Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
selam canlarım, ben de aranıza katıldım =)))

maceramı anlatmak isterim evvelden kaydirigubbakcemile4

13 yaşımdan beri hep sivilcem oldu...:çok üzgünüm:

19 yaşımda ise, (2005te) cildim düzelir gibi oldu, ben de ergenlik bitti oh geçicekler artık dedim fakat öyle olmadı...

geçen yıl yeniden azdılar kendileri...cilde sürülen cinsinden kullanmadığım losyon, ilaç, vs. kalmadı...

geçen ay iyi bir dermatolog buldum ve artık bu sorunu içten çözmek istediğimi söyledim...cilt analizinde çokkk yağlı olduğu anlaşıldı. ben dıştan bakımlar, temizlemeleri ihmal etmiyordum ama işte, yağlanmanın önüne geçmek lazım.

bana Tetradox verdi, dün 1 ay doldu, yanında da Exfoliac serisinin yıkama jeini (çok memnun kaldım ondan) ve Acnomega 100 kremini kullanmıştım (fena değildi)

fakat sivilceler küçülse de tam olarak geçmedi...bir de regl dönemi atlattım, yeni çıkanlar oldu :çok üzgünüm:

bugün doktor, Zerotanin verdi. 10mg ve 20mg. (günde 30 mg)

yanına da Acnecinamide nemlendirici jel...

ben zaten çok az makyaj yaparım. cilt makyajı hiç yapmadım bu sorun yüzünden. çok nadiren allık sürerim...başka bişi kullanma dedi doktor.

1 ay sora gene kontrol var. 2 ayda çözeriz dedi, bakalım işallah...

hepimize geçmiş olsun kızlar, kurtulalım artıııııııııkkkkkkkkk kaydirigubbakcemile4 a.s.

VE GELDİM BAKALIM MORALLER YERİNE GELECEKMİ.. KULLANAN VE KULLANACAK ARKADASLARDA... (Benim kolestrol 171 cıkmıstı ekliyeyim hemen)
1cign.jpg

inanmiyorum yaaa süper ötesi harikasin sekerim :nazar: :nazar: :nazar:
darisi basimiza insallah

sana da geçmiş olsun nisana.s. umarım öngörülen şekilde tamamlanır tedavin. merak ettiğin bir şeyler olursa bize sorabilirsin burda birbirimize yardımcı oluyoruz:1hug:

Seksi sinek resimlerini yeni gördüm. süper olmuşsun:lepi: hep böyle gider umarım tedavin

arkadslar bugün eczaneye girdim la roche posay effaclar da promosyon varmis haberiniz olsun
temizleme köpügü nemlendiricisi ve dudak koruyucusu 72 tl
avene almak icin girmistim promosyonu görünce atladim tabi bide 8 taksit yaptilarr ohhh degmeyin keyfime sırnaşık şey

zoretanin 40 mg hergün.. 20mg lıktan 2 tane atıyorum.. bide hametandan baska bişey sürmüyorum yüzüme.. bide günes kremi. sabun falan dokundurmuyorum..

bu hametan ne ola ki bilmiyorum ben.. cildin ilaçtan hassas olmasına bi zarar vermiyor dimi canım? bende mi edinsem ki :uhm:
neyse bi kaçgün sonra kontrol o zaman doktora sorayım dimi..

inanmiyorum yaaa süper ötesi harikasin sekerim :nazar: :nazar: :nazar:
darisi basimiza insallah

Şeniz darısı hepinizin basına... dahada gececek insallah... duacıyım hepinize
Seksi sinek resimlerini yeni gördüm. süper olmuşsun:lepi: hep böyle gider umarım tedavin
saol canım bnim.. sizlerindeiyi haberlerini alırız insallahŞeniz
bu hametan ne ola ki bilmiyorum ben.. cildin ilaçtan hassas olmasına bi zarar vermiyor dimi canım? bende mi edinsem ki :uhm:
neyse bi kaçgün sonra kontrol o zaman doktora sorayım dimi..

tatlım hametan bebeklere veriliyo genelde pişik falan oldukları zamankaydirigubbakcemile3
yanık tahriş pişik oldugunda kullanılıyo.. bepantenden daha yogun kıvamlı.. bepanten benim yüzümde nedense pek olumlu seyler yapmıyo.. dahada sivilcelenirdi yüzüm.. ama bu hem kızarıklıgını aldı hem yaraları hemen iyileştirdi.. saglıkcı ablamızın bebeginede kullanıyorlar.. ki en hassas cilttir bebek cildi... benm yüzümde evet cok hassaslastı. cok soyuluyo kuruyo kasınıyo.. ama bundan her yüzüm yandıgında kasındıgında yıkadıktan sonra aklıma geldikce sürüyorum... rahatlatıyo.. ve kullanmayada devam edicem.. Şeniz

Kizlar sormayin noldu senağlama

simdi bikacgun once kocaman iltihapli sivilce cikmisti suratimdaki aktif olan ve belirgin olan tek sivilce yanagimin ustunde, bende gittim saatlerce ugrastim sinir oldum ve patlattim yada deyim yerindeyse yoldum .. Ve sonuc -> derim kalkti, tamam yeni deri geliyor ama kabuk bagliyor cok igrenc bir gorunumu var sanki kan toplanmis gibi of acaip sinirlerim bozuk.

Bu arada eczaneden aldigim Vichynin dermablend fondoteni surmeden asla disari cikmiyorum cunku bende izler cok belirgin, sivilceden fazla izler vardi zaten. Sol yanagim baya duzeldi yani duzeldi derken lekeler dizboyu ama aktif sivilcem kalmadi gibi. Ama su sag yanagimdaki kabuklanmis kocaman sey yokmu acaip morelimi bozuyor. Ellemiyecektim ama dayanamadim. 4ncu ayima gircem, 30mg kullandim bu ayda 40mg, artik 60 mg gecerebilirmisim,doktordan haplarimi bekliyorum testler fln yapildi bana adresime yollicakti.

Sizlerden birindede olmus iltihapli sivilceyle oynayip derinizin kalkmasi uff kizlar yardim? bundan once 1 defa daha yapmistim ve normale donmesi 2 3 haftami aldi ve iz yapti dogal olarak, allahtan hic cukurlarim yok.

Kizlar bu hapi kullanmadan once cildim daha guzeldi sanki :çok üzgünüm: tamam su anda icindekileri fln kusuyorda ne biliyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
gurbetci kiz yalniz degilsin benimde 4-5 tane kabul baglayan sivilcelerim oldu kendim ellemesem bile banyoda patliyodu hepsi bir cikiyodum yanaklarimdan kanlar falan damliyo o derece yani sonra normal yara gibi kendiliginden geciyodu
benim yüzümün halide hemen hemen seninkiyle ayni
gecen seneki halime bakiyorum bebek gibiymisim nerdeyse :(

Ya aynen tek izler vardi tek tuk oda azcik fondotenle belirgin bile olmuyordu ama ara ara cikan sivilceler hep canimi siktigi icin bu ilaca basladim, o kabuk yine patladi yuzumu yikarken, pamuk dolu suratimda simdi off, boyle guzel bi havada esir olcam evde :(

Ben roacuttane kullandım 2 yıl once ıkı kutu.Benımde doktorum verdı testler vs yapıldı uygunmusum.Şimdi yüzümde hıc sivilce kalmadı.Tamamen gecti.İz de yok.Ama 18 olmak lazım daha ufaklara vermiyorlar tehlıkelı olur diye.İyi gunler.

Kizlar sormayin noldu senağlama

simdi bikacgun once kocaman iltihapli sivilce cikmisti suratimdaki aktif olan ve belirgin olan tek sivilce yanagimin ustunde, bende gittim saatlerce ugrastim sinir oldum ve patlattim yada deyim yerindeyse yoldum .. Ve sonuc -> derim kalkti, tamam yeni deri geliyor ama kabuk bagliyor cok igrenc bir gorunumu var sanki kan toplanmis gibi of acaip sinirlerim bozuk.

Bu arada eczaneden aldigim Vichynin dermablend fondoteni surmeden asla disari cikmiyorum cunku bende izler cok belirgin, sivilceden fazla izler vardi zaten. Sol yanagim baya duzeldi yani duzeldi derken lekeler dizboyu ama aktif sivilcem kalmadi gibi. Ama su sag yanagimdaki kabuklanmis kocaman sey yokmu acaip morelimi bozuyor. Ellemiyecektim ama dayanamadim. 4ncu ayima gircem, 30mg kullandim bu ayda 40mg, artik 60 mg gecerebilirmisim,doktordan haplarimi bekliyorum testler fln yapildi bana adresime yollicakti.

Sizlerden birindede olmus iltihapli sivilceyle oynayip derinizin kalkmasi uff kizlar yardim? bundan once 1 defa daha yapmistim ve normale donmesi 2 3 haftami aldi ve iz yapti dogal olarak, allahtan hic cukurlarim yok.

Kizlar bu hapi kullanmadan once cildim daha guzeldi sanki :çok üzgünüm: tamam su anda icindekileri fln kusuyorda ne biliyim.

Su ikinci ayimin fotosu, alnim ve burnumda zaten hic sivilcem cikmadi, tek yanak bolgelerimde sorun vardi;
http://img142.imageshack.us/my.php?image=roa1.jpg

Buda 3ncu ay:
http://img15.imageshack.us/my.php?image=roa2.jpg

Buda 2 sene onceki hali :1no2:, sivilceden haberim yokken...
http://img15.imageshack.us/my.php?image=moifde.jpg

canım cok gecmiş olsun.. moralini bozma hiç.. bugün seni yara izinle görenler yarın hatırlamayacak aksine tedavin bitince harkulade bir ciltle görücekler... canını sıkma sakın.. ama sana kızıcam bi konuda.. oynama sakın sivvilcelerinle.. yolma kasıma.. daha kötü edersin.. düzelecegi varsada düzelmez Allah korusun.. haksızmıyım.. bide makyaj yapmamaya calıs canım ya.. nefes alsın cildin kozmetik kullandıkca daha kötü oluyo... cok gecmiş olsun... Şeniz

Gurbetcikiz,aynı sorunu paylaşıyoruz aslında bnmde sağ yanım çok kötüyken sol yanağım gayet iyi :D
aslında 2 sene önce hiç bir sorunun yok gibiymiş..ama bu sivilceler çıktığına göre sonradan da çıkabilirmiş.şimdiden temizlenio cildin işte,birde bunu düşün..hepimiz çok güzel olcaz hiç korkma!!!

Makyaj yapma diyorsunuzda canlar, ama ben makyaj yapmadan bu lekelerler disari cikamam, hem calistigim yerdede surekli musterilerle baglanti haldeyim, ve bakimli guzel gozukmem sart. Ama oyle abuk subuk fondoten deil kullandigim.

Sagol destekleriniz icin canlarim, ins hepimiz kurtuluruz..

tatlım hametan bebeklere veriliyo genelde pişik falan oldukları zamankaydirigubbakcemile3
yanık tahriş pişik oldugunda kullanılıyo.. bepantenden daha yogun kıvamlı.. bepanten benim yüzümde nedense pek olumlu seyler yapmıyo.. dahada sivilcelenirdi yüzüm.. ama bu hem kızarıklıgını aldı hem yaraları hemen iyileştirdi.. saglıkcı ablamızın bebeginede kullanıyorlar.. ki en hassas cilttir bebek cildi... benm yüzümde evet cok hassaslastı. cok soyuluyo kuruyo kasınıyo.. ama bundan her yüzüm yandıgında kasındıgında yıkadıktan sonra aklıma geldikce sürüyorum... rahatlatıyo.. ve kullanmayada devam edicem.. Şeniz

aa bebeklere göre bişiyse bize kullanmak serbest o zaman hihoyyyt
tabi sormadan kullanmamak lazım yine de.

bu arad ben yüzümü yıkadığımda hiç krem olmadığı zamanlarda bile krem varmış gibi bi kayganlık oluyor ve de yıkadıktan sonra geriliyor. bu roaccutane'nın yüzü soyması bu olsa gerek. o zaman ne kadar yüzümüzü yıkarsak o kadar iyi sırnaşık şey

Makyaj yapma diyorsunuzda canlar, ama ben makyaj yapmadan bu lekelerler disari cikamam, hem calistigim yerdede surekli musterilerle baglanti haldeyim, ve bakimli guzel gozukmem sart. Ama oyle abuk subuk fondoten deil kullandigim.

sende haklısın tabi canım. ama fondötenin abukluğundan değil cildi havasız bırakmasından dolayı kullanmamamız lazım ki tedavi daha yaralı olsun, daha çabuk sonuç versin. bide tabi hiç oynamamak lazım ki iz kalmasın :teselli:

en güzel ciltler bizim olsun a.s.

Kızlar, tesekkur ediyorum, paylaşımlara devam, sivilcesiz günlere işallah =))

:nazar:

ah canım ya anlamaz olurmuyuz.. ben bile okula gidecegim zaman bazen bin düşünür oluyordum... ama hava alması şart.. insallah bir an önce iyileşme gösterir bizleride haberdar et sürekli...Şeniz

KIZLAR bu arada nazar degdi :dilcikar: yanagımda burnuma yakın biyerde ve kasımın ortasında biraz sola dogru sivilce cıktı...:roflol: agrıyo ama görünmüyo tam. :roflol:. hafif şişlik var.. hadi buda nazarlık olsun:nazar: :nazar: . bide dudak kenarlarım yara oldu.. gülemiyorum acamıyorum agzımı cok acıyo. yarına iner ve gecer inşallah .. :1hug:

benim 3. ayım bitti canlar hala tek korkum izler kalıcak siz nasılsınız nasıl gidiyo :1no2:

=( bugün dudaklarım kanadı kuruluktan oysa ben gecek diye umarken kafamçokkarıştı .. uffff yaaa... krem dayanmıyo valla.. tedavi süresince (daha 10.gün) ilk defa bukadar kuruluk hissettim siddetlice... aman allahım ya ne gülebiliyorum ne bişey yiyebiliorum benneyaptımki.. bide bikac tane daha cıktı suratımda :1closedeyes: ama umursamıyorum.. onlarda inecek :dilcikar: :icecream: ya bu arada ben kulaklarıma varana kadar soyuluyorum.. normal mi...:sm_confused:

Back
X