Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

aha da işte benlaelaelaelaelae millet sabah uyandığımda çirkin oluyorum der bende tam tersisırnaşık şey

aha da işte benlaelaelaelaelae millet sabah uyandığımda çirkin oluyorum der bende tam tersisırnaşık şey

:roflol:
benim de sabahları cildim pek güzel oluyor :))

duştan sonra kızarıyorum, sora yine geçiyor yavaş yavaş ama uyandığım halim gibi duru olmuyor şutarafagitti

işe geç kalmicağımı bilsem sabahki halime saatlerce bakmaya doyamam kaydirigubbakcemile3 bunda tabiki roaacutanenin büyük emeği var. birde banyodan sonraki halim aynı olsa değmeyin keyfime kaydirigubbakcemile2

Kızlar 9 gün ldu benimde yalnız ben zoretanin kullanıyorum 30 mg.9 günlük süreçte ömrü hayatımda çıkmadık kadar sivilce çıktı..Ama ne sivilce mübarek kaydirigubbakcemile2 Neyse efenim yüzümde aşırı derece de kuruma var: soğan zarı gibi soyuluyo cildim ve müthiş derecede bel ağrım var ..Artık ne yapayım ya öleyim mi anacım biz mi istiyoruz sanki sivilce çıksın diye..Bir de sormuyolar mı "" aaa ne oldu kız senin yüzüne, niye çıkıyo onlar öyle "" ..Zevkten çıkıyo anacım,bize rahat batıyo ondan çıkıyo yeter ya vallahi de billahi de yeter....kötükedihüso allah sabırlar versin ya ne diyim bir dünyada düğün,nişan var..Bu yüzle artıkın kocada bulamam şakkıdı Ama duuu iyileşsin yüzüm onlar beni bulacak hpinize sevgiler efem moral bozmak yok KAZANACAĞIZ naniknanik

aynen cnm çok haklısın...bide soruyolar snn dediğin gibi aaay ne olmuş yüzüme??insanı depresyona sokuolar yha valla!bn insanlarda gördüğüm kusurları onlara sölememeye o kadar dikkat ederken onların bir sivilce için yaptıklarına bakarmısın?bide bu sivilce olmazamış başka bi hastalıkmış..kendileri çok biliyo ya..bu devirde insanlar kendilerinden başka kimsenin iyi olmasını istemiolar..dostuna bile güvenmiceksin bu devirde...AMA BN SıZLERE GÜVENıORUM ARKADAŞLAR
bu arada seksisinek hakkında yorumları okudum da neyden bahsediyorsunuz arkadaşlar??

aynen cnm çok haklısın...bide soruyolar snn dediğin gibi aaay ne olmuş yüzümeklava:??insanı depresyona sokuolar yha valla!bn insanlarda gördüğüm kusurları onlara sölememeye o kadar dikkat ederken onların bir sivilce için yaptıklarına bakarmısın?delikafaduldenbide bu sivilce olmazamış başka bi hastalıkmış..kendileri çok biliyo ya..bu devirde insanlar kendilerinden başka kimsenin iyi olmasını istemiolar..dostuna bile güvenmiceksin bu devirde...AMA BN SİZLERE GÜVENİORUM ARKADAŞLAR :kaydirigubbakcemile5
bu arada seksisinek hakkında yorumları okudum da neyden bahsediyorsunuz arkadaşlar??:sm_confused:

Ooof çok özür dilerim ya!!yine yanlışlıkla iki tane göndermişim:çok üzgünüm:

yazmicam yazmicam dedim dayanamadım... bu arada adım degişti Seksi sinek degil Sineks.. haberiniz olsun dedim...

bayanlar 20günüme gelmiş bulunuyorum..

ilk hafta gözle görülür bir degişim hisettim yüzümde. (kendimce tabi :smiley-cool:)
2.hafta hem kabarma soyulma kabuklaşma ve sivilceler cıktı yüzümde..( nedenide anlaşıldı regl dönemindeyim ondan galiba.. bugün adetimin 1.günü ve sivilcelerde geciyo.. rutin olarak her ay böyledir.. adet başlamadn 1 hafta önce baslar yzümde sivilceler ve adet baslarken iner..)
ve bu haftaa soyulmadan ziyade şu şıralar daha çok kuruma yaşıyorum.. yavaş yavaş burnumda kurumaya başlıyor hissediyorum.
ayrıca gögüs kafesimde agrılar oluyor baskı uyguladıgım zaman yani yüzüstü yatarken,dar streç kıyafet giydigimde.. bide bel agrım hafif şiddetli var.. unutmadan sac diplerimde cok acıyor.. şuan kaşıntı kabuklanma yok Allaha şükür bikaç gün iyiydim.. ama sacıma toka bile takamıyorum.. bırakın tokayı yatarken hafif çektirsin acayip acıyor...
Ve dudaklarım.. asırı kuruyor ama bepanten kremle bu işide hallediyorum.

bu arada yeni bir keşfim var hametan kremin yerine merhemi.. daha yumuşak bir formül.. hametan kullanan varsa bilir kremi biraz serttir ve sürerken aşırı bir sürtünme hisedersiniz yüzünüzde.. ama merhemi daha yumusak ve yüzü yumuşacık yapıyor. ayrıca yaraları varsa soyulmadan dolayı kızarık tahrişi cok kısa sürede geçiriyor..ekstra nemlendirici sürmenize bile gerek kalmıyor...

bu arada hatırlıyorumda lisede doktorumla konusurken adet döneminde cıkan sivilcelere care bulamıyoruz onlar ne yaparsan yap çıkacak demişti.. umarım zoretanin bunuda çözer.. çünkü yine agrılı içten ve kocaman çıktılar...allahtan yüzeye cok vurmadılarda görünümde kötü olmadı cok...

neyse gelirim gene bi ara geçmiş olsun tekrar herkese

Son düzenleme:

aramıza hoşgeldin alkisalkisalkis tabikide iyi olcaz hepimiz, benden tavsiye aynaya daha az bak, moralin bozulmaz, ben bugün bakmadım, valla bakınca elmi yüzümden alamıyorum :dilcikar: ay şurdaki kabuğu alim, ay stick sürim..
dün zaten yüzümdeki kabukları soymaktan yara bere oldu yüzüm,kendime engel olmak için sinirden tırnaklarımı kökünden kestim :1closedeyes: sabah aynaya baktığımda her zamanki duru suratımı göremedim :çok üzgünüm:, hani küçük bebeği olanların yüzünde yaralar bereler olurya, öyleydim..
sineks eğer gelmeseydin ben gelecektim klava:

mrh arkadaşlar bende bugün katıldım aranızaa.s hepinizin sorunlarını okudum arkadaşlar bende aynı dertlerden muzdaribim..ben bu ilaca başlayalı 4 ay oldu mayısta 5.aya giriyorum 4 ay bounca günlük 30 mg aldım ama benimkiler geçmeyince doktor 5.aydan itibaren günlük 40 mg lık uygun gördü başlarda cildim çok kurumaya başladı halada devam ediyo sinirlilik yaptı içim çok yanıyo... ellerimin üstü başlarda çok kötü olmuştu çatlayıp kanadı bepantenin krem olanı ellerime yaramayınca eczacı arkadaşım "fito " diye bi krem kullanmamı tavsiye etti kızarıklıklarını giderdi, şimdi çok iyi...:))) dudaklarım için de nivea'nın dışı mavi olan renksiz nemlendiricisini kullanıyorum oda ii geliyo burnum henüz kurumadı ama onada bepantenin kremi ii geliyo... ayrıca kızlar yüzümü her sabah ve akşam yatarken incirli sabunla yıkadıktan sonra ,bepantenin krem olanıyla da nemlendiriyorum bu krem sivilce izlerine çok ii geliyomuş bende kullanalı 1 hafta oldu gerçektende çok işe yarıyo sabah akşam sürün hem nemlendiriyo hemde izlerini geçiriyo 3 hafta daha kullanıcam... bunun dışında cildimi temizledikten sonra havlu peçete ile kuruluyorum sakın havlu kullanmayın.. kızlar bişe sorcam acı badem sütü ve kremini kullananlar varmı ? bu ilacı daha 3 ay daha kullanıcam bakalım geçicekmi herkese acil şifalar diliyorum başka tavsiyeleriniz varsa sevinirim...

Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kaydirigubbakcemile2 Ben geldim yine...Yüzüm de müthiş derecede gerilme var artıkın gülemiyorum bile ne acı -tatlicadiarzu- Neyse evet aynaya bakmasam iyi olacak ama baktıkça bakasım geliyo güzelliğime şakkıdı Allah sabırlar versin ne diyim ....Buralardayım ...

Arkadaşlar 2 hafta sonra bende kullanmaya başlıyıcam sanırım.
Dermatoloğum düşük dozda başlayalım istersen dedi,yaptırmam gereken tahlilleri yazdı reçeteye,2 hafta sonra tahlil sonuçlarıyla beraber gidicem bakalım ne diyecek ?
Yanlız benim sorunum tek tük çıkan sivilceler,ben cildimdeki yağlanmayı dengeleyemediğimden bahsedince istersen düşük dozda kullanmaya başlayalım dedi. CADIARZU
Birde siyah noktalarım var tabi,çok olmasada,2-3 tanede çok belirgin olmayan gözeneklerim var. :1ninca:
Umarım şu sorunlardan kurtulurum roaccutane'a başlayınca.
Gerçi doktorum belirtti yan etkilerini ama sizin yazdıklarınızı okuyuncada tırsmadım değil açıkçası.:bbo:
İlk başlayınca artan sivilceler,dudak çatlamaları falan...en dertli olduğum konularda.:a015:

a.sbi kaç ay dinlensin demişti dr. öyle yaptım sonra tretine başladım memnunum artık soyma da yapmıyor lekeler için çok işime yaradı.. malum öğrencyz stres devam ediyor arada çıkan sivilceyide olumlu etki yapıyor. onu kullanmasaydım şimdi eski haldeydim

Benim sanırım 39. günüm, sana samimi bişey söyleyim, benim saçlarım noprmalde çok dökülür ve dudaklarım hep kurudur, yan etkilerde bunlarda var tabi. ben ilacın varlığı öğrendiğimde başlıca bu sebeplerden dolayı korkmuştum. ama son çare diye ancak 4 ay sonra burdaki yorunlardan cesaret ettimde başladım. saçlarım normalde döküldüğünden daha fazla dökülmedi. dudaklarım kurudu ama çatlayıp kanamadı hiç. bepantehene sürüp yatıyorum gece, gün içindede nivea stik, ağzımın kenarı yırtıldı senağlama yemeği zor yiyorum,o kötü oldu sadece. yüzümde kurudu ama nemlendiriciyle farkedilmiyo, arasıra olan pullanmalar hariç. vede işin bence en güzel tarafı ben sivilce kusması yaşamdım :teytey: aksine olan sivilcelerimin hepsi kurudu, bilmiyorum bu saatten sonra olurmu ama, olmicak gibi.
sözün özü herkeste aynı olmuyor, bunu bilmeni istedim.

ha birde ben doktoruma neden sivilce kusması yaşamadım demiştim düşük dozla (30 mg) başladığından olabilir dedi, 40 a çıktım bu ay ama :sm_confused: yine bişey yok. sende düşük dozla başla bence, yan etkilerini birden şiddetli hissetmesin

Sıneks hoş geri geldin canparem kaydirigubbakcemile5

Bugün, 13. günümdeyim, sivilceler küçülmeye devam ediyor ama regl fönemim yaklaşıyor, bakalım nolucak...benneyaptımki

ağız çevrem, burun kenarlarım soyuluyor ve dudaklarım çok kuruyor...dakka başı Sebamed sürüyorum dudağıma şutarafagitti

yanaklarım da kurudu ama soyulmuyor, ya da nemlendirici iyi olduğundan çaktırmıyor bana :)) yerimseniben

çünkü bu sabah duştan sonra, nemlendirici sürmek için baya bekledim, yanaklarım da pul pul oldu, sonra sürünce geçti.

fakat, güneş kremi almam lazım dostlar, doktorun dediğinden bulamıyorum. depolarda da yokkkk... :a015:

La Roche Posay önerdi eczacı, akneli citler için özel SPF 30...
alsam mı acaba ? sanırım alıcam...ne diyosunuz ?:uhm:

Zaten benim gördüğüm herhangi bir tedavi yoktu,peeling seansımda konuştuk dermatoloğumla ben söyledim hatta o da tek tük sivilcelerim için(isotrexin kullanıyordum evde olduğu için)o da olmazsa sivex kullanabiliriz demişti.
Ama ben cildimdeki aşırı yağlanmadan bahsedince düşük dozda roaccutane'a başlayalım o zaman dedi,zaten güneş yüzünü göstermeye başladığı için peeling'e de devam edemicem.
Yani sonuç olarak ilaçtan korkmuyorum hiç,ama isotrexine başladığımda bile sivilce artışı olmuştu bende.:bbo:
O yüzden karamsarım biraz,sivilceli cilde katlanamıyorum artık.:1ninca:
Saç dökülmesi bende var ne yazık ki..
Dediğin gibi umarım bende de olmaz bu belirtiler çok fazla.
Dudak çatlamasıda halledilemeyecek bir sorun değil ne kadar zor olsada.
Sonuç için katlanmaya değer napalım,şimdilik çok büyük bir sorun yok gibi görünmüyor.
Teşekkür ederim cevabın için.Şeniz

Nisan'ım sende mi roaccutane'cısın.hihoyyyt
Sevindim seni burda gördüğüme.:içelim:
Bu arada bende la roche kullanıyorum güneş koruyucu,yağsız hafif bişey gayet güzel.sengözlerimebaksanab

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…