doktor bana tahlil yaptırmadı imza falanda atmadım hatta ilacın bu denli yan etkileri olduğunu bile prospektüsünden ve bu siteden öğrendim kontrollere falanda gitmiyorum gel demedi yani acaba başka bi dermatoloğa mı görünsem şüphelendim şimdi

ewet bende kullandım sahsen bu ılacı yan etkılerı cok dudaklar ınanılmaz derecede kuruyo,sadece dudaklar deil saclar kuruo we bı ton daha yan etkısı war ama sıwılcelere en kesın çözüm we ınanılmaz geçiriyor.çunku ilaç içten kurutuyor.ama yan etkileride çokk..

bunu eczaneden alıp kullanan bazı cahil insanlar da biliyorum ben, herkesi kendiniz gibi sanmayın. reçete falan da sormuyor yurdum eczacısı. Alıp şeker içer gibi içiyor çevremde bi sürü çok akıllı (!) insan. Yazışarak burdan çok yere vardım ben, sen varamıyorsan bilemem. Sen zararını zaten ''göremezsin'' lökositlerini azaltırsa bunu ancak testlerle tahlillerle anlayabilirsin. Bu ilacın yan etkileri çok uzun vadede çıkıyor ayrıca.

bu arada sendede çok bilgi oldunu sanmıorum prospektüsünden okuyup buraya yazmışın anlamı ne desek eminimki bilmiosundurdelikafadulden

Senin sanıp sanmaman hiç önemli değil, ben ne bildiğimi gayet iyi biliyorum, hadi senin dediğin gibi olsun bilmiyor olayım en azından prospektüsünü okumayı akıl etmişim.:sm_cool::sm_cool::sm_cool:

arkadaslar ben 6 ay kullandım. korkulacak bır ılaç degıl fakat doktorsuz ve tahlılsız kullanılacak bır ılaç degıl. yuzumde hıc sıvılce kalmadı. ılac bıtelı 1 ay oldu. 3 4 aydır yuzumde hıc sıvılce cıkmıyor. dogru dozda kullanırsanız geçırıyor. ızlerın sebebı ıse eger yuzunuz sıvılcelı ıken gunese çıktıysanız yuzunuzde ızler kalıyor ve roaacutane nın bunlara bır etkısı yok. bunun ıcın tedavı sonrasında (roaccutane kullandıktan 1 ay kadar sonra) izler için ürünler kullanmanız gerekıyor.

slm arkadaslar bende sivilceler icin baya bir ilac ve kremler kulandim fakat hic bir etkisini gormedim bugun yine bir derma.. doktoruna gitim ve bana roaccutane kulanmami onerdi fakat bunun yanida dogum control hapi kulanmam gerektini soyledi . neden acaba ? sizler kulandiniz mi?
aslinda beni sivilceler minik minik ve yuzumde fazla yok sadece decolte ve sirt bolgemde asiri derecede minik minik sivilceler var ve bu benim baya piskolojimi bozuyo cunku yazin istedigim gibi askili fln giyinemiyorum sizce kulanmalimiyim. ...:çok üzgünüm:

Kızlar cuma günü ikinci ayımda dolcak doktora gidicemama hala çıkıo ve kalanlarında kırmızı kırmızı lekeleri var o lekelerde geçiomu..Bide ben zoretanin kullanıyorum kesin geçio dimi tedavi sonucunda yoksa boşuna bu kimyasalları vücuduma almak istemem

buraya uzun süredir yazmıyordum...bilenler vardır ben 6. ayımdaydım ve nihayet o da bitti. bugün doktora gittim ve doktor, artık roaccutane'ı kullanmama gerek olmadığını söyledi yani tedavim planladığım şekilde bitti:lepi:

şimdi 6 aylık süreci bir özetlemek isterim. belki bir iki kişi bile olsa merakını giderir ve tecrübelerimden faydalanır.

1. AY: ilk kullanmaya başladığımda-yan etkileri konusunda neredeyse bilge olmam nedeniyle:roflol:- ay oram ağrıdı, ay buram ağrıdı, ay dudağım mı çatladı, ay ya derste burnum kanarsalaelaelaelaelae diye resmen kendimi şartlandırmıştım. nitekim bir şey olmadı. bazen ağrılarım oldu ama pek önemsemedim. sizlere tavsyem çok takılmayın bu ayrıntılara. rutin hayatınıza devam edin. haaa tabi bir de dudaklarınızı sakın ihmal etmeyin..ilk günden sürüp sürüştüründelikafadulden

2. AY: aslında birinci ayın sonu dahil bu ayda bir sürü nurtopu gibi yeni sivilcem oldu. hayatımda hiç olmadığı kadar hem desenağlama en mutsuz olduğum zamanlardı diyebilirim. bazen dışarı bile çıkmak istemedim. hatta ağladım bile. duygu durumumun en değişken olduğu dönem bu dönemdi diyebilirim. sakın bu duyguların sizi ele geçirmesine izin vermeyin, geçiçek sabredina.s. tabi dudaklar da hala kuruyor. kendini 1 saniye bile unutturmuyor.

3. AY: sivilcelerim hala çıkıyordu. bazı arkadaşların 3. ayda geçmeye başlamıştı ama benim hala çıkıyordu. bu ayın sonunda azalmaya başladılar ve ben yeni bir durumla tanıştım..kuruluk..ellerim kollarım bile kurudu. sürekli kaşınıyordumkafamçokkarıştı

4. AY:tek tük çıkan sivilceler bu ayın içinde kayboldular. gerçek anlamda iyileşmenin başladığı dönemdi. tabi kuruluk-cilt, göz, dudak- şiddetli bir biçimde devam ediyordu. bu ayda büyük bir sorunla karşılaştım: kolesterolüm yükselmişti! siz siz olun her gün kıtlıktan çıkmış gibi çikolata yemeyin:roflol:

5. AY: evet bu ay aç gezdim:sm_cool: kolesterolümü düşürmek için sağlıklı ne varsa yedim. ee tabi o da ister istemez düştü. neyse işte hala kuruyorum filan..bu ay sivilce çıkmadı hiç. cildim soyulmaya devam etti. iyileşmeye devam etti. sivilceler geçti fakat kırmızı lekeler vardı. onlar da sivilce gibi görünüyordu. bu ay da geçti gitti böyle..

6. AY: bu ay beni bayağı zorladı. lens kullandığım için göz kuruluğu dayanılmaz boyutlara geldi. inat ettim gözlük takmadım. iyi halt yedim sanki birde burda söylüyorum:teytey:kuruluktan ellerimde minik minik yaracıklar oldu ya da adı herneyse işte ondana.s

şimdi 6. ayı tamamladım ve şu anda sadece yüzeysel sivilce izleri ve lekeleri var. dokunduğumda elime pürüzsüz geliyor. doktor iyileşmenin bıraktıktan sonra da devam ettiğini söyledi. hatta memnun olmazsam cildimden, gelecek kış kimyasal peeling yapılabileceğini söyledi. başkalarının deneyimlerinden de bunun böyle olduğunu biliyorum. ha belki şu anda hayal ettiğim gibi değil ama keşke kullanmasaydım, herşey boşa gitti demek için de çok erken.

eee yuh bana ne kadar çok gevezelik etmişim:tomato: sözün özü:
size tavsiyem hep olumlu olun, mutlu olun. hiçbir şeyi gözünüzde büyütmeyin. hepinize sevgilera.s.

Son düzenleme:
lotf cum çok sevindim cnm sonunda kurtuldun. Şimdi bi boşluğa düşersin hergn aldıgın ilaçları almayınca :))

]teşekkür ederim canım darısı senin başınaa.s. az kaldı di mi senin de?

evet boşluğa düştüm resmen...sürekli bişey yapmayı unuttum ama ne diye soruyorum-tatlicadiarzu-

arkadaşlar eğer sakıncası yoksa iyileşen arkadaşlarım sivilcelerinin önceki ve iyileşen halinin fotolarını koyabilirlermi?? :S

Kızlar bende 8-9 yıldır sivilce sorunu yaşıyorum, duyduğum bütün doğal yolları denedim, doktora da gittim, acnelsye, salsil (yazımı yanlış olabilir), tarzı cildi sadece kurutup soyan melhem tarzı ilaçları kullandım ama sivilcemin çıkmasını engellemedi. O yüzden doktora gitme taraftarı değildim uzun zamandan beri, ama yaş geldi 26 ya ve yüzümde yanak kısmımda izle birlikte sivilceler hala mevcut. İnternette araştırma yaparken tesadüfen bu ilaçla ilgili yorumları okudum, ama gözüm korktu. Taki yüzümde guruplar halinde kırmızı sivilceler çıkıncaya kadar ve cesaretimi toplayıp doktora gittim. tetradox diye bir antibiyotikle cleoctin verdi 2 haftadır kullanıyorum yüzümde ağrılı ve hiç olmadığı kadar sivilce çıktı,2 hafta sonra kontrolüm var. ve doktor yazmazsa o ilacı ben talepte buluncam, evet tüm cesaretimi topladım riskleri göze aldım ve o ilacı yazmasını isticem doktordan. napim son çere artık insanların beni sivilceli suratımla hatırlamalarını istemiyorum. bu durumun özel hayatımıda etkilediğini düşünüyorum. Şu 2 haftanın bir an önce geçmesini ve o mucize ilaca başlamak istiyorum. gelişmelerden sizi haberdar edcem. :)

arkadaşlar eğer sakıncası yoksa iyileşen arkadaşlarım sivilcelerinin önceki ve iyileşen halinin fotolarını koyabilirlermi?? :S

ben 1nci ay cektim sivilcelerimin fotograflarini
her ay sonundada cekicem
tedavi bitimindede koyucam buraya
bence hepberaber yapalim bu isi :)
insallah guzel sonuclar aliriz ve diger kullanmayi dusunen arkadaslara motive olur

tetradaox ve acnelyse i bende kullanmistim
daha bir suru ilac kullandim dr tavsiyesiyle ama bana iyi gelmedi hicbiri
artik son care olarak roaccutane a basvurdum
umarim senin tedavin olumlu sonuclanir bosa zaman kaybin olmaz

lotf benimde 6,5 ayım doldu daha 1,5 ay kullanıcam ben.canım sen leke için bişey kullnmaya başladınmı soyucu kremler acnleys gibi ilaçlar bende baya leke var ne zaman başlamamız gerekiyor acaba.ayrıca senin adına çok sevindim.

]teşekkür ederim canım darısı senin başınaa.s. az kaldı di mi senin de?

evet boşluğa düştüm resmen...sürekli bişey yapmayı unuttum ama ne diye soruyorum-tatlicadiarzu-

evet canım az kaldı

yalnız benim çok şiddetli kemik ağrılarım var öyle önemsenmicek gibi değil hemde...
Tekrar gidicem doktora ilacın dozunu düşürürsede kabulüm süre uzasın ama bu ağrılar geçsin gerçekten çok zor..
Hayırlısıyla benimde bitseydiii :1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…