hiç hesap yapmadım doktorum 55 kiloya göre hesapladı bende tmm dedimsabah uyandığımda yüzüm çok duru oluyo. ama yıkayana kadar. yüzümü yıkadıktan sonra kızarıyorum lekelerde belirginleşiyo senağlama hiç yüzümü yıkamak istemiyorum bu yüzden bide ben sıcağa yakın ılık suyla yıkıyorum. biliyosunuz soğuk su yüzü iyice kurutuyo. ondan da olabilir belki. tedavi bittikten sonra yüzümüz yine normal yağ dengesine ulaşıyomuş ama sivilce yapıcanı pek sanmıyorum. o kadar yağlı yüze sahip olup tek sivilcesi bile olmayanlar var. sonuçta bu hastalık biz hastayız onlar değil. bizde tedavisini oldugumuza göre hiçbi sebep yok sivilce oluşumu için :)
aha da işte benlaelaelaelaelae millet sabah uyandığımda çirkin oluyorum der bende tam tersisırnaşık şey
aha da işte benlaelaelaelaelae millet sabah uyandığımda çirkin oluyorum der bende tam tersisırnaşık şey
Kızlar 9 gün ldu benimde yalnız ben zoretanin kullanıyorum 30 mg.9 günlük süreçte ömrü hayatımda çıkmadık kadar sivilce çıktı..Ama ne sivilce mübarek kaydirigubbakcemile2 Neyse efenim yüzümde aşırı derece de kuruma var: soğan zarı gibi soyuluyo cildim ve müthiş derecede bel ağrım var ..Artık ne yapayım ya öleyim mi anacım biz mi istiyoruz sanki sivilce çıksın diye..Bir de sormuyolar mı "" aaa ne oldu kız senin yüzüne, niye çıkıyo onlar öyle "" ..Zevkten çıkıyo anacım,bize rahat batıyo ondan çıkıyo yeter ya vallahi de billahi de yeter....kötükedihüso allah sabırlar versin ya ne diyim bir dünyada düğün,nişan var..Bu yüzle artıkın kocada bulamam şakkıdı Ama duuu iyileşsin yüzüm onlar beni bulacak hpinize sevgiler efem moral bozmak yok KAZANACAĞIZ naniknanik
sineks eğer gelmeseydin ben gelecektimklava:
tamm ablacımmmm geldim..gamyoncuiremsu:ecrin_bebek:
ilaç biter bitmez mi kullandın tretini.. ve 1 yılmı oluyor kullanalı.. bende daha bu ilaca baslamadan tretin kullanmıstım.. ama her cıkan sivilce leke bıraktı anca yandıgımla kaldım onca ay... senin yüzün nasıl.. lekeler falan... gecmiş olsun bu arada
Arkadaşlar 2 hafta sonra bende kullanmaya başlıyıcam sanırım.
Dermatoloğum düşük dozda başlayalım istersen dedi,yaptırmam gereken tahlilleri yazdı reçeteye,2 hafta sonra tahlil sonuçlarıyla beraber gidicem bakalım ne diyecek ?
Yanlız benim sorunum tek tük çıkan sivilceler,ben cildimdeki yağlanmayı dengeleyemediğimden bahsedince istersen düşük dozda kullanmaya başlayalım dedi. CADIARZU
Birde siyah noktalarım var tabi,çok olmasada,2-3 tanede çok belirgin olmayan gözeneklerim var. :1ninca:
Umarım şu sorunlardan kurtulurum roaccutane'a başlayınca.
Gerçi doktorum belirtti yan etkilerini ama sizin yazdıklarınızı okuyuncada tırsmadım değil açıkçası.:bbo:
İlk başlayınca artan sivilceler,dudak çatlamaları falan...en dertli olduğum konularda.:a015:
Benim sanırım 39. günüm, sana samimi bişey söyleyim, benim saçlarım noprmalde çok dökülür ve dudaklarım hep kurudur, yan etkilerde bunlarda var tabi. ben ilacın varlığı öğrendiğimde başlıca bu sebeplerden dolayı korkmuştum. ama son çare diye ancak 4 ay sonra burdaki yorunlardan cesaret ettimde başladım. saçlarım normalde döküldüğünden daha fazla dökülmedi. dudaklarım kurudu ama çatlayıp kanamadı hiç. bepantehene sürüp yatıyorum gece, gün içindede nivea stik, ağzımın kenarı yırtıldı senağlama yemeği zor yiyorum,o kötü oldu sadece. yüzümde kurudu ama nemlendiriciyle farkedilmiyo, arasıra olan pullanmalar hariç. vede işin bence en güzel tarafı ben sivilce kusması yaşamdım :teytey: aksine olan sivilcelerimin hepsi kurudu, bilmiyorum bu saatten sonra olurmu ama, olmicak gibi.
sözün özü herkeste aynı olmuyor, bunu bilmeni istedim.
Zaten benim gördüğüm herhangi bir tedavi yoktu,peeling seansımda konuştuk dermatoloğumla ben söyledim hatta o da tek tük sivilcelerim için(isotrexin kullanıyordum evde olduğu için)o da olmazsa sivex kullanabiliriz demişti.ha birde ben doktoruma neden sivilce kusması yaşamadım demiştim düşük dozla (30 mg) başladığından olabilir dedi, 40 a çıktım bu ay ama :sm_confused: yine bişey yok. sende düşük dozla başla bence, yan etkilerini birden şiddetli hissetmesin
Nisan'ım sende mi roaccutane'cısın.hihoyyytSİneks hoş geri geldin canparem kaydirigubbakcemile5
Bugün, 13. günümdeyim, sivilceler küçülmeye devam ediyor ama regl fönemim yaklaşıyor, bakalım nolucak...benneyaptımki
ağız çevrem, burun kenarlarım soyuluyor ve dudaklarım çok kuruyor...dakka başı Sebamed sürüyorum dudağıma şutarafagitti
yanaklarım da kurudu ama soyulmuyor, ya da nemlendirici iyi olduğundan çaktırmıyor bana :)) yerimseniben
çünkü bu sabah duştan sonra, nemlendirici sürmek için baya bekledim, yanaklarım da pul pul oldu, sonra sürünce geçti.
fakat, güneş kremi almam lazım dostlar, doktorun dediğinden bulamıyorum. depolarda da yokkkk... :a015:
La Roche Posay önerdi eczacı, akneli citler için özel SPF 30...
alsam mı acaba ? sanırım alıcam...ne diyosunuz ?:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?