Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Ben güneş koruyucu kulanmıyorum :s Sanki yağlı oldukları için daha çok sivilce varmış gibi geliyor.Bide ben hemen kızarıyorum bunun için mi acaba :s

6. ayım bitti geçen hafta. ve bugün doktora gittim izler için imex ve tretin verdi.. dudaklarımı mahvetmesi dışında kötü bir etkisini görmedim ben roaccutane'nın. Başladığım zamana bakıyorum bir de şimdiye geçrekten çok faydası oldu bana. şu an sadece izler kaldı biraz. tek tük sivilce çıkıyor o da adet dönemlerinde olursa anca. başka ülkelerde yasaklanmış olabilir ama bana çok da inandırıcı bişey gibi gelmiyo intihar olayları. karaciğere etki ettiğini doktor söylüyor zaten kimse bişey saklamıyoki kabul edersen kullanıyorsun.. aylık olarak tahlillerde yapılıyor zaten sorun varsa kesilebiliyor tedavi. Yeni başlayanlar falan varsa ağdadan uzak olsunlar derim.. yani yüz için kesinlike ağda kullanmayın ben bilmediğim için yapmıştım ve 2 hafta turuncu bir suratla gezmek zorunda kalmıştım=)

Ben güneş koruyucu kulanmıyorum :s Sanki yağlı oldukları için daha çok sivilce varmış gibi geliyor.Bide ben hemen kızarıyorum bunun için mi acaba :s

evet canım olabilir. zaten çok hassastır cildin. bence kullanmalısın. bak benim yazdığım yağsız güneş koruyucu doktor tavsiye etmişti. alternatif olabilir sanaa.s.

Loft saol cnm yağsız olunca daha bi gönül rahatlığı oluo sanki :)

aynen bende izlere katlanamıyorum ki sivilce gibi duruyo

Ya bende dikkat ettim yüzümde delik hiç yoktu şuan da baya var onlara çok canım sıkılıyor 7.ayımı bitirmeme az kaldı çok iz var neyse geçer inşallah

lotf cnm şuan durumun nedir dudak kuruması fln devam ediomu ?

benim de izlerim ve lekelerim duruyor. izlerle ilgili benim duyduğum 2 durum var; birincisi, izlerin ve lekelerin uzun vadede geçtiğini söyleyenler var, ikincisi, kimyasal peelingle bunlardan kurtulduğunu söyleyenler var. ben şunu yapmayı düşünüyorum. doktorun bana önerdiği janssen'in izleri tedavi eden bir kremi var onu deneyeceğim. memnun kalırsam sizlere de tavsiye ederim. memnun kalmazsam önümüzdeki kış kimyasal peling yaptıracağım. ee artık kesin çözüm olur herhalde peelingklava: sıkıldım vallahi bende roaccutane dan önce böyle iz ve leke yoktu ya...herneyse isyan etmicemlaelaelaelaelae

lizim ilacı bırakalı 2 hafta oldu. hala kuruyo canım dudaklarım, ellerim. etkisi devam ediyor yani... tüm roaccutane zedeler hepinize sivilcesiz günler diliyorum:hooray:

Amma çok roacutane kullanan varmış.

Yazılan yorumlar ve bu ilacın etkileri herşeyde olduğu gibi tamamen kişilikle alakalı bir durum bence. Eğer olayların ve geçici olduğunu bildiğiniz zorlukların üstesinden gelmeyi bilen iradeli bir kişiyseniz tedavi dönemini çok rahat atlatırsınız. Ben bu ilacı 3 yıl önce ve AĞUSTOS ayında kullanmaya başladım. Artık iyice yorulmuştum sivilcelerimle uğraşmaktan. Doktorum yazın uygun olmadığını söyledi ama ben tüm ısrarlarımla ikna ederek başladım. Başlarken ne hallere gireceğimi biliyordum çünkü çok araştırmıştım. O yüzden herşeye hazırlıklıydım. Önce cildim gerilmeye başladı, sonra dudaklarım kurudu, her geçen gün sivilcem çıktı, göz retinama kadar bütün vücudumda kuruluk ve döküntüler olmaya başladı. Her gören NE OLMUŞ SANA BÖYLEEEEE diyodu. Ama cevabım tekdi. ılaç kullanıyorum yakında geçecek. Bu şekilde burda anlatıldığı kadar sıkıntı haline getirmedim kendime. Ve 4. ayın sonunda kilom ve aldığım ilaç miktarı nedeniyle tedavim bitti :) Şimdi hiç pişman değilim. Şu an iki kuzenimde kullanıyor bu ilacı. ıkisinede sürekli SABREDıN diyorum.

Şu anda bu ilacı kullanan arkadaşlarada aynı tavsiyede bulunucam. SABREDıN.

Son düzenleme:
Loft;

Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Henüz çok yeni tedavinin bitiş süresi. Önce ilacın bütün vücudundan temizlenmesi gerekiyor. Cildinin normal nem dengesini bulması sanırım 1,5-2 ayı falan bulur. Cildini temiz tut. Ama sakıııınnnn artık cildi kurutan ürünler kullanma. Yağsız su bazlı nemlendiriciler kullan. Lekeler içinde öncelikle güneş koruyucu (Yağsız) yüksek faktörlü kremi hiç eksik etme. Dermokozmik ürünler kullanabilirsin. Bu bir anda olacak birşey değil tabiki ama zamanla düzelecek üzülme :) Tekrar geçmiş olsun.

Ayy ne çok yazdım.

Bu arada güneş kremi tavsiye etmek istiyorum. Bende uzun süredir avene kullanıyorum ama oil free olmasına ragmen yağlı bir formu vardı Şimdi özellikle problemli ciltler için AVENE CLEANACE çıkmış. Bende alalı birkaç hafta oldu. 40 faktör. Eğer avene kullanıyorsanız bunun daha hafif olduğunu hemen farkedersiniz. Yağlı olduğu için güneş kremi kullanmak istemeyenlere tavsiye ederim. Fiyatı benim aldığım eczanede 50 TL

teşekkür ederim zeyyneep:) dediğin gibi doktorun tavsiyesiyle demokozmetik ürünler kullanıyorum. hatta yazmışssın sende...avene ürünlerini kullanıyorum ben. iyi dileklerin için teşekkür ederim...bu süreçte merak ettiklerimi sana sorabilir miyim? tecrübelerinden yararlanmak isterima.s.

bn güneş koruyucu kullanmıyorum doktorum henüz böle bişey demedi bu ayki kontrolümde mutlaka sorcam..bnm tedavim çok güzel ilerliyor bnm yüüzmde abartılcak derecede sivilcelr çıkmadı yüzümün kusam dönemi bittimi anlamadımki yüzüm iyileşiyor gibi...gittikçe yüzümün güzelliği ortaya çıkıyor..ya ama bu ilaç delikleri sıkılaştırmıormu ve lekeleri gidermiormu..? :S oof tek isteğim bu yüzümde bayaa deliklerim vvar ve çok rahatsız olurorum..ve şimdilik tek korkum burun kanaması çünkü başladımı durmuyor... ama hepimiz iyileşicez biliorum herkese sabır dolu günler..hepinize geçmiş olsn ....

pazartesi 5. ayıma giriyorm yaa btti sayılırr. İlk aylar hiç geçmek bilmiyor şimdi nasıl geçtiğini anlamıyorum. Bide yoğun ve mutluysanız ilaçla yaşamaya bile alışıyosunuz :) ağrılarım var hemde tuttumu bırakmayan türden ama artık aynaya baktıgımda mutluyummm :)) sonsuz yalnızlık yüzüm şişti çirkinleştim demişsin benimde yüzüm şişti bide kızarıyorum hemde çoook. Tedavi bitiminde geçermi acaba bu renk ve şekil değişimii :) kurbaga suratlı kalmayalımda :)) Bilen arkadaşlar varmıkiiilaelaelaelaelae

Loft;
Tabiki sorabilirsin :) çok memnun olurum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım tabiki.

Ofyaof;
Yüzündeki deliklerden kastın ne bilmiyorum ama, siyah noktaları ve siyah nokta sebebiyle açılan gözenekleri belli bir oranda sıkılaştırdığına eminim. Hatta siyah noktalar tamamen temizleniyor. (Benim öyle olmuştu). Tedavi sonrasında siyah nokta oluşmaması senin elinde tabiki :)

Lizim;
Aslında bu birçok kişinin sorunu "Yüzdeki şişme ve kızarıklık". Benimde aynen öyle olmuştu. Aslında yüzümde şişme çok yoktu ama ben sivilcelerden ve yüzündeki gerginlikten öyle hissediyodum sanırım. Ama kızarıklıklarınız kesinlikle geçecek arkadaşlar. Benim resmen ciğer gibiydi Yani şuna emin olun cildiniz şu an kullanmış olduğunuz ilacın etkisinden dolayı bu şekilde ama ilaç vücudundan temizlendiğinde normal dengesini bulacak. Ama sivilcelerinizi oynamanızdan veya yüzünüzdeki kabukları yolmanızdan dolayı oluşan çukurlukları çok fazla gideremezsiniz üzülerek söylüyorum ama basit yollardan o çukurlar geçmiyor

Hatta burdan bende bi soru sorayım. Sivilce nedeniyle oluşan çukurları gidermenin etkili bir tedavi yöntemini bilen, kullanan, faydasını gören varmı?

Şimdiden teşekkür ederim. Sivilcesiz güzel günler dilerim

Oofyaoff;

Özellikle bunu ayrı yazmak istedim. GÜNEŞ BU TEDAVıNıN DÜŞMANI. Canım bunu tüm roacutane kullananlar ve doktorlar çok iyi bilir. Aslında doktorlar üstüne basa basa güneşten cildimizi çok iyi korumamız gerektiğini söylerler tedavi sürecinde ama senin gittiğin doktor neden bundan sana bahsetmemiş garip. Tabiki önce doktoruna danış, ama mutlakaaa bir güneş koruyu kullan. Çünkü bahar geldi ve güneş ışınları artık çok daha etkili Hatta çalışıyorsan veya okuyorsan sürekli yanında taşıman gerekli kremini ve 2-3 saatte bir yenilemende fayda var.

tşk zeynep cevabın için.
dün bende internette bi siteden izledim.yeni bi tedavi yöntemi varmış çukurlar için. Soyma yapmadan. Işık atışı yapılarak çukur bölgelerin kendini tamamlamasını sağlıyolarmış. Yaz aylarındada yapılıomuş. bende çukur yok çok şükür lekelerimde baya hafifledi. inş. ek tedaviye hiç gerek kalmaz..

teşekkürler zeynep:) sana soracağım şey kırmızı lekeler kalıyor ya onlar zamanla geçiyor mu? bir fikrin var mı canım bu konuda?

lizim senin de az kalmış canım bitiyor, çok sevindim:1hug:

selam kızlar, yarın cildiyeye randevu aldım, 1 ay önce gitmişitim, tetradox la o yüzü kurutan kremlerden vermişti ama sivilcem çıkmaya devam ediyor, 1 ay sonra kontrole gel demişti, iyileşme olmadığı için gidcem ve kendisinden arz gelmezse ben isticem, evet bu guruba dahil olcam. Yaşım 26 ve lise dönemimden beri bu dertten muzdaribim,çok yoğun değil ama yanaktan çeneye inen kısımda var .eğer doktorum ilacı yazarsa, burda paylaşcam sizinle, ve kullandığım dönem süresince her şeyi açıklıkla paylaşcam. inannın bana ben burda okuduklarımdan sonra cesaretlendim, yıllar yılım sivilceli suratla geçti varsın 6 ay da kuru dudak, pullu suratla gezeyim, umarım sonuçta söylendiği gibi sivilcesiz yepyeni bir hayat bizleri bekliyor olcak. lekeleri sorun eden arkadaşlara şunu söylemek istiyorum, lekeler geçecek kızlar, o ilacın öyle bir etkisi varmı bilmiyorum ama cilt zaten kendini yeniliyor o derin lekeler zor belki ama kızarıklık kırmızı lekeler en fazla 1 sene sonra geçer.
hepinize sağlıklı ve sabırlı günler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…